2019-08-06 28 浏览
呢間西餐廳嘅裝潢幾特別,係以足球作為主題,有好多波衫同埋球星嘅閃卡做背景,作為球迷嘅你應該好鍾意呢間餐廳嘅裝潢特色。香燒美國Creekstone牛肉眼配法國鵝肝呢度嘅西餐用料都好高級,肉眼扒肉質好腍,而且肉味好鮮甜香濃,係靚牛扒黎,叫左5成熟,真係煎得岩岩好,鵝肝亦都煎得好香,切開鵝肝後鵝肝油滲透入牛扒度,入口即溶,表層小煎香,內裡軟綿綿,好好味!好欣賞伴碟係紫薯,覺得好特別,淡淡紫薯味好清新,中和番牛扒同鵝肝嘅濃味,減少左油膩感,仲增加左口感嘅層次。咸蛋黃味扁意粉咸蛋味嘅扁意粉第一次食,意粉好彈牙,份量都幾多。以前食過一d咸蛋味嘅食品,的確好香口,但食多左會覺得太濟同埋味道太濃烈,所以我反而幾鍾意呢間餐廳嘅咸蛋味意粉,或者有人會覺得咸蛋味唔夠濃,但我就覺得岩岩好,初初食會覺得咸蛋味較淺,但慢慢食落去咸蛋味會逐漸洋溢滲透到口腔,所以食晒食碟意粉後都唔覺得咸蛋味太over。

香燒美國Creekstone牛肉眼配法國鵝肝

咸蛋黃味扁意粉
2019-08-04 32 浏览
🔎旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓「阿仙奴球迷餐廳」- Lockeroom Dinning阿仙奴球迷應該會好鍾意呢間餐廳, 因為Lockeroom Dinning 係以足球為主題既餐廳。未入門口就已經見到波衫同埋一入到去就見到在牆上掛上球員波衫同球員卡,  更加有啲係親筆簽名嘅波衫。雖然餐廳唔係好大,但係裝修都有好佢自己獨特嘅地方,仲有一個corner位係可以三五知己坐埋一齊, 開心大聲講嘢都唔會太騷擾到人,自成一角。食物方便呢, 就叫咗兩個set dinner, 一個係香燒美國Creekstome牛肉眼拼法國鵝肝$218 ; 一個係波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷 $248首先, 個沙律就有啲驚喜因為有啲好似三文魚魚子嘅啫喱. 未食之前真係以為係三文魚魚魚仔,點知一食落去,甜甜哋真係好有驚喜, 個沙律係用一個玻璃樽上,都有啲特別,可以倒啲沙律dressing(醋)落去搖添。香草蕃茄薯仔湯個湯就用好靚嘅杯上,香濃蕃茄同薯仔溶入湯入邊, 夠濃夠熱, 好好味. 睇到個賣相同埋用咁靚嘅杯上 都已經食慾為之一陣呀!!香燒美國Creekstome牛肉眼拼法國鵝肝一上菜真係好香,
🔎旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

「阿仙奴球迷餐廳」- Lockeroom Dinning

香草蕃茄薯仔湯

香燒美國Creekstome牛肉眼拼法國鵝肝
一上菜真係好香, 未食未到之前已經畀碟上的色和香吸引住。
兩碟牛都係以份量取勝,好大碟,一碟牛可能可以 夠兩個女仔食㖭。 再加上伴碟嘅紫薯同埋Kale 雨衣金蘭 真係加曬分啦, 紫薯可惜就有啲根,但都夠滑。鵝肝都不錯,可以再煎多少少個脆面。

波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷
西冷一樣都以份量取勝, 醃製亦都夠味, 師父煎得很好, 脆面, 入面. 半隻龍蝦係波士頓龍蝦, 加上芝士焗, 龍蝦一般正常水準.

creme brulee 焦糖蛋布丁 $ 68
甜品先最好食, 上碟賣相都好好,食落呢就更加係一流。

心太軟$ 68
個心太軟實在真係有十分呀, 最開心感動嘅就係見到中間朱古力流出嘅嗰一刻。 睇到師傅焗心太軟整心太軟嘅工架好犀利!
仲有三款唔同朱古力集合埋一碟,有一塊嘅朱古力, 有一粒粒嘅朱古力有咬口,再加上心太軟嘅流心。 嘩! 如果唔係食得太飽,我真係想叫多個心太軟呀! 推薦!!

