2020-07-03 3824 浏览
📌 Lamlam脷~太子一直都好想食勻全香港嘅千層蛋糕店😆今次專登嚟到太子試呢間由網店變成實體店 專門售賣千層蛋糕嘅小店🍰未開門之前已經排晒長龍 好誇張😯我都等咗大概半個鐘先入到去買但其實個人認為唔使咁早到😂食完大概一點九老闆娘話仲有貨賣 通常三四點就會買清光🤫小店每日都售賣不同味道嘅千層蛋糕 大家如果想買嘅話就要留意住佢哋IG每日公布嘅味道 @lamlamli_bakery 每人限購兩件 切件不設預留蛋糕每件三十幾蚊 堪稱平民版Lady M!堂食大概有六個位 大多數人都係買外賣走發現佢六吋蛋糕都幾抵 下次朋友生日可以喺度訂🤪1️⃣ 抹茶流心千層蛋糕 𝗠𝗼𝗹𝘁𝗲𝗻 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟯𝟱 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)呢款係佢哋嘅招牌之一 每次都最快賣晒😜抹茶流心賣相真係好吸引😍表層都鋪滿抹茶粉 每一層皮都好薄😋抹茶味好濃烈 帶有苦澀味🍵cream算係幾幼滑輕盈一篤落去抹茶流心流晒出嚟嗰下真係好治癒😚但係食到最尾都有少少膩 適合兩個人share食😆2️⃣烏龍茶芝士奶蓋千層蛋糕 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 𝗠𝗼𝗹𝘁𝗲𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲
📌 Lamlam脷~太子

一直都好想食勻全香港嘅千層蛋糕店😆
未開門之前已經排晒長龍 好誇張😯
我都等咗大概半個鐘先入到去買
但其實個人認為唔使咁早到😂
食完大概一點九老闆娘話仲有貨賣 通常三四點就會買清光🤫
每人限購兩件 切件不設預留
蛋糕每件三十幾蚊 堪稱平民版Lady M!
堂食大概有六個位 大多數人都係買外賣走

抹茶味好濃烈 帶有苦澀味🍵
cream算係幾幼滑輕盈
一篤落去抹茶流心流晒出嚟嗰下真係好治癒😚
但係食到最尾都有少少膩 適合兩個人share食😆

2️⃣烏龍茶芝士奶蓋千層蛋糕 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 𝗠𝗼𝗹𝘁𝗲𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟯𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)
見係新味就諗住嗌下嚟試😗
呢個千層蛋糕流心嘅感覺就冇抹茶咁澎湃
烏龍茶味都幾突出 唔會比芝士奶蓋味遮蓋味道
但係覺得食落呢個組合唔係話特別好味😕
芝士奶蓋偏鹹 反而令到整體好膩😔

💡整體嚟講 以呢個價錢食到咁嘅質素算係幾唔錯
性價比幾高 經過旺角可以順便買埋😝下次想試埋其他味
不過前排食過觀塘Holam 嘅千層蛋糕覺得更加好味 個皮係更加薄同cream冇咁膩!好出色😍
不過返到屋企嘅時候千層蛋糕啲cream融晒 所以就冇影到相俾大家睇
lamlamli同Holam都係千層蛋糕控不可錯過的兩間店🤣

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整體味道😋: 7/10
性價比💵: 8/10
打卡指數😍: 8/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10
✄------------------------------✄
🍴: Lamlam脷
📍: 太子界限街12號地下A2號舖
🔍: 13:00-19:00(Tue-Sat) *Mon OFF*

☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie太子
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式
☞︎ 同款式餐廳 #hkhungryfoodie甜品
2020-06-21 1188 浏览
網上好多推介,之前一直想食Lamlamli,但係舖頭成日大排長龍,開舖冇耐就賣囇。適逢友人生日,訂左六件千層蛋糕,可以乘機試到唔同味。 預先講過話想分開裝啲蛋糕, 好細心咁幫我分好每件蛋糕,服務態度非常之好。 去到嘅時候大概一點半到但都已經好多人排緊隊,間鋪唔知點解好香士多啤梨味,冷氣又夠,排住隊等都唔會覺得好辛苦。呢間我食過最好食嘅一間千層,千層個皮夠薄,忌廉唔會太多令到餅皮淋曬。層次分明之餘,唔會話融到變cream cake咁,個cream唔會話太厚實,食落餅皮同忌廉嘅比例啱啱好,亦夠滑。芋頭其實唔差嘅,個cream有芋頭粒粒,都幾驚喜,冇人造嘅芋頭味,但味道有啲啖,個人口味鐘意濃味啲。焙茶,勁香茶味,食完有回甘,小清新,係最好食嗰個,茶味同甜味balance得啱啱好。伯爵茶,可能因為有種印度香料味,冇焙茶味咁討好,茶味都比較淡,差甘啲伯爵茶特有嘅手柑味,但鐘意呢種茶味嘅人應該會幾鐘意。曲奇冇咩特别出嘅味,係牛奶cream做基底,食到少少咸咸地嘅曲奇碎咁,可以再濃味啲。流心朱古力,面頭有朱古力粉,食落有種黑朱古力特有嘅甘苦味,係大人鐘意食嘅朱古力,令到佢朱古力味濃得黎唔會太膩,唔會

流心朱古力,面頭有朱古力粉,食落有種黑朱古力特有嘅甘苦味,係大人鐘意食嘅朱古力,令到佢朱古力味濃得黎唔會太膩,唔會過甜,就算食飽飯都可以食囇成個。

流心抹茶,第一口食落去會覺得太苦,面頭上有抹茶粉,食多幾啖就會鐘意左佢,會慢慢出甘苦味,抹茶粉嘅用料都幾靚。流心效果幾出色, 抹茶味夠濃岩囇抹茶控。
外卖自取
< LamLamLi Bakery >小編久仰大名已久,終於的起心肝搵日喺佢開舖前排定隊等佢開👻————————————————- 伯爵茶千層蛋糕 $35 -呢度嘅千層蛋糕食落去好分明,而且每一程cream都好幼滑🥰呢個嘅伯爵茶味淡淡地,唔會太甜!有啲似當文歷餅店檸檬茶蛋糕嗰種伯爵茶味~食到中間仲有少少茶葉碎添!————————————————- 流心朱古力千層蛋糕 $35 -佢哋特別嘅流心千層蛋糕又點可以唔試呢!呢個朱古力味都幾香,而且又係唔會好甜嗰種😃流心部份昇華咗成個蛋糕,好正😏呢個價錢無得頂!————————————————評分:8/10地址:太子界限街12號地下A鋪營業時間:13:00-19:00(星期一休息)#lamlamli #lamlamlibakery #lamlam脷 #舐舐脷 #太子美食 #太子必食 #香港美食 #美食博客 #千層蛋糕 #香港千層蛋糕 #太子甜品 #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #
< LamLamLi Bakery >
小編久仰大名已久,終於的起心肝搵日喺佢開舖前排定隊等佢開👻

- 伯爵茶千層蛋糕 $35 -

- 流心朱古力千層蛋糕 $35 -
朱古力流心蛋糕
朱古力流心千層蛋糕

評分:8/10
地址:太子界限街12號地下A鋪
營業時間:13:00-19:00(星期一休息)
#lamlamli #lamlamlibakery #lamlam脷 #舐舐脷 #太子美食 #太子必食 #香港美食 #美食博客 #千層蛋糕 #香港千層蛋糕 #太子甜品 #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodgram #hkfoodporn #🐷🐤太子 #🐷🐤餅店 #🐷🐤甜品
等候时间
10 分钟 (堂食)
$35 (其他)
朱古力流心蛋糕
朱古力流心千層蛋糕
2020-06-13 1048 浏览
Lamlam脷 -終於試到呢間人氣ig千層蛋糕,由一間ig shop慢慢經營為實體店😋.-🔍 Tiramisu千層蛋糕 $180(加朱古力牌 +$8)講返個蛋糕先:濃烈嘅Tiramisu 味,特別係酒味好濃。而且中間夾有浸左酒嘅手指餅,營造出食Tiramisu嘅感覺。而且食落好creamy, 而且每層千層皮都整得夠薄,絕對係性價比高嘅千層蛋糕😋.進步空間:個人認為雖然個蛋糕好creamy, cream好足夠,但千層部份可以做多幾層-食物質素:8/10環境氣氛:/回頭指數:8/10-📍 Lamlam脷 (太子)太子界限街12號地下A2號舖
Lamlam脷
🔍 Tiramisu千層蛋糕 $180
(加朱古力牌 +$8)

