2005-07-23 12 浏览
早倆日已經講了話會來這裡食自助晚餐,所以六點三已到達一樓西餐廳。好在定位時已指明坐卡位加一張四人桌,所以六個人坐得好舒服。一坐下侍應小姐就問我們飲什麼,因為自助餐包一杯餐前飲和一杯餐後飲。餐前飲可以選啤酒、汽水或果汁。我們就一邊飲果汁,一邊等夠鐘開始。一開始食得,我就去行了一個轉。一睇熱食全部不對口味,所以一樣都冇試,重冇興趣用腦記有什麼食物。凍盤就有煙三文魚(味道一般哪,都食得的),蜜桃凍白火腿(冇味的),三款凍火腿(一般哪),青豆凍蝦(這個幾好,雖然冇什麼味道,但蝦又大又爽)。新鮮自選什菜沙律(款少得幾種,生菜佔一半),有個白色的忌廉湯(冇什麼味道,得個糊字),一煲魚皮餃和菜肉雲吞(好一般哪)。一大盤凍海鮮,有青口、蝦、水蟹、淡水龍蝦仔(全部都不好食的)。有一服務台,可以問佢取刺身,有三文魚、吞拿魚,八爪魚和劍魚(每次只得四片,好在都新鮮)。有另一檔粉麵粥加燒牛肉銀車,粥只得三款,有皮旦廋肉、魚片和魚頭(但最好不要食,料冇問題。有問題是白粥底,同食糊仔冇分別),麵就冇試,不過很大碗的。燒牛肉冇食,因為不食牛。大蛋糕數款,全部自己喜歡食幾多就切幾多。另有細細件的甜品,如0者喱、小果撻
一開始食得,我就去行了一個轉。一睇熱食全部不對口味,所以一樣都冇試,重冇興趣用腦記有什麼食物。凍盤就有煙三文魚(味道一般哪,都食得的),蜜桃凍白火腿(冇味的),三款凍火腿(一般哪),青豆凍蝦(這個幾好,雖然冇什麼味道,但蝦又大又爽)。新鮮自選什菜沙律(款少得幾種,生菜佔一半),有個白色的忌廉湯(冇什麼味道,得個糊字),一煲魚皮餃和菜肉雲吞(好一般哪)。一大盤凍海鮮,有青口、蝦、水蟹、淡水龍蝦仔(全部都不好食的)。有一服務台,可以問佢取刺身,有三文魚、吞拿魚,八爪魚和劍魚(每次只得四片,好在都新鮮)。有另一檔粉麵粥加燒牛肉銀車,粥只得三款,有皮旦廋肉、魚片和魚頭(但最好不要食,料冇問題。有問題是白粥底,同食糊仔冇分別),麵就冇試,不過很大碗的。燒牛肉冇食,因為不食牛。大蛋糕數款,全部自己喜歡食幾多就切幾多。另有細細件的甜品,如0者喱、小果撻、燉蛋等等。自己即製窩夫(由於自己製,所以鐘意大就大,細就細件。之後就可以加牛油或糖漿等,但我就加非常好味的雪糕)。之後是全晚主力食的六款Haagen-Dazs雪糕(有比利時朱古力、tiramisu、雲呢拿、芒果、士多啤梨和新出的哈密瓜,這個雪糕幾好,但哈密瓜肉非常甜)。我諗我和仔仔剩食雪糕已然有讚了。
食完就叫餐茶,凍熱任選。凍飲非常甜,太甜了,所以只飲得少少。服務就一時時,冇人時就非常快,如加水收碟等。但一人多就,唉,太差了,成桌面都是用過的杯碟,水又冇。不過都冇問題,一定有下次,因為有非常好味的Haagen-Dazs雪糕,去專門店食都冇咁平哪。
2005-07-22 26 浏览
因為本人都預定了今個星期六晚食自助餐,所以對價錢非常認識。這裡的五、六及日價錢為$178.00另加一,即是$195.80。小朋友就$138.00 另加一,即是$151.80。時間是由18:30至22:00。優惠方面是一個人是九折、二至三人就八五折、四至八人就七五折,而九人以上就七折。但優惠期幾時完就不知了。這個價錢和其它資料,我亦剛打電話核實了,時間是21/07/2005 11:25,所以以上資料才是正確的。
2005-07-20 6 浏览
我同事成日都講話呢間酒店食buffet唔貴但非常之正,於是連續幾次打電話去book位試下dinner buffet,但都係full晒。星期六,終於book到食lunch buffet啦。冷盤有煙三文魚、火腿等、不過略嫌沙津太少。另外,可以去counter度order刺身同生蠔,佢地會係雪櫃度拎出黎畀你,既新鮮又衛生。但係生蠔size好細,所以鍾意食生蠔既朋友,不妨order多幾隻。熱盤方面,其實佢都不停咁轉梗款,記憶中有串燒、魚(轉左幾次,有鱈魚、三文魚、魚等)、豬扒、雞、叉燒、雲吞、意粉、飯等等。仲有燒牛肉。甜品方面,有Haagen-Dazs雪糕共八種味,但係有d味冇晒佢都冇補給,有少少失望。另外仲有自製夾餅,加d雪糕入去勁正。仲有其他甜品,不過最正始終係芝士餅。生果就菠蘿最好味。另外包一杯果汁及一杯餐茶。以下價錢可作參考:lunch buffet(星期六,日):$108 + 10% (四位以上有九折)dinner buffet(星期一至四):$168 + 10% (星期五六日):$198 + 10% **1-3人有八五折/ 4-8人有八折/9人以上有七折其實計番條數,lunch b

