2021-02-25 21 浏览
平日收工已經經夜,餓住收工仲要無堂食,買埋外賣返到屋企先食就直情食宵夜時間,真係小可憐😅😅😅😅😅—————————放寛咗晚上堂食時間到十點,收工夜咗都仲有得食😇實在吃得開心🥳,梗係又去D我喜愛又有質素又好環境嘅地方食食食,普天同慶之下、食得開心🥳⋯⋯因為開心真係好簡單——————————🟧香煎海鱸魚🐟柳鮮蕃茄意式莎莎:餐湯濃郁美味,餐牛油蒜🧄茸多士香脆美味😋新鮮的蔬菜沙律🥗配沙律醋的美味愛吃魚的我,鱸魚🐟滑溜溜的肉質。新鮮蕃茄🍅的鮮甜,配上洋蔥🧅粒的配搭、蕃茜、秋葵又是我最喜愛的蔬菜,吃得開心🥳、有益又健康的配搭⋯⋯🥳😋——————————-🟫香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁:朋友最愛吃牛、牛舌要做得好吃軟熟,又是廚師👨‍🍳的手藝、厚切的牛舌、除了又香口又軟熟,磨🍄菇的配搭更是.。相當匹配,牛舌那一口口的厚切,吃落不會硬但又帶着一點口感的牛舌,廚師👨‍🍳的煮功⋯確實了得😋🥰————————————🟩餐後再來一杯香滑濃郁的咖啡☕️⋯⋯人生的享受喝杯濃郁又夠🍋香味道的檸檬茶,有助消化、心鄺神怡——————吃着美味的享受開心🥳⋯⋯又簡單————————-
—————————
因為開心真係好簡單
——————————

🟧香煎海鱸魚🐟柳鮮蕃茄意式莎莎:
餐湯濃郁美味,餐牛油蒜🧄茸多士香脆美味😋
新鮮的蔬菜沙律🥗配沙律醋的美味

——————————-
🟫香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁:

————————————
🟩餐後再來一杯香滑濃郁的咖啡☕️⋯⋯
人生的享受
喝杯濃郁又夠🍋香味道的檸檬茶,有助消化、心鄺神怡

——————
吃着美味的享受
開心🥳⋯⋯又簡單
————————-
#足球主題餐廳#阿仙奴球迷油麻地樓上餐廳,一入門口已經感受店主熱愛⚽足球嘅情懷,餐廳地下舖咗綠色嘅地毯,☆餐廳門口、牆身、玻璃窗都掛滿⚽足球球衣,服務員著嘅係球衣♡!餐廳用咗玻璃瓶放沙律🥗,餐碟用嘅喺綠色足球場圖案,賣相精緻😍,🥗沙律菜內有益力多爆珠,及奉上黑醋汁,提升沙律嘅鮮甜😋!我哋點咗3個套餐: 香草燒法國原隻🐔燒春雞($178)燒春雞嘅皮香脆,size 好大隻,肉質鮮嫩,切開會流出雞油,值得推薦👍🏻!香燒美國Creekstone🐂牛肉眼拼法國🦢鵝肝 ($238)🐂牛肉眼味道香濃,好juicy! 🦢鵝肝煎到金黃,味道香濃,入口即溶化!脆炸吉列澳洲🐂牛肉眼 ($75)炸過嘅🐂牛扒,外面香脆,切開牛扒流出肉汁,點埋蛋黃醬更加好味!配🍅蕃茄扁意粉,真材實料粒粒蕃茄👍🏻!主菜配有紫薯🍠丶翠肉瓜🥒丶🍅蕃茄切片,健康之外,令菜式加添色彩🌈!飲品:☆荔枝薄荷梳打水🍸,薄荷葉香氣,大粒荔枝肉,清甜美味!♧熱水果紅茶☕,放入🍋青檸、🍎蘋果,感覺酸甜開胃 ! ♤🍍菠蘿汁🍹,甜度適中👍🏻!服務員態度好,服務周到,食完🥗沙律就放上熱騰騰嘅蕃茄餐湯🥣及蒜蓉餐包🍞,感覺貼心❣️ 食物質數高⬆️,食得開心又滿足💖
#足球主題餐廳
#阿仙奴球迷

我哋點咗3個套餐:
香草燒法國原隻🐔燒春雞($178)

脆炸吉列澳洲🐂牛肉眼 ($75)

飲品:
☆荔枝薄荷梳打水🍸,薄荷葉香氣,大粒荔枝肉,清甜美味!
♧熱水果紅茶☕,放入🍋青檸、🍎蘋果,感覺酸甜開胃 !
♤🍍菠蘿汁🍹,甜度適中👍🏻!

