La Vista

今日同同事慶祝生日,因為工作地點係東涌,同同事上網睇左幾間餐廳,最後擇左食昵到,俾餐廳既環境吸引到,黎到完全無失望,無論係環境,食物既質素都非常好👍🏻👍🏻👍🏻特別推介Churros,外脆內軟,即叫即炸,食起黎甜而不膩,同事就最愛Fajitas RibEye ,肉質柔嫩!好多食物都食左先發現唔記得影相🤣🤣不過令我地驚喜既,係呢到既員工每一個都好熱心同好友善,對於食物既介紹,都好詳盡,當中有一碟食物Tacos Prawn分量係一碟2個但我同行有3個人,會主動問我地需要幫你分成3份同行有朋友生日,會主動向我地唱生日歌,借帽俾我地影相留念,每一個動作都令人覺得好温暖,同行每一個人都好期待😚下次再黎

同事就最愛Fajitas RibEye ,肉質柔嫩!
好多食物都食左先發現唔記得影相🤣🤣

不過令我地驚喜既,係呢到既員工
Tacos Prawn分量係一碟2個
但我同行有3個人,會主動問我地需要幫你分成3份
同行有朋友生日,會主動向我地唱生日歌,
2022-11-23 50 浏览
東涌靚景墨西哥餐廳Beef Skewers (2PCS) $78牛肉串燒 燒得好入味,有種炭燒感覺 可惜嘅係佢冇串燒拼盤只有散嗌牛肉或者雞肉Mexican Wings (6PCS) $98墨西哥雞翼配藍芝士雞翼炸得好脆 配埋藍芝士醬 點落就會好開胃Chili Fries $108辣牛肉芝士薯條焗到半溶拉絲嘅芝士溝埋落牛肉碎醬度 食落口感非常豐富 唔算太辣Chili Con Carne *Tortilla $148智利辣牛肉醬配粟米餅蕃茄牛肉碎醬汁入邊有啲紅椒捲埋粟米餅皮一 齊食 少少酸辣超級惹味 下面仲有啲飯入晒味勁正Enchiladas Rojas $168牛肉羅哈斯紅椒捲餅呢個可以自己揀牛肉雞肉或者蘑菇做餸 然後自己包做卷餅 佢好多汁要小心流出黎~Churros $98酥炸油條夠晒蓬鬆鬆脆再點埋個肉桂醬夠晒邪惡 如果係朱古力醬會更正加一服務費La Vista (東涌)東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖
東涌靚景墨西哥餐廳

酥炸油條
夠晒蓬鬆鬆脆再點埋個肉桂醬夠晒邪惡 如果係朱古力醬會更正

加一服務費

東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

坐窗口卡位可以望住東涌嘅海景,真係好有情調💓Ceviche De Res 青檸醃牛扒配牛油果芒果莎莎醬$148 用martini杯裝住好別緻,味道清新,好開胃,配埋墨西哥粟米片食,口感幾好,有種食緊beef tartare嘅感覺。Prawn Ajillo 蒜蓉明蝦配香草飯 $188有五隻大蝦,醬料好惹味,除咗蒜蓉味,仲有好香嘅辣椒味。香草飯除咗有香草嘅味道,仲有蕃茄味同檸檬嘅香味,好exotic嘅味道。Beef Tacos 牛肉粟米卷 $118選用USDA top choice級別嘅肉眼,牛肉烤得好香,配埋牛油果、蕃茄等嘅配菜,味道好豐富。落單時侍應會問粟米卷揀脆定唔脆,服務都幾貼心。🍻Asahi HH $58 Corona HH $328pm前都係Happy hour,望住咁靚嘅海景,當然要飲下酒chill下,除咗啤酒,仲有其他特色嘅cocktails同shots。

