從前試過麗豪那間M3,味道好吃是好吃,但總覺得性價比不算高。兩間M3走的路線不一樣,麗豪環境較暗,烏燈黑火有情調,但是比起有情調,個人還是比較喜歡舒適和放鬆的空間。這間M3樓底很高,我特別喜歡樓底高的環境,給人很舒服的空間感,木質的餐桌也讓人不由自主地靠近。餐桌之間有一定的空間,環境較舒適。小雲子和我今天都不太餓,所以就不點2個主菜,打算邊食邊點菜。凱撒沙律配煙三文魚,配搭大眾化,但3朵摺成玫瑰花的三文魚份量不少,同時蔬菜很新鮮,而且沙律中有很多大塊的芝士,所以感覺很飽肚。上碟以正方木盤仔,很有特色和風格。四式芝士pizza,見到pizza細細個,還打算多叫一款小食或主菜,誰不知,超飽肚的。pizza用小雲子最喜歡的薄批底,脆而不厚粉。另外,內餡的四種芝士各有特色,味道很好!!!品嚐完一個小食、一個主菜,竟然已飽飽!!!所以隨後就只叫了一個飯後甜品,提拉米蘇~~~份量略小,但酒味剛好,不會過濃,提拉米蘇味重,洽到好處,就是蛋糕太小了……雖然食物質素和環境完全非常符合我個人喜好,但性價比方面,由於大圍有不少食肆,所以因為M3無set,單點的,而且價錢不低,所以性價比計上來便不算高。但實在

雖然食物質素和環境完全非常符合我個人喜好,但性價比方面,由於大圍有不少食肆,所以因為M3無set,單點的,而且價錢不低,所以性價比計上來便不算高。但實在覺得無論環境和口味也符合我心水,所以放縱時偶爾再度光顧,就當獎勵自己吧!!!
2017-05-11
  • 四式芝士pizza
  • 凱撒沙律
2017-05-13 93 浏览
牛扒不夠熱,House Red 劣,難飲。炸雞翼唔熟,薯角ok.有一檯客人好嘈,喧嘩吵鬧,喪大笑。人聲大嘈傾唔到計,服務員話係老闆朋友,唔敢叫佢地細聲 d.可以不用再來。
可以不用再來。

