2021-01-10 32 浏览
之前上網見到呢間餐廳裝修特別 用足球做主題 決定一試 環境寬敞坐得好舒服😊而且食物種類繁多 價錢比起隔離朗豪坊低一大截 CP值極高👍🏻👍🏻美國牛肉眼黑醋意大利扁面 $128⭐️⭐️⭐️⭐️牛肉眼有好幾片 比較薄切 肉質鬆軟 而意粉面質唔乾身 調味都做得好好分量適中 法式蛋黃醬焗波士頓活龍蝦 $228⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超級推介呢道菜式 龍蝦鮮甜 完全無雪味 個價錢係超值!加上薯菜都好有心思!!熱蜜糖柚子茶 $29熱生薑茶 $29飲品價錢合理 兩杯都偏甜😛

美國牛肉眼黑醋意大利扁面 $128
⭐️⭐️⭐️⭐️

法式蛋黃醬焗波士頓活龍蝦 $228
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

熱蜜糖柚子茶 $29
熱生薑茶 $29
飲品價錢合理 兩杯都偏甜😛
成日都嚟朗晴坊搵食,泰菜、中菜都食過,今勻試下呢間餐廳。一出電梯口就望到球衣、精品,實係阿仙奴球迷開架啦。甫入門,望到成幅牆貼滿球員閃卡,掛上簽名球衣、限量版球衣,仲有懷舊主場嘅標示牌,COZY感覺,即使唔係阿迷,都感受到店主嘅熱愛程度!午巿套餐多選擇,有沙律有各類肉食、飯粉供應。待應哥哥 (唔通係店主?!) 好好咁話試下額外問主廚儘量提供晚巿食品。餐牌設計簡單,未有相片參考,但勝在排版整齊企理易睇,仲有埋英文譯名,貼心~ 點左兩個套餐同一客甜品:意式香烤深海石斑魚柳、澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵。跟餐配蒜蓉包及餐湯。餐具好精緻,勁FANCY!蒜蓉包端上枱聞到蒜香,外邊脆口,內裡鬆軟,唔會"乾掙掙",仲暖暖地。甘筍湯 (紅蘿蔔濃湯) 聞得到甘筍香,啖啖鮮甜微微甘筍蓉,湯唔會過於稠身,無"張口"感覺。跟晚巿餐配沙律上菜有心思,用玻璃瓶盛載另上陳醋。選用稠身醋,食客可自選落。沙律菜兩款新鮮無枯黃,配埋陳醋入口,爽口酸酸,絕對開胃。期待已久嘅澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵 (本為晚巿套餐),份量適中,幾片牛柳厚切唔呃人。黑椒汁、蒜香配牛柳嫩紅色,未食口水流~ 牛柳入口綿軟,唔"鞋"口、唔會太乾身,

期待已久嘅澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵 (本為晚巿套餐),份量適中,幾片牛柳厚切唔呃人。黑椒汁、蒜香配牛柳嫩紅色,未食口水流~ 牛柳入口綿軟,唔"鞋"口、唔會太乾身,仲有少少肉汁,YUMMY YUMMY。扁意粉,唔會腍到痴埋一柱,入口有嚼感,配以秘製油香蒜汁,正啊!主廚有心焗腍到青椒絲、洋蔥絲,伴入口多一重口感。整體推薦!

另一套餐意式香烤深海石斑魚柳上菜賣相好靚,色彩鮮艷適合打卡!油份稍多少少,但未致於影響成碟感覺。配椰菜同甘筍一齊焗,腍身有味唔是HEA烚。魚身偏厚結實,記得伴住莎莎酸甜蕃茄入口,將魚嘅味道帶咗出嚟,不致於平淡。跟配薯菜 (可選飯、粉架~) 開心唔係HEA炸薯條而係紫薯蓉啊!紫薯本身甜味,加上入口綿滑感,一啲都唔漏,仲想添啲。呢碟又係推介!

為食嘅我又點少得甜品呢——橘子白朱古加淡芝士蛋糕。蛋糕靚不在話下,連透明金邊碟,影相呃LIKE抵啦!淡芝士酸度適中,蛋糕主體似拿破崙一層層分明,上層以橙汁再調製變唧唧冰感,個色搞到以為好似芒果。中層淡芝士濃、綿、厚、滑,下層餅皮非唔係脆口,但係鬆軟口感反而襯住淡芝士比起脆口餅皮更適合!

