2021-07-29 15 浏览
好開心新界區開左間burger joys旗下嘅burger!雖然只做外賣,但係唔使特登過海已經好好啦今日行過一於試吓佢同burger joys有咩分別其實佢整體都唔貴仲幾抵食,熱狗都係$18(p.s.跟餐只係$10),漢堡包就由$40-$98不等,價錢超親民lol咁我就嗌左最貴嗰個雙層芝士牛肉漢堡餐,雖然個樣睇落普普通通,但係牛肉絕對保持到一貫嘅水準,麵包同醬料都超香,啲配菜都好新鮮!絕對對得住個價錢!至於薯片呢就有啲失望,同老麥差唔多,雖然係識整但係唔知點解食落好淋好油。建議大家想去朝聖下既話,漢堡包絕對值得一試,但係薯條就不用試了!
雖然只做外賣,但係唔使特登過海已經好好啦
今日行過一於試吓佢同burger joys有咩分別

2021-07-29
2021-07-29 26 浏览
大大小小嘅餐廳都係荃灣而且仲有好多好出色所以今日我又同朋友黎左荃灣搵食啦呢間burger店以艷麗紅色為主要裝修顏色如果平日經過都無可能見唔到而且仲會聞到好香嘅味道令人想知呢到買緊咩食所以我地都被呢種誘惑味道吸引左黎呢到係買burger外賣店Menu上有3款漢堡選擇牛肉漢堡、芝士牛肉漢堡、雙層芝士牛肉漢堡基本上只專心製作一款burger 果然無令我地失望我叫左雙層芝士牛肉漢堡漢堡包軟綿綿,牛肉軟嫩,一咬肉汁非常多加上芝士嘅惹味味道超好食!呢到係開放式廚房耐心等候嘅時間你可以欣賞廚師製作burger
大大小小嘅餐廳都係荃灣

令人想知呢到買緊咩食
所以我地都被呢種誘惑味道吸引左黎

呢到係買burger外賣店
Menu上有3款漢堡選擇
牛肉漢堡、芝士牛肉漢堡、雙層芝士牛肉漢堡
基本上只專心製作一款burger
果然無令我地失望
我叫左雙層芝士牛肉漢堡
漢堡包軟綿綿,牛肉軟嫩,一咬肉汁非常多
加上芝士嘅惹味味道
超好食!

呢到係開放式廚房
耐心等候嘅時間
你可以欣賞廚師製作burger
2021-07-27 45 浏览
好耐之前食過BURGER JOY知道佢哋喺荃灣開左間副線趁得閒去試下先😋餐廳主要做外賣無企位🥲—————————————————————基本上所有野都係睇住佢現場即刻整全部都新鮮熱辣 出餐速度都算快未開盒已經聞到好香漢堡扒味由於只得外賣中島唯有搵個公園坐低嘆係出面食漢堡最驚就係塊包油淋淋同埋淋晒呢個好難得焗左一陣依然保持到乾爽仲吸左的肉汁好香口漢堡扒夠厚同juicy一咬成個口充滿住肉香味加埋刺激洋蔥香甜蕃茄同埋沙律醬簡直係一絕買漢堡+$10仲有熱狗一隻🌭️咁抵梗係要試下啦雖然單價都只係$18不過都唔算頹麵包都有煎過先夾餡料架有大量生菜絲同洋蔥 Fresh😊中島覺得個雞翼真係好正揀左蒜香芝士本身以為只係落蒜粉點知佢係新鮮蒜打蓉再加芝士碎離遠都聞到陣蒜香🤤加上即炸關係熱辣辣會噴汁但真係好好食 推介❤️❤️❤️唔想食雞翼嘅都可以叫雞鎚架😉—————————————————————⇛ 芝士牛肉漢堡餐 $78⇛ 熱狗 +$10⇛ 芝士蒜香雞翼 $59/6隻
好耐之前食過BURGER JOY