2017-05-12 2030 浏览
找找自己700多篇的食評也找不到一篇是為大圍食肆留下記錄, 的確很少去大圍覓食, 今日終於有了!  因工作原故而來到大圍, 對我而言, 一個很陌生的地區, 抱着好奇心四處逛逛, 但重點也是看看有什麼好吃。又大又搶眼的紅綠色店名招牌鑲在門口正中央, 正吸引了我注目, 看看門外的餐牌, 岩心水喎! 一踏入門口便見到有一大個高高的酒櫃, 放滿不同種類的酒, 岩晒愛酒之人。再走入一點更吸引我, 就是一個擺滿多款蛋糕的凍櫃, 很精美呀!餐廳地方不算很大, 但樓底高, 空間感十足, 內設有一個佔地不少的吧枱、一張可容納十多長高枱、一排長長的沙發座配二或四人枱, 再入少許還有數張四至六人枱, 地方都算寬敞闊落, 加上柔和的燈光和輕快的音樂, 感覺挺舒適。  細看設計精美的餐簿, 分門別類, 很清晰, 但選擇不算多, 有前菜、沙律、小食、意粉、意大利飯、薄餅、主菜和甜品,各項有數款選擇, 而飲品的選擇就很多。**************主菜中有兩款魚類菜式, 有龍脷柳和三文魚, 心大心細, 最終揀了自家煙燻三文魚配水煮蛋,泰國蘆筍及薯蓉 House-Smoked Salmon Topped with
**************
自家煙燻三文魚配水煮蛋,泰國蘆筍及薯蓉
主菜中有兩款魚類菜式, 有龍脷柳和三文魚, 心大心細, 最終揀了自家煙燻三文魚配水煮蛋,泰國蘆筍及薯蓉 House-Smoked Salmon Topped with Poached Egg Served with Mashed Potato & Thai Asparagus ($198)。店員先問要幾成熟,現在不單止牛羊扒可有所需求,連魚扒也可,就七成吧!大大件三文魚 上放了一隻水煮蛋,底層墊了一大堆薯茸 蘆筍,還有小茄子 配襯,再淋上松露油,散發着濃濃的松露香。
先將圓碌碌的水煮蛋 刺開,鮮香的蛋黃液 隨即流出,滲入魚肉和薯蓉內,很吸引!趁熱快嚐又大又厚的三文魚,全件也煎得金黃,帶點焦色,賣相不錯。把其切開,魚肉呈少許粉紅,片片分明,並不散爛。煎至外層香脆,內肉鮮嫩,加了黑胡椒 提味,鮮香中帶些香辣,而魚皮則香脆鹹香,挺美味。
輪到配菜,幼滑的薯茸 混入肉粒,更加豐富,啖啖松露香,但可惜略為偏鹹;而爆汁的車厘茄 味道鮮甜,還有幼嫩的蘆筍 很清爽,喜歡!
**************
點紅點綠
天氣熱熱地, 最好來一杯凍飲。水果沙冰有五款選擇, 每款各有不同配搭, 各有特色, 要了一杯由五款食材炮製而成的點紅點綠 Traffic Lights ($58),成品有士多啤梨 Strawberries、 奇異果 kiwi、蘋果 Apple、香蕉 banana蜜糖 honey。飲品呈粉紅色,入口極之冰凍,啖啖冰涼透心,口感相當幼滑,沒有夾雜冰碎。士多啤梨味 不算突出,反而先嚐到香甜的香蕉味,繼而便嚐到奇異果 的酸咪咪和蘋果 的清甜,全杯也很fresh,香甜而不膩,岩晒今日熱熱地的天氣。
---------------------------
其實間中外出工作也不錯, 雖然要走來走去, 有時甚至要撲到很遠, 但不用常常在同一地方出沒, 走到甚少去的地方, 發現很多新事物, 為平平淡淡的生活加點新鮮感也不錯, 就好像今次外勤給了我一個機會走到這間餐廳, 可說難得遇上!
2017-05-11
2017-05-09 126 浏览
昨午試咗觀塘嘅慢煮西餐, 今晚去大圍試意式西餐廳. 因為之前去同一條街嘅甜品店經過, 因為當日係星期六, 餐廳𥚃超多人, 今日星期二相對之下少好多人😀😀😀.先叫左個前菜 ...... 白酒忌廉汁煮藍青口, 青口就冇乜特別, 反而啲汁非常好味, 配蒜蓉包一流😛😛😛.跟住餐湯係甘筍南瓜湯, 味道ok啦 !!!主菜係煙三文魚配水煮蛋, 同埋係焗羊架配法邊豆. 煙三文魚記得order七成熟, 啲魚肉比較嫩滑, 唔提議大家order龍脷魚.焗羊架冇三文魚味道咁好, 鍾意食羊嘅朋友不妨一試.最後就係甜品 ..... 藍莓奶凍/士多啤梨撻 ....... 有驚喜😃😃😃 !! 味道一流, 媲美酒店嘅甜品👍👍👍. 大家嚟呢度食完記得order甜品. 因可以每個加60蚊已包餐湯及甜品任揀.相信喺大圍好難搵到呢一種嘅意式西餐廳, 大家如果來到大圍想試西餐, 不妨考慮呢一間.
跟住餐湯係甘筍南瓜湯, 味道ok啦 !!!
焗羊架冇三文魚味道咁好, 鍾意食羊嘅朋友不妨一試.
甘筍忌廉湯
藍莓奶凍
士多啤梨撻
  • 甜品
2017-05-07 94 浏览
住在馬鞍山 可以選擇的餐廳真的不多 尤其想找個氣氛不錯地方享受西餐 好像更難~之前就有聽說過沙田圍的M3 但一直沒試過,這天下班後 經過大圍轉車,就來試試大圍的新分店。首先,餐廳的裝潢頗新潮型格,空間感很好再看看餐牌,主菜選擇算多,不過這天不想吃太多肉就略過了小吃方面選了薯角和雞翼也有意粉和飯可選還有最吸引人的甜品*v*我們選了一個M3 沙律,我們想,以餐廳名命名的沙律應該是最好吃的吧哈哈果然是招牌菜,沙律菜很新鮮,有三文魚、巴馬火腿、麵包粒等,最驚喜是還有三款醬汁,隨自己喜好拌著吃另外點了四式芝士PIZZA~~我最愛的芝士!!很喜歡這麼薄脆的餅皮另外點的雞翼十分惹味,薯角也很香脆可口最後就是兩個甜品一個是蛋白餅,我比較不愛甜,所以覺得這個對我來說太甜了,反而同行友人很喜歡。我就最愛這款心太軟吃心太軟例牌要拍下流心一刻吃完這頓飯不但覺得很滿足,而且好像尋獲至寶一樣,因為以後都不愁沒好東西吃了 YEAH~~
住在馬鞍山 可以選擇的餐廳真的不多
尤其想找個氣氛不錯地方享受西餐 好像更難~

