2019-05-12 111 浏览
上網發現到旺角新開呢間餐廳~即刻約朋友陪我一齊去,Lunch時間唔洗book位~位於旺角朗晴坊8樓,非常方便~一開lift門就見到好多關於足球嘅嘢~入到去都瘋狂影相~餐廳內有一張枱非常特別~影相打卡都唔錯~店員按排我哋坐窗口位,可以望吓街景都唔錯~Lunch set唔貴,都幾抵食~蒜香牛油法包~鬆軟好味,蒜蓉好香好好味~食完真係想再叫多一客嚟食~是日餐湯 — 南瓜湯~食到南瓜蓉喺湯內,味道清甜~感覺唔似落重味精,幾健康幾好飲~我叫咗白松露芝士忌廉燴美國雞脾扒~個汁做得好好食,雞扒大塊得嚟又夠晒厚~薯蓉應該係蕃薯蓉,點埋個汁一齊食味道更佳~朋友就叫咗卡邦尼意大利扁麵配溫泉蛋~賣相幾靚,我食咗幾啖,都ok好味~鹹蛋黃雞翼~雞翼沾滿鹹蛋黃,再炸至金黃色~熱辣辣,好好味~仲有沙律菜~食完雞翼再食啲菜,感覺無咁熱氣~幾抵食嘅西餐,大家可以一試~
上網發現到旺角新開呢間餐廳~
即刻約朋友陪我一齊去,Lunch時間唔洗book位~

位於旺角朗晴坊8樓,非常方便~
一開lift門就見到好多關於足球嘅嘢~

入到去都瘋狂影相~餐廳內有一張枱非常特別~
影相打卡都唔錯~

店員按排我哋坐窗口位,可以望吓街景都唔錯~

Lunch set唔貴,都幾抵食~

蒜香牛油法包~

鬆軟好味,蒜蓉好香好好味~
食完真係想再叫多一客嚟食~

是日餐湯 — 南瓜湯~

食到南瓜蓉喺湯內,味道清甜~

感覺唔似落重味精,幾健康幾好飲~

我叫咗白松露芝士忌廉燴美國雞脾扒~

個汁做得好好食,雞扒大塊得嚟又夠晒厚~

薯蓉應該係蕃薯蓉,點埋個汁一齊食味道更佳~

朋友就叫咗卡邦尼意大利扁麵配溫泉蛋~

賣相幾靚,我食咗幾啖,都ok好味~

鹹蛋黃雞翼~

雞翼沾滿鹹蛋黃,再炸至金黃色~
熱辣辣,好好味~仲有沙律菜~
食完雞翼再食啲菜,感覺無咁熱氣~

幾抵食嘅西餐,大家可以一試~
2019-05-10 105 浏览
在旺角朗豪坊睇完復仇者聯盟4, 精彩刺激三個鐘頭後,當然個肚皮打曬鼓, 梗係要搵間好嘢食下啦,記得隔離有座朗晴坊, 成棟都好多嘢食, 就過去睇一睇。見到八樓有間Lockeroom Dining, 以足球為主題餐廳 , 餐牌價錢又算抵, 今晚就決定食佢。一進入門口, 全場爆滿,唯有等一陣, 看看餐牌有D乜嘢食先。最後决定食Set dinner中的香草燒法國原隻春雞和燒烤醬西班牙黑毛豬元梅肉拼北海道元貝,味道各具特別,好好食。主菜前還有新鮮爽脆健康沙律、 味道醒胃嘅忌廉湯和法式鬆脆蒜蓉包,正!原隻春雞大大隻都係138, 食到好飽,認真抵食。而味道更是嫩滑惹味,肉質一d都唔嚡口,還有香滑, 熱辣辣又加上燶燶地香燒味道, 廚師手藝絕對抵讚。黑毛豬梅肉大大份味道好香濃,好好食,加上紫薯蓉和好特别的羽衣甘藍,令這道菜更特別。 還有隻北海道元貝和微微焦燶嘅蕃茄,更添味美。而這裏的飯後甜品也是做得同樣出色, 法式焦糖燉蛋配拿破崙, 鬆化可口的拿破崙,加上焦糖甜美的蛋香, 不錯的甜品。整體而言,這間餐廳食物質素好, 價錢超值 ,加上這裏的氣氛,可以再幫襯多幾次。