餐飲凍檸茶送咗五片檸檬配黃牌紅茶底,糖水另上,穩陣之選。熱咖啡選用淡奶,另上。咖啡杯係HIGH TEA嘅懷舊有耳杯,女仔又係必瘋影。

OVERALL嚟講,平民嘅價錢,食到高汁嘅西餐又咁多選擇,性價比高!同男女朋友、BFF同兄弟嚟,一樣無問題,傾偈慶祝都可以諗。絕對可以翻兜!
2021-01-08 23 浏览
足球主題高質西餐廳⚽️ 喜愛足球係足球球迷一定要去,有lunch set,單點同埋dinner set❗️▶️▶️▶️沙律🥗、餐湯🥣、意粉🍝、扒類🥩同飲品🧃選擇非常之多! 緊有一款啱你食㗎!-沙律:我哋叫咗羽衣甘藍 上碟係足球⚽️碟,好搞笑❣️👀味道方面新鮮蔬菜配合黑醋醬汁,口感鮮甜!用左玻璃盒放住,入面有沙律菜🥬同番茄仔🍅-餐湯:係南瓜湯 仲有蒜香牛油法包🍞好好味! 個餐湯係好creamy,不得不大力讚美一下呢款蒜香🧄味超重,成塊麵包除播放,烤得好好味,表面嘅牛油查到出晒街勁香勁脆非常好味!就算單點都要叫依個!-主菜:德國鹹豬手,呢個鹹豬手上枱嘅時候,已經聞到非常之香噴噴,係啱啱乍起嘅鹹豬手,一口咬落去非常脆卜卜,我就知道係我嘅菜!大大碟,肉質牛味,配合非常之脆香口既鹹豬手皮,一食難忘! 另外係有少少焦香,再加上有少少肥肉,做得好出色-主菜:鵝肝配肉眼我諗我喺呢度可以食到鵝肝啊,入口即溶,非常香滑,配合一口牛肉眼,成件事真係湧上心頭,味道方面我哋叫咗五成熟,成數方面火候師傅控制得好好,要讚一下! 另外有個紫薯做配料同埋有啲雜菜!份量好大😍😍😍而且好好味! 鮮嫩多汁!-📍 Lockeroom Din
足球主題高質西餐廳⚽️

▶️▶️▶️
沙律:我哋叫咗羽衣甘藍
上碟係足球⚽️碟,好搞笑❣️👀
餐湯:係南瓜湯
仲有蒜香牛油法包🍞
主菜:德國鹹豬手
主菜:鵝肝配肉眼

📍 Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
💛💛💛Lockeroom💛💛💛係旺角行行下街,突然之間發現已經5:00 ,Lee Lee La La搵間黃店幫襯下。依間舖頭黃到嘅程度係出面放左有Yell Card機💛,唔係好多黃店都有Yell Card機架。一入去見到超多阿記波衫,成間舖都係好正!唔係講笑,我無諗過一間舖可以放咁多阿記野😍。好似球迷專區咁,睇開波既人會好開心🥳!嗌左兩個Set,有餐湯、餐包、主菜、餐飲。餐湯 (青紅蘿蔔湯) - 將啲材料打到溶,應該仲加左啲Cream落去,飲落去有少少青紅蘿蔔嘅渣,真材實料😚!Cream嘅份量應該唔係好多,所以唔會好濟,反而份量啱啱好。餐包 - 厚身嘅,烘左個面同個底,唔會過乾。我好怕一啲餐包嗰邊好乾,食既時候會介到個口😒。呢個包絕對冇呢個問題,佢係牛油面,軟綿綿好好食🤪!食完之後絕對想再食!炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85豬柳又大塊,又好食😋。感覺上無落到鬆肉粉,所以切落去係有少少韌,我講既韌唔係負面,食落去一啲都唔難咬🤩。完全同平時落咗鬆肉粉嘅肉唔同,落左鬆肉粉嘅肉係會比較鬆散,一味得個淋字,咬落去唔會食到豬肉既肉質。依到既豬柳無依個問題😍,好欣賞🥰!個醬汁都好好食,有少少似日式燒
💛💛💛Lockeroom💛💛💛

炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳 $85
豬柳又大塊,又好食😋。感覺上無落到鬆肉粉,所以切落去係有少少韌,我講既韌唔係負面,食落去一啲都唔難咬🤩。完全同平時落咗鬆肉粉嘅肉唔同,落左鬆肉粉嘅肉係會比較鬆散,一味得個淋字,咬落去唔會食到豬肉既肉質。依到既豬柳無依個問題😍,好欣賞🥰!個醬汁都好好食,有少少似日式燒肉汁咁,唔會過鹹,亦唔會過甜,同豬肉超級夾😍!
炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳

意式香烤深海石斑魚柳 $75
用左黑椒醃,簡單得黎又吊起到個魚味。塊魚煎得好香,裏面仲係好嫩滑。好鍾意啲配料,蕃茄+洋蔥粒+香草好夾🥰。洋蔥粒令到成碟魚更加惹味,好岩我食🤣。我地揀左薯菜,因為唔想食太多野,所以無額外跟到飯或意粉(雖然免費😆)。個薯菜並唔係普通嘅薯條或薯蓉,竟然係一啲番薯茸,好好食,好綿好滑,好正😍!如果可以多少少就好了,因為好好食😙。
意式香烤深海石斑魚柳

埋單先知原來我哋兩點後食每個餐減$10,平到笑啊😆。好期待下次食其他餐,我見有啲食評有介紹啲炸物同樽仔沙律,全部都好似好吸引咁,希望遲啲有返晚市可以食啦🤣。

埋單 $140(無加一)
2021-01-04
炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳
意式香烤深海石斑魚柳
2021-01-06 15 浏览
係疫情下,真係少咗出街食,有時都會心思思想出去食吓野,夜晚而家又冇堂食,為有就食下午啦!🥰🥰🥰等到老公收工,就去行下街,行完朗豪坊出嚟行過少少,見到有棟大廈係食嘢為主,咁我哋又想鋸下扒,所以就㨂咗呢間啦!🍽️🍽️🍽️@Lockeroom Dining小食 $68辣汁水牛城雞翼嚟到我已經覺得好靚,汁少少酸,初初冇點個辣汁時,我覺得平平冇其,只係好juicy,好滑,但一點個辣汁後,真係成隻雞翼唔同晒,簡直另一種層次,超好味,我超鐘意。😋😋😋午餐 $85蒜香牛油法包可以做到外層脆卜卜,中間仲係軟綿綿,加埋蒜蓉牛油,正呀!😚😚😚白蘿蔔餐湯我初時聽到個餐湯名,就即刻諗,我嚟食西餐,點解個餐湯係中湯嫁?嚟到時,佢用嚟盛載湯嘅器皿已經好特別,飲咗一啖之後,就知道佢係用白蘿蔔打成蓉,成個湯一d都唔中湯,反而係一個西湯,個湯完全出晒白蘿蔔嘅清甜味。😙😙😙碳烤西班牙橡樹果黑毛豬柳配意粉豬柳好厚,好大塊,但可能係咁,豬一定要全熟先食得,所以豬柳有少少鞋,但意粉佢又真係做得幾好,軟硬適中,我老公超鐘意。😄😄😄散叫 $248香烤美國牛肉眼扒七成熟牛扒好大件,真係有300 - 350g,牛扒好淋滑,可能佢冇得選擇汁料,

@Lockeroom Dining

白蘿蔔餐湯

碳烤西班牙橡樹果黑毛豬柳配意粉

散叫 $248
香烤美國牛肉眼扒七成熟
牛扒好大件,真係有300 - 350g,牛扒好淋滑,可能佢冇得選擇汁料,而佢嘅汁又唔係黑椒汁(因為我個人覺得牛扒一定要配黑椒汁,先可以提升到牛扒嘅肉味),所以佢嘅牛味係差少少嘅,但整體嚟講,呢塊牛扒,都真係好食嘅,如果配黑椒汁就成件事更完美啦!😃😃😃