之前就有聽說過沙田圍的M3 但一直沒試過,
這天下班後 經過大圍轉車,就來試試大圍的新分店。
首先,餐廳的裝潢頗新潮型格,空間感很好
再看看餐牌,主菜選擇算多,不過這天不想吃太多肉就略過了

小吃方面選了薯角和雞翼

也有意粉和飯可選

還有最吸引人的甜品*v*

另外點了四式芝士PIZZA~~我最愛的芝士!!
很喜歡這麼薄脆的餅皮

另外點的雞翼十分惹味,薯角也很香脆可口
最後就是兩個甜品
我就最愛這款心太軟

吃心太軟例牌要拍下流心一刻

2017-04-25 164 浏览
餐牌裡很多食物看起來很美味,而友人覺得頭盤白酒忌廉汁藍青口挺吸引😋,本來想下單,可惜服務員說當天暫停,唯有選擇其他食物。😩我地叫咗個小食,炸雜錦三式有炸薯角、香茅雞翼同炸吉列蝦雞翼有很香的香茅味,並已預先拆了一條骨吉列蝦粉漿唔會好厚😋外脆內軟,蝦亦好有鮮味炸物總括是不會很油膩👍🏻👍🏻之後食焗長腳蟹意大利飯,芝士跟跟長腳蟹肉混埋一齊,依然食到有蟹肉的鮮味😗仲有淡淡的茄汁,有消滯的效用木魚花鮮蝦Pizza亦係好值得一試,Pizza時放上枱時,已經傳來得陣陣的木魚味,令人想立刻試味😍每件pizza都有隻大蝦😝簿批亦係我至愛,成個皮都好脆,我吃了三塊也覺得不夠喉,想繼續食😋到女生最愛既甜品💕今次試咗巴伐洛娃蛋白餅呢個甜品的外觀好精緻,白色的忌廉上放滿色彩繽紛的生果,未開始吃已開始流口水🤤蛋白餅加上旁邊既熱情果汁,甜加酸好正,唔會太甜,加埋色彩繽紛既生果,完全可以話係一個完美既結尾👻
我地叫咗個小食,炸雜錦三式有炸薯角、香茅雞翼同炸吉列蝦
雞翼有很香的香茅味,並已預先拆了一條骨
吉列蝦粉漿唔會好厚😋外脆內軟,蝦亦好有鮮味
炸物總括是不會很油膩👍🏻👍🏻
到女生最愛既甜品💕今次試咗巴伐洛娃蛋白餅
2017-04-25 88 浏览
🤧☔️今晚忽下雨大失預算快點吃晚餐很想回到家心情少少差放工在大圍火車站附近看見M3❤️🥒紅綠銀搶眼招牌記得在沙田的M3周日晚餐賓虛的場面便入去一望這邊情調高檔實在青出於藍下雨天我間中起風濕不管叫一個pina Colada 68$放下不少酒有原條燒龍脷我很能吃魚不怕原條不怕腥廚師有心思地烤了2 塊檸檬內含2 件燒薯仔佩服其雅興和仔細188$一條龍脷足一尺長適逢知己就是會吃魚的我真是一點都不浪費好好吃😋吃得當解寂寞!
🤧☔️今晚忽下雨

