2019-05-03 409 浏览
拔草了,服务真的很糟糕,味道也一般,意面硬硬的像是旅行团的团餐,还没有自己做的好吃。本来是期待很久的生日晚餐,吃完之后心情也不好了。之后绝对不会再来了......
。本来是期待很久的生日晚餐,吃完之后心情也不好了。
之后绝对不会再来了......
2019-05-03 412 浏览
Love, Creative & Beneficence💐Ocean Blue 💲88香辣手撕雞茄醬意粉 💲98香煎西冷扒配紅酒汁伴時蔬 💲138自助沙律甜品午餐 加💲30Green Monster Smoothie (avocado & banana) 加💲30🤩指定時段用Eatxxx/OpenRice訂座,指定食品分別可享高達50%/35% off💁🏻‍♀️✅ Yoghurt bowl既配料充足🌊 靚到好似一幅油畫咁✅ 奶凍面層嘅奶蓋拉花好靚😍 好睇又好食🥛❔ 手撕雞意粉既雞肉比較粗糙😬但係個番茄醬做得唔錯🍅👍🏻❔ 牛排以呢個價錢黎講算係中規中矩🧐❔ 牛油果沙冰既牛油果味道唔出🤢未必人人可以接受❌ 自助甜品區嘅蛋糕同泡芙所用既朱古力味道好奇怪😭👅Taste:3/5💰CP值:3.25/5🙋🏻‍♀️Service:3.25/5👁‍🗨Stylishness:3.5/5
Love, Creative & Beneficence💐
Ocean Blue 💲88

🙋🏻‍♀️Service:3.25/5
👁‍🗨Stylishness:3.5/5
2019-04-26
2019-04-29 336 浏览
因為app訂位有折扣所以一試!星期日既5點半,客人唔多,地方雖然細,但環境幾舒服。本身見呢間野主打「輕食」都有d驚唔夠食既(餐廳仲有個種提示,如果知自己細食可以減量),但結果份量都幾夠!兩個人嗌左:香煎LCB原創醬汁美國肉眼扒($268)同明太子波蛋意粉($108)。意粉黎先,超多明太子!個味好濃郁但又唔heavy,整爆隻蛋後既蛋汁更係一絕食左一半意粉個肉眼扒就到,肉汁鎖得好正!表面煎得有d grill既感覺添,而且個自家原創醬汁個味都十分夾
香煎LCB原創醬汁美國肉眼扒
明太子波蛋意粉
2019-04-28
香煎LCB原創醬汁美國肉眼扒
明太子波蛋意粉
2019-04-27 266 浏览
這間餐廳有露天座好舒服 食物質素ok 人仲要openrice book位lunch有六五折 兩個人食兩個餐一個牛扒一個意粉 另外每人加多三十元有沙律甜品食 埋單都只係$178好抵食
2019-04-18 383 浏览
當日去完做gym, 想搵返間輕食嘅沙律吧做午餐,上網一check發現openrice有間餐廳好似幾好,特别是個Yoga bowl 好吸引,於是同埋太太一齊上去試下!去到見度有定食午餐, 又好似好抵喎於是就決定訂咗一個 ,卡邦尼意粉,牛肉碎炒飯兩個套餐另加10蚊就 可以轉餐飲mocha & latte, 另加30蚊可以有餐湯同自選沙律!佢個湯亦都唔錯,係南瓜湯,佢個卡邦尼意粉冇一般芝士醬味咁重,反而有好濃厚蛋醬,意粉好似係煎過一樣,有少少脆口感覺,牛肉粒五穀飯 亦不過不失,牛肉粒肉質感較為軟身,自選沙律吧可以任食有我喜愛嘅紅腰豆, 紫洋蔥, 藜麥 ,紅菜,另外仲有一瓶瓶嘅生果可以選擇,最令我驚喜,仲可以選擇焦糖燉蛋,法式焦糖燉蛋白,同埋奶凍,個奶凍質感表面看似好硬,但食落原來好軟身!甜品仲可以任叫!套餐只係大概68至78蚊加埋每人只係大概一百蚊左右,但經openrice訂枱仲有65折,最後埋單只係需要$160蚊非常抵食值得推介
南瓜湯

牛肉粒五穀飯

卡邦尼意粉

2019-04-13
  • 卡邦尼意粉
2019-04-09 351 浏览
With the 50% off booking offer from openrice, it made this cafe a great value option in Causeway Bay.If you are on diet, or simply want to have a light meal, this is the place to go. We ordered an Ocean Blue yoghurt, the blue itselfis satisfying (coming from spirulina powder) with all other ingredients natural.Other than the yoghurt, we ordered a foie gras risotto to complete the meal - tasting average and not bad.With this price, this is a highly recommended place to go for a refreshing, chilli