水蜜桃梳打 午餐轉加$10
好香蜜桃味,唔會好甜,好飲。😀😀😀

凍水果紅茶 $42
將水果切到細細粒,有d仲打成蓉咁再沖紅茶,真係夠晒真材實料,佢配備糖醬可自己加,但講夠,口果已經夠晒甜,所以根本唔洗落。🤣🤣🤣

甜品 $78
即製水果梳乎厘班戟
梳乎厘上枱時仲可以震騰騰,好香蛋味,又唔會過甜,好正👍👍👍

整體評分:80分
  • 蒜香牛油法包
  • 即製梳乎厘班戟
  • 水牛城辣雞翼
-🔸芝士流心溫泉蛋大啡菇 $68🔸Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤 $118🔸傳統法式紅酒燴美國1855頂級黑牛尾 $85🔸脆炸美國吉列大雞髀扒 $75🔸法式焦糖燉蛋 $58🔸朱古力心太軟 $68-今日帶個朋友嚟呢間以阿仙奴球隊做主題嘅西餐廳,作為一間主題餐廳,呢度嘅食物真係超水準咁好味,性價比極高!朋友試咗燴牛尾,用叉一吉就骨肉分離,超稔嘅同時又好有膠質,超正!我就試炸雞髀扒,超大份大過我隻手板啊,食落好juicy!另外勁推薦三重奏朱古力心太軟,超濃郁嘅流心朱古力,係偏苦嘅唔會死甜好啱我口味啊!

🔸芝士流心溫泉蛋大啡菇 $68
🔸Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤 $118
🔸傳統法式紅酒燴美國1855頂級黑牛尾 $85
🔸脆炸美國吉列大雞髀扒 $75
🔸法式焦糖燉蛋 $58
🔸朱古力心太軟 $68

2021-01-04 26 浏览
朋友介紹這間餐廳說一星期起碼吃一次食物質素高 CP值夠就算不是足球fans也會喜歡云云好啦 見她這樣落力推介我就去試試午餐真的很高CP值$65有餐湯 餐包 主菜 餐茶和甜品餐湯是甘筍湯 很足料餐包蒜茸包很香口麵包不是硬的 非常鬆軟我主菜點了全日早餐剛剛才讚完蒜蓉包很好吃意猶未盡 想再多點一客結果原來全日早餐還有多配了一件蒜蓉包完美😂😂😂腸仔 煙肉 炒蛋 雜菇 焗豆 應有盡有這裏的薯蓉是紫薯蓉 很特別最後甜品是朱古力布甸65元這麼豐盛 完全是逆市價難怪朋友會大推
朋友介紹這間餐廳

這裏的薯蓉是紫薯蓉 很特別

最後甜品是朱古力布甸
65元這麼豐盛 完全是逆市價
難怪朋友會大推
嚟到呢間以阿仙奴足球會為主題嘅餐廳🏠,一入去就見到好多兵工廠球衣同大量閃咭掛晒喺牆度,如果係球迷入到黎會好開心🤩。 🍱Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤 $128 🥗蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $78 🍗香烤美國黃油雞髀肉扒配豬肉腸 (扁麵) $65 🐠意式香煎可持續深海石斑魚柳 (跟飯) $75 ☕️生薑茶 🍸菠蘿汁 (+3) 🍮朱古力心太軟 $68 🥞即製梳乎厘班戟 $78 一開始我哋先食個沙律,真係好味,推介呢個沙律,而且貌相一流,啱晒打卡🔖。 佢哋嘅lunch set好抵食,60幾蚊就有,配埋蒜香牛油法包同嘢飲,我哋叫咗兩個Sets,一雞一魚都唔錯。而且Lunch set雖然平,但做得好精緻。跟餐個湯嘅碗係雲石面好靚,佢哋啲碟係足球場好可愛⚽️。 個甜品我就鍾意心太軟多啲,佢個朱古力甜而不膩,可惜流唔到心,個pancake軟荏荏好鬆軟,郁吓都會震🥶。 有趣嘅係近窗有一個雀籠嘅餐枱🕊,既可愛又浪漫,我哋就揀咗嗰張枱坐,仲有隻阿仙奴吉祥物公仔Gunnersaurus坐喺度🦖! 兩個人食咗咁多嘢,勁飽都唔使五舊水。就算唔係阿仙奴球迷,佢啲嘢食同用嘅餐具都咁精緻,環境又有氣氛,好啱

🍱Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤 $128
🥗蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $78

🍗香烤美國黃油雞髀肉扒配豬肉腸 (扁麵) $65
🐠意式香煎可持續深海石斑魚柳 (跟飯) $75

☕️生薑茶
🍸菠蘿汁 (+3)
意式香煎可持續深海石斑魚柳 (跟飯)