🍽7/10
2019-08-03 27 浏览
環境本身唔係球迷亦唔識,但如果係阿仙奴⚽⚽fans就要黎啦,餐廳佈置左好多球衫、相....如果男友係fan,同佢黎這定好開心🥳加上佢既位置勁就腳,係朗豪坊戲院隔離既朗晴坊8樓😻是日精選沙律沙律用玻璃瓶裝住,用既係黑醋汁。加上佢放左d芒果🥭味既爆爆珠,食落好fresh好開胃🥳是日餐湯-蕃茄湯💁🏻‍♀我最鐘意就係飲湯嫁啦☺蕃茄湯好有真正嘅蕃茄味,完全無🥫罐頭味,好小好小嘅酸味,令你好開胃😋另外我地再叫左南瓜湯至於南瓜湯就有濃厚嘅南瓜味,裡面仲有粒帶子,增加湯嘅鮮味,好好飲,好暖胃😚香燒美國Creekstone牛肉拼法國鵝肝 ($218)牛肉叫左5成,外面香脆又juice唔乾,鵝肝分量都唔細🤩最surprise 係伴碟既菜竟然係羽衣甘藍🥬同埋紫薯蓉😻😻黎到可以一試!鹹蛋黃水牛城辣雞翼($55)好香濃既鹹蛋味😻不過就唔係好辣,食完一隻停唔到口,$55蚊有6隻,勁抵食👍🏻👍🏻

是日精選沙律

是日餐湯-蕃茄湯

香燒美國Creekstone牛肉拼法國鵝肝 ($218)

鹹蛋黃水牛城辣雞翼($55)
2019-08-03 71 浏览
餐廳貼滿球員既相,仲有簽左名既球衣,係到睇波應該好有氣氛Dinner Set包沙律、蒜蓉包同湯,沙律內有粒粒爆珠,中和左黑醋既酸,食落好fresh!#橄欖油脆炸洋蔥圈  $48另加鹹蛋黃,要加$10。炸完既洋蔥圈再加入鹹蛋黃炒至乾身,仲保持到脆口,調味唔會過鹹,岩岩好#香烤澳洲羊架拼德國腸  $188欣賞餐廳處理肉類熟成度,叫左七成,煮得剛好。羊架後勁帶點點酥味,入口香嫩。#香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝  $218來自Creekstone 既牛肉,已經有品質保證。牛肉配埋鵝肝食,一軟一帶嚼勁,口感豐富。#朱古力三重奏心太軟  $68唔算太流心,但朱古味濃,唔會太甜。歡迎follow IG: fatsnow02,睇更多好食好玩分享。
餐廳貼滿球員既相,仲有簽左名既球衣,係到睇波應該好有氣氛

#橄欖油脆炸洋蔥圈  $48

橄欖油脆炸洋蔥圈(+鹹蛋黃)

#香烤澳洲羊架拼德國腸  $188

#香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝  $218
香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

#朱古力三重奏心太軟  $68
唔算太流心,但朱古味濃,唔會太甜。

2019-07-30
橄欖油脆炸洋蔥圈(+鹹蛋黃)
香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2019-08-03 9 浏览
聽朋友講旺角有間cafe以足球做主題,我同佢都覺得幾得意,所以就決定試吓啦。龍蝦黑松露忌廉意大利飯呢個意大利飯煮得好夠creamy,而且龍蝦都食得出好新鮮,意大利飯嘅硬度煮得啱啱好,食完真係令人好滿足脆燒德國原隻鹹豬手呢款豬手份量超大!!!而且全部整到脆卜卜,仲有炸洋蔥圈做伴碟,啱晒同一班朋友分享,仲配上蜜糖芥茉醬,酸酸甜甜咁,味道配合得啱啱好水果茶呢杯水果茶好足料,而且甜度控制得相當之好,啱晒我呢啲唔鍾意飲太甜嘅人,而且有好多嘅水果,越飲就越覺得越健康👍🏻👍🏻👍🏻