服務員態度好,服務周到,食完🥗沙律就放上熱騰騰嘅蕃茄餐湯🥣及蒜蓉餐包🍞,感覺貼心❣️ 食物質數高⬆️,食得開心又滿足💖! 期待下次再來用餐💞!

Lockeroom Dining YMT
📍油麻地彌敦道558-600號譽發廣場8樓
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2021-02-22 319 浏览
是日晚上去咗油麻地譽發廣場的「Lockeroom Dining」吃晚餐,店內裝潢佈局都以阿仙奴足球隊⚽️為主題,啱晒一眾球迷晚市時段設有Set Dinner,可選牛扒、豬扒、雜扒、意粉、三文魚等等,百零蚊起就包左餐湯、餐包、沙律、主菜及飲品,都幾抵食,凡惠顧套餐仲可以用六折享用大餐牌自家製甜品蒜香牛油法包法包烘至微微香脆,內裏仲好鬆軟,塗抹了蒜香牛油,好香口!蕃茄湯將蕃茄打磨成茸嘅湯,裏面仲有唔少粒粒蕃茄肉,好鮮甜沙律配黑醋雜錦沙律菜好新鮮爽脆,配上酸酸的黑醋好開胃又健康芝士流心溫泉蛋大啡菇大啡菇加入羽衣甘藍、溫泉蛋同芝士焗香,好juicy呢波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利扁麵一上枱已經有濃郁的白松露香氣撲鼻!意大利扁麵彈牙有嚼勁,每條都掛上滿滿的白松露忌廉汁,好美味哦!波士頓龍蝦肉鮮甜味美,仲好多蝦膏添低溫煎焗挪威三文魚柳配蘑菇香檳汁🇳🇴三文魚柳煎焗到外層脆脆的,魚肉仍然保留鮮嫩口感,好多汁,充滿三文魚油香,配上蘑菇香檳汁更加滋味!旁邊仲有烤蕃茄及香甜紫薯蓉,好健康餐飲-熱檸檬水

蒜香牛油法包

法包烘至微微香脆,內裏仲好鬆軟,塗抹了蒜香牛油,好香口!

蕃茄湯

將蕃茄打磨成茸嘅湯,裏面仲有唔少粒粒蕃茄肉,好鮮甜

沙律配黑醋

雜錦沙律菜好新鮮爽脆,配上酸酸的黑醋好開胃又健康

芝士流心溫泉蛋大啡菇

大啡菇加入羽衣甘藍、溫泉蛋同芝士焗香,好juicy呢

波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利扁麵

低溫煎焗挪威三文魚柳配蘑菇香檳汁🇳🇴

餐飲-熱檸檬水
-🔸脆炸吉列澳洲牛肉眼 $85🔸炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $95🔸芝士流心溫泉蛋大啡菇 $78🔸朱古力三重奏心太軟 $78🔸水牛城辣雞翼 $78-星期日同細妹一齊朝聖阿仙奴cafe,係朗晴坊店嘅新分店,食物水準依然非常好呢!芝士溫泉蛋大啡菇切開流心勁吸引,仲有水牛城雞翼大大隻,而且香辣口味好開胃啊~午餐set lunch價錢由$65起非常親民,餐湯係非常濃郁嘅南瓜忌廉湯,蒜香牛油法飽亦好香脆。主食揀咗一份炸得非常酥脆,但仍然好重牛味嘅肉眼扒。黑毛豬柳好厚切,而且咬落好juicy軟稔,非常好味。最後必點一份心太軟,即點即焗所以絕對會熔岩咁流心,而且朱古力偏苦唔死甜,好推介呢!
🔸脆炸吉列澳洲牛肉眼 $85
🔸炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $95
🔸芝士流心溫泉蛋大啡菇 $78
🔸朱古力三重奏心太軟 $78
🔸水牛城辣雞翼 $78

