🚩 Lab Eat Bistro人氣餐廳位於旺角鬧市樓高三層,空間感十足🫶🏻不過自助餐吧位於一樓,如果坐2樓嘅朋友仔就要落一層先拎到嘢🥹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️前菜|自助吧嘅前菜有龍蝦,海蝦,海螺,青口仲有各式各樣嘅火腿同煙三文魚特別推薦海蝦,隻隻都好大隻爆曬膏主菜|🌈美國穀飼天然牛腰扒 9oz $516一開二嘅牛腰扒,粉粉嫩嫩肉味香濃,肉汁豐富配搭嘅薯蓉口感細膩🌈溫泉蛋海膽醬意大利飯 $328異常突出嘅海膽味,鮮甜意大利飯粒粒飽滿,裹滿醬汁溫泉蛋蛋漿令整體更順滑小食|每位客人都可以係戶外燒烤場換一份串燒同埋和牛菠蘿豚肉串,肥瘦相間,配搭菠蘿整體偏甜口和牛入口即溶,如果轉成和牛粒或者扒會更加好🥹甜品|通常出面酒店食自助餐,最伏就係呢啲一粒粒嘅小蛋糕估唔到呢度嘅蛋糕異常好食🫶🏻係好食到想另外買嘅個一款特別推薦朱古力味同檸檬菠蘿味另外佢哋嘅奶凍係我鍾意唔太甜嘅嗰款,朱古力嘅苦味會比較出,大愛‼️
🚩 Lab Eat Bistro
前菜|
自助吧嘅前菜有龍蝦,海蝦,海螺,青口
仲有各式各樣嘅火腿同煙三文魚

特別推薦海蝦,隻隻都好大隻爆曬膏

主菜|
🌈美國穀飼天然牛腰扒 9oz $516
一開二嘅牛腰扒,粉粉嫩嫩
肉味香濃,肉汁豐富
配搭嘅薯蓉口感細膩

🌈溫泉蛋海膽醬意大利飯 $328
異常突出嘅海膽味,鮮甜
意大利飯粒粒飽滿,裹滿醬汁
溫泉蛋蛋漿令整體更順滑

小食|
每位客人都可以係戶外燒烤場換一份串燒同埋和牛
菠蘿豚肉串,肥瘦相間,配搭菠蘿整體偏甜口
和牛入口即溶,如果轉成和牛粒或者扒會更加好🥹

甜品
通常出面酒店食自助餐,最伏就係呢啲一粒粒嘅小蛋糕
估唔到呢度嘅蛋糕異常好食🫶🏻係好食到想另外買嘅個一款
特別推薦朱古力味同檸檬菠蘿味
2023-05-04 77 浏览
之前已來過數次,這次朋友生日再訪‼️原來現在設有半自助晚餐,相當豐富呀‼️🥂▫️❥$𝟯𝟮𝟴 (19:30前離座$𝟮𝟴𝟴/星期一至四)~~~~~~~~~~~~~~~~▰ 溫泉蛋海膽醬意大利飯橙黃色的意大利飯很ᴄʀᴇᴀᴍʏ,吃著有種半生熟的口感‼️中間的雞蛋划破後蛋黃緩緩流下,很療癒‼️😉▫️▰ 美國穀飼天然牛腰扒9oz (另+$𝟭𝟴𝟴)粉嫩的顏色很吸睛‼️😻 肉味濃郁的牛扒吃著很嫩‼️想層次更豐富的話可以加點黑松露牛油,氣味相當突出‼️▫️+$𝟱𝟴 ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍸 兩杯都帶甜甜的味道,女生都會喜歡‼️想更盡興的朋友不妨+$𝟭𝟬𝟴,便可於90分鐘內無限暢飲指定的飲品‼️😉▫️自助吧有海鮮、沙律、麵包、炸物、甜品、雪糕等任吃‼️🤩 最喜歡當晚的時令海鮮,有龍蝦、長腿蟹、大蝦、螺、青口,全都很新鮮‼️🫶🏻
▫️
❥$𝟯𝟮𝟴 (19:30前離座$𝟮𝟴𝟴/星期一至四)
~~~~~~~~~~~~~~~~
▰ 溫泉蛋海膽醬意大利飯

▫️
▰ 美國穀飼天然牛腰扒9oz (另+$𝟭𝟴𝟴)

+$𝟱𝟴 ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍸

▫️