2019-05-06
2019-05-10 53 浏览
在朗豪坊睇完戲已是午餐時間,近近地行咗去朗晴坊進膳,睇水牌見8樓有間以足球為主題嘅cafe,lunch免收加一,一於食下先入門已經見到一整個牆身貼滿好名球員相片,正中央仲有個特色座位,四周亦有不小球衣擺設,貫徹其餐廳的球迷主題,而座位以紅丶黑丶粉色為主色調,再配上綠油油草皮,既活力又不失浪漫氣氛。午餐由$55至$85不等,主力西式料理,有湯同飲品跟~我地叫咗三個餐同兩個小食Share嚟食,最先上係蒜蓉包,色香味俱全,香氣撲鼻,佢並非整片硬身,只焗到個邊位脆,而𥚃面就蒜香味濃,鬆軟好味等唔切個湯已經ko咗塊包再來就係個湯,燈色賣相不錯,係南瓜蓉湯~既有啖啖南瓜蓉,也可嚐到南瓜的清甜可口,跟住就嚟白松露芝士忌廉燴美國雞髀扒,呢個個汁無得輸~好好味,而雞髀扒係無骨嘅,煎得滑嫩多汁。配理煎烤的時蔬和蕃薯蓉,出色之至~跟住就係凱撒沙律,用密實樽嚟盛載,再襯上各式小碟的配料醬汁,美感已經滿分,食落清甜,配上酥脆麵包糠同埋煙肉粒,好味非常。最後我叫咗個卡邦尼意大利麵,有個溫泉蛋鋪喺面,意大利麵佢哋選用闊條麵,同溫泉蛋撈埋一齊之非常Creamy見餐牌有鹹蛋黃食物,於是點咗兩個小食,鹹蛋黃雞同薯角,炸得
等唔切個湯已經ko咗塊包
見餐牌有鹹蛋黃食物,於是點咗兩個小食,鹹蛋黃雞同薯角,炸得外脆內軟,每一口都充斥滿滿嘅鹹蛋味,粉絲切勿錯過
2019-05-10 51 浏览
家中有兩位五月壽星,都是足球愛好者,當然要找一間有球迷氣氛和環境的餐廳慶祝一下! 這間位於朗晴坊的Lockeroom Dining是新開的! 一出電梯,就可以見有簽名的球衣,手套的裝飾。餐廳內裏都放了不少球星卡,簽名戰衣等等。絶對是球迷必到的地方! 餐廳提供的食物款式很多! 最後點了一份套餐,單點三份主食和三份甜品。先來的是餐湯,南瓜湯有南瓜肉,真材實料,味道很清淡,不錯。是日精選沙律配黑醋,有爆珠! 不得不讚蒜香牛油法包,熱辣辣,超香脆!!海爐魚柳香草醬意大利燴飯 ($105)的魚柳份量多,夠淋又入味。最怕燴飯硬得一粒粒咬不到,意外到燴得很易咀嚼,吃得很舒服! 燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝($178)的黑毛豬很入味,而且半肥瘦,很適中。有紫薯配搭,可有飽肚的感覺。法式蛋黃醬焗波士頓龍蝦 ($195)是重點! 表面的蛋黃醬和芝士味道不濃,不會蓋過龍蝦肉的鮮味。蟹膏很多呢! 很推介這主食!!脆燒原隻德國鹹豬手($135)稍為過硬,咬得牙都軟了,不過味道不錯! 鹹蛋黃香脆薯角($45)的鹹蛋黃味很香濃,薯角很熱很脆,很惹味。最後不能少的當然是甜品吧! Oreo甜酒芝士蛋糕 ($27.5)

是日精選沙律配黑醋,有爆珠!

不得不讚蒜香牛油法包,熱辣辣,超香脆!!

最後不能少的當然是甜品吧! Oreo甜酒芝士蛋糕 ($27.5) 因為餐套,所以甜品有半價優惠。用bailey配搭oreo,很意外地夾,帶甜,又帶有香橙味,很特別!

心太軟配香草雪糕($65)水準不錯啊,內裏流心,一流!