主食揀咗一份炸得非常酥脆,但仍然好重牛味嘅肉眼扒。

黑毛豬柳好厚切,而且咬落好juicy軟稔,非常好味。

話說今個weekend要同寶寶出嚟旺角補給屋企嘅日常用品,順便就過嚟呢邊食個lunch再慢慢shopping🤓Search 下附近有咩好食,然後就搵到呢一間好似唔錯嘅特色足球主題餐廳❗️見寶寶咁耐都冇踢過波,帶咗佢來呢度食野,等佢懷緬一下以前踢波嘅日子😆真係不得不讚一下門口嘅防疫用品供應真係好充足,酒精綿片、消毒濕紙巾、口罩套,仲有獨立包裝嘅口罩😳非常有防疫意識👍🏻👍🏻👍🏻餐廳入面有好多老闆嘅珍藏簽名波衫🤩仲有幾件最有紀念價值嘅簽名波衫用個架鑲起咗😎🍴🍴🍴我地今日叫2個lunch set +一個小食拼盤❗️一個 set $100 都唔駛有:蒜蓉包、餐湯、主菜➕一杯餐飲,非常豐富❣️餐湯係➡️ 南瓜湯雖然南瓜味唔重,但質感好rich~蒜茸包勁正🤩 兩塊都搽滿咗牛油➕蒜蓉🤤未咬落去已經聞到好濃香嘅蒜味,配埋香熱軟熟嘅麵包,食落真係好滿足😍脆炸吉列澳洲牛肉眼 $85油脂部份唔多,非常好😏生熟程度都控制得啱啱好👍🏻肉質鮮嫩而且實在❗️外脆內嫩,肉汁豐富🤩蘸埋千島沙律醬更增強口感、更滋味❣️仲有旁邊嘅紫薯茸 😍食落甜甜地,幾特別,其他地方比較少食到💕另外仲可以免費加配意粉或飯❗️炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $9
話說今個weekend要同寶寶出嚟旺角補給屋企嘅日常用品,
順便就過嚟呢邊食個lunch再慢慢shopping🤓
Search 下附近有咩好食,
然後就搵到呢一間好似唔錯嘅特色足球主題餐廳❗️
見寶寶咁耐都冇踢過波,
帶咗佢來呢度食野,
等佢懷緬一下以前踢波嘅日子😆

真係不得不讚一下門口嘅防疫用品供應真係好充足,
酒精綿片、消毒濕紙巾、口罩套,
仲有獨立包裝嘅口罩😳
非常有防疫意識👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳入面有好多老闆嘅珍藏簽名波衫🤩
仲有幾件最有紀念價值嘅簽名波衫用個架鑲起咗😎

🍴🍴🍴

我地今日叫2個lunch set +一個小食拼盤❗️
一個 set $100 都唔駛有:
蒜蓉包、餐湯、主菜➕一杯餐飲,
非常豐富❣️

餐湯係➡️ 南瓜湯

雖然南瓜味唔重,但質感好rich~
蒜茸包勁正🤩 兩塊都搽滿咗牛油➕蒜蓉🤤
未咬落去已經聞到好濃香嘅蒜味,
配埋香熱軟熟嘅麵包,
食落真係好滿足😍

脆炸吉列澳洲牛肉眼 $85

油脂部份唔多,非常好😏
生熟程度都控制得啱啱好👍🏻
肉質鮮嫩而且實在❗️
外脆內嫩,肉汁豐富🤩
蘸埋千島沙律醬更增強口感、更滋味❣️
仲有旁邊嘅紫薯茸 😍
食落甜甜地,幾特別,
其他地方比較少食到💕
另外仲可以免費加配意粉或飯❗️

炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $95

肉質比牛肉眼更嫩更容易切開❗️
所以相對口感比較軟身,
我個人就比較鍾意呢個黑毛豬柳,
因為我啲牙齒麻麻,咬太硬嘅嘢會牙痛🙈
呢個黑毛豬柳嘅硬度就啱晒我食👏🏻👏🏻
同時油脂部份較牛肉眼多,
但肥瘦分布好平均,食落軟軟地,
一啲都唔覺得肥膩/反感😋
呢一份就加配咗個意粉,
質感相對硬身,

