2020-07-03 0 浏览
📌 Lamlam脷~太子一直都好想食匀全香港嘅千层蛋糕店😆今次专登嚟到太子试呢间由网店变成实体店 专门售卖千层蛋糕嘅小店🍰未开门之前已经排晒长龙 好夸张😯我都等咗大概半个钟先入到去买但其实个人认为唔使咁早到😂食完大概一点九老板娘话仲有货卖 通常三四点就会买清光🤫小店每日都售卖不同味道嘅千层蛋糕 大家如果想买嘅话就要留意住佢哋IG每日公布嘅味道 @lamlamli_bakery 每人限购两件 切件不设预留蛋糕每件三十几蚊 堪称平民版Lady M!堂食大概有六个位 大多数人都系买外卖走发现佢六寸蛋糕都几抵 下次朋友生日可以喺度订🤪1️⃣ 抹茶流心千层蛋糕 𝗠𝗼𝗹𝘁𝗲𝗻 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟯𝟱 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)呢款系佢哋嘅招牌之一 每次都最快卖晒😜抹茶流心卖相真系好吸引😍表层都铺满抹茶粉 每一层皮都好薄😋抹茶味好浓烈 带有苦涩味🍵cream算系几幼滑轻盈一笃落去抹茶流心流晒出嚟嗰下真系好治癒😚但系食到最尾都有少少腻 适合两个人share食😆2️⃣乌龙茶芝士奶盖千层蛋糕 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 𝗠𝗼𝗹𝘁𝗲𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲
📌 Lamlam脷~太子

一直都好想食匀全香港嘅千层蛋糕店😆
未开门之前已经排晒长龙 好夸张😯
我都等咗大概半个钟先入到去买
但其实个人认为唔使咁早到😂
食完大概一点九老板娘话仲有货卖 通常三四点就会买清光🤫
每人限购两件 切件不设预留
蛋糕每件三十几蚊 堪称平民版Lady M!
堂食大概有六个位 大多数人都系买外卖走

抹茶味好浓烈 带有苦涩味🍵
cream算系几幼滑轻盈
一笃落去抹茶流心流晒出嚟嗰下真系好治癒😚
但系食到最尾都有少少腻 适合两个人share食😆

2️⃣乌龙茶芝士奶盖千层蛋糕 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 𝗠𝗼𝗹𝘁𝗲𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟯𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)
见系新味就谂住嗌下嚟试😗
呢个千层蛋糕流心嘅感觉就冇抹茶咁澎湃
乌龙茶味都几突出 唔会比芝士奶盖味遮盖味道
但系觉得食落呢个组合唔系话特别好味😕
芝士奶盖偏咸 反而令到整体好腻😔

💡整体嚟讲 以呢个价钱食到咁嘅质素算系几唔错
性价比几高 经过旺角可以顺便买埋😝下次想试埋其他味
不过前排食过观塘Holam 嘅千层蛋糕觉得更加好味 个皮系更加薄同cream冇咁腻!好出色😍
不过返到屋企嘅时候千层蛋糕啲cream融晒 所以就冇影到相俾大家睇
lamlamli同Holam都系千层蛋糕控不可错过的两间店🤣

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整体味道😋: 7/10
性价比💵: 8/10
打卡指数😍: 8/10
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 7/10
✄------------------------------✄
🍴: Lamlam脷
📍: 太子界限街12号地下A2号舖
🔍: 13:00-19:00(Tue-Sat) *Mon OFF*