熱香甜鬆餅配草莓雪糕($65)有楓糖醬和草莓醬供自已添加! 這份甜鬆餅較厚的,很有口感,配上雪糕很滿足!!
2019-05-08
  • 法式蛋黃醬焗波士頓龍蝦
  • 心太軟配香草雪糕
2019-05-09 50 浏览
今日去朗豪坊之後, 就去隔離朗晴坊食, 因為嗰度性價比高, 價錢平, 質素又高去了一間新開冇耐嘅餐廳, 喺個牆壁上面就有不少球星嘅貼紙卡, 仲有掛滿咗球星簽名嘅波衫 佢嘅餐具十分之靚,優雅, 蕃茄濃湯, 蕃茄打成蓉, 口感非常豐富 , 甜甜地, 十分之開胃另外就有沙律, 雪凍了的沙律, 非常之新鮮, 爽脆, 配埋黑醋汁一齊食, 滋味香烤美國1855西冷 拼法國鵝肝,  西冷非常JUICY, 牛肉味道非常之香濃, 再配埋法國鵝肝, 口感綿密 , 夢幻的粉紫色的紫薯;一樣綿綿的口感,  味道多層次 只需要198蚊真係性價比超高焦糖燉蛋, 口感是香滑,很smooth 的感覺, 那濃郁的蛋香和奶香,還有綿密紮實的口感,大滿足

2019-05-09 51 浏览
一間以足球為主題的高質西餐廳. 一出已見到多件簽名球衣, 餐廳的佈置主要以足球為主. 每一道菜亦相當精美, 餐具帶點優雅風. 🤤 蒜蓉包, 沙律, 餐湯特別有驚喜, 配以優雅餐具,特別係蒜蓉包, 意外不到的好味 🤤 建議半隻龍蝦份量可再大一點, 整體ok 🤤 整體ok, 鵝肝入口即溶 ❤ 但西冷如果可以自己選擇幾多成熟會更加好, 因為有少少偏硬每一份dinner set都會附送甜品, 如有朋友生日可以提前要求寫name & bday 字句呢❤
每一道菜亦相當精美, 餐具帶點優雅風.

[前菜] 🤤 蒜蓉包, 沙律, 餐湯特別有驚喜, 配以優雅餐具,特別係蒜蓉包, 意外不到的好味

[龍蝦配鮮茄汁扁意粉] 🤤 建議半隻龍蝦份量可再大一點, 整體ok

[西冷扒配鵝肝] 🤤 整體ok, 鵝肝入口即溶 ❤ 但西冷如果可以自己選擇幾多成熟會更加好, 因為有少少偏硬

2019-05-08
2019-05-07 92 浏览
放咗工約人喺朗晴坊the lockeroom dining食晚飯。一去到門口球迷友人不停哇聲四起,俾餐廳嘅裝修完全吸引咗!餐廳入面好乾淨,坐得舒適,約三五知己或者拍拖都係嗰唔錯嘅選擇。我地兩個人叫咗兩個Dinner Set 同一個小食,真係好抵食。每個set都配有餐湯、沙律、麵包同餐飲。黑醋野菜沙律沙律菜新鮮,乾爽,好特別咁加咗水果味爆珠,令到嗰沙律有唔同嘅口感。另外,配沙律嘅黑醋好正,酸酸甜甜,好清新。番茄湯+蒜蓉包番茄湯真係用成個番茄打碎,飲嗰陣時候仲食到蕃茄蓉,味道好fresh!另外,蒜蓉包好正,超香蒜蓉味,麵包脆得來又好軟熟。鹹蛋黃雞翼(6隻)對食雞翼好有要求去到邊都要食雞翼嘅友人都話👍🏻!好濃嘅鹹蛋黃味包著成隻雞翼,雞翼皮香脆,雞肉好juicy,一咬仲有汁流出嚟。每隻雞翼都好大隻!香烤1855牛西冷拼德國鵝肝哇!塊牛扒勁大塊!入口無渣即化,肉嫩多汁。鵝肝味濃郁,質感嫩滑軟腍。牛扒配紫薯蓉令到成嗰course好特別,可以一啖甜一啖鹹。波士頓龍蝦配鮮番茄汁扁意粉鐘意意粉嘅番茄sauce,好清爽!意粉煮得入味,口感剛好。龍蝦有唔少龍蝦膏,連嗰鉗都係厚身,好容易就起到肉。最後杯紅茶作

黑醋野菜沙律

番茄湯+蒜蓉包

鹹蛋黃雞翼(6隻)

每隻雞翼都好大隻!