2017-04-25
  • 原條龍脷魚
  • Pina  colada
2017-04-25 136 浏览
復活節假放了四日假,全天候只有一個任務:食食足四天後,終於撐不住😌個胃休息了一天後,係時候再次出動🚶🏽🚶🏼‍♀來到餐廳大概七時正🕖,可能今天是閒日所以有很多空位。餐廳內有一個Bar枱,燈光陰暗,有一種特別的情調💑餐牌內細分頭盤/沙律,小食(大部份都是炸物),意粉,薄餅,扒類及女仕們最喜歡的甜品最後我們為了挑戰人類極限,兩人選了四道菜第一道上的菜是小食:炸雜錦三式(炸薯角🥔,香茅雞翼🐔,炸吉列蝦🍤)先試炸薯角,外脆內軟,值得讚的是即叫即炸,內裡是熱辣辣的,不像其他連鎖快餐店一早炸起吉列蝦粉漿很薄,加上沙律醬味道很夾😋廚師已把油隔乾淨,所以食物不會有油立立的感覺👍🏻👍🏻第二道菜就是焗阿拉斯加長腳蟹意大利飯,長腳蟹肉上鋪滿厚厚的芝士🧀,當放進口咀嚼時,霎時將蟹肉的味道提升到另一個層次😀每一粒意大利飯都沾上茄汁🍅,茄汁已經廚師調製過,不是那些很濃很酸的味道,不會蓋過蟹肉的鮮味第三道係木魚花鮮蝦Pizza🐠🦐當將Pizza放近嘴邊時,香味不只是木魚味,更有芝士的味道🧀兩種香味在口中有着很強烈的衝擊,刺激着我的味蕾,而每一塊Pizza上都有一隻新鮮的大蝦,並不是雪藏的大蝦可相提並論甜品是巴伐洛娃蛋
復活節假放了四日假,全天候只有一個任務:食

最後我們為了挑戰人類極限,兩人選了四道菜

吉列蝦粉漿很薄,加上沙律醬味道很夾😋
廚師已把油隔乾淨,所以食物不會有油立立的感覺👍🏻👍🏻
甜品是巴伐洛娃蛋白餅🍮🍮🍮,之前只是聽過這個甜品的名字,但係從來未試過,今次終於有機會試試

蛋白餅被淡淡的忌廉覆蓋著,忌廉內裡藏著硬身比較甜的蛋白餅,齋食蛋白餅你就有些單調,但配上熱情果醬令整個蛋白餅帶來很大的變化,甜、酸加上新鮮的生果🍎🍊🥝🍌🍇有清新的感覺
這間店的食物不論貌相及味道相當不錯,環境適合情侶約會💑,值得一試👍🏻
2017-04-19 102 浏览
好一段時間沒來大圍,從火車站出來,轉入積康街,幾乎整條街都是食肆,果然「民以食為天」。吃過很久之前吃過沙田圍的M3晚餐,質素不錯。我倆最近吃的餐廳都一般,想找間質素有保證的,心想分店應該差不多。自動門打開,眼前的佈置叫人眼前一亮。吊著甚有藝術感的吊燈,右邊是酒櫃,灰色的牆上掛著時尚的相框,典雅又輕鬆。轉右入餐廳,一遍昏黃的燈光之中,餅櫃照著搶眼的白光。放了六款精緻的甜品,做得相當漂亮,彷如望著珠寶店的展櫃。餐廳頗大,座位夠多,亦設有一行望向酒吧的高枱。南瓜忌廉湯午市只有午餐供應。加$12有湯/沙律。簡單一抹忌廉,一撒香草,足以令忌廉湯看起來高幾級。湯夠熱,又濃又厚,帶很重的忌廉香,卻不會膩,亦沒蓋過南瓜的甜,兩者相輔相成。甜度剛好,是靚南瓜自然的甜,而非無味南瓜加糖。香草紅腰豆肉醬意大利飯未見過肉醬做意大利飯,好奇心推使下點了它。原來是普通米白色的意大利飯,上面鋪了一層肉醬。肉醬不俗,內有表豆和紅腰豆,咬起來粉粉的,比淨肉碎多一份口感。可是,當肉醬和意大利飯拼在一起,肉醬蓋過一切其他味道。既然如些,倒不如配白飯,效果更佳。意大利飯煮得太久,飯粒太腍,澱粉被過份煮出來,由濕變成偏乾而黏稠