食物質素:8/10
環境氣氛:/
回頭指數:8/10
📍 Lamlam脷 (太子)
太子界限街12號地下A2號舖
2020-06-13 1001 浏览
朋友說起才知我家附近開了間很受歡迎的千層蛋糕店。下午一點左右,門口已經出現小人龍。朋友說蛋糕通常會在下午5點前售罄。店內環境狹窄,只設有小量堂食位,大部份客人都選擇打包。收銀處的價目板,12款蛋糕分別定價$35及$38,價錢合理。上面亦細心地提醒顧客要盡快冷藏蛋糕,以免在酷熱天氣下溶掉。包裝蛋糕的盒子小巧結實。打開後是完好的兩件千層蛋糕。初嚐小店,選了穩陣的伯爵茶和焙茶口味。冷藏了9個小時後,千層蛋糕仍能保持濕潤。厚度適中的可麗餅皮,配上綿滑的cream,口感很好。味道方面,伯爵茶比較普通,茶味淡、偏甜。焙茶千層蛋糕有驚喜,焙茶味濃郁,香而不膩。性價比不錯,會再光顧試試其他口味
朋友說起才知我家附近開了間很受歡迎的千層蛋糕店。
下午一點左右,門口已經出現小人龍。
朋友說蛋糕通常會在下午5點前售罄。
店內環境狹窄,只設有小量堂食位,大部份客人都選擇打包。

上面亦細心地提醒顧客要盡快冷藏蛋糕,以免在酷熱天氣下溶掉。
包裝蛋糕的盒子小巧結實。
打開後是完好的兩件千層蛋糕。
初嚐小店,選了穩陣的伯爵茶和焙茶口味。

冷藏了9個小時後,千層蛋糕仍能保持濕潤。
厚度適中的可麗餅皮,配上綿滑的cream,口感很好。
伯爵茶千層蛋糕
味道方面,伯爵茶比較普通,茶味淡、偏甜。
焙茶千層蛋糕

焙茶千層蛋糕有驚喜,焙茶味濃郁,香而不膩。

性價比不錯,會再光顧試試其他口味
2020-06-12
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
焙茶千層蛋糕
2020-06-10 1050 浏览
📍 抹茶流心千層蛋糕這個蛋糕是小編生日的時候朋友請我吃的( ´͈ ᗨ `͈ ) ˉ̶̡̭̭٩̋呢個蛋糕如果你係抹茶控嘅話一定會鍾意!蛋糕抹茶濃度滿分💯 食到抹茶嘅苦澀味切開仲要係抹茶流心醬!再加上表面千層蛋糕都有鋪滿抹茶粉🤤 簡直係三重抹茶享受👍🏻中間嘅cream雖然唔係好多 但係食得多都會覺得漏🤣圖中嘅蛋糕係七吋 價格$210喺千層蛋糕入邊 呢間店嘅價錢唔算高👍🏻 茶味嘅濃度亦都滿足茶控🥰但係我唔係完全都係抹茶控🤣如果甜多少少會好食啲🤭茶控有興趣嘅可以訂一個六吋嘅試下😋✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎食評📝外觀:★ ★ ★ .5回頭率:★ ★ ★ .5抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆
📍 抹茶流心千層蛋糕
呢個蛋糕如果你係抹茶控嘅話一定會鍾意!
蛋糕抹茶濃度滿分💯 食到抹茶嘅苦澀味
回頭率:★ ★ ★ .5
抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆
抹茶流心千層蛋糕
2020-06-09 611 浏览
呢間食過好多次,相信好多人都係佢fans每次一個人都食兩個,一個抹茶味,一個伯爵茶味,兩個味道都好愛😋咁啱果日買曬,得伯爵茶味,所以買佐兩個伯爵茶味嘅,水準一向好,淡淡嘅伯爵茶味,好淸香,甜度適中,每一層都好薄,好多cream🤤,食完全唔會覺得滯嘅感覺,反而好想食多塊,一次兩個都唔夠🤪希望下次可以買到抹茶味食😆☺️
呢間食過好多次,相信好多人都係佢fans
2020-05-31 1185 浏览
☀️伯爵茶($35)☀️焦糖牛乳($35)☀️抹茶流心($35)☀️星期六一點半來到Lamlamli,鋪頭細細,堂食位置都可容納六個企位☀️外賣的人都排緊四五個☀️當日有近十款既千層蛋糕選擇,每日都唔同,可去lamlamli ig睇☀️經店員推薦下,就叫左呢三個最高人氣蛋糕☀️抹茶>/=伯爵茶>焦糖牛乳☀️焦糖牛乳其實即係原味cream,店主加左焦糖醬,同埋朱古力脆脆,焦糖味好出☀️抹茶茶味濃,並不是帶香精味既綠茶🍵,伯爵茶茶味都好出,兩件都不相伯仲!☀️千層蛋糕皮薄,cream多,個人認為呢個價錢,相比lady M/ greyhound,都更值得試☀️I tried green tea lava, earl grey and caramel crepe cake, each at $35. Consistent layering, crepe was thin filled with lots of cream, satisfying. I think given the reasonable price of lamlamli, more worth trying than having