🥺平時好鐘意食嘢,但時常都食唔飽,所以今次就黎到位於旺角一間型格工業風嘅打卡西餐廳食半自助餐。每人可以自選一份主菜即可任食出邊嘅時令海鮮/小食/炸物/沙律吧與甜品吧,龍蝦同哈根達斯雪糕🍦任食唔嬲 ‼️再加多少少仲可以酒水任飲添😉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀🔶 美國穀飼天然牛腰扒9oz 「另➕💰188 升級」呢款牛腰扒食材新鮮,質感鮮嫩,香味濃郁。味道鮮美,肉汁豐富,炮製得宜,配埋香菇、烤洋蔥呢d配菜令到味道更上一層 💕⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🔶溫泉蛋海膽意大利飯⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀呢道溫泉蛋海膽意大利飯口感綿密,米飯軟糯,入口即化,配上溫暖的溫泉蛋和鮮美的海膽,味道鮮美,口感豐富 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻
⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀
🔶 美國穀飼天然牛腰扒9oz 「另➕💰188 升級」

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔶溫泉蛋海膽意大利飯⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2023-04-19
  • 龍蝦
2023-05-04 76 浏览
本人鄭重聲明從不參與 taste event,在此分享只是因為用餐後感到食物好味,食材新鮮才有感而發… 我個人認為食肆受COVID-19 影響很大,但在旺角區仍有西餐廳會做Semi- buffet dinner,weekday價7:30pm前埋單只是$288/位😚我和老公就決定去試吓!另外仲有一份main dish 係西冷牛扒🥩(要另加+$58,但上枱時已經有少少涼了)、磨菇忌廉湯味道唔錯好creamy,散發着濃郁的蘑菇香味
Main  dish  -  Double    Beef  burger
Dessert  -  任食
Seafood  bar  -  任食
Salad  bar  -任食
2023-05-01
Dessert  -  任食
Seafood  bar  -  任食
Salad  bar  -任食
2023-05-03 54 浏览
呢間Lab Eat Bistro原來有半自助餐,今日一於就同呀妹黎試下。主食呢個黯然銷魂飯好出色,呢個其實即係叉燒蛋飯,叉燒係由黑毛豬整出嚟嘅叉燒,啲肉特別嫩,而且燒得好脆,外邊完全係焦香,太陽蛋亦都煎得好靚,係日本蛋,充滿蛋香,成個飯都好好食😋另外其他野都係任食,沙律吧啲菜又夠新鮮,火腿拼盤啲火腿都好香濃,大蝦又鮮甜彈牙,翡翠螺都好爽嫩好有咬口,青口都好大隻,全部都無沙好新鮮呀🥹呢度仲有啲甜品都係任食架,但我地太飽啦,不過都見到好靚,下次要再黎試呀!

2023-05-02 82 浏览
媽咪生日全家人一齊去食呢一間Lab Eat Bistro慶祝,因為係半自助餐嘅形式,所以都幾吸引😚✨主食推介1️⃣黯然銷魂飯✨好高質嘅黯然銷魂飯呀🥹,叉燒燒到好香,有少少燶,外邊燶嘅位置夠脆口,肉質又嫩,連同醬汁配合白飯食,超級好味🤤主食推介2️⃣溫泉蛋海膽醬意大利飯✨哇!呢個非常creamy嘅意大利飯,上面有滿滿海膽醬,非常濃郁,仲有隻溫泉蛋係面,非常吸引。主食推介3️⃣美國穀飼天然牛腰扒✨牛腰扒食落口感嫩滑,而且超香嘅牛肉味道!大滿足!主食推介4️⃣濃濃燒烤醬豬肋骨✨豬肋骨燒烤醬味道濃郁,超級入味,個醬仲要酸酸甜甜唔太鹹!自助區仲有海鮮、雜錦火腿拼盤、沙律、三文魚、炸雞塊等等,超級多選擇!

主食推介1️⃣黯然銷魂飯✨

主食推介2️⃣溫泉蛋海膽醬意大利飯✨

主食推介3️⃣美國穀飼天然牛腰扒✨
牛腰扒食落口感嫩滑,而且超香嘅牛肉味道!大滿足!

主食推介4️⃣濃濃燒烤醬豬肋骨✨
豬肋骨燒烤醬味道濃郁,超級入味,個醬仲要酸酸甜甜唔太鹹!