餐廳頗大,座位夠多,亦設有一行望向酒吧的高枱。
南瓜忌廉湯

香草紅腰豆肉醬意大利飯

香草紅腰豆肉醬意大利飯
意大利飯煮得太久,飯粒太腍,澱粉被過份煮出來,由濕變成偏乾而黏稠。特意挑出沒有肉醬的飯,吃到牛油味之外,就沒有其他了。其實配白飯,手工更少,還可以加雙溫泉蛋,想起都滋味。配煮得麻麻的意大利飯,畫蛇添足。
香煎雞扒配田園沙律,紅酒燒汁

可配飯、意粉或薯蓉。沙津簡單以橄㰖油和醋調味,都算新鮮,內有蕎頭,於西餐屬少見。喜歡蕎頭的話,又酸又爽,都幾開胃。燒汁不太濃,輕輕地調味,又增加濕度。
香煎雞扒配田園沙律
白飯幾大份,壓得實實的,喜歡它乾身和微硬,有嚼硬,可惜欠飯香。燒汁不多,跟飯比例不乎。用上一道的肉醬拌飯,就剛剛好。
雞扒份量十足,又大又厚。上面有一點點黑椒的皮煎得不太油膩,沒有煎至乾脆。肉幾滑。不是韌,但可能太厚的關係,有點實,咀嚼得費點力。
香煎龍脷柳配精選蔬菜,薄荷芒果沙沙

壓軸出場的龍脷柳煎得不錯。表面乾身,邊位的粉漿帶脆,幾香。沒有出水,切下去不會散開,肉質滑溜溜,沒有雪藏味,不俗。
香煎龍脷柳配精選蔬菜
淋在上面的芒果沙沙,酸酸甜甜的,為味蕾帶來衝擊,十分清新,又中和煎過的油膩。
薯蓉厚稠,不太乾,沒有開粉的怪味,帶輕輕牛油香。跟拌入大量牛油、香滑無比的法式薯蓉相比,口感和味道都相差甚遠,不過勝在健康。
精選蔬菜反而有點失望。只有少許的菇、少許椰菜和一條青椒。菇炒得幾香,但實在太少。
紅桑子奶凍

出面的雪櫃這麼漂亮,即使吃飽也抵不住誘惑。奶凍中間有分明的兩層,面層的果醬上撒了金粉,高貴的出品。
紅桑子奶凍
面層的果醬很多,太甜而失去了紅桑子的酸。它的甜完全蓋過奶凍的味。終於吃到一口沒沾到果醬的奶凍,夠滑,再少一點魚膠,就做到入口即溶的水漾效果。單吃奶凍不甜,但欠奶香忌廉香。外面看到紅色那層類似果凍,佔了一半,跟果醬同一樣味。
一開始被店內的環境提高期望,服務亦好,店員有禮,喝畢南瓜湯後更是充滿期待,結果食物卻只屬不過不失。
2017-04-13
  • 南瓜忌廉湯
2017-04-17 95 浏览
之前同朋友去過M3位於沙田圍嘅分店,覺得食物唔錯,見佢喺大圍有新分店,就決定再嚟食多次。一入門口,裝修之靚,實在令人屏息!樓底高,裝潢富有格調,喺度食飯零瀉開心啲。「白酒忌廉汁煮藍青口」$158朋友話呢款喺店內招牌,果然冇揀錯,份量不少,每人食到6-7隻,青口肉質軟腍,濃濃的忌廉汁十分creamy,大力推薦!「意式炸雞翼」$58「帕爾瑪火腿火箭菜薄餅」$128屬於薄底薄餅,配料有帕爾瑪火腿、火箭菜、蜜桃肉,並加了黑松露油。雖然味道偏咸,但有香甜的鮮果蜜桃中和咸味,整體不錯。「黑松露野菌燒帶子意大利粉」$148「朱古力心太軟配雪糕」$66擺盤精美,朱古力味香濃,配雪糕吃冰火交融感覺美妙,但如果流心更洶湧澎湃就滿分了!食物與環境均出色,是一次美好的用餐體驗