拼盤包含咗:
兩隻雞翼、
兩隻薯絲蝦、
半個洋蔥嘅洋蔥圈、
一堆薯角、沙律➕已經切成片狀嘅德國腸🥳
所有食材都係新鮮即炸,
樣樣都熱到出現煙咁滯🙈
我個人最鍾意個洋蔥圈,
原來用鹹蛋黃炸洋蔥圈咁好食☺️
半碟除咗茄汁之外,
如果有埋沙律醬就更完美喇😍

雖然餐茶只係嗌左個普通熱檸水,
但隻杯實在太吸引我影佢🙈
華麗器皿系列😍 女仔最愛😚

最驚喜嘅係原來仲有甜品送😍
Menu 係冇寫嘅,
不過我見全場人不論係叫咩食都會有👍🏻
甜品食開心仔🥳
好彩唔係多,因為我已經飽到食唔落😆
2021-02-21
2021-02-22 11 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黃店💛係一間鬧市中既主題cafe☕️我諗阿仙奴球迷對呢間餐廳一啲都唔陌生啦⚽️一出lift就見到餐廳掛滿左唔同既球衣同埋擺設😍足球fans一定要一戰呢間餐廳呀!😎❶波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯 $168無睇錯!大大隻既波士頓龍蝦🦞配意大利飯都只係一百六十幾蚊😍龍蝦經過烤焗 面頭就有一層芝士🧀完全係perfect match🥰而且店員會一早幫你係蟹鉗位置剪左一下✂️真係好細心👻令客人方便左食用👀而意大利飯份量好大 啖啖都充滿松露既味道🍴小編平時對松露有小小抗拒 但呢個又覺得幾好味🤣❷低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 $188三文魚柳大大舊而且超厚肉😎溫煎焗既煮法令魚味完全保留🐠面頭有一層薄薄既魚皮💁🏻‍♀️魚皮又香又脆 完全點綴左呢舊魚🐟至於配菜方面仲有紫薯薯蓉🥔所以睇落份量唔係好大 但都絕對夠飽😻❸沙律🥗+餐湯🍲+飲品🍹呢個係跟餐配既沙律同醋分開咁上 客人可以視乎自己口味去加👍🏻沙律入而仲乳酪味既爆珠🤣係意外地match仲好似fresh左🤔餐湯道係蕃茄湯🍅帶有啖啖既蕃茄蓉 酸酸甜甜好開胃👻飲品就簡左凍柚子茶同凍朱古力🍫不過不失 無咩特別😛甜度啱啱好🤟🏻❹芝士流心溫泉蛋大
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

需時大約18分鐘🔥
食落軟綿綿 有空氣感又唔會太結實😋
配埋旁邊既醬食落帶有淡淡既檸檬味🍋
完全係幫呢個晚餐劃上完美嘅句號⭕️

Ps:油麻地、旺角都有分店呀😻

2021-02-22 8 浏览
油麻地上樓cafe ~ 以足球做主題大型落地玻璃 假草皮地墊 紅色既皮凳一入到餐廳已經覺得好fresh 好舒服既感覺相信呢到不小展示品係老闊既收藏!一坐低睇緊menu 時就有麵包同甘荀湯送上沙律都用個足球場既碟墊住 真係好靚 !法國鵝肝香蒜麵包($108)Dinner set 之法國惹菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯($168)澳洲羊架寶雲酥($188)第一次食羊架上面有bread crumbs好得意~ 最後梗係要叫返個甜品做結尾即製疏乎厘班戟($88)
油麻地上樓cafe ~
以足球做主題
大型落地玻璃 假草皮地墊 紅色既皮凳
一入到餐廳已經覺得好fresh 好舒服既感覺

相信呢到不小展示品係老闊既收藏!
一坐低睇緊menu 時就有麵包同甘荀湯送上

沙律都用個足球場既碟墊住 真係好靚 !
法國鵝肝香蒜麵包($108)

Dinner set 之
法國惹菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯($168)

澳洲羊架寶雲酥($188)
第一次食羊架上面有bread crumbs
好得意~

最後梗係要叫返個甜品做結尾
即製疏乎厘班戟($88)
2021-02-21 14 浏览
今天發現油麻地有間餐廳好啱情侶,特別是男士愛好足球的朋友仔和愛好美食朋友仔都一定喜歡的高質西餐廳。我和男朋友品嚐了有芝士焗波士頓龍蝦,龍蝦肉肉質結實,用香濃芝士焗上,特別滋味!還有一讚配以南瓜蓉和羽衣甘藍菜絕對健康美味啊!吉列牛扒套餐平時多見吉列豬扒,原來吉列牛扒都這樣好味😋炸得剛剛好,還有沙律醬點呀!小食:芝士焗大咖菇和炸洋蔥🧅圈又係我至愛的小食類,最後配埋杯紅棗茶完美呀!Lockeroom Dining油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
還有一讚配以南瓜蓉和羽衣甘藍菜絕對健康美味啊!