☞︎ 同地区餐厅 #hkhungryfoodie太子
☞︎ 同类型餐厅 #hkhungryfoodie西式
☞︎ 同款式餐厅 #hkhungryfoodie甜品
2020-06-21 630 浏览
网上好多推介,之前一直想食Lamlamli,但系舖头成日大排长龙,开舖冇耐就卖囇。适逢友人生日,订左六件千层蛋糕,可以乘机试到唔同味。 预先讲过话想分开装啲蛋糕, 好细心咁帮我分好每件蛋糕,服务态度非常之好。 去到嘅时候大概一点半到但都已经好多人排紧队,间铺唔知点解好香士多啤梨味,冷气又够,排住队等都唔会觉得好辛苦。呢间我食过最好食嘅一间千层,千层个皮够薄,忌廉唔会太多令到饼皮淋晒。层次分明之余,唔会话融到变cream cake咁,个cream唔会话太厚实,食落饼皮同忌廉嘅比例啱啱好,亦够滑。芋头其实唔差嘅,个cream有芋头粒粒,都几惊喜,冇人造嘅芋头味,但味道有啲啖,个人口味钟意浓味啲。焙茶,劲香茶味,食完有回甘,小清新,系最好食嗰个,茶味同甜味balance得啱啱好。伯爵茶,可能因为有种印度香料味,冇焙茶味咁讨好,茶味都比较淡,差甘啲伯爵茶特有嘅手柑味,但钟意呢种茶味嘅人应该会几钟意。曲奇冇咩特别出嘅味,系牛奶cream做基底,食到少少咸咸地嘅曲奇碎咁,可以再浓味啲。流心朱古力,面头有朱古力粉,食落有种黑朱古力特有嘅甘苦味,系大人钟意食嘅朱古力,令到佢朱古力味浓得黎唔会太腻,唔会

流心朱古力,面头有朱古力粉,食落有种黑朱古力特有嘅甘苦味,系大人钟意食嘅朱古力,令到佢朱古力味浓得黎唔会太腻,唔会过甜,就算食饱饭都可以食囇成个。

流心抹茶,第一口食落去会觉得太苦,面头上有抹茶粉,食多几啖就会钟意左佢,会慢慢出甘苦味,抹茶粉嘅用料都几靓。流心效果几出色, 抹茶味够浓岩囇抹茶控。
外卖自取
< LamLamLi Bakery >小编久仰大名已久,终於的起心肝搵日喺佢开舖前排定队等佢开👻————————————————- 伯爵茶千层蛋糕 $35 -呢度嘅千层蛋糕食落去好分明,而且每一程cream都好幼滑🥰呢个嘅伯爵茶味淡淡地,唔会太甜!有啲似当文历饼店柠檬茶蛋糕嗰种伯爵茶味~食到中间仲有少少茶叶碎添!————————————————- 流心朱古力千层蛋糕 $35 -佢哋特别嘅流心千层蛋糕又点可以唔试呢!呢个朱古力味都几香,而且又系唔会好甜嗰种😃流心部份昇华咗成个蛋糕,好正😏呢个价钱无得顶!————————————————评分:8/10地址:太子界限街12号地下A铺营业时间:13:00-19:00(星期一休息)#lamlamli #lamlamlibakery #lamlam脷 #舐舐脷 #太子美食 #太子必食 #香港美食 #美食博客 #千层蛋糕 #香港千层蛋糕 #太子甜品 #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #
< LamLamLi Bakery >
小编久仰大名已久,终於的起心肝搵日喺佢开舖前排定队等佢开👻

- 伯爵茶千层蛋糕 $35 -

- 流心朱古力千层蛋糕 $35 -
朱古力流心蛋糕
朱古力流心千层蛋糕

评分:8/10
地址:太子界限街12号地下A铺
营业时间:13:00-19:00(星期一休息)
#lamlamli #lamlamlibakery #lamlam脷 #舐舐脷 #太子美食 #太子必食 #香港美食 #美食博客 #千层蛋糕 #香港千层蛋糕 #太子甜品 #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodgram #hkfoodporn #🐷🐤太子 #🐷🐤饼店 #🐷🐤甜品
$35 (其他)
朱古力流心蛋糕
朱古力流心千层蛋糕
2020-06-13 708 浏览
Lamlam脷 -终於试到呢间人气ig千层蛋糕,由一间ig shop慢慢经营为实体店😋.-🔍 Tiramisu千层蛋糕 $180(加朱古力牌 +$8)讲返个蛋糕先:浓烈嘅Tiramisu 味,特别系酒味好浓。而且中间夹有浸左酒嘅手指饼,营造出食Tiramisu嘅感觉。而且食落好creamy, 而且每层千层皮都整得够薄,绝对系性价比高嘅千层蛋糕😋.进步空间:个人认为虽然个蛋糕好creamy, cream好足够,但千层部份可以做多几层-食物质素:8/10环境气氛:/回头指数:8/10-📍 Lamlam脷 (太子)太子界限街12号地下A2号舖
Lamlam脷
🔍 Tiramisu千层蛋糕 $180
(加朱古力牌 +$8)