坐窗口卡位可以望住東涌嘅海景,真係好有情調💓

Prawn Ajillo 蒜蓉明蝦配香草飯 $188

有五隻大蝦,醬料好惹味,除咗蒜蓉味,仲有好香嘅辣椒味。

Beef Tacos 牛肉粟米卷 $118

🍻Asahi HH $58
Corona HH $32

• 青檸醃牛扒配牛油果芒果莎莎醬
  • 蒜蓉明蝦配香草飯
  • 牛肉粟米卷
東涌一向比人感覺係食物沙漠,但其實位於東涌嘅喜來登酒店裏面有好多特色餐廳😳岩曬黎酒店staycation又或者想二人世界浪漫一下嘅情侶👫🏻小編今次搵左間充滿異國風情而且係主打墨西哥菜嘅餐廳試下🤤店員非常熱情,而且對客人非常有禮貌,令人有一種賓至如歸嘅感覺🤩小編仲揀左戶外嘅海景位用餐,對住海景同埋機場,可以望住飛機升降🌊,再配上美酒佳餚,絕對令人身心舒暢,樂而忘返🥺提提大家呢到係要搭酒店穿梭巴士🚌,記得睇定班次時間表啦🤣.🌮烤豬肉粟米卷 $78呢道充滿墨西哥風味嘅菜式,絕對係餐廳嘅重點推介😎利用特別調製嘅墨西哥式醬汁同配料,配搭份量十足嘅烤豬肉,滿足感十足🤩.🍟辣牛肉芝士薯條 $108呢到嘅薯條食落唔會有油膩感,配上真材實料嘅辣牛肉,小編真係食唔停口😙仲有濃濃嘅芝士鋪面,岩曬係芝士控🧀.💰人均消費:~$300.🍽味道: 3.5/5🏙環境: 4.5/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 3.5/5💰價錢: 4/5
🌮烤豬肉粟米卷 $78
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 3.5/5
💰價錢: 4/5
2022-11-21 39 浏览
嚟到東涌喜來登酒店入面灣景薈商場,個度有間墨西哥餐廳,環境唔錯,又可遠眺海景同機場✈️Chips & Salsa墨西哥粟米片配蕃茄莎莎醬好有特色蕃茄莎莎醬,有辣椒、洋蔥、香草,每塊脆脆粟米片,味道當然好味🥰Beef Stewers & Chicken Stewers🍡串燒烤香熱辣辣,串燒牛或串燒雞都好有特色風味,牛肉同雞肉已預先醃製,所以唔駛加醬料Beef Tacos🥓🫔牛肉粟米卷,烤肉眼牛加有牛油果、香草同蕃茄salsaChurros 西班牙油條,係南美都好流行食呢個甜品,香脆炸香油條好似吉士蛋糕味道,再加個拖肥醬更加美味😋Stella Beer🍺weekend relax 下,歎枝啤酒,人生一樂也

Chips & Salsa
墨西哥粟米片配蕃茄莎莎醬

Beef Tacos🥓🫔
牛肉粟米卷,烤肉眼牛加有牛油果、香草同蕃茄salsa

Churros

Stella Beer🍺
weekend relax 下,歎枝啤酒,人生一樂也

呢間🇲🇽墨西哥🍸酒吧餐廳🍽️ La Vista 🤩位處於東涌 Sheraton 酒店🏨入面嘅🌊灣景薈,有室內又有室外🌅位地方好大👍,而且係向海嘅添!裝修幾有🥰格調,用膳🍴氣氛感覺輕鬆☺️。Nachos Machos: Mixed cheese, fresh tomato salsa, jalapeños, sour cream & guacamole:香脆嘅🔥烤🌽粟米片配上🧀芝士、蕃茄🍅莎莎同埋墨西哥🇲🇽青椒仔十分滋味🤤。啲 nachos 😍沾埋 sour cream 或者牛油果🥑醬就更加正啦!Queso Fundido: Melted cheese with choice of your topping served with fresh corn tortillas & tomatillo salsa 墨西哥🧀芝士鍋🍲配🐓雞肉/ 🐂牛肉/🌶️辣香腸/🍄蘑菇四選一。我哋揀咗🐂牛肉,好腍好香☺️,配上半溶芝士🧀、墨西哥薄餅🫓同埋綠莎莎醬一齊食😋好豐富!Prawn: Fried beer battered prawns, red cabbage, green onion, fresh tomat

裝修幾有🥰格調,用膳🍴氣氛感覺輕鬆☺️。

Prawn: Fried beer battered prawns, red cabbage, green onion, fresh tomato salsa & chipotle mayonnaise 蝦仁粟米卷 taco 🌮入邊嘅蝦🍤大大隻炸得香脆🤩,配埋豐富嘅配菜🌱同醬料,食起上嚟充滿墨西哥🇲🇽風情。

Churros: Deep fried dough sticks rolled in cinnamon sugar served with coronado sauce 🇪🇸西班牙式油炸鬼滿滿玉桂香🤤,外脆內軟好唔錯👍。

沾朱古力🍫醬一齊食更加甜美😋可口!