With this price, this is a highly recommended place to go for a refreshing, chilling meal for the summer.
2019-03-24 305 浏览
食物不錯!而且可以戶外吸煙!非常好👍訂座有折,不錯哦!新的選擇,好開心!抵食又大件會同朋友再試!沙律款比較小,其他整體都ok,2人食左$160,平到笑😂😂真心正
食物不錯!而且可以戶外吸煙!非常好👍
訂座有折,不錯哦!
新的選擇,好開心!抵食又大件

真心正
2019-03-23 461 浏览
夏天快到了,是時候是減肥~但減肥中難免有朋友約食飯!所以我就選擇了來這間cafe~cafe主打健康食物~我覺得吃多一點都不會變胖啊☺️網上看見這裏的乳酪超級美,好像海灘一樣!Ocean Blue $88藍色的乳酪好漂亮,而且用了天然的色素!吃得很放心~乳酪是香蕉味的!因爲我本身不喜歡食甜的,所以覺得這碗不會太甜很好吃😋Tiki Pitaya $88這款上面的水果分量比其他多,而乳酪是香蕉+熱情果味的!味道比ocean blue甜一點!鮮茄汁雞肉有機五穀飯 $108茄汁味很夠,就算是五殼飯不又會很硬!口感挺好的👌🏻LCB特色墨西哥脆片 $88很喜歡這道菜~上面材料超多!還加了乳酪,很清新~
cafe主打健康食物~我覺得吃多一點都不會變胖啊☺️
網上看見這裏的乳酪超級美,好像海灘一樣!

Ocean Blue $88

Tiki Pitaya $88

鮮茄汁雞肉有機五穀飯 $108
茄汁味很夠,就算是五殼飯不又會很硬!口感挺好的👌🏻

LCB特色墨西哥脆片 $88
很喜歡這道菜~上面材料超多!還加了乳酪,很清新~
2019-03-21
2019-03-22 182 浏览
朋友生日,包左全場,大概都有30幾人,初初覺得幾擠迫,坐落之後原來發覺餐廳外邊仲有一個平台,只不過啲朋友鍾意在室內玩。食物類別並不多,但質素並沒有敷衍,有即開生蠔,非常鮮味,其中有個朋友不食生蠔都俾我哋度佢食咗好幾隻,意大利粉,意大利飯,沙律,焗生蠔,黑毛豬,牛仔扒,都不錯👍,不過掛住食,完全唔記得影相。最令我哋驚喜同窩心, 就係老闆娘將我哋啲相整咗落杯奶凍到,感覺非常窩心🥰🥰雖然我唔知包場要幾多錢,不過真係一個好地方👍👍👍仲有我哋班朋友食量都非常大,事頭婆一路都係源源不絕俾食物,完全冇停過👍👍👍👍,班大食王都飽飽。
2019-03-22 156 浏览
Highly recommended if you are looking for organic food restaurant. Particularly like their wild mushrooms Risotto which is very creamy and healthy as they are using organic rice. Their signature yogurt bowls are really tasty, filling and healthy. I got extra 25% discount through OpenRice booking
2019-03-17
  • Yogurt  bowl
  • Risotto
  • Pasta
2019-03-08 389 浏览
睇開外國foodie ig都會見到靚靚嘅椰子碗裝住乳酪生果食,又靚又健康,係銅鑼灣都有得食!.依度嘅乳酪碗有四款味道,handsup揀左比較莓果味重嘅BerryBarrel,雖然成品無餐牌相咁將材料排得比較分明,顏色唔太豐富,但味道係正嘅!好足料,食落酸酸甜甜,睇落細細碗食完都幾飽肚😛 話說食完後忍唔住上網買返個椰子碗😂 又靚又好用咁~.男朋友對正餐比較有興趣😂 於是叫左DinnerSpecial嘅flatiron steak牛排餐,牛排超嫩滑唔靭!牛味十足,要求嘅成熟度都做得剛剛好,配搭嘅瓜菜都煎得好好😋 跟餐嘅沙律樽可以自選醬汁,揀左柚子汁再倒落樽度,搖下就食得~沙律菜都新鮮,配搭酸酸地嘅柚子汁幾開胃但另外嘅蘑菇湯就麻麻地,確實用上蘑菇打出黎但味道勁淡😕