2023-05-02 61 浏览
今次想介紹下位於旺角嘅呢間Lab Eat Bistro,佢係包一個主食,然後有各式各樣嘅配菜可以任食。今次主要想講下佢任食嘅食物。🦈海鮮類任食嘅食物包括左海鮮,我哋當然第一時間試下啦。翡翠螺都夠大隻肉質都算ok;大蝦肉質都幾肥厚啖啖肉;青口尚算新鮮。🥙沙律類佢有個自助嘅沙律吧畀你自行配搭。我哋試左少少沙律菜、蕃茄、粟米等等,都算新鮮,質素可以嘅。調味方面亦有各種醬汁可以選擇。🍰甜品類甜品方面有雪糕同好多蛋糕,我哋就攞咗啲蛋糕同埋奶凍黎試。蛋糕質素都ok,不過想重點講下意式奶凍,佢有藍莓喺最上面,cream下面亦鋪咗藍莓醬,藍莓醬下面就係奶凍,好有層次。下次可以再試!

🦈海鮮類

🥙沙律類

🍰甜品

下次可以再試!
2023-05-02 65 浏览
Lab Eat 系列一直係我心目中佔一大席位,分店位置方便,野食更加唔洗講👍今次嚟到最新開嘅 Lab Eat Bistro,裝潢富工業風,以 Semi-Buffet 為主題,整體感覺 Casual 而有格調。最開心見到 Semi-Buffet 系列提供一系列芝士、甜品選擇,而為食的我當然唔會放過咁邪惡嘅薯蓉同凍蝦啦!驚喜部分係有日本和牛,同主食頂級牛板翼扒!同一般餐廳唔同,呢到和牛有寫明血統族譜,證明佢有幾 pure!而頂級牛板翼扒為梅花肉中心部份,屬牛隻珍貴部位,彌足珍貴。前者以薄切烹調,入口即溶,香氣十足。配以菇菌,平衡油膩感,而且更帶出油香!牛板翼扒肉味一流,3 成熟可以鎖緊更多肉汁,絕對對得起價錢!

2023-04-23
2023-04-29 102 浏览
在人流超旺嘅豉油街,這間西餐廳佔地三層,非常型格注目。除咗普通西餐,更提供半自助型式套餐。包括90分鐘:自選主菜一份+任食沙律、甜品和凍海鮮,啱晒一衆大胃王!小酎一番,更可➕$108無限暢飲紅白酒 。有得食梗係有得飲🍷🥂🍻唔揀半自助型式套餐,$188 仲可以free flow 紅/白酒 /雜果賓治 、咖啡、花茶、氣泡酒..💕散叫一杯都六十幾起,夜晚happy hour閒閒地兩三杯落肚,呢度仲可以包括花茶同咖啡☕️☕️,冇得頂!今晚揀嘅主菜都非常美味滿意❣️溫泉蛋海膽醬意大利飯色澤金黃,海膽醬味道濃郁,仲有海鮮嘅味道,加上溫泉蛋嘅香滑,意大利飯煙靭度適中,吸滿醬汁嘅精華,每啖都好滋味😋😋美國縠飼天然牛腰扒90z (另+$188)比較少有特別嘅部位,牛魔王就啱晒。五成熟就恰到好處。肉質柔軟,目測唔多脂肪,但係入口就有種好香嘅牛油味,加上澎湃嘅肉汁,越咀嚼肉味越濃。好耐冇食過咁高質嘅牛扒🥰🥰 配置的秘製醬汁更充滿煙燻味好特別,令牛扒味道更提升。😋雜果賓治自家調製味道賣相都好掂。有雜果香唔會太甜,亦都唔會有香精味。荔枝凍檸梳打清新夠氣嘅梳打,有荔枝嘅清新香味,打卡好靚!😍自助區油餐湯烤麵包,烤麵包好
在人流超旺嘅豉油街,這間西餐廳佔地三層,非常型格注目。

小酎一番,更可➕$108無限暢飲紅白酒 。
有得食梗係有得飲🍷🥂🍻

今晚揀嘅主菜都非常美味滿意❣️
美國縠飼天然牛腰扒90z
美國縠飼天然牛腰扒90z (另+$188)
雜果賓治, 荔枝凍檸梳打
雜果賓治

荔枝凍檸梳打
清新夠氣嘅梳打,有荔枝嘅清新香味,打卡好靚!😍
自助區油餐湯烤麵包,烤麵包好食完全超出預期
,外皮香脆,中間仲保留麵包嘅軟熟。湯湯有忌廉蘑菇湯,好稠味道濃郁!
冷盤區分別有凍蝦青口和翡翠螺。
凍蝦大大隻啖啖肉!