食物质素:8/10
环境气氛:/
回头指数:8/10
📍 Lamlam脷 (太子)
太子界限街12号地下A2号舖
2020-06-13 555 浏览
朋友说起才知我家附近开了间很受欢迎的千层蛋糕店。下午一点左右,门口已经出现小人龙。朋友说蛋糕通常会在下午5点前售罄。店内环境狭窄,只设有小量堂食位,大部份客人都选择打包。收银处的价目板,12款蛋糕分别定价$35及$38,价钱合理。上面亦细心地提醒顾客要尽快冷藏蛋糕,以免在酷热天气下溶掉。包装蛋糕的盒子小巧结实。打开後是完好的两件千层蛋糕。初嚐小店,选了稳阵的伯爵茶和焙茶口味。冷藏了9个小时後,千层蛋糕仍能保持湿润。厚度适中的可丽饼皮,配上绵滑的cream,口感很好。味道方面,伯爵茶比较普通,茶味淡、偏甜。焙茶千层蛋糕有惊喜,焙茶味浓郁,香而不腻。性价比不错,会再光顾试试其他口味
朋友说起才知我家附近开了间很受欢迎的千层蛋糕店。
下午一点左右,门口已经出现小人龙。
朋友说蛋糕通常会在下午5点前售罄。
店内环境狭窄,只设有小量堂食位,大部份客人都选择打包。

上面亦细心地提醒顾客要尽快冷藏蛋糕,以免在酷热天气下溶掉。
包装蛋糕的盒子小巧结实。
打开後是完好的两件千层蛋糕。
初嚐小店,选了稳阵的伯爵茶和焙茶口味。

冷藏了9个小时後,千层蛋糕仍能保持湿润。
厚度适中的可丽饼皮,配上绵滑的cream,口感很好。
伯爵茶千层蛋糕
味道方面,伯爵茶比较普通,茶味淡、偏甜。
焙茶千层蛋糕

焙茶千层蛋糕有惊喜,焙茶味浓郁,香而不腻。

性价比不错,会再光顾试试其他口味
2020-06-12
15 分钟 (外卖自取)
焙茶千层蛋糕
2020-06-10 700 浏览
📍 抹茶流心千层蛋糕这个蛋糕是小编生日的时候朋友请我吃的( ´͈ ᗨ `͈ ) ˉ̶̡̭̭٩̋呢个蛋糕如果你系抹茶控嘅话一定会锺意!蛋糕抹茶浓度满分💯 食到抹茶嘅苦涩味切开仲要系抹茶流心酱!再加上表面千层蛋糕都有铺满抹茶粉🤤 简直系三重抹茶享受👍🏻中间嘅cream虽然唔系好多 但系食得多都会觉得漏🤣图中嘅蛋糕系七寸 价格$210喺千层蛋糕入边 呢间店嘅价钱唔算高👍🏻 茶味嘅浓度亦都满足茶控🥰但系我唔系完全都系抹茶控🤣如果甜多少少会好食啲🤭茶控有兴趣嘅可以订一个六寸嘅试下😋✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎食评📝外观:★ ★ ★ .5回头率:★ ★ ★ .5抵食指数:★ ★ ★ ★ ☆
📍 抹茶流心千层蛋糕
呢个蛋糕如果你系抹茶控嘅话一定会锺意!
蛋糕抹茶浓度满分💯 食到抹茶嘅苦涩味
回头率:★ ★ ★ .5
抵食指数:★ ★ ★ ★ ☆
抹茶流心千层蛋糕
2020-06-09 380 浏览
呢间食过好多次,相信好多人都系佢fans每次一个人都食两个,一个抹茶味,一个伯爵茶味,两个味道都好爱😋咁啱果日买晒,得伯爵茶味,所以买佐两个伯爵茶味嘅,水准一向好,淡淡嘅伯爵茶味,好淸香,甜度适中,每一层都好薄,好多cream🤤,食完全唔会觉得滞嘅感觉,反而好想食多块,一次两个都唔够🤪希望下次可以买到抹茶味食😆☺️
呢间食过好多次,相信好多人都系佢fans
2020-05-31 980 浏览
☀️伯爵茶($35)☀️焦糖牛乳($35)☀️抹茶流心($35)☀️星期六一点半来到Lamlamli,铺头细细,堂食位置都可容纳六个企位☀️外卖的人都排紧四五个☀️当日有近十款既千层蛋糕选择,每日都唔同,可去lamlamli ig睇☀️经店员推荐下,就叫左呢三个最高人气蛋糕☀️抹茶>/=伯爵茶>焦糖牛乳☀️焦糖牛乳其实即系原味cream,店主加左焦糖酱,同埋朱古力脆脆,焦糖味好出☀️抹茶茶味浓,并不是带香精味既绿茶🍵,伯爵茶茶味都好出,两件都不相伯仲!☀️千层蛋糕皮薄,cream多,个人认为呢个价钱,相比lady M/ greyhound,都更值得试☀️I tried green tea lava, earl grey and caramel crepe cake, each at $35. Consistent layering, crepe was thin filled with lots of cream, satisfying. I think given the reasonable price of lamlamli, more worth trying than having

