Lorway Coffee & Bakery (屯門)屯門海榮路22號屯門中央廣場地下B3-A號舖香辣茄汁雞肉意粉$68辣辣哋嘅茄汁意粉,酸味唔過份,都算開胃卡邦尼意粉 $62聞到有少少雞蛋香,入口蛋味都重,芝士碎配上蛋汁,口感濃郁,近睇會隱約見到醬汁有少少炒蛋碎,少少炒滑蛋狀~Flat White$38拉花靚🤩Flat White嚟講,expresso味唔算重,算比較普通Latte$38不過不失,奶味同咖啡味都平衡總結💁🏻‍♀️ 典型輕量式Cafe,主打貝果、麵包,而意粉只有兩款😳 聽朋友講初期仲只提供一款意粉(卡邦尼)添🙈坐位唔多,現場所見必須分隔開為2人一枱,比較適合一對一傾偈 / 想自己一個係Cafe Chill下嘅悠閑選擇~
Lorway Coffee & Bakery (屯門)
屯門海榮路22號屯門中央廣場地下B3-A號舖

香辣茄汁雞肉意粉$68
辣辣哋嘅茄汁意粉,酸味唔過份,都算開胃

卡邦尼意粉 $62

Flat White$38

Latte$38
不過不失,奶味同咖啡味都平衡

總結💁🏻‍♀️

午餐
2021-09-06 163 浏览
今日係屋企懶洋洋唔知食咩好 上網搵下有咩地方去見到有依間Cafe 好多人話環境好靚打卡一流不過因為太懶唔想出去 又見到外賣app原來可以Order 叫左個All Day Breakfast同埋一杯Americano黎試下 如果Ok既下次可以親身去體驗一下All Day Breakfast:都幾豐富,仲有個包無影到,不過都係一般麵包,同埋黎到都唔好食所以最後都無食哂煙肉有啲太鹹,煙三文魚比較少,但整體都唔錯既咖啡就一般,可能因為外賣黎到都出哂水,下次會再去店舖試吓

煙肉有啲太鹹,煙三文魚比較少,但整體都唔錯既
咖啡就一般,可能因為外賣黎到都出哂水,下次會再去店舖試吓
All  Day  Breakfast
2021-09-06
All  Day  Breakfast
估唔到屯門都有間咁舒服嘅cafe,住左屯門咁耐終於可以放假唔洗搭車去chill下,仲可以係咁熱天氣放完狗之後去食下野,一大快落地玻璃,自然光滲透入黎又有冷氣,環境好舒服好Relax,野食都唔錯,叫左個bagel仲好細心比一舊仔檸檬你自己選擇加定唔加,latte好鐘意奶同咖啡都分配得啱啱好。唔會話好奶,仲有拉花可以欣賞下🤭🤭員工仲好好人見我推住隻狗唔太方便幫我拉櫈,我家大小姐都食得好開心😚😚
2021-09-03
  • Smoked  salmon  with  cream  cheese  bagel
2021-09-01 93 浏览
前兩日揸車出開屯門,去到屯門中央廣場附近經過見到呢一間好似新開嘅小店,俾佢嘅空間感同埋個vibe 吸引咗入去,後尾發現果然係一個明智嘅決定呵呵呵☺️☺️。先講一講舖頭嘅裝修係以白色為主好清新好舒服。入面亦都有一棵大樹去點綴下成個環境,唔會俾人覺得好迫好侷促咁。因為天氣實在太熱去到就即刻叫咗兩杯嘢飲同埋啲嘢食(x2),走之前仲嗌左個affogato, 咖啡加雪糕真係冇得彈👍🏻嘢食我哋嗌左Carbonara同埋all day breakfast , 因為咁岩排緊落order嘅時候,聽到前面好似有班客傾起話值得試,所以我哋都膽粗粗試埋一份,果然係值得期待嘅美食。all day breakfast d 食材好豐富同埋新鮮,份量都好夠。Carbonara 係我食過咁多間西餐廳頭5 🙌🏻, 食得出佢哋係用成舊芝士磨出嚟嘅芝士片而唔係就咁用出邊惠康嗰啲cheap野芝士粉,識食嘅人應該會食得出🤨, 食材用好嘢抵讚💪🏻。總括嚟講會再encore,可惜我住得太遠了😢。