「白酒忌廉汁煮藍青口」$158

「意式炸雞翼」$58
「帕爾瑪火腿火箭菜薄餅」$128

「黑松露野菌燒帶子意大利粉」$148
「朱古力心太軟配雪糕」$66

食物與環境均出色,是一次美好的用餐體驗
2017-04-16 120 浏览
朋友係大圍返工 佢話哩間餐廳經過望落唔錯 佢之前同朋友食過一次 都覺得值得回頭 所以約埋我同佢一齊再次嘗鮮😆😆六點幾入座 餐廳既客人開始愈黎愈黎愈多 餐牌幾清楚 選擇算係多👍🏻 嗌咗幾款野一齊試 坐落覺得餐廳裝修都得幾有意式風味🇮🇹我地嗌咗一款pizza: 黑松露野菌薄餅👇🏻 薄餅鋪滿火箭菜 黑松露醬野菌同埋巴拿馬芝士🧀賣相睇落幾吸引 份量同想像中相若☺️黑松露醬同野菌意外地夾👍🏻 一客薄餅可以分成6片 我地一人食到3片其實幾滿足❤️火箭菜健康得黎口感幾甘甜 唔會苦澀🤓 巴拿馬芝士既最大特點就係夠哂香同有濃郁芝士味💕仲嗌咗款白酒忌廉汁煮藍青口🤤🤤 個日我地都想食海鮮見到青口好似唔錯☺️ 青口真係啖啖肉 份量比想像中多 一人可以食到10至12隻🌟 白酒味唔算重反而忌廉汁好突出 成個汁都好好味👍🏻 洋蔥爽脆 成碟都好香好惹味 餐廳好貼心咁將每一隻青口都刮定出黎 令到客人可以好輕易咁食到✌🏻 青口食落幾鮮味 同感覺上好新鮮💃🏻💃🏻幾時都話 一餐出色既晚餐🍽 點都需要有甜品去配合同點綴既👍🏻 今次簡咗梳乎厘 從賣相黎講係無得輸😆 蛋黃同蛋白份量感覺岩岩好 口感好輕飄飄同蓬鬆 脹得岩岩好💕 入口即溶唔
幾時都話 一餐出色既晚餐🍽 點都需要有甜品去配合同點綴既👍🏻 今次簡咗梳乎厘 從賣相黎講係無得輸😆 蛋黃同蛋白份量感覺岩岩好 口感好輕飄飄同蓬鬆 脹得岩岩好💕 入口即溶唔洗點樣咬 入面仲保留咗一定既空氣 成個甜品食落都覺得好高質同幸福💯 溫馨提示要趁熱食 如果唔係就會變得好失色😭
2017-04-16 111 浏览
好友生BB 去完仁安睇BB 在大圍搵食先歸家~ 大圍唔熟路 openrice一下最好 見到有間西餐 近近地行去5分鐘 咪試下囉!餐廳新開 裝修簡約而且樓底好高 空間感不錯。嘩 法國生蠔都係幾十蚊隻 即叫即開😻 可惜近來腸胃不佳 唔敢食 可惜可惜~食唔到生蠔 食下藍青口補數吧~白酒忌廉藍青口 青口比平時的藍青口較大隻 口感幾滑 忌廉汁濃味 香草味亦很強 店員推介配蒜蓉包一齊食 蒜蓉包即叫即焗 好香脆 沾上忌廉汁一齊食 一流!黑松露野菌帶子意粉~ 帶子大大粒 幾好味 肉質軟熟得黎幾鮮甜 野菌青紅黃椒好足料 意粉又唔會太熟 整體來說都不錯喔。天氣熱返咁多 飲枝sparkling water最好 女生至愛 因為零卡路里~甜品櫃的甜品一直向我招手 五六種選擇 賣相亦不俗 但夜晚要戒甜 所以只好忍痛了🤣🤣