香烤1855牛西冷拼德國鵝肝

波士頓龍蝦配鮮番茄汁扁意粉

鐘意意粉嘅番茄sauce,好清爽!意粉煮得入味,口感剛好。
龍蝦有唔少龍蝦膏,連嗰鉗都係厚身,好容易就起到肉。

最後杯紅茶作今晚晚餐嘅句號。

2019-05-07
2019-05-07 80 浏览
知道旺角新開左間餐廳,Locker Room dining,今日特登同朋友黎試一試。我相信如果係足球迷,一定會比呢間餐廳迷倒。無論係門口,定係餐廳入面,都擺放左一啲球衣,或者係足球明星嘅相片。講返食物既正題先。係前菜方面,我哋叫咗鹹蛋黃雞翼。一客有六隻,價錢都只係$55元,非常抵食,而且好好味。雞翼係新鮮整出嚟,啱啱上枱嘅時候仲好香鹹蛋黃味,外皮夠趣,肉質較忙,食嘅時候仲要散發出淡淡嘅鹹蛋黃香。外皮夠脆,肉質夠嫰,食嘅時候仲要散發出淡淡嘅鹹蛋黃香,不過食時候都要小心,唔好辣到嘴。主菜方面。你叫咗兩個set dinner。分別係香烤澳洲羊架拼肉骨腸同埋香烤美國1855牛西冷拼法國鵝肝。是日餐湯係蕃茄薯仔湯。佢哋番茄已經打到爛晒,非常濃郁番茄味,酸酸甜甜,非常開胃,作為餐湯一流。而蒜香牛油法包,size比想像中大,成個爸爸都充滿蒜蓉同牛油香味,想食嘅時候又唔會覺得太油膩。沙律方面,用左一個玻璃瓶盛著,可以自己隨意落幾多黑醋都得。而且比教特別係,佢有爆珠係沙律入面。香烤美國1855牛西冷拼法國鵝肝,鵝肝放咗喺西冷上, 煎至金黃色,夠晒咁甘香。而牛西冷都好大塊,只係略厭煎得熟咗少少。配菜方面,

香烤美國1855牛西冷拼法國鵝肝,鵝肝放咗喺西冷上, 煎至金黃色,夠晒咁甘香。而牛西冷都好大塊,只係略厭煎得熟咗少少。配菜方面,有半個番茄,冰菜、同紫薯蓉。

香烤澳洲羊架拼肉骨腸,羊架方面,佢有兩件,一啲都唔羶,仲有羊味。肉質夠腍嫰。同樣地,配菜都係有半個番茄、冰菜同紫薯蓉。

我相信,下次我都會同一大班朋友黎試一試,咁就可以食到多啲菜式。同埋我中意佢不限時,係聚腳既好地方。

2019-05-07 88 浏览
去完日本,對港式日本料理一時心淡😑 在思鄉病發作期,唯有多吃西餐調劑心情😪 飯友也是豪遊歸來,我地約係呢間平平地Lockeroom,係咁意等荷包有機會抖下🤔見到門口掛著阿仙奴霸氣LOGO及隊徽三角旗,已經知呢度係👉【阿記冰室】👈lol 好啦,我就抱住去人地主場作客心態,觀瞻下簽名波衫,欣賞下滿牆球星閃卡,一時閃到眼花繚亂,真係世界級豪華更衣室⚽️(可惜見唔到我偶像Pippo,可能因為佢已過氣多年🤣又或者角落頭有🙈)Set Dinner $108~$198,飯友揀$108 溫泉蛋卡邦尼意粉,我揀$198 牛扒+鵝肝,頭尾包抄✌️🤓蒜蓉包偏甜,落足牛油,蒜蓉幾香。瓶裝沙律玩甜美果園風格(?),彩椒🌶️似生果,粒粒芒果🥭爆珠玩下變奏,黑醋葡萄味🍇重,甜似Vinocotto果醬,啱晒不喜吃醋的我👏不過咁黏稠既醬汁「雨露均霑」有難度,如果可以落少少橄欖油溝稀佢就好啦!第一次係西餐廳食到白蘿蔔濃湯,估唔到蘿蔔都可以咁洋氣lol 蘿蔔蓉未完全打爛,刻意保留顆粒口感,成品介乎清湯與濃湯之間,粗中有細,苦中帶甘,值得玩味🥴(我似乎食到少少麥香/豆乳香?)主菜:美國1855西冷牛扒配鵝肝!身為牛殺手,每次食西

(可惜見唔到我偶像Pippo,可能因為佢已過氣多年🤣
又或者角落頭有🙈)

蒜蓉包

蒜蓉包偏甜,落足牛油,蒜蓉幾香。

沙律

蘿蔔濃湯

(我似乎食到少少麥香/豆乳香?)