但另外嘅蘑菇湯就麻麻地,確實用上蘑菇打出黎但味道勁淡😕
2019-03-08 887 浏览
平時返工食到唔知食咩好,開年唔想又酒樓,叫同事上網搵下有咩好食,見到OpenRice 訂座有Discount,咁就去試下🤔睇睇餐牌,價錢唔算平,不過有全單75折,圍返就差唔多,每人平均$70左右野菌有機五穀飯($88)五穀飯通常都好硬,不過呢個加咗啲cream,煮到好似Risotto咁,有咬口之如,成個感覺綿綿的,幾鍾意呢個口感,蘑菇用牛油炒香過,菇味滲曬入飯裏面,好香口香辣手撕雞茄醬意粉($88)微辣,茄醬味濃,雞肉一絲絲,鍾意茄汁嘅都係一個唔錯嘅選擇All you can eat (+$20)呢個先係重點!叫一個main,+$20就可以有沙律🥗、餐湯🍲同甜品🍰,而且係自助任食,食到飽為止😍沙律用玻璃樽裝起,然後再揀自己鍾意嘅topic同sauce 放入樽裏面,閂埋樽蓋搖勻佢,就可以撈匀喇🥰同場仲有青蘋果沙律,吞拿魚長通粉選擇 🍰甜品,每日都唔同,除左Buffet 枱上面嘅,比較推介焦糖燉蛋同意式奶凍🥰🍓焦糖燉蛋重蛋味,而且好滑溜,加埋暖暖嘅焦糖,一凍一熱,好正!🥛意式奶凍同一般嘅有d分別,面層加多左層奶泡,再用咖啡粉印公仔上去,因為近新年就有隻招財貓圖案,好可愛🐱
野菌有機五穀飯($88)

香辣手撕雞茄醬意粉($88)
微辣,茄醬味濃,雞肉一絲絲,鍾意茄汁嘅都係一個唔錯嘅選擇
All you can eat (+$20)

同場仲有青蘋果沙律,吞拿魚長通粉選擇

2019-02-19 519 浏览
想喺銅鑼灣搵間餐廳食健康啲,真係好難,估唔到俾我搵到呢間餐廳有沙律有yogurt bowl食,仲見OpenRice有七折咁就黎試吓,本來都無期望,點知勁有驚喜! 我要咗個lunch set 包湯加飲品,另外再加$20就可以有任食自助沙律吧,加任叫櫃入面啲甜品。其實我食沙律吧都可以飽南瓜湯好好飲,好多魚南瓜蓉,勁真材實料!炒野菌五穀飯都好ok!我朋友叫咗個Gnarly Green yogurt bowl, 以為咁細碗佢會唔飽,點知佢話都幾飽肚架!味道都仲幾好添之後我就叫pana cotta同焦糖燉蛋做甜品。嘩好靚呀!pana cotta畫左個心心係面食完飯當然唔少得要叫杯咖啡做個完美句號,仲有Elsa公仔令呢餐飯錦上添花!七折左呢餐飯只係$127,仲有封$150嘅利是送返俾我添!食完呢餐飯咁我咪有賺?唯一美中不足嘅地方就係呢度枱同枱之間好窄,每一次出入拎嘢食都要就住。

七折左呢餐飯只係$127,仲有封$150嘅利是送返俾我添!

食完呢餐飯咁我咪有賺?

2019-02-14 463 浏览
喺銅鑼灣搵嘢食真係唔難,但好多都係價錢比較中上,但食物又唔係太特別。今日突然好想食清淡啲,沙律等食物。剛巧找到這間樓上餐廳,叫一個午餐主餐加$20就可以任食沙律及甜品,正合我心意。沙律新鮮,咖啡香濃,還配合新年節慶加上我嘅語句。值得重吃之店意式奶凍

意式奶凍

2019-02-14 316 浏览
餐廳的環境不錯,很寬!所以坐得很舒服。可能因為我地食飯的時間早,around 下午6:30左右,所以沒有甚麼人,坐得很舒服。稍後繁忙時間就不確定了~友人叫的是泡菜牛肉飯(依稀記得好似系咁嘅名,可惜沒有影相)。味道有點辣,不過非常香口!食完一淡還是想繼續食,我食開譚仔三小辣,食lee個冇問題,不過我朋友平時唔系點食辣,佢食左三分之二就放棄了~~  雖然我食左一淡,不過我都見到材料好足~我就食帶子有機五穀忌廉飯,帶子好嫩!而且飯好想~~ 而且唔咸,味道剛剛好!!! 唔會話食完之後瘋狂飲水!真係超級驚喜,而且我覺得飯量都好足夠,我諗男仔黎食都應該ok~ 好食到,我全部食曬~服務人員態度也不錯~ 會主動添水,所以都幾驚喜,唔洗主動揮手叫~不過上餐時間有點耐,當時我冇記錯應該得3~4圍臺,不過上菜時間都要成15~20分鐘左右,比起出邊D餐廳稍微有d慢,所以如果系繁忙時間的話,有機會更耐~

燒帶子有機五穀飯配忌廉汁
2019-02-13