餐厅: Luna Bar & Restaurant
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-04-17 36 浏览
今日去尖沙咀行街就搵左呢間餐廳食晚飯,佢係一間bar同泰國菜餐廳,入面仲有k房。環境地方好大,娛樂設施都好足夠好岩一班fd聚會。食物質素高,份量大,十分推薦。泰式串燒 串燒睇落份量都幾大,有雞肉、豬肉同牛肉,佢配塔左兩款醬,一款係偏向酸清新口味另一款係沙嗲醬。串燒啖啖肉,肉質都軟冧,牛肉夠牛香味,雞肉有香料製作過十分惹味。 海南雞 半隻海南雞半隻都好大份,肉質好嫩滑,雞皮唔算多脂肪,可以成舊連皮食埋,配左兩款醬汁,酸辣醬同薑蓉,另外都好多蔬菜配埋,價錢都唔貴,份量又足,雞肉又滑,十分推介。 泰式生蝦 賣相好靚,一隻生蝦都會用一shot杯裝。佢配塔左2款醬汁,2款都惹味少少辣。另外仲有蒜頭,苦瓜等配菜。生蝦蝦肉新鮮,彈牙,食落成個菜都好清新。 青咖喱軟殼蟹 配有蒜蓉包呢個份量真係好大,軟殼蟹位到成個碗邊都有,青咖哩好香咖哩味,少少辣,有椰香味,入邊都有d茄子四季豆配塔,配埋蒜蓉包好好味,蒜蓉包好香,食落烘得好香軟鬆脆。 羊架羊架有羊晚味,今唔會好蘇味,食落肉質都嫩,輕易咬開,食落好香燒烤味。 泰式珍多冰珍多冰量多,有咬口,椰漿椰味香,甜度適中。 龍眼冰龍眼味突出,甜度正常,飲落幾解渴,配

泰式串燒

海南雞 半隻

泰式生蝦

青咖喱軟殼蟹 配有蒜蓉包

羊架

泰式珍多冰
珍多冰量多,有咬口,椰漿椰味香,甜度適中。

龍眼冰
龍眼味突出,甜度正常,飲落幾解渴,配食辣野一流。
2025-04-17 29 浏览
環境寬敞,有得食又有得玩,有飛鏢機、VIP卡拉OK房同埋liveshow 表演!入門口仲有吊椅,打卡一流!食物方面,每碟都勁足料大份!👉🏻泰式肉碎生菜包 辣肉碎酸辣開胃,配生菜清脆爽口,因應喜好自包自食,香料氣息濃郁!👉🏻泰式炸蝦餅 厚身,大件,金黃酥脆不油膩,內餡彈牙多汁,蝦肉緊實Q彈,配甜酸醬一流!👉🏻泰式豬頸肉炒芥蘭 豬頸肉切片適中,彈牙;芥蘭爽脆,醬汁鹹度剛好,口感層次豐富!👉🏻泰式家鄉煎蠔仔蛋 鐵板上,蛋香濕潤綿密,蠔仔粒粒飽滿,份量十足!

👉🏻泰式肉碎生菜包

👉🏻泰式炸蝦餅

👉🏻泰式豬頸肉炒芥蘭

👉🏻泰式家鄉煎蠔仔蛋
鐵板上,蛋香濕潤綿密,蠔仔粒粒飽滿,份量十足!
2025-04-16 30 浏览
這家泰式餐廳真的讓我驚喜!首先,我們點了生蝦,鮮嫩的口感讓人欲罷不能,配上特製的醬汁,酸酸甜甜的味道完美襯托出蝦的鮮美。接著是豬頸肉,肉質軟嫩,味道醇厚,每一口都充滿了香氣,真的很過癮。軟殼蟹青咖喱也是一大亮點,咖喱的香濃與軟殼蟹的酥脆結合得恰到好處,讓我忍不住多吃幾口。再來的蒜蓉包,外脆內軟,蒜香撲鼻,搭配著湯汁一起吃,簡直是絕配。最後,我們點的海鮮炒泰式粉絲,粉絲吸收了海鮮的鮮味,口感滑順,配料也很豐富,讓人吃得相當滿足。餐後我們還點了龍眼冰,清涼爽口,甜度剛好,讓人心情大好,完美結束這頓美餐。整體來說,這家餐廳的菜色不僅新鮮,而且每一道都帶有獨特的泰式風味,讓我回味無窮。下次一定還會再來!

