2019-08-06
呢間西餐廳嘅裝潢幾特別,係以足球作為主題,有好多波衫同埋球星嘅閃卡做背景,作為球迷嘅你應該好鍾意呢間餐廳嘅裝潢特色。香燒美國Creekstone牛肉眼配法國鵝肝呢度嘅西餐用料都好高級,肉眼扒肉質好腍,而且肉味好鮮甜香濃,係靚牛扒黎,叫左5成熟,真係煎得岩岩好,鵝肝亦都煎得好香,切開鵝肝後鵝肝油滲透入牛扒度,入口即溶,表層小煎香,內裡軟綿綿,好好味!好欣賞伴碟係紫薯,覺得好特別,淡淡紫薯味好清新,中和番牛扒同鵝肝嘅濃味,減少左油膩感,仲增加左口感嘅層次。咸蛋黃味扁意粉咸蛋味嘅扁意粉第一次食,意粉好彈牙,份量都幾多。以前食過一d咸蛋味嘅食品,的確好香口,但食多左會覺得太濟同埋味道太濃烈,所以我反而幾鍾意呢間餐廳嘅咸蛋味意粉,或者有人會覺得咸蛋味唔夠濃,但我就覺得岩岩好,初初食會覺得咸蛋味較淺,但慢慢食落去咸蛋味會逐漸洋溢滲透到口腔,所以食晒食碟意粉後都唔覺得咸蛋味太over。
香燒美國Creekstone牛肉眼配法國鵝肝
咸蛋黃味扁意粉