翡翠螺非常乾淨,肉質又爽又鮮甜,質素有驚喜!青口較為普通,細隻唔太甜。
其他冷盤有煙三文魚,油潤肥美!
Parma Ham 偏鹹一點
另有兩款芝士味道不錯。
廚師推介有雞肉串,香口惹味。
焗椰菜花好特別,有麻辣味道。
仲有中式炸饅頭配煉奶!😄
記得留肚要食甜品,大多為自家製嘅做得好好吃。
推介特濃朱古力蛋糕,一口一件好精緻。可可味道極濃郁 creamy,間層有脆米,口感豐富又唔會太甜。
仲有全牛油超鬆化嘅曲奇,配咖啡實在不得了!
凍櫃內有Häagen-Dazs雪糕和本地品牌雪糕,怎能不圓滿呢!,🥰😍

自助區食物選擇唔多但質素唔錯,好食嘅真係唔需要花款多。
雜果賓治, 荔枝凍檸梳打
  • 雜果賓治
  • 荔枝凍檸梳打
任食前菜💛有芝士同麵包,芝士有好靚嘅車打芝士,可以放落啲焗脆佐嘅多士度,都係非常好食!炸雞🧡炸雞都係任食,一粒粒嘅雞粒好香口,炸得好脆,啲肉又好滑仲要好香添!濃濃燒烤醬豬肋骨🤎呢個豬肋骨好大份好大件,每一件都好多肉,又多燒汁,燒汁令到啲豬肋骨好香,又唔會烤得過老,仲有伴碟既薯條都好正,又係好脆好熱辣,另外個蕃茄都有烤過有蒜蓉香,超正囉!溫泉蛋海膽醬意大利飯🧡呢個又係一個超班嘅意大利飯,每一粒飯都有海膽香,真係用好香濃嘅海膽醬去煮出嚟,啲飯又軟硬適中,溫泉蛋都整得好好,撈勻個飯簡直係爆好食!任食甜品💜呢度嘅任食甜品有好多款,馬卡龍,意式奶凍,蛋糕都有,啲馬卡龍仲有薄荷味,第一次食,原來都咁好食,全部都整得唔會太甜,岩岩好!
任食前菜💛

炸雞🧡

濃濃燒烤醬豬肋骨🤎

溫泉蛋海膽醬意大利飯🧡

任食甜品💜
2023-04-27 69 浏览
濃濃燒烤醬豬肋骨燒烤醬香噴噴,食起身好香,而且肉質夠厚,咬落都好有口感,嫩滑得來爽口,燒烤醬都唔會話食到好膩。美國穀飼天然牛腰扒不含任何抗生素,用高品質大麥小麥餵飼,不含任何人工科技加工,全天然,可以放心食用,非常健康。炸雞炸雞好香脆,肉好厚身,完全足料,多肉多汁。雪糕任食好抵好正!雪糕奶味香濃兼香滑。我仲想食多啲添😂😂😂雪糕控🍦雜錦蛋糕拼盤各款蛋糕都有啲,好抵食,一次滿足你幾個願望咁😂😂😂可以試曬幾款口味,正。蛋糕餅底好香脆,奶油,cream cheese等材料都落得好足,每件蛋糕都好鬆軟,而且唔會覺得太甜,甜份比例suitable意式奶凍好軟好彈,好滑好好味雜錦馬卡龍My摯愛,食左好多粒~
濃濃燒烤醬豬肋骨

美國穀飼天然牛腰扒

炸雞

炸雞好香脆,肉好厚身,完全足料,多肉多汁。

雪糕

雜錦蛋糕拼盤

意式奶凍
好軟好彈,好滑好好味

雜錦馬卡龍

My摯愛,食左好多粒~
咁啱朋友問起有冇好食嘅意大利飯推介🦖第一時間即刻諗起呢間旺角西餐✨咁就順便打埋個食評啦🤣🦞火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 $248佢嘅飯粒係啱香港人嘅口感唔會太硬唔會太淋,粒粒分明👍🏻個汁係出色嘅,奶油感重,醬汁好濃稠咁包住每一粒飯,好甜好漏但好好食🤤💥你會feel到每一啖都係重重嘅脂肪好邪惡,但係又唔捨得放低隻匙羹,跟住一路諗就一路擺入口🥹嗰陣同朋友慶祝生日,係openrice book枱送免費送即影即有,不過而家唔知仲有冇📸
咁啱朋友問起有冇好食嘅意大利飯推介🦖
第一時間即刻諗起呢間旺角西餐✨
咁就順便打埋個食評啦🤣

🦞火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 $248
佢嘅飯粒係啱香港人嘅口感唔會太硬唔會太淋
,粒粒分明👍🏻

• 火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯
2023-04-26 74 浏览