美國1855西冷牛扒配鵝肝

主菜:美國1855西冷牛扒配鵝肝!
身為牛殺手,每次食西餐都會係「鋸扒」<->「唔鋸扒」之間拉鋸戰,所幸今次既美國1855牛扒無令我失望。

牛扒煎至漂亮的粉紅色,肉汁在齒間迸發金黃色的香氣,脂肪甘香彈牙(有近乎熟成的錯覺?)至於醬汁已不太記得😅
對比上星期在酒店食到的$148半自助午餐「雞肋級」牛扒,呢舊扒已經算高質抵食!!!

鵝肝外粉內嫩,不是超級肥美,也算滿意。
配菜也有新意,焗番茄軟成一汪春水,羽衣甘藍的皺葉最啱索飽肉汁,紫薯蓉非常柔滑,應該落左好多cream,依然清新。

溫泉蛋卡邦尼意粉唔記得影相添🙈
我吃不慣加cream卡邦尼,嚐一口就算。
以下為飯友評價:
意粉軟硬度剛好,做到al dente,唔似有d茶餐廳貪快,求其漉兩漉就夾硬出街。醬汁creamy,味稍濃,少少蓋住其他味。煙肉偏瘦,溫泉蛋有蛋香,但略熟唔夠流心。

法式焦糖燉蛋拼拿破崙

套餐加甜品可以半價😍法式焦糖燉蛋拼拿破崙,燉蛋不算特別細膩,但蛋香、奶香、雲呢拿香混合得幾好😌

而餅面芳香清甜的cream令我想起🇮🇹🍅既高質cream🤤 雖然不知為何拿破崙變成手指餅,不過我本身就鍾意手指餅多過酥皮,而且佢用既手指餅又真係幾香!

熱檸茶

熱檸茶跟餐,紅茶澀味不重,一絲花香稍縱即逝,茶具好靚🙆🏻‍♀️ 落糖之後,有d似維他檸檬茶😂

綜觀樓上cafe,十之有九大伏,當中懶文藝之最,只可打卡不宜食用。與其給看客營造ig形象,這間cafe花心思為食客留住味覺印象:不堆砌食材,不玩複雜概念;主菜過關,每道菜至少有一個亮點,一點一點串連成線,從一眾量產型西餐中脫穎而出。沒有離地的打卡環境,卻實在打救到你的味蕾和胃。

PS:對女生來說,套餐分量剛好,就算食最heavy既牛扒,甜品過後依然體感輕盈,不至於飽到行唔到街。此外,餐廳地點方便、氛圍也很輕鬆,不介意嘈&逼的話,放工可來此小聚👯‍♀️👯‍♂️

2019-04-30
沙律
蘿蔔濃湯
法式焦糖燉蛋拼拿破崙
熱檸茶
同男友去完朗豪坊睇戲後 諗住出去商場出面食晚飯記起近近地有間朗晴坊有好幾間餐廳 有幾間都食過 今次試下8樓呢間餐廳黎到門前都已經有足球員既相 同球衣晚上🌃7點左右都坐滿大半座位 好多食客都有訂位 雖然我地兩個都無訂座但侍應都好快安排左座位比我地我地叫左2個dinner set我叫左個E餐; 男友就叫左個H餐未點餐前 侍應就遞上岩岩焗好既 蒜蓉包🍞勁香又勁濃厚既蒜蓉同牛油味 包身好脆 但包裡面又好軟熟沙律🥗配上甜黑醋 中間仲有啲熱情果爆珠Tim!今日餐湯係- 蕃茄🍅湯, 好fresh!!香烤美國🇺🇸1855牛西冷🐂拼法國🇫🇷鵝肝(5成熟)鵝肝煎到d油出哂黎牛扒食落好嫩 又無筋!香烤美國🇺🇸熟成牛舌🐂👅黑胡椒蘑菇汁🍄無諗過牛舌都可以烤到外脆內軟 又juicy食落有d似德國咸豬手 但呢個肉質好嫰 味道仲岩岩好鹹蛋黃🥚雞翼(6件)套餐可以半價就食到甜品 點可以唔食呢本新想試下 Oreo甜油芝士蛋糕🍰但已經賣哂咁唯有叫 心太軟配🍨由於係即點即造 所以都要啲時間等候熱辣辣既心太軟夾埋凍冰冰既雲呢嗱雪糕 實在係無得頂
同男友去完朗豪坊睇戲後

