2019-06-24
雖然我地唔係球迷,不過聽朋友仔講依間cafe好高質,一於黎食下朋友叫左低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香濱汁,我就叫左香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁。首先上左兩片多士,岩岩焗完拎上手燙手,而且蒜茸黎得夠多。再黎係成樽上嘅沙律,面頭有一堆彈珠、仲有紅黃椒、番茄仔。沙律醋微酸袋完好開胃,彈珠意外地同沙律好襯,加添口感湯好有特色,係意大利白蘿蔔蓉湯,蘿蔔蓉好清甜,健康又好飲!到正餐啦,份量唔算太多,貴精不貴多,但係咁先有藉口食埋甜品啊嘛三文魚煎得岩岩好,皮脆內嫩,唔會太咸味道適中。牛舌軟身好好食,好濃郁嘅牛味食唔停口!正餐伴菜有紫薯番茄,超甜紫薯一大球好飽肚甜品方面,法式焦糖燉蛋配拿破崙好有驚喜!燉蛋好香好滑,蛋形設計襯到好高級,拿破崙略為硬左少少。oreo甜酒芝士蛋糕原來有埋oreo雪糕嫁!cake都幾有水準,芝士味好出,食落先有淡淡嘅酒香味。
湯好有特色,係意大利白蘿蔔蓉湯,蘿蔔蓉好清甜,健康又好飲!