吉列牛扒套餐
平時多見吉列豬扒,原來吉列牛扒都這樣好味😋
炸得剛剛好,還有沙律醬點呀!

小食:芝士焗大咖菇和炸洋蔥🧅圈
又係我至愛的小食類,最後配埋杯紅棗茶完美呀!

Lockeroom Dining
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
2021-02-21 12 浏览
鍾意足球⚽️嘅朋友就一定要黎試下呢間足球主題餐廳,尤其是鍾意阿仙奴嘅朋友,呢間餐廳嘅牆身全部掛滿阿仙奴嘅波衫👕, 仲有唔同嘅阿仙奴閃卡同其他珍藏🤩 ⚽️芝士流心溫泉蛋大啡菇 $78溫泉蛋同芝士舖滿大大隻啡菇上面,旁邊有沙律菜伴碟,仲有一粒粒白色嘅爆珠,原來係益力多爆珠, 酸酸地配沙律菜同啡菇就更加好味😋 ⚽️水牛城雞翼 $78源自紐約水牛城雞翼,餐廳調味後唔算太辣,但係味道都好吸引,有酸酸辣辣嘅味道,旁邊都配有沙律菜同益力多爆珠😋 午餐⚽️意式香烤深海石斑魚柳 $75⚽️碳烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85 午餐有餐湯🥣、蒜蓉包🥖同一杯飲品☕🐟石斑魚柳肉質幼滑, 可以配薯菜、扁意粉🍝或飯, 扁意粉有茄汁醬🍅 🐷西班牙黑毛豬柳烤焗出來的, 帶有好香嘅果味,而且肉質很脆又爽口😋☕ 餐茶仲可以揀 Cappuccino 或者 Latte 等嘅飲品,唔使另外加錢㗎🥰,仲有件迷你泡芙送添 ⚽️即製梳乎厘班戟 $88 加雪糕 $12甜品嘅時候我哋就揀咗梳乎厘班㦸🥠,仲加咗雪糕🍧添,由於係即製所以要等十多分鐘。梳乎厘班戟🥠好鬆軟,好有日式嘅感覺😋好幸福❤

⚽️芝士流心溫泉蛋大啡菇 $78

⚽️水牛城雞翼 $78

⚽️意式香烤深海石斑魚柳 $75
⚽️碳烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85

午餐有餐湯🥣、蒜蓉包🥖同一杯飲品☕

⚽️即製梳乎厘班戟 $88 加雪糕 $12

2021-02-20
抗疫嘅日常中,週末都想搵特別啲嘅餐廳,令假期有啲小特別 ✨ 鍾意足球嘅男朋友雖然唔係阿仙奴球迷,但係嚟到Lockeroom見到好多球員嘅簽名球衣同紀念品立即心心眼 😍地下用咗仿真草模擬球場嘅感覺⚽️ 除咗環境有心思,食物方面有多款pasta, main course, 小食仲有甜品嘅選擇⋯ 食物配搭擺盤都令人感受到佢哋係一間用心經營嘅餐廳 🥰========================🥣[ 青紅蘿蔔湯配蒜茸包 ]餐湯並唔係常見嘅羅宋湯或忌廉湯,而係將青紅蘿蔔blend成嘅濃湯,呢個配搭嘅西湯好特別 😆 蒜茸包熱辣辣又鬆脆,有誠意👌🏼🍗[ 鹹蛋黃雞翼 $78 ]超級香~每一隻雞翼被濃濃嘅鹹蛋黃醬包裹住,沙沙嘅口感加上脆卜卜嘅外皮,鎖住中間雞肉juicy,鹹蛋黃控必試🍳🧀[ 芝士流心溫泉蛋大啡菇 $78 ]中間切開蛋汁流出,filling有椰菜加入多種口感之餘令菇菇好moist💦 芝士鹹香creamy,同厚厚嘅大啡菇十分match🙌🏻 放咗一陣菇菇就漏汁,上枱要快啲食喔🥺🐟[ 意式香烤深海石斑魚柳 $75 ]賣相擺盤精緻,魚皮烤至香脆🔥 呢度以香烤方法烹調,不但冇令到肉質鞋口,反而保留魚
========================
🥣[ 青紅蘿蔔湯配蒜茸包 ]
青紅蘿蔔湯配蒜茸包
蒜茸包熱辣辣又鬆脆,有誠意👌🏼