龍蝦黑松露忌廉意大利飯

脆燒德國原隻鹹豬手

水果茶
已經喺第二次嚟食,一樣都喺覺得好食!澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵牛柳質素高,牛肉味濃厚,加上煎煮時間掌握得好好,所以保留肉汁,又吾會有渣。意大利扁麵蒜香味重,同外面嘅蒜香好唔同,相信喺加咗秘製醬汁先甘濃燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝黑毛豬肉質嫩滑,一啲都唔腥,配埋甜甜哋嘅燒烤醬食,味道好夾!而且配菜喺紫薯,薯泥超香甜!燉蛋配拿破崙超推介!燉蛋香滑,而且上面仲有焦糖脆皮,拿破崙每層都鬆脆,甜度剛剛好!心太軟有驚喜!一切開,朱古力流心湧出嚟!而且甜度剛剛好!是日餐湯超好飲,湯入面仲有好多菇,好重料!餐具都別有用心,好可愛呢!
已經喺第二次嚟食,一樣都喺覺得好食!

澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝

燉蛋配拿破崙

心太軟有驚喜!一切開,朱古力流心湧出嚟!而且甜度剛剛好!

是日餐湯超好飲,湯入面仲有好多菇,好重料!
餐具都別有用心,好可愛呢!

• 心太軟配香草雪糕
  • 是日餐湯
  • 法式焦糖燉蛋配拿破崙
  • 燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝
2019-07-30 31 浏览
又同我既足球迷黎到足球餐廳開餐喇~~~轉左餐牌喎....咁就好喇, 可以試新野餐廳而家仲有足球紀念品賣添~~岩晒自己儲或者送俾朋友SET DINNER都好多種類揀!唔想食SET亦有散叫~~我兩樣都食齊, 哈哈!!首先講返個SET先...有SALAD, 湯, 蒜蓉包, MAIN同飲品...超豐富, 好抵食~~SALAD同個樽盛住~蔬菜新鮮~~~~入面仲有爆珠添呀!!餐湯~呢個湯好特別, 係青蘿蔔湯...青蘿蔔中湯就飲得多~西式既青蘿蔔湯都係第一次!味道都唔錯, 好濃青蘿蔔味~~~另外叫左個黑松露蘑菇湯~~呢個湯超超超好味! 極力推介好足料, 好多蘑菇, 啖啖都食到滿口蘑菇~~而且黑松露味濃郁!!一定要試蒜蓉包依舊冇得頂!!蒜蓉味香濃, 麵包外脆內軟~~好味到一個點~~ 黑松露香脆薯角熱辣辣新鮮即炸~薯角非常香脆, 冇乜油! 食完都完全冇邪惡感鹹蛋黃雞翼係鹹蛋黃呀!!! 好吸引呀~~~金黃色既鹹蛋黃夠晒吸睛!!鹹蛋黃雞翼外皮好脆口, 雞肉嫩滑又juicy又一推介睇到都流晒口水波士頓活龍蝦配美國creekstone西冷扒一次過滿足晒2個願望~有得食龍蝦又有得食牛扒牛扒要左5成熟~生生地肉質軟
又同我既足球迷黎到足球餐廳開餐喇~~~
轉左餐牌喎....咁就好喇, 可以試新野

餐廳而家仲有足球紀念品賣添~~
岩晒自己儲或者送俾朋友

SET DINNER都好多種類揀!
唔想食SET亦有散叫~~
我兩樣都食齊, 哈哈!!

首先講返個SET先...
有SALAD, 湯, 蒜蓉包, MAIN同飲品...
超豐富, 好抵食~~

SALAD同個樽盛住~
蔬菜新鮮~~~~
入面仲有爆珠添呀!!
餐湯~
呢個湯好特別, 係青蘿蔔湯...
青蘿蔔中湯就飲得多~
西式既青蘿蔔湯都係第一次!
味道都唔錯, 好濃青蘿蔔味~~~
另外叫左個黑松露蘑菇湯~~
呢個湯超超超好味! 極力推介