2025-04-09 127 浏览
呢間尖沙咀嘅酒吧泰菜餐廳,感覺幾有特色,將泰菜、酒吧同埋卡拉OK結合埋一齊,啱晒一大班朋友聚會。咖喱炒大蜆嘅味道幾惹味,咖喱汁香濃,大蜆份量多又唔會太辣。泰式青咖喱雞配蒜蓉包,青咖喱嘅味道帶椰奶味,雞肉亦嫩滑。蒜蓉包就烘得幾香脆。飲品方面,椰青同青檸梳打都算正常。至於環境方面,餐廳嘅裝修幾有格調,有打卡吊椅啱晒鍾意影相嘅朋友。小型舞台可以表演,增加咗餐廳嘅娛樂性。可以包房唱K呢點都幾好,可以俾一大班朋友盡情歡唱。飛鏢機同其他酒吧遊樂設施亦都提供咗唔少娛樂選擇。呢間餐廳適合一大班朋友聚會,想搵個地方食飯、飲酒、唱歌、玩遊戲嘅話,呢度都算係一個唔錯嘅選擇。

蒜蓉包就烘得幾香脆。飲品方面,椰青同青檸梳打都算正常。

小型舞台可以表演,增加咗餐廳嘅娛樂性。
可以包房唱K呢點都幾好,可以俾一大班朋友盡情歡唱。
飛鏢機同其他酒吧遊樂設施亦都提供咗唔少娛樂選擇。

2025-04-06 131 浏览
今晚同一班朋友去尖沙咀食飯gathering,朋友預先網上預約咗一間餐廳,餐廳座位空間好大,裝修非常別緻,感覺好舒服。我哋叫咗一堆小菜,包括:「馬拉盞通菜」、「炸軟殼蟹」、「海南雞」、「青咖喱牛肉、蒜蓉包」、「鹽燒魚」特別推介「鹽燒魚」超級大條,好抵食。原條魚燒到外脆內軟,皮下嘅魚肉好香滑、好Juicy。好驚喜嘅係,全部小菜份量十足,大大碟。最初都有啲怕一大班人唔夠食,點知原來係咁大碟、咁抵食。飲品方面推介「椰青沙冰」,大大杯、唔係太甜、冰凍又解渴;另外仲有「椰汁冰」,香濃嘅椰汁味,味道甜甜地、好清新。整體食物大碟又抵食,好適合一班人聚會。

整體食物大碟又抵食,好適合一班人聚會。
2025-04-01 172 浏览
✌🏻泰式豬手|滷水工藝的極致展現一上桌就聞到濃郁滷水香氣,選用德國鹹豬手部位,經過72小時秘製滷製。豬皮呈現琥珀色光澤,用刀輕輕一劃即能分開,膠質豐盈到黏嘴唇。肉質鬆化得來不失嚼勁,滷汁完美滲透每絲纖維。最驚喜是搭配的酸菜和特調魚露辣椒汁,完美中和油膩感。隨餐附上的脆皮燒肉碎更是神來之筆,多重口感令人回味。✌🏻馬拉盞炒通菜|鑊氣十足選用泰國空運通菜,莖部粗壯卻異常嫩脆。主廚將馬拉盞、蝦米、蒜片爆香至焦糖化,鑊氣逼人。通菜炒至剛斷生,保持翠綠色澤與爽脆度,每條菜都均勻裹上鹹香醬料。特別加入新鮮紅蔥頭片增添甜味,與馬拉盞的鹹鮮形成絕妙平衡。唯一挑剔是蝦米略嫌大粒,咬到時稍影響口感。✌🏻泰式青咖喱牛肉配蒜蓉法包|東西合璧的創意演繹青咖喱用石臼現磨香茅、青辣椒等香料,加入椰奶慢燉而成。咖喱質地絲滑濃稠,辣度溫和帶椰香,最驚喜是加入泰國小茄子和泰式羅勒提味。搭配的蒜蓉法包外脆內軟,蘸咖喱汁食用時,蒜香與青咖喱的草本香氣在口中爆發,創意十足!✌🏻泰式龍眼冰用新鮮龍眼肉與羅望子熬製糖水,加入碎冰與椰奶。龍眼肉飽滿多汁,糖水甜中帶微酸,完美重現曼谷街頭風味。特別加入香蘭葉製成的果凍和糯米丸子,口感豐富
✌🏻泰式豬手|滷水工藝的極致展現