☀️伯爵茶($35)
☀️焦糖牛乳($35)
☀️抹茶流心($35)
☀️外賣的人都排緊四五個
☀️經店員推薦下,就叫左呢三個最高人氣蛋糕
☀️抹茶>/=伯爵茶>焦糖牛乳
☀️I tried green tea lava, earl grey and caramel crepe cake, each at $35. Consistent layering, crepe was thin filled with lots of cream, satisfying. I think given the reasonable price of lamlamli, more worth trying than having lady m or greyhound
☀️up to 10 flavours everyday, menu changes everyday
2020-05-25 1433 浏览
呢間蛋糕店隱身於太子同深水埗交界,但黎買蛋糕嘅人竟然未停過。千層蛋糕真係咁好食?玫瑰千層蛋糕千層蛋糕非常幼滑每一層皮都整得好薄又唔會爛,功夫一流。口感亦唔會過份creamy。淡淡的玫瑰花香好清新,唔會好甜,絕對符合時下健康潮流。當日見有5款千層蛋糕可即時購買,包括有玫瑰、藍莓芝士、百香果芝士、香蕉朱古力、焦糖牛乳。過一陣已經差唔多賣晒!見佢最出名係抹茶流心千層蛋糕,要食就要訂了。仲有多種蛋糕預訂。*店舖只有少量堂食位置。

千層蛋糕非常幼滑
淡淡的玫瑰花香好清新,唔會好甜,絕對符合時下健康潮流。

*店舖只有少量堂食位置。

玫瑰千層蛋糕
📍LamLamli Bakery📍太子 • 界限街12號A2舖從IG店開到有實體店的《LamLamli Bakery》!蛋糕可以預訂,也可以walk-in購買。當天買的話,1點開店,1點前店前已經會出現人龍,3或4點都已經會賣完了,可見它的受歡迎程度!!😍店主訂單還有查詢都很多,大家要給一點耐性喔❤️這天是朋友生日,所以給她送了一個組合的千層蛋糕,有九種口味,每一種都非常好吃!!很早就預訂了,但取貨前一天才確認口味(每一天都會有大概十種口味,由店主前一晚決定)。味道很好,各種口味都很突出;忌廉很香滑;餅皮很薄軟,放了一天才吃,也沒有變硬,太棒了☺️
📍LamLamli Bakery
📍太子 • 界限街12號A2舖

從IG店開到有實體店的《LamLamli Bakery》!
蛋糕可以預訂,也可以walk-in購買。

店主訂單還有查詢都很多,大家要給一點耐性喔❤️

味道很好,各種口味都很突出;忌廉很香滑;
餅皮很薄軟,放了一天才吃,也沒有變硬,太棒了☺️
2020-04-25 2940 浏览
Lamlam脷 Lamlamli Bakery (4.6/5) 🌕🌕🌕🌕🌗推薦程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)鮮有帶大家去食甜品🍮,平時我成日推介正餐🍚🍝或者小食🍗🍤,竟然比依間甜品🍮店吸引住,其實呢間店由網店📱🖥開始做起,中間經過唔同難關🌪🌊,去到今時今日嘅實體店👏,呢間位於太子嘅Lamlamli Bakery,主打千層蛋糕🍰,千層蛋糕🍰早幾年就已經風『魔』全城,好多人食過呢間更加同Lady M嘅千層蛋糕🍰媲美,價錢係Lady M 一半嘅Lamlam Li 究竟好唔好食呢?係剛剛🎉開張🎊嘅時候,好多唔同嘅媒體都有報道呢間店,所以我一早就知道呢間千層蛋糕店。 Lamlam脷真係好多人捧場,由下午一點🕐開始營業🈺,由於人手製作需時⏳,所以每日切件都有限,切件❌不設預留,即使每人限買2️⃣件,都唔洗一個鐘就全部賣曬🕑🔚。大家唔想摸門釘嘅話就早啲黎啦,我次次都準時一點🕐前就黎到,所以次次黎到都一定買到🤗,同埋記住逢星期一🗓休息,Follow Lamlamli IG,每日📆都會講聽日有咩款千層蛋糕,去之前可以提前諗定食咩好🤔……抹茶流心千層蛋糕 (切件) ($34) (4.8/5) 🌕🌕🌕🌕🌖每次
推薦程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)