好足料, 好多蘑菇, 啖啖都食到滿口蘑菇~~
而且黑松露味濃郁!!
一定要試

蒜蓉包依舊冇得頂!!
蒜蓉味香濃, 麵包外脆內軟~~
好味到一個點~~

黑松露香脆薯角
熱辣辣新鮮即炸~
薯角非常香脆, 冇乜油!
食完都完全冇邪惡感

鹹蛋黃雞翼
係鹹蛋黃呀!!! 好吸引呀~~~
金黃色既鹹蛋黃夠晒吸睛!!
鹹蛋黃雞翼外皮好脆口, 雞肉嫩滑又juicy

又一推介

睇到都流晒口水

波士頓活龍蝦配美國creekstone西冷扒
一次過滿足晒2個願望~
有得食龍蝦又有得食牛扒

牛扒要左5成熟~
生生地肉質軟腍, 牛味濃郁!
龍蝦燒得非常之香~
啖啖肉, 唔會話燒到好乾, 肉質爽口彈牙!
心太軟香草雪糕
心太軟比想像中大個~
暖暖的一切開就見到流心朱古力好澎湃咁湧出黎.....
唔算好甜, 亦都唔膩~~
同埋雪糕一齊食更加正

2019-07-30 118 浏览
之前去過3樓食米線 先知現在朗晴坊咁多野食 想搵間cafe坐下 食下西餐又唔好咁貴 就搵到黎8樓既Lockeroom dinner 估唔到 有驚喜 因為~好 好 味!入到去同網上見到一樣 好足球feel 有d女朋友帶男朋友黎食 男朋友會著埋波衫黎打卡 睇得出佢地都好開心🥳見個裝修 到著我係球迷都會好興奮🥰而我地就點了2個set set好抵食 好多選擇 一個餐包曬前菜 湯 包 主菜 飲品 ~先係沙拉🥗估唔到球迷餐廳 但個擺盤咁少女心💕用個玻璃瓶裝著 色彩繽紛的 而黑醋比較杰身 似係自己調教過 味道都唔錯 甜酸度剛好然後是驚世蒜蓉包 點解驚世 因為佢係烤到好香好香 唔係最脆 但正因為咁完全唔硬 好易咬 重點真係好夠味 蒜蓉係鋪滿成個包架💛💛是日餐湯係南瓜湯🎃爬過文 佢餐湯都轉得幾密 不過真係個個都讚 因為佢d湯都係杰身d 好飽肚主菜分別點左(D) 波士頓龍蝦🦞配扁麵 佢好彈性係可以選白汁/紅汁 ,麵/飯。我們點了白汁 是松露忌廉 嘩!超足料架 個松露味極濃厚 而龍蝦都好有質素 重好食過酒店 調味調得好好 已經都冇話煮得老 真係估唔到cafe有咁高水準另一份主菜是(I) 低溫煎焗挪威三文魚柳
蒜蓉包
低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁
另一份主菜是(I) 低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 首先3文魚柳冇骨啦 食到好放心 又係個句 調味調到好好 唔洗點個蘑菇汁都好有味 點左就再creamy D,而配菜 都好好味😂先係紫薯蓉 好少會用到紫薯 又以為得個樣 點知有紫薯味得黎又唔會死甜 清清地幾好食 連個烤蕃茄都好食真係點搞 最後食埋個羽衣甘藍🥬清清口腔 真係好少讚西餐讚到咁 但真係好有質素!
法式焦糖燉蛋
最後以6折點埋個法式焦糖燉蛋 這個就唔算好出色 正正常常焦糖燉蛋味😜👍🏻👍🏻因為都應該唔會整得難食既 但$35重要再跟埋個紅桑子拿破崙 都幾抵食
飲品 就算包餐飲都好 都好多選擇 我地點左生薑茶同朱古力 😙 總括 真係又平又好食 2個人由頭食到尾 都唔洗$200@ !配對會再光顧!
低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁
2019-07-29 708 浏览
是日同另一半慶祝拍拖週年紀念, 因為佢係阿仙奴既fans黎, 所以我亦一早bookmarked左呢間餐廳, 加上朋友食過話好好食, 咁當然就要黎試下啦!入到去已經有好多阿仙奴既decor,  地下鋪左仿草地毯.而牆身仲掛起左球員既簽名球衣. 另一半已經心心眼, 周圍影下相~我地亦被安排坐O係一個好有特色既座位! 好開心~晚餐set好吸引, 有好多選擇~! 仲跟湯, 沙律同飲品是日餐湯配蒜蓉包南瓜湯好濃味, 仲食到D南瓜蓉~蒜蓉包都烘得好好食, 個邊脆卜卜, 但個包係鬆軟口感!沙律好refresh, 用玻璃樽裝住好特別.配埋黑醋簡直係健康之選!香草燒法國原隻春雞一上枱就諗, 咁大隻春雞都幾難handle切黎食.殊不知一落刀原來D雞肉係好嫩, 一D都唔鞋, 所以好快已經切到件.隻春雞燒到個皮金黃色脆卜卜~D雞肉亦好juicy~個汁帶有D酒味, 幾特別!香烤澳洲羊架拼德國腸羊架係我地既至愛, 好好食!而不得不提, 襯main courses既配菜亦出色.烤蕃茄好好食, 而個薯蓉唔係非一般既薯蓉, 係紫薯蓉, 帶有D香甜味, 正~order套餐可以6折叫埋甜品~甜品是必須的!法式焦糖燉蛋焦糖燉
咁當然就要黎試下啦!