✌🏻馬拉盞炒通菜|鑊氣十足

✌🏻泰式青咖喱牛肉配蒜蓉法包|東西合璧的創意演繹

✌🏻泰式龍眼冰
用新鮮龍眼肉與羅望子熬製糖水,加入碎冰與椰奶。龍眼肉飽滿多汁,糖水甜中帶微酸,完美重現曼谷街頭風味。特別加入香蘭葉製成的果凍和糯米丸子,口感豐富度倍增。

餐廳位置方便喺尖沙咀麼地道,地鐵站行過去大概都係3分鐘就可以去到,適合食完嘢再留喺度繼續飲!餐廳入邊亦都有飛鏢機,啱晒鍾意玩飛鏢嘅朋友!下次有機會再嚟!
2025-03-30 212 浏览
又係地膽介紹先知原來尖沙咀有間咁隱蔽嘅餐廳酒吧。今日就唔飲啦,但係同幾個朋友食餐飯。呢度主要係食泰菜嘅。泰式串燒($108):牛,雞,豬,各兩串,配上沙嗲醬,自己都幾鍾意呢個沙嗲醬,因為有啲花生粒粒喺入邊,好惹味。而且肉質燒得剛好,唔會好韌,份量亦都算大嚿。泰式肉碎煎蛋飯($98): 呢個真係抵食夾大件,肉碎份量好多,同白飯差唔多,而且好惹味,唔食辣嘅朋友可能會覺得有少少辣,但係自己都食到,而且覺得越食越惹未。而且一食落口,就覺得好有鑊氣,炒得較乾身,同喺泰國食到嘅有得揮。半隻泰式海南雞($138): 雖然淨係叫咗半隻,但係隻雞本身都幾大,肉質唔會好老,但係可能本身做泰菜比較出色,相對上呢一味餸就唔算太驚喜啦。馬拉盞炒通菜($88):上菜嘅時候完全係嚇咗一跳,份量好多,而且馬拉盞都俾咗好多。令到每一啖都好有咸香味,而且好夠鑊氣,通菜亦都新鮮夠嫩,唔老。總結:如果淨係黎食泰菜嘅話性價比都算幾高,喺尖沙咀呢一帶,坐得舒服嘅泰菜佢都可以榜上有名,價錢相宜之外,而且份量都大碟,好適合一大班人嚟食嘢,而且可以揀坐室內或者室外,飲嘢或者傾偈都可以。

2025-03-28 257 浏览
呢間酒吧餐廳幾隱蔽,之前因為去過隔離餐廳食過所以知道呢度有野食,Happy Friday約左朋友黎左呢度食野輕鬆下!炸蝦餅 $108同一般泰菜餐廳既蝦餅差唔多,炸野多數都好食!呢個蝦餅吾油膩!海南雞 $138海南雞估吾到都幾滑,一啲都吾鞋!仲有2款醬汁可以點:酸辣醬同薑蓉!黃咖哩豬肉 配蒜蓉包 $118黃咖哩帶少少椰汁香味,豬肉片幾嫩,同樣吾會鞋,仲有三色椒、薯仔、洋蔥等配菜。另外佢會包一份3件蒜蓉包,蒜蓉味同牛油味都好重好香!椰汁冰 $48珍多冰 $482杯飲品都系椰汁底,椰汁飲得出即打出黎個種,好濃椰汁味,估唔到酒吧既泰式飲品都同樣好飲!呢度幾大間,而且有戶外位置,落雨都有蓋!

炸蝦餅 $108

海南雞 $138

黃咖哩豬肉 配蒜蓉包 $118

椰汁冰 $48
珍多冰 $48

呢度幾大間,而且有戶外位置,落雨都有蓋!