我叫左個E餐; 男友就叫左個H餐

未點餐前 侍應就遞上岩岩焗好既 蒜蓉包🍞
勁香又勁濃厚既蒜蓉同牛油味 包身好脆
但包裡面又好軟熟

沙律🥗配上甜黑醋 中間仲有啲熱情果爆珠Tim!

今日餐湯係- 蕃茄🍅湯, 好fresh!!

香烤美國🇺🇸1855牛西冷🐂拼法國🇫🇷鵝肝(5成熟)
鵝肝煎到d油出哂黎
牛扒食落好嫩 又無筋!

香烤美國🇺🇸熟成牛舌🐂👅黑胡椒蘑菇汁🍄
無諗過牛舌都可以烤到外脆內軟 又juicy

食落有d似德國咸豬手
但呢個肉質好嫰 味道仲岩岩好

鹹蛋黃🥚雞翼(6件)

套餐可以半價就食到甜品 點可以唔食呢
本新想試下 Oreo甜油芝士蛋糕🍰
但已經賣哂

咁唯有叫 心太軟配🍨由於係即點即造
所以都要啲時間等候
熱辣辣既心太軟夾埋凍冰冰既雲呢嗱雪糕
實在係無得頂
2019-05-05 41 浏览
係朗豪坊睇完戲,就同朋友仔選左就近呢間西餐廳。原本諗住係類似商廈地方,會似普通cafe 西餐廳,點知入到去格調都幾唔錯,仲播住古典音樂,好岩男女朋友黎慶祝!睇完餐牌都十五十六,見到四處既人都据扒,但龍蝦餐又好吸引,最後我地一行四人都一致選左龍蝦白松露飯同扁意粉。未食主菜前原來都相當驚喜,蒜蓉餐包非常好食今日例湯係蘿蔔蓉湯,平日唔太鐘意食白蘿蔔既我都覺得好飲無抗拒!然後上左個沙律,賣相好精緻,用一個細細樽仔裝住,視覺上都好治癒,朋友就建議如果個黑醋醬汁唔好咁結同多點就更完美!然後上主菜,我就點左龍蝦白松露意大利飯,龍蝦加上芝士去燒,比起平日出面一般西餐食既惹味,白松露都好入味。食到口渴,點左杯果茶。開頭以為會用普通英國茶包沖泡,但飲落都用左幾多生果調製,而且有蘋果、橙等果肉,都幾足料!因為大家太耐無見想傾多陣計,就用左跟餐半價優惠點左點品心太軟,keep到水準,如果雪糕可以選味道就更好啦!好滿足既一餐,埋單都係200蚊內,質素唔錯。下次一定帶埋男朋友黎試下🥰🥰🥰