⇛ 芝士蒜香雞翼 $59/6隻
芝士蒜香雞翼
2021-07-25
2021-07-20 29 浏览
探朋友然後陪佢去看醫生後,準備回家時, 經過一間紅噹噹的店舖,又噴到好香🐂肉味..原來是間漢堡飽專賣店,叫「行運漢堡、Lucky Smash 」餐牌很簡單只有三款漢堡(牛肉漢堡,芝士漢堡和雙層芝士漢堡)一款熱狗和炸薯條選擇…而且價錢很吸引,所以馬上入去order 外賣回家吃🤪即叫即整,又可以看到整個過程,安全又放心😂😂薯條包裝是密封,不會拎回家時已經倒瀉,不竟我要坐半小時車程回家🙈😂雙層芝士牛肉漢堡,是2塊厚身的牛肉漢堡和每一塊牛肉漢堡都㚒上一塊芝士,配菜又多,口感好豐富,而且牛肉味重,又厚身,口感嫩滑!醬汁很香濃又多又惹味😋

即叫即整,又可以看到整個過程,安全又放心😂😂

2021-07-20 28 浏览
餐廳由印度人主理,採用開放式廚房,客人可以等候時看到制作過程是即叫即做。印度人負責收銀,基本上問她問題都像扮聽不到,不想答,明明漢堡已經做好,用紙包好,仍遲遲不俾客。*牛肉漢堡 $48漢堡扒由牛肉球壓成扒狀來煎,麵包會塗上牛油烘,最後夾上蕃茄、生菜絲、生洋蔥。明明看到麵包有烘過,卻沒有烤烘過的香味,比較像微微加熱,口感挺像M快餐的魚柳包。漢堡扒吃出是手打的,牛味不濃,略厭有肉筋和缺少肉汁。漢堡只有少許芥辣,沒有其餘醬汁,配合生洋蔥一併吃,覺得有點乾。這價錢,在荃灣一定有其他更好的選擇。整體評分:味道:👍👍服務:👍價錢:👍👍回頭指數:👍👍飽肚指數: 👍👍

*牛肉漢堡 $48

漢堡扒吃出是手打的,牛味不濃,略厭有肉筋和缺少肉汁。

這價錢,在荃灣一定有其他更好的選擇。

整體評分:
味道:👍👍
服務:👍
價錢:👍👍
回頭指數:👍👍
飽肚指數: 👍👍
外卖自取
Double cheese burger combo $98呢個套餐係雙層芝士漢堡,係真心足料嗰隻,叫完之後等去整,望住佢整見到佢落勁多芝士醬,而且佢啲肉真係好食嗰啲,好滿足呀 媽。薯條都係即叫即做,有啲似M記薯條🤣 但超級建議即刻食,因為薯條淋咗就真係唔好食Hamburger $58呢個同套餐唔同嘅分別就係唔係雙層安格斯,但依然係足料嘅芝士同埋其他餡料,一樣咁好食熱狗 +$10叫完漢堡可以加錢換熱狗呀係,分分鐘平過IKEA, 因為佢有埋菜。但佢個名真係好搞笑,好似睇緊某套戲咁,同埋佢無論係鋪面定係膠袋都紅噹噹,食完好好運🤣🤣

Hamburger $58

熱狗 +$10

• 雙層芝士牛肉漢堡餐
2021-07-14 12 浏览
荃灣隱世Burger小店😚呢到簡單黎講專心製作1款味道漢堡😉分做齋牛肉、1層或雙層芝士牛肉🤗小妹當然食🍔雙層芝士牛肉漢堡🍔漢堡外形巨大😍食落肉汁多到流哂落手到😜仲要牛味突出🐮配搭最基本嘅蕃茄🍅洋蔥🧅蔬菜🥬已經夠好食😙漢堡亦不能缺少嘅芝士🧀講明雙層芝士🤩當然Double cheese啦芝士幾乎覆蓋漢堡扒😜雙重滋味超級滿足🈵薯條即叫即炸😎Lucky Smash (荃灣)📍荃灣享和街43-59號都城大樓地舖
荃灣隱世Burger小店😚

超級滿足🈵
薯條即叫即炸😎

Lucky Smash (荃灣)📍
2021-07-14 51 浏览
今日放工後懶得煮飯,係附近荃灣享和街lucky smash買個晚餐。行運漢堡希望食完真係行運。叫左雙層芝士牛肉漢堡餐加牛肉漢堡。即點即做,睇住整聞到都幾香。雙層芝士牛肉漢堡餐就有一個雙層芝士牛肉漢堡+鮮炸薯條+汽水:雙層芝士牛肉漢堡/牛肉漢堡:雙層口感更加好,肉質良好。芝士香口好味道,中間有蔬菜令到口感層次更好又冇咁膩感。牛肉嫩滑唔嚡口肉味都唔錯。鮮炸薯條:即炸薯條熱辣辣,又脆口。薯條真係要熱辣辣同脆先得,仲要乾身先唔會淋。再飲罐凍忌廉簡直爽晒,又有氣又夠凍。