餐廳新開 裝修簡約而且樓底好高 空間感不錯。

2K
2017-04-14 71 浏览
今日同朋友再次到訪M3,貪佢環境優美,服務態度良好,可以慢慢聊天放鬆一下,我地都就快變成呢度嘅長期顧客了!「白酒忌廉汁煮藍青口」$158「意式炸雞翼」$58雞翼共四隻,開邊炸,香口又入味。最欣賞佢落左香料,有一點點泰越風味,惹味十足。「帕爾瑪火腿火箭菜薄餅」$128「黑松露野菌燒帶子意大利粉」$148來到意式餐廳,當然不會錯過食意粉,放眼四周,幾乎每檯都點左呢碟,好似挺受歡迎。意粉質感硬身,不會過腍,黑松露香味突出,菇菌類的配菜份量多,煎過的帶子份外香口鮮美,難怪咁多人點叫。「朱古力心太軟配雪糕」$66最後食埋甜品,今餐就完滿作結。
「白酒忌廉汁煮藍青口」$158
「意式炸雞翼」$58
「帕爾瑪火腿火箭菜薄餅」$128
「黑松露野菌燒帶子意大利粉」$148

「朱古力心太軟配雪糕」$66
最後食埋甜品,今餐就完滿作結。
2017-04-13 74 浏览
之前食過沙田圍分店,難得沙田有間高質西餐小店,去大圍搵食,又忍唔住去左佢嘅分店!呢間分店門口裝修得好靚,加上剛好窗邊坐著一班外藉人士,直頭以為自己身在外國。今次試左白酒藍青口,店員仲推介加配蒜茸包,青口嘅肉好肥美,食落好鮮甜,一啲都無乾爭爭嘅感覺,白酒汁配上忌廉煮成,忌廉味雖然有點蓋過白酒嘅味道,但配上蒜蓉包,味道真係絕配,店員果然冇介紹錯。牛扒永遠係我嘅至愛,上次試過佢嘅安格斯西冷,今次決定試埋安格斯肉眼。order嘅七成熟眼剛剛好,肉汁鮮嫩,配上黑椒汁,加上鮮嫩嘅蘆筍,我覺得係西餐嘅首選。另外叫咗一杯沙冰,士多啤梨香蕉奇異果蘋果嘅配搭,味道比想像中甜,香蕉味較濃,喜歡香蕉味嘅朋友絶對要試試。
2K
之前在沙田吃過M3, 環境不算大,但食物還不錯。知道大圍開了分店,便急不及待要試試。 大圍的新分店,環境和裝修都比沙田分店好,座位優閒舒適。 🍗意式炸雞翼($58) 意式炸雞翼是單骨雞翼,雞翼炸得香脆,肉質嫩滑,香茅味道又香又好味。 🐚白酒忌廉汁煮藍青口($158) 🍴青口是廚師推介的,味道果然好,肉質夠肥美大隻,鮮甜美味,忌廉味好creamy😋 🍕帕爾瑪火腿火箭菜薄餅($128) 🐷帕爾瑪火腿、🌿火箭菜、🍑蜜桃肉、黑松露油 香脆美味的餅底配上濃厚的芝士,再配上Parma Ham 非常美味。 🍴黑松露野菌燒帶子意大利粉🍄($148) 🍝意粉炒得好香,野菌份量很多,3大粒鮮帶子鮮嫩美味,再配上大蜆😋 🍫朱古力心太軟配雪糕🍦($66) 最後點了個朱古力心太軟,為晚餐畫上完美句號。

大圍的新分店,環境和裝修都比沙田分店好,座位優閒舒適。

🍗意式炸雞翼($58)

🐚白酒忌廉汁煮藍青口($158)

🍕帕爾瑪火腿火箭菜薄餅($128)

🐷帕爾瑪火腿、🌿火箭菜、🍑蜜桃肉、黑松露油

🍴黑松露野菌燒帶子意大利粉🍄($148)

🍫朱古力心太軟配雪糕🍦($66)

最後點了個朱古力心太軟,為晚餐畫上完美句號。