未食主菜前原來都相當驚喜,蒜蓉餐包非常好食

2019-04-30
  • 心太軟配香草雪糕
2019-05-05 45 浏览
一家足球主題的餐廳,用餐環境舒適,雖然我不是球迷,但對內部的佈置還是很欣賞,感覺很溫馨。服務非常好,親切有禮。食物有驚喜,色香味俱全,特別喜歡腐皮蟹籽沙律,非常美味。香草義大利飯也很香。此外,焦糖布丁是常見的餐後甜點,但這家是我見過最特別的,一隻透明的蛋殼盛著布丁,看得出非常用心。而且這些美味高質素的食物價格非常合理,真是物美價廉,總之在這裡用餐很享受。下次朋友生日或者聚餐,都是一個很好的選擇。推薦。
焦糖燉蛋
焦糖燉蛋
2019-05-05 34 浏览
星期日中午黎到以足球為主題既餐廳食lunch牆上貼滿左不同足球明星既相片,岩哂足球迷黎食個飯由於我同朋友都好早黎到,店員就安排我地坐呢個鳥籠位置,夠哂特別餐牌方面,食物既款式同種類都幾多,而且午餐價錢都係七十幾八十蚊有個set,夠哂親民落完單冇耐,先黎餐湯同蒜蓉包,是日餐湯係甘筍湯,充滿甘筍既甜味,而且幾creamy。而蒜蓉包熱辣辣,焗得夠香脆,蒜蓉味道濃郁叫左個炸洋蔥圈,份量都幾多,外皮炸得好脆,洋蔥爽口,點埋旁邊既蜜糖芥末醬,酸酸甜甜,中和油膩感另外仲叫左個鵝肝,煎得外脆內軟,啖啖鵝肝既油香🤤,正!午餐:吉列美國大雞脾扒,炸得好脆,炸粉唔會好厚,薄薄一層,雞脾扒雖然係炸,但都keep到肉汁,而且口感嫩滑。薯菜係蕃薯蓉,口感細滑,蕃薯味道濃郁紅酒燴牛尾配扁意粉,牛尾黎講都算多肉,肉燴得幾腍,而且索哂紅酒既味道,幾入味意粉好用心,係用蕃茄醬炒過,酸酸地幾開胃最後叫左兩個甜品試下tiramisu 好有層次感,先食到餅乾碎,之後就到cream cheese ,再到濃郁既咖啡蛋糕,咖啡既味道都幾出,甜度岩岩好法式焦糖燉蛋配拿破侖,焦糖燉蛋蛋味好重,食落好滑好creamy。而拿破侖好鬆脆,幾高
星期日中午黎到以足球為主題既餐廳食lunch

牆上貼滿左不同足球明星既相片,岩哂足球迷黎食個飯

另外仲叫左個鵝肝,煎得外脆內軟,啖啖鵝肝既油香🤤,正!

意粉好用心,係用蕃茄醬炒過,酸酸地幾開胃

最後叫左兩個甜品試下
法式焦糖燉蛋配拿破侖,焦糖燉蛋蛋味好重,食落好滑好creamy。而拿破侖好鬆脆,幾高質
2019-05-05 51 浏览
呢間cafe有好多足球既野,閃卡球衣等等。。。相信老闆應該係一個超級足球迷😂😂但呢到既餐具擺設卻有點女人味🤭先黎上左個蒜蓉包,好香蒜蓉味,包唔會太硬!今日既餐湯係青蘿蔔湯,飲落去唔會好稀,仲可以飲到啖啖既青蘿蔔蓉~放沙律既擺設好有女人味😂😂🤭黑松露薯角好好味呀!開始主菜了~~首先係芝士大啡菇,賣相好吸引!之後係牛舌👌🏻👌🏻👌🏻龍蝦卡邦尼意大利麵,卡邦尼醬好濃好正!最後係西冷配鵝肝!正!

先黎上左個蒜蓉包,好香蒜蓉味,包唔會太硬!

放沙律既擺設好有女人味😂😂🤭

黑松露薯角好好味呀!

開始主菜了~~首先係芝士大啡菇,賣相好吸引!

之後係牛舌👌🏻👌🏻👌🏻

龍蝦卡邦尼意大利麵,卡邦尼醬好濃好正!

最後係西冷配鵝肝!正!

2019-05-04 45 浏览
呢間樓上餐廳以足球做主題四邊牆都掛有唔同波衫同球星相片望落朝氣勃勃好有活力黑洞閒日晚市黎食好多人特別多一班朋友聚餐晚市餐目有散叫或套餐套餐有沙律 餐湯同餐飲 比較抵食落單後好快就上咗蒜蓉多士多士微熱脆口 蒜香味十足餐湯飲到粒粒薯蓉 口感豐厚大概15分鐘主食就上菜波士頓龍蝦配番茄扁意粉龍蝦肉質鮮甜爽口 仲有蝦膏蕃茄扁意粉酸酸地 夠晒開胃燒烤醬西班牙黑毛豬拼北海道元貝黑毛豬夠冧 燒烤醬甜甜地更加惹味部份位置連脂肪 食落就更加香口伴碟仲有一球紫薯蓉 正除咗兩份主食黑洞仲叫多咗一個蟹肉芒果木瓜沙律鮮甜嘅芒果配蟹肉 簡直一流分量唔算多 一個人都可以清晒整體來講呢到食物水準有保證就算唔係足球迷都可以同朋友黎聚餐一嚐美食
呢間樓上餐廳以足球做主題
四邊牆都掛有唔同波衫同球星相片