🍮朱古力心太軟 $68
🥞即製梳乎厘班戟 $78
即製梳乎厘班戟

生薑茶

Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤

兩個人食咗咁多嘢,勁飽都唔使五舊水。就算唔係阿仙奴球迷,佢啲嘢食同用嘅餐具都咁精緻,環境又有氣氛,好啱女仔嚟打卡,絕對唔係純粹球迷來講波經嘅專利🥳。
香烤美國黃油雞髀肉扒配豬肉腸 (扁麵)

呢度幾好生意,就算去到四點都仲有唔少人食下午茶,地點就腳,就係朗豪坊隔離👍。
蟹肉芒果木瓜牛油果沙律

📍Lockeroom Dining - 旺角朗晴坊8樓 @lockeroomdining
朱古力心太軟
2020-12-16
Lockeroom鹹蛋黃小食拼盤
意式香煎可持續深海石斑魚柳 (跟飯)
即製梳乎厘班戟
生薑茶
朱古力心太軟
2021-01-01 28 浏览
CP值好高嘅旺角樓上Cafe shop,位於旺角中心地帶,位置非常方便!一個午餐有曬餐湯,麵包,主菜,餐茶仲有甜品添,都只係$70有找,非常抵食,而且食物質素不錯,環境也很舒服。值得推介
值得推介
#跟住我食唔中伏.女仔中意食西餐,食物精緻又可以打卡❣️男仔就怕格調沉悶,同老友隊住啤食野就最正!而家有個地方可以同時滿足男女朋友😎就係位於 #旺角 嘅 @kockroom.成間餐廳佈置都係男士最愛----足球⚽仲要係阿仙奴球隊為主題🤭約埋班「波友」黎就岩哂,隊啤食好西🤤相信男仔都會引唔住影相打卡啦😂.除咗波友,約埋女友都仲得!因為呢度嘅野食好睇又好食😍 #打卡 岩哂!味道&賣相都非常平衡,絕對唔伏👍🏻 #性價比高...[蟹肉芒果木瓜牛油果沙律]睇個名已經流口水🤤個樣仲超級靚阿!味道唔錯,層次好又豐富[水牛城辣雞翼]味道唔錯,醬料略酸唔夠杰(比較傳統)唔係正宗但都幾好食🤭👌🏻[香烤西班牙頂級黑毛豬梅]烤得好香👍🏻豬味好香濃又唔騷因為烤所以肉質會乾少少,有咬口但唔過硬🤤[香辣蒜片黑毛豬意大利扁麵]🤭上菜先發現自己重覆叫黑毛豬不過好食無所謂🙈意大利扁麵口感都做得好個調味幾好食,唔似西式做法😎[法式焦糖燉蛋]造型可愛,做得好滑唔太甜❣️好食👍🏻...知道佢地響油麻地仲開咗分店🤤下次約埋啲兄弟姐妹去就岩哂🙈.#ca師奶餐廳_旺角#主題餐廳 #香港主題餐廳#足球 #football #足球餐廳 #阿
#跟住我食唔中伏
女仔中意食西餐,食物精緻又可以打卡❣️
男仔就怕格調沉悶,同老友隊住啤食野就最正!
而家有個地方可以同時滿足男女朋友😎
就係位於 #旺角 嘅 @kockroom
成間餐廳佈置都係男士最愛----足球⚽
仲要係阿仙奴球隊為主題🤭
約埋班「波友」黎就岩哂,隊啤食好西🤤
相信男仔都會引唔住影相打卡啦😂
除咗波友,約埋女友都仲得!
因為呢度嘅野食好睇又好食😍 #打卡 岩哂!
味道&賣相都非常平衡,絕對唔伏👍🏻 #性價比高
[蟹肉芒果木瓜牛油果沙律]
睇個名已經流口水🤤個樣仲超級靚阿!
味道唔錯,層次好又豐富
[水牛城辣雞翼]
味道唔錯,醬料略酸唔夠杰(比較傳統)
唔係正宗但都幾好食🤭👌🏻
[香烤西班牙頂級黑毛豬梅]
烤得好香👍🏻豬味好香濃又唔騷
因為烤所以肉質會乾少少,有咬口但唔過硬🤤
[香辣蒜片黑毛豬意大利扁麵]
🤭上菜先發現自己重覆叫黑毛豬
不過好食無所謂🙈意大利扁麵口感都做得好
個調味幾好食,唔似西式做法😎
[法式焦糖燉蛋]
造型可愛,做得好滑唔太甜❣️好食👍🏻
知道佢地響油麻地仲開咗分店🤤
下次約埋啲兄弟姐妹去就岩哂🙈
#ca師奶餐廳_旺角
#主題餐廳 #香港主題餐廳
#足球 #football #足球餐廳 #阿仙奴 #arsenal
#WoolwichArsenal
2020-12-25 44 浏览
最近晚市禁堂食,唯有約朋友仔食lunch啦, 諗起喺朗晴坊樓上有間足球主題西餐廳幾好食,今次就帶你朋友嚟試下。今日我哋兩個都冇食早餐所以好肚餓,叫咗兩個午餐set lunch之外就叫咗啲小食同沙律。最後仲叫埋甜品添。 setlunch包咗餐湯、餐包及餐飲。 是日餐湯係蘿蔔湯,湯入面充滿蘿蔔蓉,清甜有口感。 即焗蒜蓉包,外脆內軟充滿蒜香牛油味。炭烤澳洲草飼牛西冷扒紅酒汁燒汁 $85估唔到lunch牛扒都咁大塊, 牛味香濃, 肉質軟嫩有彈性,配菜係紫薯蓉, 紫薯蓉香甜軟滑又有營養。意式香煎可持續深海石斑魚柳 $75我地叫石斑魚柳就係貪佢冇骨,又啖啖肉,連魚皮都煎得好香,配埋香醋汁嚟食好開胃。蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $78呢個沙律以水果及蟹肉為主, 有芒果牛油果木瓜,配合蟹肉嚟食幾特別,鹹蛋黃雞翼 $68上菜時香噴噴,啲雞翼好大隻,啖啖肉, 炸得金黃鬆脆,食落仲好juicy。朱古力三重奏心太軟 $68大愛呢個甜品 喺心太軟上面放咗一片好香濃嘅朱古力,心太軟入面嘅朱古力就好似火山爆發咁噴出嚟,真係好鬼正。今次用餐非常滿意,朋友話呢度足球佈置好特別,下次會帶佢男朋友嚟試下。