🍗[ 鹹蛋黃雞翼 $78 ]
鹹蛋黃雞翼

🧀[ 芝士流心溫泉蛋大啡菇 $78 ]

🐟[ 意式香烤深海石斑魚柳 $75 ]
意式香烤深海石斑魚柳
賣相擺盤精緻,魚皮烤至香脆🔥 呢度以香烤方法烹調,不但冇令到肉質鞋口,反而保留魚肉本身嘅肉汁👌🏼
意式香烤深海石斑魚柳
十分欣賞配菜用上幼滑嘅蕃薯蓉,帶天然甜味嘅蕃薯蓉加埋口味較清淡嘅石斑魚柳,唔會搶走對方嘅味道,配搭有心思~

🥩[ 香烤美國牛肋排蜜糖燒汁 $85 ]
香烤美國牛肋排蜜糖燒汁
牛肋排微微焦香重肉味,有油香但唔油膩,個人覺得可以生少少👌🏼
香烤美國牛肋排蜜糖燒汁
蜜糖燒汁混入伴碟嘅椰菜、蕃薯蓉,味道層次豐富👅

🥞[ 梳乎厘班戟 $88 ]
梳乎厘班戟
Pancake有驚喜‼️即叫即整嘅關係等候時間較長,美味需要等待嘅~口感鬆軟唔乾,入口fluffy好似食緊舊雲嘅感覺☺️ 個人覺得唔加雲尼拿sauce,反而突顯pancake自帶嘅濃濃蛋香,亦唔過甜,非螞蟻人友好(≧▽≦)
凍咖啡
========================
Lockeroom Dining
📍 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
鹹蛋黃雞翼
梳乎厘班戟
凍咖啡
💛💛💛Lockeroom💛💛💛終於食埋Lockeroom第三間分店啦,由於食過其餘兩間都唔錯,唔爭在食埋依間🤣。一如既往阿仙奴主場咁😍。嗌左一個Set Lunch、一份沙律、一份意粉、兩杯特飲。蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $88因為好想食芒果,所以嗌左個沙律🤣,芒果好甜。本身好怕過多沙律醬,好彩沙律醬入面撈左好多配料,所以食落唔會好濟!蟹肉份量好多,真係食到一絲絲蟹肉架😍。跟餐包蒜茸包+餐湯無野好批評,焗得好食好脆,湯好濃👍🏻。香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁 $85抵食之選!份量多,一份有三塊扒。調味幾好,真係有蜜糖香味。烤得都唔錯,烤既時間同火侯岩岩好,牛扒外面好香口,裡面好Juicy🥰。值得一提佢個薯菜,多數餐廳只會是但比啲薯蓉或薯條做伴碟,依到竟然係紫薯,心思位啊🥳!卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋 $128又係份量幾多既一個主食🤪。好Creamy,食落好滑,好多配料。唔知係唔係因為我食得好淡味,我覺得個汁有少少鹹,不過對正常人黎講應該無咩問題🤣。好鍾意啲意粉有少少煙韌,有啲咬口,唔似港式茶餐廳個啲焗意粉,唔洗咬都已經又淋又軟。Fruit punch $13上次係佐敦個間飲過又幾好飲,所
💛💛💛Lockeroom💛💛💛

蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $88

跟餐包蒜茸包+餐湯
無野好批評,焗得好食好脆,湯好濃👍🏻。

香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁 $85

卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋 $128

Fruit punch $13
上次係佐敦個間飲過又幾好飲,所以今次都想飲💗。好飲~唔會太多冰,又唔會太甜,仲要有生果係入面!最緊要係啲色好靚🥰,用黎打卡一流啊。