最後餐廳🍴仲送咗兩杯迷你 mocktails 俾我哋🥰,為呢個🇲🇽墨西哥風味晚餐劃上完美句號。
2022-11-17 43 浏览
自從發現咗灣景薈呢個咁chill嘅地方之後間唔中都會過黎食野 我目標係食勻哂咁多間餐廳地鐵站有免費接駁車或者沿住海邊行15分鐘就到Guacamole 粟米片配牛油果莎莎醬 ($108)粟米片紅紅黃黃咁 顏色好sharp牛油果莎莎醬調味好 密密食停唔倒口Beef Tacos 牛肉粟米卷 ($118) 牛肉用上美國肉眼 肉質嫩滑 烤得好香牛油果creamy揀咗soft tortilla整體口感唔錯 Fish Tacos 魚肉碎粟米卷 ($108)炸魚同蛋黃醬絕對係不敗嘅配搭兩款Tacos都各有特色 我個人更鍾意呢款Achiote Chicken Burritos 烤雞肉煎餅 ($148) 餡料好豐富 有雞肉 生菜 芝士 牛油果醬 搽上Sour Cream同蕃茄莎莎醬 兩種口味同樣滿足Chicken Skewers 雞肉串燒 ($68) 串燒份量十足 秘製醃料充滿墨西哥風味 雞肉香香辣辣 仲有少少烤過嘅炭香味
自從發現咗灣景薈呢個咁chill嘅地方之後
間唔中都會過黎食野 我目標係食勻哂咁多間餐廳
地鐵站有免費接駁車或者沿住海邊行15分鐘就到
Guacamole 粟米片配牛油果莎莎醬 ($108)
粟米片紅紅黃黃咁 顏色好sharp
牛油果莎莎醬調味好 密密食停唔倒口
Beef Tacos 牛肉粟米卷 ($118)
牛肉用上美國肉眼 肉質嫩滑 烤得好香
Fish Tacos 魚肉碎粟米卷 ($108)
炸魚同蛋黃醬絕對係不敗嘅配搭
兩款Tacos都各有特色 我個人更鍾意呢款
餡料好豐富 有雞肉 生菜 芝士 牛油果醬
搽上Sour Cream同蕃茄莎莎醬 兩種口味同樣滿足
Chicken Skewers 雞肉串燒 ($68)
串燒份量十足 秘製醃料充滿墨西哥風味
雞肉香香辣辣 仲有少少烤過嘅炭香味
2022-11-12
2022-11-17 23 浏览
// 𝙃𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝙈𝙚𝙭𝙞𝙘𝙖𝙣 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝘽𝙖𝙧 𝙖𝙩 𝙎𝙝𝙚𝙧𝙖𝙩𝙤𝙣 𝙏𝙪𝙣𝙜 𝘾𝙝𝙪𝙣𝙜 - 𝙇𝙖 𝙑𝙞𝙨𝙩𝙖 🌮 //-With a panoramic view of Lantau Island’s harbor, 𝐋𝐚 𝐕𝐢𝐬𝐭𝐚 is a hidden gem in Tung Chung for diners who are looking for an authentic take on Mexican cuisine, serving from luscious tacos to irresistible margaritas with laid-back festive ambience.-☞ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬 - 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖Stuffed with delectably grilled USDA Top Choice ribeye, chopped avocado, cilantro, onion, and fresh tomato salsa, the soft corn tortillas were soft and fluffy
☞ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬 - 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖
Stuffed with delectably grilled USDA Top Choice ribeye, chopped avocado, cilantro, onion, and fresh tomato salsa, the soft corn tortillas were soft and fluffy and the whole combination was alluring for bite after bite.
☞ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 - 𝐇𝐊$𝟖𝟖
Crispy potato fries topped with savory and satisfying melted cheese; are simply a mouthful of perfection and satisfaction.
☞ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐚𝐧𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐛𝐞𝐥𝐥𝐨 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨 𝐂𝐨𝐦𝐛𝐨 - 𝐇𝐊$𝟏𝟓𝟖
Classic burrito with rolled flour tortilla stuffed with succulent beef cubes and drool-worthy portobello mushrooms, as well as lettuce, fresh tomato salsa, guacamole, sour cream, and cheese.
// 𝟏𝟎% 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞 🔝 //
ʙs-ᴘᴊ-ʀᴘ-ᴡs-sᴄɴ
2022-11-16 39 浏览
📍La Vista東涌海景墨西哥菜🌅,有遠離市區嘅感覺望住個海見到飛機升降,無論日頭定夜晚都係咁舒服☺️,好啱同朋友chill傾偈happy hour🍺,餐廳都好大有indoor 同 outdoor,餐廳位於灣景薈商場入邊,佢哋裏面有幾間餐廳都食過全部都好高質,而且有啲餐廳仲可以帶埋寵物添🐕,同埋呢間餐廳啲嘢食份量都幾大㗎,想知我食咗咩就繼續留意睇落去啦👇 —————————————-————👅 烤雞肉卷餅 🌯 $148一切啲餡即刻湧晒出嚟,入邊有大量嘅芝士丶蘑菇丶洋蔥同埋蕃茄,食晒成個都唔會覺得乾身,口感好豐富極度推介👍👍,最緊要係有我最鍾意嘅牛油果醬,一定要加埋嚟食,下次一定要試埋餡餅🥙—————————————-————👅 墨西哥燒肉 $188呢個相對上我就覺得比較遜色啲啦,因為前一個太好食😂,熱辣辣嘅鐵板上放咗好多嘅豬肉條有炭香味不過比較乾身,記住夾埋佢附送嘅薄餅包住嚟食,但總括嚟講無乜特別不過不失—————————————-————👅 EMPANADAS 肉捲餡餅 $88大推🙌🙌,好好食出邊好少食到好特別🥰,佢有三種口味選擇我今次就試咗芝士蘑菇,勁多餡料,佢係一嚿炸餃子,配埋佢
📍La Vista

