2024-10-09
餐廳位置真係旺中帶靜,仲有戶外位可以睇住個靚景食飯,兩個人傾計又唔會覺得好嘈,但係又唔會靜到好尷尬,唔夠膽出聲。當日朋友食飯遲到,但係因為我都比較早落單,店員超級友善會問我使唔使遲啲先準備,而且好有禮貌,真係要特登大讚呢一點,淨係態度已經令到我覺得成餐飯食得好舒服。‣ Set Dinner $368/person· 吞拿魚他他吞拿魚他他質感柔軟,配雪糕筒口感有趣,外脆內軟。食到調味有啲麻油香,仲有少少嘅魚子醬吊味。唔需要好多繁複嘅調味,就咁已經好好食· 每日沙律蔬菜夠晒爽脆,唔算好多汁但已經好夠用。搭配嘅雞肉都處理得唔錯,唔會太乾身,成個感覺都相當健康。· 每日餐湯湯係我最鍾意嘅周打海鮮湯,比想像中足料,相當多蜆仔喺入面,飲得出湯嘅鮮味,湯嘅質感都偏綿密,但係又唔會太過厚重。咁啱天氣比較涼爽,飲熱辣辣嘅海鮮湯真係好滿足。· 廚師精選慢煮雞胸肉嘅處理相當出色,比想像中好食好多,真係出乎意料之外。肉質相當嫩滑多汁,而脆皮亦都唔油膩,雖然係炸嘢,但係整體個感覺都相當健康。我覺得調味醬汁亦唔會太重手,啱啱好可以突顯到雞肉嘅自然風味。· 豬斧頭扒配焦糖蘋果斧頭扒嘅份量十足,肉質都好結實,但係食落
‣ Set Dinner $368/person
· 吞拿魚他他
· 每日沙律
· 每日餐湯
· 廚師精選
· 豬斧頭扒配焦糖蘋果
斧頭扒嘅份量十足,肉質都好結實,但係食落去唔會覺得好嚡。我都幾鍾意佢係搭配焦糖蘋果,甜中帶酸嘅蘋果同豬扒嘅鹹香真係完美嘅配搭,而且蘋果可以中和到豬肉帶嚟嘅油膩感。
· 每日精選甜品
甜品係朱古力慕絲蛋糕,慕絲都偏輕盈,甜度適中,唔會太過苦澀又唔會覺得太過甜,隔離仲有一個迷你朱古力雪糕球,個擺盤都幾精緻好睇,打卡嚟講都幾靚。