☀️伯爵茶($35)
☀️焦糖牛乳($35)
☀️抹茶流心($35)
☀️外卖的人都排紧四五个
☀️经店员推荐下,就叫左呢三个最高人气蛋糕
☀️抹茶>/=伯爵茶>焦糖牛乳
☀️I tried green tea lava, earl grey and caramel crepe cake, each at $35. Consistent layering, crepe was thin filled with lots of cream, satisfying. I think given the reasonable price of lamlamli, more worth trying than having lady m or greyhound
☀️up to 10 flavours everyday, menu changes everyday
2020-05-25 1186 浏览
呢间蛋糕店隐身於太子同深水埗交界,但黎买蛋糕嘅人竟然未停过。千层蛋糕真系咁好食?玫瑰千层蛋糕千层蛋糕非常幼滑每一层皮都整得好薄又唔会烂,功夫一流。口感亦唔会过份creamy。淡淡的玫瑰花香好清新,唔会好甜,绝对符合时下健康潮流。当日见有5款千层蛋糕可即时购买,包括有玫瑰、蓝莓芝士、百香果芝士、香蕉朱古力、焦糖牛乳。过一阵已经差唔多卖晒!见佢最出名系抹茶流心千层蛋糕,要食就要订了。仲有多种蛋糕预订。*店舖只有少量堂食位置。

千层蛋糕非常幼滑
淡淡的玫瑰花香好清新,唔会好甜,绝对符合时下健康潮流。

*店舖只有少量堂食位置。

玫瑰千层蛋糕
📍LamLamli Bakery📍太子 • 界限街12号A2舖从IG店开到有实体店的《LamLamli Bakery》!蛋糕可以预订,也可以walk-in购买。当天买的话,1点开店,1点前店前已经会出现人龙,3或4点都已经会卖完了,可见它的受欢迎程度!!😍店主订单还有查询都很多,大家要给一点耐性喔❤️这天是朋友生日,所以给她送了一个组合的千层蛋糕,有九种口味,每一种都非常好吃!!很早就预订了,但取货前一天才确认口味(每一天都会有大概十种口味,由店主前一晚决定)。味道很好,各种口味都很突出;忌廉很香滑;饼皮很薄软,放了一天才吃,也没有变硬,太棒了☺️
📍LamLamli Bakery
📍太子 • 界限街12号A2舖

从IG店开到有实体店的《LamLamli Bakery》!
蛋糕可以预订,也可以walk-in购买。

店主订单还有查询都很多,大家要给一点耐性喔❤️

味道很好,各种口味都很突出;忌廉很香滑;
饼皮很薄软,放了一天才吃,也没有变硬,太棒了☺️
2020-04-25 2784 浏览
Lamlam脷 Lamlamli Bakery (4.6/5) 🌕🌕🌕🌕🌗推荐程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥为最高)鲜有带大家去食甜品🍮,平时我成日推介正餐🍚🍝或者小食🍗🍤,竟然比依间甜品🍮店吸引住,其实呢间店由网店📱🖥开始做起,中间经过唔同难关🌪🌊,去到今时今日嘅实体店👏,呢间位於太子嘅Lamlamli Bakery,主打千层蛋糕🍰,千层蛋糕🍰早几年就已经风『魔』全城,好多人食过呢间更加同Lady M嘅千层蛋糕🍰媲美,价钱系Lady M 一半嘅Lamlam Li 究竟好唔好食呢?系刚刚🎉开张🎊嘅时候,好多唔同嘅媒体都有报道呢间店,所以我一早就知道呢间千层蛋糕店。 Lamlam脷真系好多人捧场,由下午一点🕐开始营业🈺,由於人手制作需时⏳,所以每日切件都有限,切件❌不设预留,即使每人限买2️⃣件,都唔洗一个钟就全部卖晒🕑🔚。大家唔想摸门钉嘅话就早啲黎啦,我次次都准时一点🕐前就黎到,所以次次黎到都一定买到🤗,同埋记住逢星期一🗓休息,Follow Lamlamli IG,每日📆都会讲听日有咩款千层蛋糕,去之前可以提前谂定食咩好🤔……抹茶流心千层蛋糕 (切件) ($34) (4.8/5) 🌕🌕🌕🌕🌖每次
推荐程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥为最高)