鮮有帶大家去食甜品🍮

每次黎到我都會叫嘅抹茶流心🤫✌️,亦係呢間店最受歡迎千層蛋糕之一
,所以好容易就會賣曬
。店舖得幾個座位,所以唯有外賣自取去最近快餐店食。價錢黎講合理💸,貴一倍💸💸嘅千層蛋糕大有人在,千層蛋糕側面睇好有層次感。用叉一篤落去,個抹茶流心流曬出黎
,好治癒
,啱曬打卡影相,用IG Boomerang 拍好有動感

未食已經聞到好濃嘅抹茶🍵味,講左咁耐,一於試吓好唔好食,第1️⃣啖即刻食個抹茶🍵流心先,個抹茶流心味好重好濃厚抹茶味
,有少少甜。第二啖食翻其他位中和翻,我想講呢間嘢千層蛋糕真係好出色
,食完第二啖已經係咁食。呢間店千層蛋糕好比心機整💛,食得出個種千層嘅感覺,每一層都做到好薄好滑😋,始終人手整每啖口感都會有啲啱同,反而每一啖都比到我驚喜🥳,口感相當豐富🥰,上面仲放左抹茶🍵粉點綴,好滿足好幸福,不過一個人只可以限買✌️件,不過食2️⃣件都啱啱好咖啦。

抹茶流心千層蛋糕 (切件)

朱古力流心千層蛋糕 (切件) ($34) (4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗

我真係好種意流心咖
。比起其他千層蛋糕黎講,我鍾意流心千層多啲。朱古力🍫流心一樣好受歡迎,所以都好容易會賣曬
。價錢同抹茶🍵流心一樣,同樣用叉篤落去,個朱古力🍫流心流曬出黎,同樣好治癒
。第一啖同樣食個流心先,個朱古力流心味好重苦澀味,一隻苦中帶甜嘅黑朱古力🍫,同樣每一層都做到好薄好滑😋,口感無抹茶🍵個隻咁好食,不過都係好滿足好幸福
……

朱古力流心千層蛋糕 (切件)

7吋抹茶流心千層(生日)蛋糕 (原個) ($210) (4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗

唔得閒一點鐘🕐排隊買,或者每次食得✌️件唔夠喉,或者想買比屋企人Share👨‍👩‍👧‍👦食。由於切件限量無得留,咁唯有要原個🎂先可以預留。次次有人生日🎂都唔記得訂,呢間真係好多人訂千層蛋糕,至少要提早三至四個月📅先訂到。可能疫情關係,今次提早一個月左右就訂到啦✌️。

7吋抹茶流心千層蛋糕 (原個)

本身我預訂咗7吋抹茶🍵流心千層(生日)蛋糕🎂($210)加雲石面($40)加字($8)。當日我專登過去拎個千層蛋糕🎂,店員竟然話唔記得左加雲石面😨,已經落左抹茶粉加唔到,而且我一早講左要加字又話唔記得左加😱,等左咁耐臨拎先話無😭,晴天霹靂,萬幸嘅係佢無唔記得左我係預訂個味係抹茶流心😓。跟住佢淨係送左個生日🎂牌比我當補償,佢仲要睇住個名都寫錯🤨,第三次先寫翻啱。呢間預訂原個千層(生日)蛋糕錯漏百出😥,雖然佢早一日有WhatsApp 提示通知📲,唔驚唔記得左去拎,不過個千層蛋糕啲野啱齊呢

7吋抹茶流心千層蛋糕 (原個)

