2019-04-26 568 浏览
散水餅有咩唔貴又好睇既選擇?Le Bread Lab 絕對係with in budget, 點都好睇過蛋撻芝士撻😂👍🏻好多港女同事一見到都大叫想試好耐👭👭👯‍♀️😆味道又真係幾好,cream微甜帶有淡淡的忌廉味,靠面頭既水果帶出清新味道,pancake軟綿綿的🥰份量比想像少,但就啱啱好可以用兩隻手指好輕易拎起擺落口,方便進食。雪凍左啲cream結實左會好食啲,可惜未有送貨服務,港島工作的朋友可能要自行安排一下😉
韓國人氣甜品店終於開第二間...由尖沙咀再進駐銅鑼灣,全店裝修都以粉紅色為主...少女味十足👧🏻💕💰$68/4件 草莓奶油捲第一次黎食試下個原味,唔算好大件,鬆軟既海綿蛋糕捲住一層滑滑既奶油...再有半粒草莓🍓唔甜🥰大概兩口就食哂一件,好好味...下次再試埋其他口味。💰$68/4件 草莓彩虹蛋糕韓國熱賣既彩虹蛋糕🌈色彩繽紛見到都令人興奮..揀左呢款草莓彩虹蛋糕 忌廉唔算好多👍🏻一層一層既彩虹蛋糕軟熟🍰口感一流🥰#銅鑼灣 #LEBREADLAB#韓國 #彩虹蛋糕 #草莓奶油捲 ...……………………👱🏻‍♀️肥妹小編.............................

💰$68/4件 草莓奶油捲

第一次黎食試下個原味,唔算好大件,
鬆軟既海綿蛋糕捲住一層滑滑既奶油...再有半粒草莓🍓
唔甜🥰大概兩口就食哂一件,好好味...下次再試埋其他口味。
💰$68/4件 草莓彩虹蛋糕

韓國熱賣既彩虹蛋糕🌈色彩繽紛見到都令人興奮..
揀左呢款草莓彩虹蛋糕 忌廉唔算好多👍🏻
一層一層既彩虹蛋糕軟熟🍰口感一流🥰

#銅鑼灣 #LEBREADLAB
#韓國 #彩虹蛋糕 #草莓奶油捲 .
..……………………
👱🏻‍♀️肥妹小編
.............................
2019-04-18 297 浏览
早兩個星期同frd子嚟咗呢度hea下打下卡環境真係好靚靚同frd子不停打卡粉紅色好靚哦靚靚小擺設飲品方面我地點咗凍朱古力同凍伯爵奶茶前者朱古力味唔算濃、而且偏甜冇乜特別不過伯爵奶茶就幾好飲茶香奶滑不過都係太甜了食物方面叫咗彩虹蛋糕同草莓忌廉卷兩個賣相都好鬼靚彩虹蛋糕係海棉蛋糕加忌廉味道都幾好、蛋糕唔太乾夠鬆軟忌廉都夠滑不過$78其實都幾貴、Cp值比較低而草案忌廉卷都夠鬆軟、不過蛋香味就唔出所以比較普通d呢度主要打卡為主
早兩個星期同frd子嚟咗呢度hea下打下卡
環境真係好靚靚

同frd子不停打卡

粉紅色好靚哦

靚靚小擺設

飲品方面我地點咗凍朱古力同凍伯爵奶茶
前者朱古力味唔算濃、而且偏甜
冇乜特別

不過伯爵奶茶就幾好飲

茶香奶滑
不過都係太甜了

食物方面叫咗彩虹蛋糕同草莓忌廉卷
兩個賣相都好鬼靚

彩虹蛋糕係海棉蛋糕加忌廉
味道都幾好、蛋糕唔太乾夠鬆軟

忌廉都夠滑

不過$78其實都幾貴、Cp值比較低

而草案忌廉卷都夠鬆軟、不過蛋香味就唔出
所以比較普通d

呢度主要打卡為主

• 伯爵奶茶
這間超人氣的韓國過江龍牛奶甜品店,剛於3月中進駐銅鑼灣鬧市。貓人從熙來攘往的波斯富街,走進少女心爆棚的粉紅小店,私密度比尖沙咀店更高,想靜靜地打卡及嘆美食就更加舒服了。一共5排兩人對坐的梳化凳,貫徹粉紅浪漫格調,配合雲石圓枱上的鮮花擺設,讓貓人不禁心心眼!其中的草莓朱古力奶油捲 (HK$68/4件),以略帶質感嘅蛋卷,包裹著滑溜朱古力忌廉及新鮮士多啤梨,口感輕盈不會膩;而朱古力味則較為大眾化,不會過濃或過甜,不過一向鍾情dark chocolate 的貓人就略感不足了。繪了心型花花的熱紫薯牛奶(HK$38),打卡一流,紫薯味較濃,奶味則相對較輕。店子還有其他蛋糕及奶酪飲品選擇,例如signature dish 草莓奶油捲、草莓牛奶,彩虹蛋糕等。隔著玻璃窗看看街外的熱鬧繁囂,聽著輕快 K-pop music ,難得讓貓人在銅鑼灣街頭,找到一片粉紅控天地,悠悠閒地嘆番一下!

草莓朱古力奶油捲 (共4件)

熱紫薯牛奶

2019-03-26
草莓朱古力奶油捲 (共4件)
熱紫薯牛奶
2019-03-24 332 浏览
以士多啤梨為甜品主提的韓國甜品店Le Bread Lab,風靡韓國,終於嚟到香港。這間人氣甜品咖啡廳亦於銅鑼灣再開分店。店舖裝潢以粉紅色為主調,可容納10人。士多啤梨牛奶,以幾種不同牛奶混合而成,可以見到啖啖果肉非常滋味。香蕉味奶油捲,以香蕉果蓉和忌廉混和而成,不會太甜。
這間人氣甜品咖啡廳亦於銅鑼灣再開分店。
店舖裝潢以粉紅色為主調,可容納10人。
甜品控的我🤗怎可以錯過🍰去年年底,第一間總店在美麗華廣場開業🏩20190313現今進駐港島區在銅鑼灣開設分店,舖頭都和尖沙咀店一樣🏩以粉紅的浪漫為主調💗這裡都是一個打卡熱店📸剛好遇著老闆之一,講解LE BREAD LAB 運作,LE BREAD LAB 屬於Franchise 形式,所以店舖裝修及韓國原有食譜都會帶到香港🇭🇰包括忌廉,蛋糕食材都會由韓國以低温運送香港🇭🇰有報導指韓國女神朴信惠都喜歡LE BREAD LAB, 講佐咁耐,我都要Order 食物,彩虹草莓蛋糕🍰草莓牛奶(凍)🥛蛋糕忌廉較 Light, 適合香港人口味,但係感覺未夠Fresh, 蛋糕質感不過不失,比 Lady X 實在,草莓牛奶🥛Waitress 比佐一個坏仔,非常細心♥️每日新鮮造士多啤梨牛奶🥛有粒粒士多啤梨肉🍓咬落大細剛好,但係牛奶感覺稀少,牛奶樽Label上有標籤成份 士多啤梨,新鮮奶及蔗糖,其實LE BREAD LAB仲有一個賣店,士多啤梨奶油捲🍓大家可以品嘗😋😋😋
彩虹草莓蛋糕
草莓牛奶