2025-03-24 261 浏览
Luna Bar & Restaurant簡直係秘密基地!係尖東巷仔入邊裝修超打卡,重點係仲有K房,啱晒一大班朋友聚會泰式生油果香芒沙律 用咗呂宋芒,甜中帶微酸啱啱好,牛油果creamy得嚟唔會搶戲。最正係師傅自調嘅沙律汁,超級開胃。份量亦都超大碟。豬肉雞肉牛肉串燒肉味濃之餘仲好有肉汁,燒得啱啱好,配搭埋佢嘅秘製沙嗲醬汁,更加好味😋串燒嘅份量亦都好足,CP值好高泰式海南雞(半隻)上枱仲冒住煙油香。肉質就似慢煮效果,連雞胸都保持濕潤。配咗薑蓉醬同埋泰式辣醬👍🏻味道更有層次下面仲好貼心放咗好多菜底,仲可以食好多菜泰式醉貓炒河(牛)即時諗起曼谷夜市嘅鑊氣!寬河粉炒到微焦帶煙韌,牛肉片用咗檸檬葉同香茅醃過,嫩得嚟有草本清香。冇諗過佢嘅份量會咁大碟!叫咗小辣辣度亦都啱啱好如果一大班朋友傾偈食呢間餐廳都真係唔錯

泰式生油果香芒沙律

豬肉雞肉牛肉串燒

泰式海南雞(半隻)
下面仲好貼心放咗好多菜底,仲可以食好多菜

泰式醉貓炒河(牛)
如果一大班朋友傾偈食呢間餐廳都真係唔錯
2025-02-23
  • 醉貓炒河
  • 泰式生油果香芒沙律
2025-03-19 256 浏览
前兩日,我同朋友去咗一間泰式餐廳食飯,與其話食飯,倒不如係話唱K掟鏢🤣🤣⭐️泰式串燒 $108串燒嘅種類有雞肉、豬肉同埋牛肉,每款調味都有啲泰式香料風味,醬汁有兩款,一款酸酸地透明嘅清新啲;另一款就係沙嗲醬。雖然肉質有啲偏乾,但配埋啲醬都唔錯。🌟泰式紅咖喱配蒜蓉包 $118呢個係本身一叫已經配咗蒜蓉包,唔使額外加錢,幾貼心☺️紅咖喱辣度適中,有淡淡果香,我哋揀咗牛肉,蔬菜同牛肉份量比得好足😚蒜蓉包嘅口感幾脆,有啲似Pizza Hut嗰種,好香牛油蒜蓉味。⭐️原個菠蘿海鮮炒飯 $128呢個炒飯嘅賣相幾吸引,用原個菠蘿裝住,入面有蝦、魷魚同埋帶子等海鮮🤩而且都幾大份,我哋食完第三碗都仲有炒飯⭐️鮮香芒沙冰 $68呢杯沙冰面上有鮮忌廉,芒果味唔算濃,反而有啲似楊枝甘露味道😙沙冰嘅甜度適中,尤其係食完串燒同咖喱之後飲,感覺幾 refreshing。整體而言最特別嘅係佢有酒飲、有得唱K甚至掟標都有,而且仲有一啲包房活動,實行一路食一路玩😋

⭐️泰式串燒 $108

🌟泰式紅咖喱配蒜蓉包 $118

⭐️原個菠蘿海鮮炒飯 $128

⭐️鮮香芒沙冰 $68

2025-03-19 286 浏览
📍 Luna Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀麼地道41-43號地舖Overall: 😋😋😋😋.8/5最近去咗Luna Bar & Restaurant,一間位於尖東既隱秘泰式美食餐廳,真係好驚喜!呢度唔單止大份抵食,仲有飛鏢玩、唱K同埋band stage,氣氛好正!🇹🇭泰式燒豬頸肉💰108呢道菜簡直係必試!豬頸肉烤得外焦內嫩,配搭泰式特製醬汁,甘香味濃,吃落去口感超級滿足。每一口都帶有煙燻味,真係令人回味無窮!🇹🇭泰式明爐烏頭💰228明爐烏頭鮮嫩多汁,肉質滑溜,搭配香辣的泰式醬料,食落去有種爽口感。辣味唔會太過,正好令魚的鮮味更加突出,完全係海鮮愛好者的心頭好!🇹🇭原個菠蘿海鮮炒飯💰128呢個炒飯真係好特別,佢用咗整個菠蘿做碗,炒飯唔單止有海鮮,仲有菠蘿的甜味,酸酸甜甜,令人食得開心。份量又大,幾個人share都唔怕唔夠!🇹🇭泰式珍多冰💰48泰式珍多冰清涼消暑,配搭椰漿,解渴滿足 再訪: yesyesyes,Luna Bar & Restaurant唔單止食物好味,氣氛亦好熱鬧,真係一個放鬆同享受美食的好地方!👍🏻✨😻
📍 Luna Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀麼地道41-43號地舖