Fruit Tea $10
男朋友食完個扒之後想飲啲酸酸地清清地既飲品,所以佢嗌左凍水果茶,好開胃😇。跟餐嗌真係好抵,$10就可以飲到特飲😏。

埋單$345 (包加一)
2021-02-02
2021-02-19 12 浏览
家姐平時都鐘意睇波,所以適逢佢放假帶左佢黎依間足球主題嘅餐廳食嘢⚽️舖頭裝修到成個球場咁,地板又舖左假草地,令人感覺置身於足球場中央用餐咁🥰窗上掛左唔少老細珍藏既簽名波衫,可見老細係一個忠實嘅阿仙奴球迷😎• 黑松露蘑菇湯 $58少見用黑松露做湯,蘑菇打碎左仍然保留粒粒咬口😋• 是日餐湯 甘荀湯 配蒜蓉包因為小肥妹本身麻麻地甘荀,所以就不便評論,反而好欣賞佢哋個蒜蓉包,唔會烘到成塊多士咁硬脆,厚身而內裡超軟熟,蒜味香濃冇油溢味,而且上枱仲好熱辣辣添😳• 白松露忌廉炒野菌 $68黑松露就食得多,聽聞白松露係更加矜貴,味道更濃,所以trytry佢‼️松露味果然勁濃,比起頭先嘅黑松露湯濃郁好幾倍,就算加左creamy既忌廉依然不減風味,菇菌有蘑菇、雞脾菇同秀珍菇,每一粒都入哂味好正㗎🤩不過作為小食稍微會heavy少少,建議開心share👭🏻👭🏻• 法式鵝肝牛肝菌意大利燴飯 $158金黃色鵝肝,可遇不可求✨鵝肝甘香油潤,齒頰留香☺️飯粒煮得煙韌可口,質感creamy而且份量十足😳• 意式香烤深海石班魚柳 $75石班魚肉雪白,魚味濃郁,估唔到係配上油醋汁酸酸甜甜幾特別,配料有香甜細滑嘅紫薯蓉,不過整體份

• 黑松露蘑菇湯 $58
少見用黑松露做湯,蘑菇打碎左仍然保留粒粒咬口😋

• 是日餐湯 甘荀湯 配蒜蓉包

• 白松露忌廉炒野菌 $68

• 法式鵝肝牛肝菌意大利燴飯 $158

• 意式香烤深海石班魚柳 $75
石班魚肉雪白,魚味濃郁,估唔到係配上油醋汁酸酸甜甜幾特別,配料有香甜細滑嘅紫薯蓉,不過整體份量就比較細,可以+$10跟返個意粉或者飯會飽肚啲😎

• 法式焦糖燉蛋 $68
雞蛋造型非常可愛,雲尼拿味同蛋味同樣夠濃😝

• 是日甜品 阿華田奶凍
臨走先知道,原來lunch set都有甜品送,有留意我ig story都知最近食咗一個巨伏既奶凍而留有陰影,好彩依度嘅奶凍做到入口即溶之餘又唔係水汪汪,阿華田味都好出🤤