入到去已經有好多阿仙奴既decor,  地下鋪左仿草地毯.

我地亦被安排坐O係一個好有特色既座位! 好開心~

晚餐set好吸引, 有好多選擇~! 仲跟湯, 沙律同飲品

是日餐湯配蒜蓉包
南瓜湯好濃味, 仲食到D南瓜蓉~
是日餐湯

蒜蓉包都烘得好好食, 個邊脆卜卜, 但個包係鬆軟口感!
蒜蓉包

沙律
好refresh, 用玻璃樽裝住好特別.
配埋黑醋簡直係健康之選!
沙律

香草燒法國原隻春雞
一上枱就諗, 咁大隻春雞都幾難handle切黎食.
隻春雞燒到個皮金黃色脆卜卜~D雞肉亦好juicy~
個汁帶有D酒味, 幾特別!
香草燒法國原隻春雞

香烤澳洲羊架拼德國腸
羊架係我地既至愛, 好好食!
而不得不提, 襯main courses既配菜亦出色.
烤蕃茄好好食, 而個薯蓉唔係非一般既薯蓉,
係紫薯蓉, 帶有D香甜味, 正~

order套餐可以6折叫埋甜品~
甜品是必須的!

法式焦糖燉蛋
焦糖燉蛋好滑, 拿破崙餅好鬆脆~

好甜心既service! Happy anniversary!

朱古力三重奏心太軟
呢個心太軟係我食過既心太軟之中最特別!
上枱既時候鋪面既朱古力片慢慢溶化,
切開個心太軟既時候, 軟心朱古力流哂出黎! 整得好出色.
而且朱古力濃得黎唔會覺得太甜膩.

Fruit punch

紅棗茶

Overall, 真係非常滿意!
環境岩哂球迷, 即使唔係球迷, 呢度既野食都十分抵讚!
食物色香味俱全, 十分出色!
另一半已經指定左再黎食過!
2019-07-28
庆祝纪念
纪念日
  • 香草燒法國原隻春雞
  • 香烤澳洲羊架拼德國腸
  • 法式焦糖燉蛋
  • 朱古力三重奏心太軟
2019-07-28 16 浏览
✨ 今日咗個friend 去咗間充滿足球氣氛嘅餐廳食飯,雖然小妹唔係相當die heart,但我朋友係足球嘅忠實粉絲,帶佢黎食飯真係抵到爛呀。呢間餐廳係以足球做主題嘅,牆上面到釘咗好多球星嘅相同用球衣做擺設。✨ 餐牌✨ 前菜、蒜蓉包、餐飲✨ 牛柳蒜香意大利扁麵👧🏻 小妹嘅朋友仔今次嗌咗個意粉。Lokerroom 嘅意粉比較乾身同硬,咬落口個質感係好飽滿。而且牛柳份量都幾多㗎,有成5塊好抵食。✨ Creekstone 肉眼拼法國鵝肝👧🏻 小妹我又食扒了,今次試呢塊肉眼嗌咗五成熟。肉眼燒得啱啱好,牛肉切出黎會流出肉汁,好Juicy。最令小妹驚喜嘅其實就係肉眼嘅配菜,佢地用咗冰菜同蕃薯蓉去做配菜。冰菜係比較少見用黎做配菜,但係質感比較爽口,感覺幾特別