鲜有带大家去食甜品🍮

每次黎到我都会叫嘅抹茶流心🤫✌️,亦系呢间店最受欢迎千层蛋糕之一
,所以好容易就会卖晒
。店舖得几个座位,所以唯有外卖自取去最近快餐店食。价钱黎讲合理💸,贵一倍💸💸嘅千层蛋糕大有人在,千层蛋糕侧面睇好有层次感。用叉一笃落去,个抹茶流心流晒出黎
,好治癒
,啱晒打卡影相,用IG Boomerang 拍好有动感

未食已经闻到好浓嘅抹茶🍵味,讲左咁耐,一於试吓好唔好食,第1️⃣啖即刻食个抹茶🍵流心先,个抹茶流心味好重好浓厚抹茶味
,有少少甜。第二啖食翻其他位中和翻,我想讲呢间嘢千层蛋糕真系好出色
,食完第二啖已经系咁食。呢间店千层蛋糕好比心机整💛,食得出个种千层嘅感觉,每一层都做到好薄好滑😋,始终人手整每啖口感都会有啲啱同,反而每一啖都比到我惊喜🥳,口感相当丰富🥰,上面仲放左抹茶🍵粉点缀,好满足好幸福,不过一个人只可以限买✌️件,不过食2️⃣件都啱啱好咖啦。

抹茶流心千层蛋糕 (切件)

朱古力流心千层蛋糕 (切件) ($34) (4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗

我真系好种意流心咖
。比起其他千层蛋糕黎讲,我锺意流心千层多啲。朱古力🍫流心一样好受欢迎,所以都好容易会卖晒
。价钱同抹茶🍵流心一样,同样用叉笃落去,个朱古力🍫流心流晒出黎,同样好治癒
。第一啖同样食个流心先,个朱古力流心味好重苦涩味,一只苦中带甜嘅黑朱古力🍫,同样每一层都做到好薄好滑😋,口感无抹茶🍵个只咁好食,不过都系好满足好幸福
……

朱古力流心千层蛋糕 (切件)

7寸抹茶流心千层(生日)蛋糕 (原个) ($210) (4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗

唔得闲一点钟🕐排队买,或者每次食得✌️件唔够喉,或者想买比屋企人Share👨‍👩‍👧‍👦食。由於切件限量无得留,咁唯有要原个🎂先可以预留。次次有人生日🎂都唔记得订,呢间真系好多人订千层蛋糕,至少要提早三至四个月📅先订到。可能疫情关系,今次提早一个月左右就订到啦✌️。

7寸抹茶流心千层蛋糕 (原个)

本身我预订咗7寸抹茶🍵流心千层(生日)蛋糕🎂($210)加云石面($40)加字($8)。当日我专登过去拎个千层蛋糕🎂,店员竟然话唔记得左加云石面😨,已经落左抹茶粉加唔到,而且我一早讲左要加字又话唔记得左加😱,等左咁耐临拎先话无😭,晴天霹雳,万幸嘅系佢无唔记得左我系预订个味系抹茶流心😓。跟住佢净系送左个生日🎂牌比我当补偿,佢仲要睇住个名都写错🤨,第三次先写翻啱。呢间预订原个千层(生日)蛋糕错漏百出😥,虽然佢早一日有WhatsApp 提示通知📲,唔惊唔记得左去拎,不过个千层蛋糕啲野啱齐呢

7寸抹茶流心千层蛋糕 (原个)