叫左雙層芝士牛肉漢堡餐加牛肉漢堡。
即點即做,睇住整聞到都幾香。

牛肉漢堡

雙層芝士漢堡

再飲罐凍忌廉簡直爽晒,又有氣又夠凍。

2021-07-12
5 分钟 (外卖自取)
牛肉漢堡
雙層芝士漢堡
2021-07-14 14 浏览
————📍荃灣😼好耐冇黎過荃灣覓食 因為我次次都係荃灣食到中伏餐廳🍴😩 幾大陰影🌚今日揸車🚗經過 發現原來 Burger Joys嘅副線開左係享和街呢度 —Lucky Smash 💥 主打平價高質漢堡🍔🍟#𝘓𝘜𝘊𝘒𝘠𝘚𝘔𝘈𝘚𝘏❏ 套餐1: 雙層牛肉芝士漢堡、鮮炸薯條、汽水🥤$98🍔牛肉煎到外脆入面好juicy😙加埋融化左嘅芝士🧀 雙層滋味👅👅個包口感正常 唔係超級鬆軟個種 店鋪仲揸左啲秘製醬 但個人認為另外再加少少🤏🏻茄汁同酸瓜 味道層次都會再昇華🙈🥰薯條🍟跟餐比左一大盒 新鮮炸號熱辣辣 味道正常❏ 熱狗🌭️ $10見到有$10咁平嘅熱狗即刻加錢 熱狗用嘅包同漢堡包一樣 只係形狀唔同 味道正常但$10係幾抵食🤣—————Lucky Smash (荃灣)荃灣享和街43-59號都城大樓地舖#winfat#winfat荃灣#winfat新界———————————————————📍🇭🇰 🗣留言 📤分享 💗讚好
————

———————————————————
📍🇭🇰
🗣留言 📤分享 💗讚好

2021-07-13 6 浏览
Lucky Smash (荃灣)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•芝士牛肉漢堡餐 配薯條汽水 $78•芝士牛肉漢堡 $58•熱狗 (買漢堡+$10)••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:呢間Lucky Smach其實喺Burger Joy嘅副線,只做外賣同埋只有三款漢堡一款熱狗!即使係外賣,拎返屋企食都keep到質素。食落牛肉幾juicy,有肉汁,唔會過熟乾晒!幾鐘意佢有兩款芝士,有一款片裝芝士一款芝士醬,食到更加有層次~burger入面嘅蔬菜都係新鮮嘅,比較特別嘅係佢嘅生菜係生菜絲,整體食落牛嘅味道重,唔錯。至於熱狗只係加十蚊!好抵食!入面同樣有生菜絲,最得意係熱狗入面嘅雞肉腸會經油炸🤣同埋有酸青瓜,加十蚊真係幾抵食!!••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄Lucky Smash (荃灣)荃灣享和
♥️餐點:
•芝士牛肉漢堡餐 配薯條汽水 $78
•芝士牛肉漢堡 $58
•熱狗 (買漢堡+$10)
♥️食評:
荃灣享和街43-59號都城大樓地舖
I went to a burger shop called"Lucky Smash" located inG/F, Dao Shing Building, 43-59 Heung Wo Street, Tsuen Wan(right next to Citywalk)荃灣享和街43-59號都城大樓地鋪(荃新天地側) to order takeaway.The restaurant specializes in burgers, hotdog, snacks...etc."Double cheese burger"雙層牛肉漢堡HKD$78Thick tender meat with melted cheese are sandwicked between soft brioche.The patties are generous in size.