✨ 餐牌

✨ 前菜、蒜蓉包、餐飲

✨ 牛柳蒜香意大利扁麵

✨ Creekstone 肉眼拼法國鵝肝
2019-07-25
2019-07-27 13 浏览
朋友生日知佢係阿仙奴球迷所以就搵間特色嘅餐廳同佢去食。呢度嘅set dinner好多選擇,花多眼亂。我哋揀咗兩個set dinner,其他嘢就係散嗌嘅。首先嚟嘅係散嗌嘅蟹肉芒果沙律,賣相好精緻,上面鋪左新鮮嘅蟹肉,下面再有一層一層嘅芒果牛油果,食落幾有層次同埋幾Fresh朋友好鍾意食大啡菇,就嗌咗個留心蛋大啡菇,一切開蛋汁流晒出嚟,配埋啲芝士同菜,大大啖咬落去真係幾香㗎!之後我哋嗌咗個龍蝦茄汁扁意粉,因為我好鍾意食茄汁意粉,份量唔算太大所以食落都唔會好濟,龍蝦有半隻,肉質彈牙,好快就俾我哋食晒!最後我哋嗌左個煎三文魚柳扒,佢嗰度仲會有買紫薯蓉,三文魚扒煎得好香,唔會太油,啲肉都幾滑身,都係一個唔錯嘅選擇!
朋友生日知佢係阿仙奴球迷所以就搵間特色嘅餐廳同佢去食。

2019-07-25 16 浏览
今晚食飯既餐廳比較特別,我從來都未試過呢個主題,係阿仙奴主題餐廳🤣,我就一般,但同行既朋友就好興奮啦。門口已經有球星相同波衫,幾有氣氛。入去坐低成幅牆都係球星,我見餐廳裏面都好多着咗波衫嘅人幫襯。睇下個Menu,都幾多選擇,最後叫咗六樣嘢食最鍾意鹹蛋黃雞翼,皮脆雞肉又多汁,每隻雞翼嘅鹹蛋分布都好平均,一定要試吓。仲有就係香草燒春雞,啖啖肉又唔肥膩,燒得啱啱好唔會太乾身,仲有伴碟都要讚下,有一球紫薯,個個爭住食,我地四個人好快就食晒成隻雞啦。扁意粉水準高, 牛柳非常亂骨中間依然是粉紅色,生熟度剛剛好三文魚柳夠厚夠份量,唔會腥, 外皮煎得香脆,肉質嫩滑唔嚡口大啡菇賣相好好,分開4份,每人一啖啱啱好, 芝士味香濃,加上滑捋捋嘅流心蛋,非常邪惡。樣樣嘢食都好好味,份量又大,而且晚餐重有送蒜蓉包同沙律,本來都好想試吓啲甜品,但食晒啲正餐之後真係太飽啦,細食嘅建議可以share,阿仙奴fans一定要去捧下場。

睇下個Menu,都幾多選擇,最後叫咗六樣嘢食

扁意粉水準高, 牛柳非常亂骨中間依然是粉紅色,生熟度剛剛好

三文魚柳夠厚夠份量,唔會腥, 外皮煎得香脆,肉質嫩滑唔嚡口

2019-07-25 24 浏览
我個人就唔係足球迷黎既,對足球認識亦唔多,見到餐廳牆上咁多球星既相,我諗我一個都認唔出😂😂相信老闆一定係個超哂班既足球迷今晚約左個中學同學敘舊,知佢由細到大都非常熱愛足球,咁岩見到呢間以足球為主題既西餐廳,一於約佢黎呢度比個驚喜佢!佢直到搭電梯都唔知咩餐廳黎😂只係知道食西餐我地事先冇預早book枱,不過好彩仲未坐滿人!我朋友一出電梯就o哂咀啊🤣入到黎左望右望周圍望,我覺得佢可以唔洗食野都得,見到佢個開心樣就知冇揀錯!開心還開心,我就非常肚餓,拿拿聲睇有咩食😛呢度有散叫menu同dinner set, 我地對小食興趣不大,所以一人叫左一個dinner setDinner set選擇都算多,我地係食肉獸,當然鋸扒啦!我叫左個西冷牛扒拼半隻龍蝦,朋友就要肉眼扒拼鵝肝🤩Dinner set包前菜(沙律),蒜蓉包,餐湯,同埋一杯29蚊既飲品我本身唔太鐘意食沙律,但都比下面,試下會唔會對沙律破例地愛上😚佢有個唔知係咪黑醋醬,加左少少落去,果然唔太岩我😛不過菜食得出係新鮮嘅,可惜我個人唔鐘意生既菜今日既餐湯係青蘿蔔湯,我聽到都有少少意外,因為冇諗過青蘿蔔湯會喺西餐廳出現😂味道方面,非常足料,每一啖都