另外包一杯果汁及一杯餐茶。

以下價錢可作參考:
**1-3人有八五折/ 4-8人有八折/9人以上有七折

其實計番條數,lunch buffet好似同dinner buffet差唔多價咁......
2005-06-24 13 浏览
前幾日同朋友去呢度食dinner buffet,順便聚舊,同埋貪呢度平.我一唻就食熱盤0勒,款唔多但勝在好味(不過好多肉,好多雞):燒羊肉(好實),香草汁雞(幾香濃0既汁),香茅豬扒(比較實),不知名堂的雞(中式),牛肉(因為無菜名,所以食0左我平時唔食0既牛肉,仲食0左2舊,因為都真係幾腍幾好味,哎...破戒),白汁煙肉麵,芝士三文魚蛋批(佢寫住係廚師精選,亦係全場我最鍾意食0既一款食物,初時以為係Pizza,無乜人拎,原來係禾稈?珍珠.佢面層係芝士,食落味道有d怪,內有好多三文魚,有d菜),燒牛仔骨,粟米肉片蛋炒飯,龍柳,洋蔥圈(好油膩),照燒汁雞(0鞋),蒸鱔魚(好滑又甜甜地),脆肉瓜,湯(好似係海鮮湯),魚皮餃,雲吞,西蘭花.冷盤及其他:有十數款冷盤(蕃茄蛋,柚子西芹,豆角,好爽既海踅...)肉腸,魚生,生蠔(要order),青口,刺身,三文魚,蛋糕數款(美國芝士蛋糕,栗子蛋糕...),小件蛋糕,0者喱,毛士(朱古力好滑但好甜),小果撻,即製窩夫(我只係拎0左一盒牛油去搽唻食,頗為好味,但好飽),6款Haagen-Dazs雪糕(朱古力,曲奇,雲呢0拿,菠蘿,士多啤梨,咖啡,就係

燒羊肉(好實),香草汁雞(幾香濃0既汁),香茅豬扒(比較實),不知名堂的雞(中式),牛肉(因為無菜名,所以食0左我平時唔食0既牛肉,仲食0左2舊,因為都真係幾腍幾好味,哎...破戒),白汁煙肉麵,芝士三文魚蛋批(佢寫住係廚師精選,亦係全場我最鍾意食0既一款食物,初時以為係Pizza,無乜人拎,原來係禾稈?珍珠.佢面層係芝士,食落味道有d怪,內有好多三文魚,有d菜),燒牛仔骨,粟米肉片蛋炒飯,龍[月利]柳,洋蔥圈(好油膩),照燒汁雞(0鞋),蒸鱔魚(好滑又甜甜地),脆肉瓜,湯(好似係海鮮湯),魚皮餃,雲吞,西蘭花.

冷盤及其他:有十數款冷盤(蕃茄蛋,柚子西芹,豆角,好爽既海踅...)肉腸,魚生,生蠔(要order),青口,刺身,三文魚,蛋糕數款(美國芝士蛋糕,栗子蛋糕...),小件蛋糕,0者喱,毛士(朱古力好滑但好甜),小果撻,即製窩夫(我只係拎0左一盒牛油去搽唻食,頗為好味,但好飽),6款Haagen-Dazs雪糕(朱古力,曲奇,雲呢0拿,菠蘿,士多啤梨,咖啡,就係因為係Haagen-Dazs,結果我地狂食,食到差d嘔,唉!).