"Double cheese burger"
雙層牛肉漢堡
HKD$78

其他
2021-07-07 11 浏览
🎈係荃灣廣場shopping 完,發現呢間紅噹噹的漢堡,成條街最搶眼就係佢啦!哈哈!當然最吸引我係店鋪散發出來的香味,不得不試下!💌買咗一個芝士牛肉漢堡餐+一個芝士牛肉漢堡,$10熱狗咁抵食😋當然唔好錯過啦!🍔芝士牛肉漢堡牛肉漢堡煎得有點焦脆,內裏粉嫰又不會過老,咸香惹味,配上熱溶芝士,新鮮生菜和蕃茄,口感超級豐富呢!🍟由於我外賣回家半小時路程,所以薯條淋曬、不過有人鐘意食淋薯條,一樣食得開心!⛳️整體漢堡性價比超高,還有學生優惠:買漢堡就免費套餐,下次一定會再二訪!
🎈

⛳️
2021-07-03
  • 芝士牛肉漢堡
  • 雙層芝士牛肉漢堡
一個人喺荃灣西站附近覓食,行吓行吓,經過呢度,見到係專門做漢堡包🍔,幾符合我呢日想簡單快趣食一餐嘅要求,咁冇乜考慮之下,就決定試吓😆叫咗$88嘅 Double Cheeseburger🍔, 跟漢堡包加 $10要多一隻 Hotdog 🌭 , 再加一罐 $8 嘅 Diet Coke 同埋都係 $8 嘅 礦泉水😆Double Cheeseburger 🍔 嘅雙層牛肉幾多肉汁,幾好食;Hotdog 🌭 簡簡單單,不過雖然簡單,但係都食得我好飽😋

2021-07-04 26 浏览
依間lucky smash ge burger舖頭聽就聽得多,都有唔少朋友食過都表示好食🥰🥰。難得經過荃灣附近,又特登去試吓😛雖然餐牌選擇唔多有少少失望🤨但貴精不貴多,雖然全部基本上都係牛肉/芝士牛肉/雙層芝士牛肉🤣所以唔食牛嘅朋友可能就未必啱今次帶咗一個芝士牛肉漢堡,同埋一個雙層芝士牛肉漢堡。全部burger都係即叫即製,好新鮮🥰麵包都算鬆軟,雖然外賣返到屋企已經有一段時間但都仲有餘溫薯條都算唔錯,有少少薯仔皮,表示係原隻薯仔新鮮切
難得經過荃灣附近,又特登去試吓😛
雖然餐牌選擇唔多有少少失望🤨
麵包都算鬆軟,雖然外賣返到屋企已經有一段時間
但都仲有餘溫

薯條都算唔錯,有少少薯仔皮,表示係原隻薯仔新鮮切
2021-07-04
午餐
2021-07-01 1145 浏览
在荃灣廣場附近,有一間漢堡包店,大熱天時也頗多人等外賣,見到職員即場做漢堡,原來是由印度人主理,專賣牛肉漢堡的。看得我饞嘴了,見價錢還可以接受,就買兩個套餐回家試試。漢堡可以單買,可以配套餐,套餐就多了罐裝汽水和薯條,漢堡就是專做三款的:牛肉漢堡、芝士牛肉漢堡、雙層芝士牛肉漢堡,真的是術有專攻,就看味道如何。牛肉漢堡套餐69, 漢堡扒超厚,還有墊底的生菜絲,一大片厚蕃茄和洋蔥,份量已經有一吋厚,加上接近一吋厚的漢堡扒,和香煎過的麵包,令漢堡包厚上加厚呢!吃著牛肉味超香濃,口感有彈性;牛肉漢堡沒有醬汁,能完全突出牛肉味,有生菜絲和番茄的水份,調和牛肉漢堡的濃味,比起連鎖快餐店的漢堡,這才算真正的漢堡啊!薯條包裝得非常好,紙盒能完全密封,薯條不會倒出,也可保持溫度,當然要盡快打開吃,才能吃到炸得脆脆的口感,雖然是幼身薯條,但薯仔味也很香。芝士牛肉漢堡套餐$79, 多了一層芝士醬,芝士醬毫不吝嗇地滿瀉在整個漢堡裡,喜歡芝士的話,這個漢堡也不錯,因為令本身香濃的牛肉漢堡再多一點芝士濃香,口感更濕潤;也很喜歡香煎過的麵包,外脆內軟,上下夾著牛肉漢堡和芝士醬一起吃,口感很豐富。吃完厚厚的漢堡和薯條

吃完厚厚的漢堡和薯條,當然要來一罐可汽水才能圓滿結束這個漢堡包套餐,可樂是在餐廳雪櫃取出的,夠冰涼,非常滿意這個套餐,怪不得這麼多人光顧外賣了。
2021-07-01