👄無無聊聊地睇下OpenRice有咩好食,因要準備同男朋友去食一餐好既晚餐,見呢間餐廳係OpenRice 網上訂位有折,加上睇到啲食物相好吸引,環境又唔差,睇落都幾舒服寫意,加上見到好多好評,所以就放心可以約時間啦👀👄上到去餐廳店員就向我地查詢及帶位,發現當時都有好多坐位,可能時間尚早吧,呢度既店員都好好,一來到有詳細解釋各種食物價錢及選擇意見,咁我地都擇了半自助餐,順便可以試試呢度既質素👀👀雜錦麵包籃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)行到去睇一睇,好多款包都好想試《雜錦芝士拼盤》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)跟住再見到有我最愛食既芝士,所以就拎了少量麵包同芝士,芝士味好濃郁,加埋麵包一齊食好夾《沙律巴》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)沙律都好食,選擇都幾多,拎了幾種醬,每種都要試一試 《醬油漬三文魚》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)勁正既三文魚配搭著醬油既味道,味道好特別 《濃濃燒烤醬豬肋骨》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)點少得食豬肉呢,醬汁濃濃的,豬肋骨肉質軟軟而有口感 《炸雞》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)見到炸得好香,真係要試試,呢度既炸雞剛剛拎,仲係好熱好溫暖,外皮脆脆地好有雞味

雜錦麵包籃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
行到去睇一睇,好多款包都好想試
《雜錦芝士拼盤》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

《沙律巴》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
沙律都好食,選擇都幾多,拎了幾種醬,每種都要試一試
《醬油漬三文魚》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
勁正既三文魚配搭著醬油既味道,味道好特別
《濃濃燒烤醬豬肋骨》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
點少得食豬肉呢,醬汁濃濃的,豬肋骨肉質軟軟而有口感
炸雞》(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2023-04-26 73 浏览
作為主菜,🐮餐廳供應美味的谷飼天然牛排。 肉質鮮嫩多汁,濃郁的牛肉味,🥩因添加香草而更加提昇增強。除主菜外,👍餐廳還提供額外收費的半自助餐。 自助餐分為幾個區域,我個人最喜歡的是🦐海鮮和甜品部分。 海鮮尤其值得一提,🤓大而多汁的蝦同龍蝦🦞,一定會讓任何中意海鮮嘅朋友都滿意。至於前菜,🧀我強烈推薦什錦芝士拼盤,裡面有各種風味十足的芝士,可以搭配你喜歡的麵包。這家餐廳的食物水準很高,🍽可以同等價位餐廳的期望相媲美,半自助餐選擇也很划算。

除主菜外,👍餐廳還提供額外收費的半自助餐自助餐分為幾個區域,我個人最喜歡的是🦐海鮮和甜品部分。

2023-04-25 64 浏览
最近比較忙,要食大餐獎勵吓自己。喺旺角鬧市依間西餐廳,每晚都有供應「海陸空半自助餐」,就喺豉油街,位置好就腳。而週一至週四7:30pm前離座,每位$288,價錢都好抵食。🔶自助區包括有:時令海鮮丶沙律吧丶熱湯丶麵包丶火腿丶煙三文魚丶芝士🧀丶自家製甜品,另外仲有Häagen-Dazs雪糕添🤤。海鮮冷盤係大部份食客嘅首選,有凍蝦🦐蝦丶青口丶翡翠螺等等。食到中途,見到仲有開邊龍蝦添。我平時最鍾意食火腿,除咗有風乾火腿,仲有辣肉腸丶mortadella 等等好幾款,仲有埋哈密瓜粒。🔶主菜朋友點左「忌廉菠菜溫泉蛋卡邦尼意粉」,入口十分creamy,加埋蛋汁特別香口,份量都多。另外我就想鋸扒🤩,點咗五成熟「美國穀飼天然牛板翼扒」(另+$188),火候控制得剛剛好,牛扒粉嫩,肉汁豐富牛味濃💗肉質軟嫩無筋,很有風味。🔶飲品餐酒每杯只係$48,食牛扒配杯紅酒就最好不過啦,另外點了橙汁($18),都好抵飲。

🔶自助區

🔶主菜