炭烤澳洲草飼牛西冷扒紅酒汁燒汁 $85

意式香煎可持續深海石斑魚柳 $75

蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $78

鹹蛋黃雞翼 $68

朱古力三重奏心太軟 $68

2020-12-23 45 浏览
男朋友係足球迷⚽️🏃🏼‍♂️,之前見到呢間以呀仙奴足球主題既餐廳已經Bookmark左要帶佢黎。一入到餐廳見到球衣同大量閃卡掛係牆身,球迷一定好興奮😏。🔅Set Lunch(餐湯+湯律+法包)青蘿蔔蓉湯唔算濃稠,但都唔馬虎,幾清甜。有個樽仔裝住沙律菜同乳酪爆珠,成個足球造形咁,好鬼馬👻。可以沾黑醋或芝麻醬,清新開胃。蒜香牛油法包烤到外脆內軟,蒜蓉牛油味濃,食落甜甜地好香口。🔆主菜法國野菌鮑魚雞肉🐔香草醬意大利燴飯配原隻飽魚好慷慨,食落夠稔夠彈牙。燴飯軟硬、濕度都做得唔錯,粒粒分明。香草醬Creamy,配料仲有嫩雞絲同野菌,滿足。另外叫▫️香烤美國1855頂級牛肉眼扒我地叫左五成熟,切開牛肉色澤粉嫩,肉味濃郁,多汁而且唔會有根。另外,伴碟既係蕃薯蓉🍠,蕃薯清甜食落綿滑,健康又好味。▫️薄荷梳打(套餐加HKD29)加左青檸,甜甜地,有啲雪碧😏。甜品🍴▫️朱古力忌廉泡芙忌廉軟滑配上面層香濃既朱古力,有驚喜。餐具幾精緻,碟用左龍門圖案。位置方便就腳,就係朗豪坊格離。Lunch比較多人,建議要book位。

🔅Set Lunch(餐湯+湯律+法包)