總括嚟講會再encore,可惜我住得太遠了😢。

All  day  breakfast
2021-08-30
All  day  breakfast
  • Affogato
  • Flat  white
  • Ice  Latte
  • Carbonara
2021-09-01 38 浏览
成個style都幾正 店員好Nice 啲嘢食幾正 唔會太多人 仲送咗一個小面包(? 啲甜品都好正 不過地方比較隱蔽 有次搭車經過先見到 裝修都幾靚 唔會太貴 有主食有甜品有嘢飲 整體都好好👍
成個style都幾正 店員好Nice 啲嘢食幾正
唔會太多人
仲送咗一個小面包(?
2021-08-25 61 浏览
間cafe環境舒適,非常適合一家大細放假黎hea下,有寵物既亦都可以帶埋狗仔一齊黎🤩🤩周圍環境唔會太過噪吵,加埋鄰近巴士站同埋輕鐵站,交通尚算方便。店舖入面有一棵樹作為裝飾,方便影相放上ig😍食物既擺盤好靚,配埋杯拉花既咖啡☕️扮上ig呃like一流🔥另外啲野食都好好味,個人推薦all day breakfast,隻蛋同埋三文魚都煮好好食😋隻蛋真係又嫩又滑🤤🤤杯咖啡香濃幼滑,又唔會太苦!總括黎講係一間好優秀嘅cafe
總括黎講係一間好優秀嘅cafe
午餐
2021-08-25 56 浏览
Cafe白色色調為主加上樓底超高😍😍😍又有花花草草做設計, 超fresh!!!!!超適合假日帶小朋友或者狗仔嚟!影靚相輕鬆下😁食物同野飲都高質,牛油果好新鮮,熟度啱啱好👍🏻,唯獨暫時未有畀狗仔食嘅嘢😅假日會同狗仔再嚟過,同唔同狗主人傾下計都幾chill😁cafe環境亦算衛生,唔洗怕狗仔整污糟👍🏻整體嚟講係一間高質cafe,主打清新同陽光,氣氛都營造得幾成功,新cafe嚟講好好,真心正!!!!!( 掛住chill唔記得影嘢食相,下次食補返)
  • all day breakfast
2021-08-24 203 浏览
第一次山長水遠由港島區入到嚟屯門,揸車經過店舖門口,見到簡約又充滿休閒風嘅裝修,就吸引咗我泊低架車然後入嚟幫襯。一入到嚟,見到淨係上嘅裝修設計已經好鍾意,牆上嘅圖案帶俾人一種好舒服嘅感覺,入面仲有一棵樹可以俾人坐低飲杯咖啡,好似坐喺樹下同朋友乘涼傾偈,好寫意!落單嘅時候店員服務態度好好,因為我平時好少飲咖啡,店員會主動介紹唔同嘅咖啡豆,會因應你嘅個人口味推介你飲邊一種咖啡,真係好細心!食物方面,我哋點左卡邦尼意粉同埋辣味雞肉意粉,份量適中,卡邦尼意粉嘅蛋黃醬好好味,唔會好膩,至於辣味雞肉意粉,辣到適中,就算唔太食辣嘅嘢人都應該食到!咖啡方面,我哋叫咗一杯mocha同一杯flat white,好飲!同店員講開,原來佢哋係pet-friendly嘅cafe,下次真係要帶埋我屋企隻狗仔一齊嚟chill下先得!
2021-08-24
  • 卡邦尼意粉
幫襯嘅次數已經兩隻手都數唔曬 👐🏻一嚟係係附近翻工😂二嚟自己好鐘意食cafe ☕️所以已經成為lunch time首選👍🏻1.意粉個人覺得意粉係最抵食🍝堂食嘅話真係可以用「山⛰」嚟形容,十分推介大食嘅朋友嗌卡邦尼🧀都幾好食😋汁都啱啱好 唔會太乾又唔會好水咁 味道都幾濃郁香辣茄汁雞肉意粉🍝如果鐘意重口味又食得小小辣嘅話可以叫 汁唔會好酸 辣得嚟又唔會辣到食唔到(我自己譚仔食10小辣😅)雞肉都幾多👍🏻2.麵包🍞牛油果配酸種麵包🥑想食得健康少少又唔係淨係想食沙律嘅話 好fresh 好健康😚但係有陣時覺得淨係食素好dry嘅話 我都會加$20加多個煙三文魚 食完都幾飽 ((Btw第一次食嘅時候我覺得好似自己食緊「魚」😂因為佢啲牛油果擺到好似條魚咁長🐟 煙三文魚蛋沙律牛角包🥐配沙律🥗如果健康得來又想豐富啲嘅話就會食「人如其名」就係咩都有啲 啱晒啲咩都想試吓嘅人 整體來講都幾好食😋嘢飲淨係試過latte☕️普普通通 上面嘅泡沫就好快冇咗 服務態度同環境都幾好 係中央廣場呢個美食沙漠 🍂Lorway 都算係一個綠洲🌿