佢直到搭電梯都唔知咩餐廳黎😂只係知道食西餐
Dinner set選擇都算多,我地係食肉獸,當然鋸扒啦!
我叫左個西冷牛扒拼半隻龍蝦,朋友就要肉眼扒拼鵝肝🤩
今日既餐湯係青蘿蔔湯,我聽到都有少少意外,因為冇諗過青蘿蔔湯會喺西餐廳出現😂味道方面,非常足料,每一啖都好似食緊青蘿蔔咁,但有少少苦甘既味道!好特別
蒜蓉包非常出色,係我食過咁多間最好食嘅一次!佢嘅蒜蓉包並唔係脆身,係非常軟熟,加上融化左嘅牛油,同新鮮蒜蓉,真係冇得輸
飲品方面,我哋兩個都叫咗紅棗茶,覺得自己健康哂😂😂

主菜:
龍蝦係食得出鮮甜同彈牙既味,有滿滿既芝士同龍蝦膏,真係唔夠食
呢塊係西冷扒,我叫左6成熟,切開完全係我想要既熟度!但塊扒既筋略嫌有啲多,有少少難切,不過係食得到牛味

朋友切左少少鵝肝比我試,我記得以前食過一次鵝肝,我唔係太鐘意,反正呢個有驚喜,煎得幾香,不過始終鵝肝都係比較油
朋友呢塊肉眼扒,叫咗七成熟。不過我見切開好似仲生過我果塊
但佢話唔介意,因為牛肉質地都算林,所以照食

第一次見餐廳用紫薯蓉同埋羽衣甘藍黎做伴碟,喺澳洲咁多年,超市成日都見到羽衣甘藍,食過一次之後覺得太苦唔敢再食,點知呢間餐廳嘅羽衣甘藍竟然冇乜苦味😍
而且紫薯蓉食得出有淡淡既牛油/忌廉味,令到個薯蓉冇咁dry, 口感又smooth d

總括來講,我覺得呢間餐廳性價比都算高,即使唔係足球迷都好滿意
2019-07-25
2019-07-25 26 浏览
朋友好鐘意睇波,今日就同佢黎左一間以足球為主題既餐廳食午餐。餐廳既裝修係以足球為主題,入面掛住啲有球員親筆簽名既球衣!我點左一份澳洲保雲酥羊架,有三大塊羊架,外面係脆脆既麵包糠,入面係多汁又嫩滑既羊肉,高度推薦!朋友就點左份意式香煎深海石班魚柳,魚肉好嫩滑,而且配菜亦都焗得好好食,仲配埋紫薯蓉tim!食完主菜當然就要叫返份甜品啦,我地點左朱古力心太軟。心太軟加$12可以轉dreyer’s 雪糕,心太軟既擺盤好靚,而且甜度適中,絕對係高質既作品!
  • 心太軟配香草雪糕
2019-07-24 24 浏览
在朋友的社交網站看到他光顧過這所餐廳,見餐廳裝修特別,而地點就腳,便跟友人來慶祝生日,雖在旺角,但因樓上鋪,所以並不當眼,電梯門一開便看見餐廳,門外還放了一台扭蛋機,玩味十足!餐牌亦是以球埸作背景,與餐廳很一致!友人是足球迷,因此顯得特別高興!芝士流心玉子大啡菇作為前菜非常好,芝士香濃有流心玉子亦有大啡菇香味,而且焗過後菇不會乾!意式香煎深海石斑魚柳很足料大碟,魚柳帶皮,平時怕吃魚的我也吃了平碟!因為魚柳本身沒有腥味而多吃亦不膩!香烤美國牛肉眼扒叫了八成熟,牛扒吃得出是較高檔次的,牛味香而八成熟也不會老!要提一提伴碟的薯泥亦非常美味!最後本想吃甜點,但因為己很飽了用了兩杯飲品代替!友人開心,埋單亦不貴!讚

芝士流心玉子大啡菇
意式香煎深海石斑魚柳