Overall: 😋😋😋😋.8/5

🇹🇭泰式燒豬頸肉💰108

🇹🇭泰式明爐烏頭💰228

🇹🇭原個菠蘿海鮮炒飯💰128

🇹🇭泰式珍多冰💰48
泰式珍多冰清涼消暑,配搭椰漿,解渴滿足

📍 Luna Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀麼地道41-43號地舖今次去咗Luna Bar & Restaurant,真係一個隱世泰式美食嘅好地方!環境靚,仲可以唱K同埋玩飛鏢,真係好開心!👉 泰式大蝦柚子沙律💰118😋😋😋😋.9/5呢道沙律真係好出色!大蝦新鮮,肉質彈牙,搭配清新嘅柚子,味道酸酸甜甜,仲有少少辣味,再配上椰絲,真係令人食得停唔到口。每一口都好清爽!👉 泰式肉碎生菜包💰108😋😋😋😋.8/5呢個生菜包好特別,肉碎香味濃郁,配料新鮮,包住生菜一齊食,口感脆脆爽爽,非常之好味!每一口都令人感受到泰式料理嘅獨特風味,仲有少少花生碎,提升咗整體口感,真係唔錯!👉 薄荷青檸梳打💰48😋😋😋😋.7/5飲品方面,薄荷青檸梳打簡直係夏日必飲!薄荷味清新,青檸帶嚟咗酸酸嘅感覺,配合梳打水,飲落去好解渴,非常舒服!仲可以喺酒吧環境下,輕鬆享受,真係好合襯!👉 鹹檸檬七喜💰48😋😋😋😋.7/5呢個鹹檸檬七喜就有啲特別,鹹檸檬嘅味道令七喜變得唔同凡響,帶有一啲微鹹同酸味,飲落去好有驚喜!回頭: yesyesyes,Luna Bar & Restaurant嘅食物質素高,環境
📍 Luna Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀麼地道41-43號地舖

😋😋😋😋.7/5

👉 鹹檸檬七喜
💰48
😋😋😋😋.7/5

回頭: yesyesyes,Luna Bar & Restaurant嘅食物質素高,環境又好,適合同朋友一齊聚會。下次有機會再去食下其他泰國菜式!🥰😍
2025-03-18 248 浏览
尖沙咀呢間泰式bar都幾隱蔽,不過就係睇中佢有嘢飲又係泰式餐廳,都比較少有,環境好chill,有人流又唔多人。2個人撐枱腳,叫咗💁🏻‍♀️🇹🇭泰式冬蔭公湯 HKD138味道正宗,好足料,有好多菇同埋2 隻鮮蝦😌🇹🇭雞牛豬各2 串燒 HKD1083款都好夠味,最令人驚艷嘅係串雞,燒得外焦香,內多汁,可以encore 雞!🇹🇭泰式紅咖喱雞配蒜蓉包 HKD118唔知係咪我唔食得辣嘅心聲被聽到,個咖喱椰汁味濃,唔辣,配料嚟講都算多,有四季豆、茄子等,重點係個蒜蓉包配咖喱汁食好開胃飲品🍸兩個人都虧虧就唔叫酒啦佢杯泰奶份量重度級,個杯同我塊面一樣大🤣🤣場地好適合三五知己傾偈😚