🔆主菜
法國野菌鮑魚雞肉🐔香草醬意大利燴飯

另外叫
▫️香烤美國1855頂級牛肉眼扒

▫️薄荷梳打(套餐加HKD29)
加左青檸,甜甜地,有啲雪碧😏。

甜品🍴
▫️朱古力忌廉泡芙
忌廉軟滑配上面層香濃既朱古力,有驚喜。

2K
約咗朋友喺旺角食飯,佢係超級球迷,佢話要去呢間樓上主題餐廳食個early dinner😋我要咗$268嘅Dinner Set「波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷」,朋友就叫咗$188嘅「香煎海鱸魚柳意式鮮蕃茄莎莎」, Set Dinner包沙律、是日餐湯、蒜蓉牛油法包、現磨咖啡或紅茶😋沙律先嚟,用一個密實玻璃瓶裝住,沙律菜幾新鮮,仲有意大利黑醋,撈埋一齊幾好食😋。今日餐湯係「青蘿蔔湯」,有青蘿蔔蓉喺裏面,應該係用雞湯做base, 呢個好味😋「龍蝦牛西冷」好快上埋,龍蝦肉質結實,感覺新鮮又美味,有淡淡海水清香,仲竟然有啲龍蝦膏,好正😋;牛扒要咗七成熟,幾好牛味,亦幾juicy😋。朋友就話佢嘅鱸魚肉質新鮮嫩滑,配微酸嘅蕃茄洋蔥Salsa Sauce好開胃😋仲有呢度嘅咖啡好香濃😋

仲有呢度嘅咖啡好香濃😋
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Lockeroom Dining.情迷Souffle Pancake。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤今次帶新認識的朋友去食飯是夜大家都選擇要吃西餐於是去了朗晴坊的Lockeroom Dining介紹她試試這裡的晚餐這裡是球迷的勝地不只以足球為裝修主題全景包括有特色座位可愛的公仔,絕對不只適合朋友情人飯聚也很是合適     餅中沙律,菜菜子新鮮黑醋滋味伴以清新的卜卜波兒非常開胃  是夜晚餐SET的餐湯伴香蒜包包一定要仔細品嘗因為甘筍香濃,甜到漏令香脆的香蒜包包更好吃  朋友主動點了「波士頓活龍蝦松露醬扁意粉」果然是識食之人因為松露醬令意粉既香且滑香濃口味激增而龍蝦在芝士的覆蓋下仍保留著蝦汁與鮮味水準很高  燒美國creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝絕密必食之作最愛的五成熟令牛肉保持了多汁香滑味道濃而口感好那紫薯的香甜正好補充了牛肉的鹹香配搭相當不錯而法國鵝肝更有融化人的口感香味濃厚甜品必食:即製Souffle Pancake

雜感女生   好味日記

˚*。Lockeroom Dining.情迷Souffle Pancake。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

介紹她試試這裡的晚餐

這裡是球迷的勝地

不只以足球為裝修主題

全景包括有特色座位

可愛的公仔,絕對不只適合朋友

情人飯聚也很是合適

餅中沙律,菜菜子新鮮

黑醋滋味

伴以清新的卜卜波兒

非常開胃

是夜晚餐SET的餐湯伴香蒜包包

一定要仔細品嘗

因為甘筍香濃,甜到漏

令香脆的香蒜包包更好吃

朋友主動點了「波士頓活龍蝦松露醬扁意粉」

果然是識食之人

而法國鵝肝更有融化人的口感

香味濃厚

甜品必食:即製Souffle Pancake

我是第一次吃這個水準高企的作品

彈彈的,蛋香十足,配雲呢拿雪糕是最好的選擇

最後大家來杯餐茶,感覺就非常美好了!

2020-12-15 45 浏览
特别的日子需要稍為慶祝下嘅,今日某人生日,帶佢來到呢間好評如潮嘅cafe食嘢慶祝。首先嗌咗佢鍾意嘅鮑魚,寓意『富貴』,貪佢意頭『鮑』(包)你年年有『魚』(餘),年年有今日,呢個原隻冰镇鮑魚好大隻,可以用刀切來食,好Q彈,仲有一兜青綠色嘅酸酸哋嘅醬汁點來食,好味呢個係『半隻波士頓活龍蝦+白松露忌廉+扁麵』,可以揀蕃茄汁嘅,除非你唔鍾意松露,否則必揀白松露忌廉,上枱時嘅松露香味扑鼻而來,好吸引吖,龍蝦好鮮甜彈牙,啲膏亦幾多吓,壽星仔好满意。另一份『意式香煎可持續深海石斑魚柳』聽來好環保,同時亦煎到外脆内軟熟,good,價錢唔貴,100蚊樓下。两份『法式焦糖燉蛋』為美好一天畫上完美句號。