• 新鮮水果紅茶
無錯又係水果茶,依度既水果茶算係飲過咁多之中最濃郁,濃郁得黎又唔代表太甜喎,淡淡果香幾fresh😌
2021-02-18 143 浏览
《 足球主題高質西餐廳 》唔係朋友介紹,我都無機會食到哩間以足球做主題嘅高質西餐廳。🐖 炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85正當我掙扎食牛同豬嘅時間,店員推介我食豬柳,原來係有原因~黑毛豬柳經炭火烤後,豬肉香味同香料味就更加突出,而且肉質爽口結實,加上調味適中,非常好食。伴碟更有香烤南瓜,南瓜烤過後傳出濃厚嘅香甜味道,南瓜肉配豬柳味道好夾。🤤當日餐湯係甘荀忌廉湯,令我驚喜嘅係入口竟意外我清爽,甘荀獨特嘅清甜味為忌廉湯味道點綴,飲唔停口啊!仲要配埋新鮮出爐蒜蓉包,$85一個餐實係極超值!🦀 卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋 $128當我驚覺卡邦尼竟然要呢個價錢時,我食左第一啖就知道自己誤會左佢。卡邦尼醬非常濃厚每啖意粉都食到濃厚醬香,而且配上蟹膏提鮮更加添另一種風味。令人意外嘅係,餐廳利用蟹膏嘅鹹香味作調味,因此即使醬汁濃郁但都唔會過膩。🍳 鹹蛋黃小食拼盤 $128哩個小拼可以話極之邪惡,所有小食都沾上滿滿的鹹蛋黃醬。全部小食極叫極炸,非常香脆好味。而我尤其雞翼同薯絲蝦最喜歡,因為雞翼皮炸後變得香脆,咬開又有滿滿雞油流出,而薯絲蝦亦蝦味十足,配鹹蛋黃醬非常夾!🍹檸檬梳打 套餐+$10餐飲我配左檸
《 足球主題高質西餐廳 》
唔係朋友介紹,我都無機會食到哩間以足球做主題嘅高質西餐廳。
🐖 炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85
🤤
🦀 卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋 $128
🍳 鹹蛋黃小食拼盤 $128
🍹檸檬梳打 套餐+$10
餐飲我配左檸檬梳打解解膩,檸檬味夠酸,十分清爽開胃。
🍯阿華田奶凍 $42
即使簡單嘅甜品亦一點都唔馬虎,奶凍阿華田味極重,但完全無阿華田粉嘅顆粒感,即係餐廳好細心將所有粉開均先做下一步架,細心又高質!
蒜蓉包
卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋
鹹蛋黃小食拼盤
炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳
2021-02-18 21 浏览
最近去咗以阿仙奴為題嘅西餐廳「Lockeroom Dining」食Lunch⚽️.炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳+意大利麵🐖黑毛豬柳質感軟嫩😋配上香甜紫薯蓉🍠雜菜🥬蕃茄等🍅意粉亦用咗蕃茄醬去炒,非常豐富😉.香辣蕃茄醬海鮮意大利天使麵🍝天使麵掛滿香辣蕃茄醬🫑微辣酸甜,蕃茄味濃郁🤤海鮮有蜆肉、魷魚🦑蝦🦐、冰鎮原隻鮑魚(2隻)🧊鮑魚彈牙有咬口😆鮮味滿滿,配上檸檬汁同埋自家製青醬🍋清新爽口.芝士流心溫泉蛋大啡菇🍄邪惡芝士配上流心蛋🧀🥚同大啡菇好match👍🏻旁邊沙律用咗黑醋同爆珠調味🥗.甘筍湯(2客)🥣甘筍清甜,仲有粒粒甘筍🥕.牛油法包(2客)🥖法包厚身,表層香脆內層鬆軟😝牛油同蒜味剛好🧈🧄.即製梳乎厘班戟+Dreyer’s雪糕🍳梳乎厘班戟鬆軟,陣陣蛋香💨配上吉士醬、雜果及雪糕🍓🫐🍨多層口感.凍現磨咖啡☕️咖啡苦而不澀,另附鮮奶🥛.凍檸檬紅茶🥤茶底香濃

甘筍湯(2客)🥣甘筍清甜,仲有粒粒甘筍🥕
凍現磨咖啡☕️咖啡苦而不澀,另附鮮奶🥛
凍檸檬紅茶🥤茶底香濃
  • 即製梳乎厘班戟
  • 芝士流心溫泉蛋大啡菇
  • 蒜香牛油法包
先睇餐廳嘅裝修就已經完全體現到好似置身於足球場一樣老闆應該係阿仙奴嘅粉絲🤣🤣🤣食物方面我哋揀咗兩個lunch set1.香辣海鮮天使面, 辣味充足,而且醬汁好濃郁,每一條天使麵都可以沾滿醬😋😋😋2.炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳🙂可以揀配飯或意粉。 我選擇了意粉是配番茄汁,味道都不錯。 我最愛的是紫薯球, 好甜好好食。不得不提: 午市套餐的餐湯和蒜蓉包超好食! 蒜蓉包嘅口感好獨特,與外界的不同!!!鮑魚都是值得一叫的頭盤! 鮑魚嘅醬汁係濃郁,而且不會咬不動。大啡菇就是正常發揮的水準😘整體而言這間餐廳很值得一去,一定不會失望。
先睇餐廳嘅裝修就已經完全體現到好似置身於足球場一樣
老闆應該係阿仙奴嘅粉絲🤣🤣🤣

食物方面我哋揀咗兩個lunch set

2.炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳🙂

大啡菇就是正常發揮的水準😘

整體而言這間餐廳很值得一去,一定不會失望。
2021-02-17
  • 蒜香牛油法包