環境唔錯,我地有卡位坐,燈光又較得好,唔會太暗,旁邊有兩支射燈,梳化好舒服.人唔多,幾靜,好0岩同朋友傾心事,唔會俾隔籬聽到.至於服務,我覺得都唔差,收碟斟水都算快.佢0地離遠斟水冇移動到隻杯,都冇水彈出唻,呢d咪專業囉.

唔使用信用卡,兩位就已經有85折.
2005-06-21 18 浏览
隔了很久才第二次去食set lunch,意外地好味!多款餐前麵包很鬆軟,餐湯就一般(可選餐湯或沙律),我主菜點了茄汁牛脷意粉,沒有騷味,好juicy,意粉炒得軟硬適中,其他朋友點了牛排及牛仔膝,份量大得很!甜品是焗西米布丁,很香,甜得剛剛好!餐飲會跟曲奇,所以真是食得很飽,我們一行九人也非常滿足!
2005-04-23 8 浏览
同朋友預祝生日,想食buffet 但唔想太貴,見呢度comment唔錯,所以試左,果然唔差,都幾抵...!!buffet6點半先開始,但我地就book左7點3,唔知係咪太遲?!去到都唔見有生蠔,只有d青口,蝦同龍蝦仔.無生蠔某程度上係有d失望.但d龍蝦仔都有膏,幾好食.野食唔算好多,但都算高同唔差.有淥麵counter,仲有菠菜麵,檬粉,豬骨湯等等選擇,都幾特別.甜品都係cheesecake,mousse,bread pudding等等.沒太多特別,但我地後期都係主攻食haagen daze雪糕,仲有d即製waffle,好味..!!仲有d smoke salmon等等...整體黎講,選擇唔算好多,但價錢唔算高只係$168加一on fri and weekend,我地一行7人仲有75折.8位以上有人生日仲會送生日蛋糕...!!計埋discount,請埋朋友生日,除返開每人都係17x...個個都食到好飽.唔錯,只要要求唔好咁高都試得過!而且佢地gei服務都幾好,幾有禮貌!!p.s.佢有兩杯野飲包埋,一杯juice,一杯餐後的coffee/tea.都唔錯,計埋都真係幾抵.不過juice唔算特

p.s.佢有兩杯野飲包埋,一杯juice,一杯餐後的coffee/tea.都唔錯,計埋都真係幾抵.不過juice唔算特別好飲.
2005-03-28 9 浏览
食物質素很高! 經常refill, 而且不斷有新款式出現, 不會來來去去都那幾款, 吃得好開心~鹹點不錯啦, 但我最喜歡的都是它的cheese cake, 即製格仔餅和雪糕~四位只收三位價錢, 超值!!

四位只收三位價錢, 超值!!
(非会员)
2005-03-13 18 浏览
我1月同2月都食過一次, 好抵, 恆生咭八五折加埋一都係$170位, 第二次4個人去食, 買三送一, 加埋一都係$150位.魚生幾新鮮, 生蠔就好細隻, 焗蠔吾好食, 熱盤很普通, 選擇少, 但甜品就好靚好好食, 有6款Haagen Denz 雪糕任食, cheeze cake 幾好味, 包2杯飲品, 環境OK, 不過要搶食, 總括而言質素和$200 buffet 差吾多, 物超所值

2001-09-30 6 浏览
在這裡吃西式自助餐。包兩杯飲品,一般沙津、三文魚、壽司、生果、甜品是自己出外取。竟然有爆谷供應,另外有凍蟹。但熟食則要向侍應落order ,怪怪地。可惜沒有生蠔吃,只有熟蠔而已。
2001-08-15 3 浏览
昨天約了兩個女友在裡吃西式自助餐。以灣仔酒店來說這裡$155 已很便宜, 尚包兩杯飲品, 一杯是餐前Apple Cider, 另一杯是餐後咖啡或茶。這裡的食品款式不尚太多, 一般沙津、熱盤、壽司、生果、甜品都一應俱全, 更有生蠔與三文魚供應, 可免費隨意向服務員Order。欣賞此酒店的員工的服務態度很體貼, 而食品中竟然有爆谷供應, 另外我比較喜歡釀蟹鉗。此處靜靜地, 人不大多, 與三兩知己談天說地最適合。