1.意粉
個人覺得意粉係最抵食🍝
堂食嘅話真係可以用「山⛰」嚟形容,十分推介大食嘅朋友嗌

卡邦尼🧀

嘢飲淨係試過latte☕️普普通通 上面嘅泡沫就好快冇咗

• 煙三文魚蛋沙律牛角包配沙律
  • 香辣茄汁雞肉意粉
2021-08-01 156 浏览
今次介紹食物係屯門💫📜”Lorway Coffee & Bakery (屯門)📌 地址: 屯門海榮路22號屯門中央廣場地下B3-A號舖🕐營業時間: 08:00-18:00🍽分店地區: 屯門 🌟🌟評價🌟🌟呢個地方幾清靜都好舒服😍啱晒同朋友傾偈都見到有寵物可以帶入嚟🤩日頭光線好充足自然光帶嚟嘅效果都令人覺得好精神🤍bagel🥯 上面嘅三文魚整成一朵花有好多層 😍有花之戀嘅感覺😍個包都整得好脆😆😆牛油果酸種包😌牛油果好多好足料🥰All day breakfast 炒蛋賣相吸引 食落去都好香好滑👍🏻整體來講都唔係太大份🌟KS評分 🌟🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️
今次介紹食物係屯門💫
📜”Lorway Coffee & Bakery (屯門)

📌 地址: 屯門海榮路22號屯門中央廣場地下B3-A號舖

🏵味道指數:👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️
2021-07-30 120 浏览
今日食咗一個Carbonara 同叫左去到一間coffee shop必定要試既hand drip coffee. 先講carbonara, 非常好食,雖然用料係用普通既煙肉,所以會較鹹,不過賣相好,芝士蛋醬好入味令到味道平均,意粉整體口感好好,最重要係非常飽。hand drip 有四種選擇,每種都係single origin, 我今日試咗來自秘魯的咖啡豆。咖啡師非常專業,就算我有比較白痴既味覺,都飲得出咖啡師陳述係唔同溫度應該會出現既不同味道。個hand drip 味道好有層次,建議大家慢慢享用,今次由最熱既時候已經飲得出既士多啤梨甜酸味,至到慢慢冷卻之後出既微橙味,朱古力同hazelnut 味都有浮現出來。下次會嘗試其他豆。 整體來講價錢算中等,不過個人覺得食物同飲品質素比價錢高。加上自己開車來,泊車尚算方便。所以總括來講非常推薦👍
2021-07-30
  • Carbonara
  • Hand  Drip  coffee
2021-07-28 135 浏览
好正丫丫丫丫!!!住咗喺屯門泳池呢頭十幾年,終於有一間開陽又闊落嘅Coffee Shop, 啲嘢食都偏向健康,新鮮,又唔限時同埋可以帶埋狗仔嚟真係一流!店員嘅服務都好好!可以講笑吹水。餐廳週末嘅時候都好受歡迎好多人,有時可能要俾啲耐性等等先有位,不過店員嘅態度overall都好好。貼番幾張嘢飲同埋美食既靚圖,希望等多啲人都有機會過嚟試吓啦😀。個人最推介就係卡邦尼意粉同埋雪糕,份量偏大CP值高👍🏻

卡邦尼意粉
咖啡雪糕
卡邦尼意粉
咖啡雪糕
路經幾次見到都滿座既cafe 終於簡左日平日既下就去🥰唔洗等位Yoyo場內位置大約可以坐16人左右 ~ 2人位置居多 岩哂你同閏蜜一齊黎談天說地🥰 整體設計都係小清新綠油油系列☺️ 出面既環境車同人都好少 所以感覺好寧靜好舒服 樓底夠高感覺好闊落✌🏻 叫左my all-time favorite : flat white and cappuccino 不得不說拉花好靚😚 咖啡入口都好香滑 品嘗到咖啡既甘香~ 奶泡都好綿密 飲落有層次感👻 如果你係想安安靜靜搵間cafe坐下 傾下計 超級推介呢到! 因為真係會坐到唔想走👻👻 員工服務都唔錯😋😋😋

整體設計都係小清新綠油油系列☺️

員工服務都唔錯😋😋😋
2021-07-21
今天下午茶時段,我去了新開張位於屯門中央廣場的Lorway Coffee & Bakery吃個tea。從屯門泳池輕鐵站行去,只是2 分鐘路程。從豐景園輕鐵站行去,也只不過是3 分鐘左右。Cafe的裝修簡潔明亮,大玻璃窗透光度十足,內裏有棵大樹做點綴,給人一種舒適的感覺。Cafe應該是歡迎寵物,因為我看見鄰座有2 隻狗狗。餐牌食物款式不多,飲品要另外購買,不用加一。Cafe是自助點餐模式,客人先自行找座位,然後自行點餐付款。之後店員會將食物飲品奉上,但餐具需自取。我點了煙三文魚蛋沙律牛角包配沙律($58) 及熱朱古力($45) 。煙三文魚蛋沙律牛角包味道不錯,但個包是凍的。沙律份量比較少,味道ok。熱朱古力應該是dark chocolate, 味道正常。下次再試下他們的All Day Breakfast 或 bagel.

2021-07-10 276 浏览
第一次老遠從西貢來光顧,但換來的非常差的體驗。是準備買食物時立馬叫我們去關門,但當時還有人出入,像是我們是店員一樣,基本一聲唔該也沒有。非望店主看到會有所跟進。
2021-07-10
早餐