价钱黎讲性价比高几抵食,原个千层蛋糕有八至九个切件
,所以买原个系抵食好多,切件嘅话可以试多几种味道。原个抹茶流心卖相和味道同切件大同小异,唔洗讲都知,原个抹茶流心紧系满足啲啦
,一切落去啲抹茶流心就左边右边流晒出黎,个画面好靓好治癒
,同埋原个可以同屋企人Share👨‍👩‍👧‍👦食呀嘛,屋企人食过都觉得好好食,仲话要下次再订喎
,食过返寻味
……

总括嚟讲,呢间 Lamlam脷 嘅千层蛋糕真系好出色
,皮薄馅靓,提早排队都值得
,我好推荐大家黎 Lamlam脷 食千层蛋糕,特别推荐大家食抹茶流心千层蛋糕
。至於预订原个呢我有少少失望,预订原个有唔少遗留及错误,希望当我下次预订原个嘅时候有改善到啦
庆祝纪念
抹茶流心千层蛋糕 (切件)
朱古力流心千层蛋糕 (切件)
2020-04-17 1761 浏览
呢间位於太子既千层蛋糕店我相信大家都唔会唔识小编去之前睇到话蛋糕会好快卖晒而小编亦都真系试过摸门钉 😭所以放假, 小编就好早到左呢间仍然系好 ʜɪᴛ 既千层蛋糕店舖喇.舖头细细, 主要系以外卖为主入面有几个位, 撞岩就可以坐系度食 ☺️.1) 牛乳千层蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟘层皮好薄, 真系好有好层每一层既cream 分布都好平均佢绝对系平民版既 Lady M 😁.2) 香蕉朱古力千层蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟜蛋糕入面真系有香蕉系入面, 而唔系只有香蕉精呢点亦都增加左蛋糕食落去既口感不过真系好多可可粉, 所以食个阵要小心呀! 🤣...小pop会继续不停食食食,所以如果想得到更多似食资讯,请like & follow~😋
呢间位於太子既千层蛋糕店
我相信大家都唔会唔识
小编去之前睇到话蛋糕会好快卖晒
而小编亦都真系试过摸门钉 😭
舖头细细, 主要系以外卖为主
入面有几个位, 撞岩就可以坐系度食 ☺️
1) 牛乳千层蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟘
层皮好薄, 真系好有好层
每一层既cream 分布都好平均
佢绝对系平民版既 Lady M 😁
2) 香蕉朱古力千层蛋糕 ℍ𝕂𝔻 𝟛𝟜
蛋糕入面真系有香蕉系入面, 而唔系只有香蕉精
呢点亦都增加左蛋糕食落去既口感
不过真系好多可可粉, 所以食个阵要小心呀! 🤣
$32 (其他)
2020-04-02 1713 浏览
一直都想试试这家流心蛋糕,之前都有看到说好吃,今日不返工,就去买,但是只剩下绿茶同伯爵茶,两者比较更喜欢绿茶,伯爵茶有点重味茶,虽然不如Lady M但是价格很合适,味道也不差太多
经过太子,决心去搵呢间店出嚟‼️店面唔大,堂食可容纳4-5人到~ walkin去食,估唔到都有几多款式拣😛,花多眼乱🙈,最後拣咗他们家嘅招牌—抹茶流心🍵💚#果然名不虚传~!! 会有下次啊↩️🤤 饼皮每块都煎到好薄,厚度均匀,一桔落去个抹茶酱就爆出嚟,好治癒☺️,亦令整件蛋糕质感好湿润,好creamy😋,仲有厚厚嘅抹茶粉🍵,味道香浓,为整件蛋糕加重了阵回甘味。·抹茶流心千层蛋糕 $35·推荐指数:★ ★ ★ ★ ☆
经过太子,决心去搵呢间店出嚟‼️
#
抹茶流心千层蛋糕 $35
推荐指数:
★ ★ ★ ★ ☆
  • 抹茶流心千层蛋糕
2020-03-08 1213 浏览
As topic, the taste of it is not matcha but green tea, if you are expecting strong matcha flavour, this is for sure not the place. And personally I’m not a fan of thick cream, I was expecting the kind of cream that melt instantly in your mouth but this shop one for sure don’t. It’s way too thick and hard to digest. My stomach has hard feeling after the cake... service was good and friendly, but overall the cake experience is not so nice.
抹茶流心
庆祝纪念