2個人撐枱腳,叫咗💁🏻‍♀️

🇹🇭泰式冬蔭公湯 HKD138
味道正宗,好足料,有好多菇同埋2 隻鮮蝦😌

🇹🇭雞牛豬各2 串燒 HKD108

🇹🇭泰式紅咖喱雞配蒜蓉包 HKD118

飲品🍸
兩個人都虧虧就唔叫酒啦
佢杯泰奶份量重度級,個杯同我塊面一樣大🤣🤣

場地好適合三五知己傾偈😚

唔係朋友帶路~都唔知原來麼地道有間咁正宗既泰菜❤️餐廳係K11附近,有條巷仔穿入去 正當隱世🤣餐廳有live band 及掟飛鏢 相當有氣氛尖沙咀區黎講,價錢算公道👍🏼泰式串燒$108(豬、牛、雞各2串)燒得好香口亦保持到肉汁💪🏻可以點沙嗲汁/酸酸醋汁黃咖喱豬配蒜蓉包 $118咖喱椰香濃不辣,三色椒帶甜👍🏼豬肉入口好滑嫩配上香脆蒜蓉包沾上咖喱汁一起食,簡直正MVP之選泰式大蝦炒金邊粉$128炒得拍得住泰國💪🏻大蝦正當大隻厚肉,金邊粉酸酸甜甜 好開胃🤤可以因應自己喜好 拌上香料飲品:泰奶、珍多冰
唔係朋友帶路~都唔知原來麼地道有間咁正宗既泰菜❤️

餐廳係K11附近,有條巷仔穿入去 正當隱世🤣

餐廳有live band 及掟飛鏢 相當有氣氛

尖沙咀區黎講,價錢算公道👍🏼

泰式串燒$108(豬、牛、雞各2串)
燒得好香口亦保持到肉汁💪🏻可以點沙嗲汁/酸酸醋汁

黃咖喱豬配蒜蓉包 $118
咖喱椰香濃不辣,三色椒帶甜👍🏼豬肉入口好滑嫩
配上香脆蒜蓉包沾上咖喱汁一起食,簡直正

MVP之選
泰式大蝦炒金邊粉$128

飲品:泰奶、珍多冰
原來尖沙咀有間咁大咁好feel泰菜!首先環境超大 少有係尖沙咀會有咁大間地鋪位既餐廳而且啲座位好闊落 有沙發既大圓枱 下次要帶班港女黎打卡🤭間餐廳大到有bar枱區、掟落街、大projector螢幕可以唱K😳好岩成班friend過黎吹水飲水但係係食泰菜既bar 實在太正中下懷因為平時唔鐘意去bar得西餐/炸野 又係我牛魔王一定要叫炭燒安格斯牛扒 $268炭燒安格斯牛扒以大木盒裝住別有風格上枱時店員先落鹽然後用火槍大火燒焦牛肉表面色香味既享受🤯😍伴碟有大量嘅蔬菜 沙律菜、彩椒、洋蔥、西蘭花好彩係揀咗呢個唔係叫燒牛肉沙律😋估唔到有咁多菜食叫左五成熟牛扒中間肉質仲係紅色 煎得超靚仔😳配搭3款惹味醬汁 酸甜香辣一道菜可以品嘗三種唔同風味!香茅檸檬葉鹽燒大鳥頭 $198食泰菜最鍾意叫燒魚條魚大條~又新鮮燒魚嘅靈魂喺醬汁度燒到好香香茅味嘅魚肉加埋甜甜地既酸辣汁個汁我比100分泰式肉碎煎蛋飯 $98呢個係我食泰菜無論碟頭定大餐都一定會叫因為我超級鍾意食九層塔呢個肉碎炒得好香 唔會好油膩 食落好少肥豬肉如果少啲鹹會更加好最鍾意係佢上面嗰隻燶邊蛋簡直就好似炸蛋咁好 煎到個邊邊好脆好好食🤭我下次黎食lunc
原來尖沙咀有間咁大咁好feel泰菜!
首先環境超大 少有係尖沙咀會有咁大間地鋪位既餐廳

炭燒安格斯牛扒以大木盒裝住別有風格
上枱時店員先落鹽
然後用火槍大火燒焦牛肉表面
色香味既享受🤯😍
伴碟有大量嘅蔬菜 沙律菜、彩椒、洋蔥、西蘭花
好彩係揀咗呢個唔係叫燒牛肉沙律😋
估唔到有咁多菜食
叫左五成熟
牛扒中間肉質仲係紅色 煎得超靚仔😳
配搭3款惹味醬汁 酸甜香辣
一道菜可以品嘗三種唔同風味!
炭燒安格斯牛扒

呢個肉碎炒得好香 唔會好油膩 食落好少肥豬肉
如果少啲鹹會更加好
最鍾意係佢上面嗰隻燶邊蛋
簡直就好似炸蛋咁好 煎到個邊邊好脆好好食🤭
我下次黎食lunch一定會叫呢個!
泰式肉碎煎蛋飯

香茅檸檬葉鹽燒大烏頭