👅 烤雞肉卷餅 🌯 $148

👅 墨西哥燒肉 $188

👅 EMPANADAS 肉捲餡餅 $88

大推🙌🙌,好好食出邊好少食到好特別🥰,佢有三種口味選擇我今次就試咗芝士蘑菇,勁多餡料,佢係一嚿炸餃子,配埋佢個汁又唔會好肥膩,總之好好食啦一定要試‼️‼️
👅 MEXICAN WINGS $98

我叫雞翼好似好低能但真係值得一試😂,啲雞翼勁大隻,外脆內軟勁多汁,加埋佢個Sour cream😉👍一流,我覺得我人生食過最好食嘅炸雞
👅 Buzz Groupie $88

呢杯係店員推介嘅飲品🍻,用咗芒果丶菠蘿同埋士多啤梨,飲落酸酸甜甜好開胃
—————————————-————
環境 - 嚟到呢邊食飯個人好relax,辛苦完一日好有放鬆嘅感覺,仲可以望住過海望住飛機升降,不論日頭定夜晚嚟個景都係咁正🌅 —————————————-————
📍地址

東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖
🌮 Tomato Avocado Salad (番茄牛油果沙津) $98前菜沙律唔錯, 食落夠清新🌮 Street Corn (烤粟米配蛋黃醬)$78燒完既粟米好甜配合蛋黃醬好好食🌮 Skewers (Chicken & Beef) $78串燒 (雞&牛)肉本身已經醃入味, 加入少少檸檬汁, 唔好太重味🌮 Tacos Cochnita Pork (烤豬肉粟米卷) $78豬肉用左勁幾香料醃, 碎豬肉再加甜椒, 少少香辣夠惹味🌮 Mexicantastic $108🌮 AMF $118🌟 地方比較遠, 未有直車去到既, 所以要留意🌟 outdoor 既景係面去機場, 睇日落一流🌅~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 La Vista地址: 東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
前菜沙律唔錯, 食落夠清新

🌮 Street Corn (烤粟米配蛋黃醬)$78
燒完既粟米好甜配合蛋黃醬好好食

串燒 (雞&牛)
肉本身已經醃入味, 加入少少檸檬汁, 唔好太重味

豬肉用左勁幾香料醃, 碎豬肉再加甜椒, 少少香辣夠惹味

🌮 Mexicantastic $108

🌮 AMF $118

🌟 地方比較遠, 未有直車去到既, 所以要留意
🌟 outdoor 既景係面去機場, 睇日落一流🌅

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 La Vista
地址: 東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
2022-11-09
  • TacosCochnitaPork
Mexican food with nice sea view🍽🌊💫..身處香港都想尋找異國風情❓ 今次黎到偏遠地區 ➖東涌 Sheraton,一間望海景🌊 醉人景色度假風墨西哥酒吧,正正可以睇到日落🌅,讓人放鬆心情既感覺,真的滿有渡假風呢!墨西哥菜🍴 🔸Chicken & Beef Skewers $118雞肉 & 牛肉串燒 2 of each🔸Avocado Tacos $88牛油果粟米卷Homemade 2pcs soft corn tortillas with freshly sliced avocado, fresh tomato salsa, queso fresca pickled red onion & cilantro🔸Grilled Rib-eye Fajitas $328墨西哥燒肉 -美國肉眼扒sizzling hot with onions, anaheim green chiles, served with guacamole, fresh tomato salsa, sour cream & flour tortillas其中主打墨西哥🇲🇽 菜式,大部分食材

正正可以睇到日落🌅,讓人放鬆心情既感覺,真的滿有渡假風呢!