價錢黎講性價比高幾抵食,原個千層蛋糕有八至九個切件
,所以買原個係抵食好多,切件嘅話可以試多幾種味道。原個抹茶流心賣相和味道同切件大同小異,唔洗講都知,原個抹茶流心緊係滿足啲啦
,一切落去啲抹茶流心就左邊右邊流曬出黎,個畫面好靚好治癒
,同埋原個可以同屋企人Share👨‍👩‍👧‍👦食呀嘛,屋企人食過都覺得好好食,仲話要下次再訂喎
,食過返尋味
……

總括嚟講,呢間 Lamlam脷 嘅千層蛋糕真係好出色
,皮薄餡靚,提早排隊都值得
,我好推薦大家黎 Lamlam脷 食千層蛋糕,特別推薦大家食抹茶流心千層蛋糕
。至於預訂原個呢我有少少失望,預訂原個有唔少遺留及錯誤,希望當我下次預訂原個嘅時候有改善到啦
庆祝纪念
生日
抹茶流心千層蛋糕 (切件)
朱古力流心千層蛋糕 (切件)
2020-04-17 1897 浏览
呢間位於太子既千層蛋糕店我相信大家都唔會唔識小編去之前睇到話蛋糕會好快賣晒而小編亦都真係試過摸門釘 😭所以放假, 小編就好早到左呢間仍然係好 ʜɪᴛ 既千層蛋糕店舖喇.舖頭細細, 主要係以外賣為主入面有幾個位, 撞岩就可以坐係度食 ☺️.1) 牛乳千層蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟘層皮好薄, 真係好有好層每一層既cream 分佈都好平均佢絕對係平民版既 Lady M 😁.2) 香蕉朱古力千層蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟜蛋糕入面真係有香蕉係入面, 而唔係只有香蕉精呢點亦都增加左蛋糕食落去既口感不過真係好多可可粉, 所以食個陣要小心呀! 🤣...小pop會繼續不停食食食,所以如果想得到更多似食資訊,請like & follow~😋
呢間位於太子既千層蛋糕店
我相信大家都唔會唔識
小編去之前睇到話蛋糕會好快賣晒
而小編亦都真係試過摸門釘 😭
舖頭細細, 主要係以外賣為主
入面有幾個位, 撞岩就可以坐係度食 ☺️
1) 牛乳千層蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟘
層皮好薄, 真係好有好層
每一層既cream 分佈都好平均
佢絕對係平民版既 Lady M 😁
2) 香蕉朱古力千層蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟜
蛋糕入面真係有香蕉係入面, 而唔係只有香蕉精
呢點亦都增加左蛋糕食落去既口感
不過真係好多可可粉, 所以食個陣要小心呀! 🤣
$32 (其他)
2020-04-02 1860 浏览
一直都想試試這家流心蛋糕,之前都有看到說好吃,今日不返工,就去買,但是只剩下綠茶同伯爵茶,兩者比較更喜歡綠茶,伯爵茶有點重味茶,雖然不如Lady M但是價格很合適,味道也不差太多
經過太子,決心去搵呢間店出嚟‼️店面唔大,堂食可容納4-5人到~ walkin去食,估唔到都有幾多款式揀😛,花多眼亂🙈,最後揀咗他們家嘅招牌—抹茶流心🍵💚#果然名不虛傳~!! 會有下次啊↩️🤤 餅皮每塊都煎到好薄,厚度均勻,一桔落去個抹茶醬就爆出嚟,好治癒☺️,亦令整件蛋糕質感好濕潤,好creamy😋,仲有厚厚嘅抹茶粉🍵,味道香濃,為整件蛋糕加重了陣回甘味。·抹茶流心千層蛋糕 $35·推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
經過太子,決心去搵呢間店出嚟‼️
#
抹茶流心千層蛋糕 $35
推薦指數:
★ ★ ★ ★ ☆
  • 抹茶流心千層蛋糕
2020-03-08 1308 浏览
As topic, the taste of it is not matcha but green tea, if you are expecting strong matcha flavour, this is for sure not the place. And personally I’m not a fan of thick cream, I was expecting the kind of cream that melt instantly in your mouth but this shop one for sure don’t. It’s way too thick and hard to digest. My stomach has hard feeling after the cake... service was good and friendly, but overall the cake experience is not so nice.
抹茶流心
庆祝纪念