墨西哥菜🍴

🔸Chicken & Beef Skewers $118
雞肉 & 牛肉串燒 2 of each

🔸Avocado Tacos $88
牛油果粟米卷

🔸Grilled Rib-eye Fajitas $328
墨西哥燒肉 -美國肉眼扒

其中主打墨西哥🇲🇽 菜式,大部分食材均搜羅自墨西哥,風味十足。其中必試墨西哥粟米卷🌮,軟薄餅底夾上新鮮熟透牛油果餡料,滋味香濃。

而牛扒用鐵盤盛載,上菜時鐵板吱吱聲更具風味,焦香既外皮而內裡粉嫩,都可以試試喔!

最後看過醉人日落黃昏🌅,景致確是迷人🧡。
×××[La Vista]×××
©東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖
👧🏻Wodafoodie in Tung Chung上次staycation去左東涌呢間係酒店入面既餐廳環境舒適 有海景 仲有室外座位 感覺好chill 野食好食 份量多 係幾正宗既墨西哥菜所以今次Friday night 都特登入東涌食下好西俾自己一個relaxing happy Friday ☺️~✨🥑Nachos Machos $168食墨西哥野 Nachos 係必叫既呢到有幾款食chips+salsa/guacamole既選擇但!必叫呢個signature dish!份量超多😍 賣相砌到好似一朵花咁重點係佢上面落左好多nachos+✔️cheese✔️salsa✔️jalapeño✔️sour cream✔️guacamole每塊脆脆既nachos都可以點到d sauce 超好食🥰✨🌮Beef Quesadillas $168墨西哥都係食雞多 今次試下牛肉軟淋淋既Quesadillas 係我最愛🥰餡料有重芝士同牛肉 仲可以點牛油果醬/ sour cream 因為好足料 每人食三塊其實已經好飽 好好食!🥰✨Al Pastor Pork Fajitas $188墨西哥燒豬肉真係第一次試鐵板上
👧🏻Wodafoodie in Tung Chung

上次staycation去左東涌呢間係酒店入面既餐廳
環境舒適 有海景 仲有室外座位 感覺好chill
野食好食 份量多 係幾正宗既墨西哥菜
所以今次Friday night 都特登入東涌食下好西

✨🥑Nachos Machos $168
食墨西哥野 Nachos 係必叫既
但!必叫呢個signature dish!
份量超多😍 賣相砌到好似一朵花咁

軟淋淋既Quesadillas 係我最愛🥰
因為好足料 每人食三塊其實已經好飽 好好食!🥰

✨Al Pastor Pork Fajitas $188
墨西哥燒豬肉真係第一次試
鐵板上 熱辣辣 配上洋蔥 椒 牛油果醬/sour cream
仲有幾塊tortillas 俾你包住食
完全無留意佢會配埋tortillas 所以食唔曬
豬肉好多又好香 不過可以再咸多少少
咁就更惹味~ 如果下次我都係會叫返雞肉🤣

食到後期發現每個dish都有個三款醬🍅🥑🤣
真 傳統墨西哥菜是也~😆
食完可以沿海邊行返去東涌站
What a chill chill Friday night ☺️

📍 La Vista (東涌) @lavistahk
2022-11-15 37 浏览
🥰海景墨西哥菜.番緊新工去唔到旅行住,唯有搵下有渡假feel既餐廳慰藉心靈🥲·🍚墨西哥炒飯($118)太陽蛋吸睛!有種墨西哥版西炒飯感覺😆酸甜開胃~撈勻炒飯、蛋黃同埋惹味串燒,一啖入口超滿足🥰·🫔巴黎蘑菇烤雞肉煎餅($158)熱辣辣burrito combo 餡料豐富😋加左蘑菇勁juicy!!雞肉量多,加埋清新salsa,推薦🫶🏻·🌮烤豬肉粟米卷($78)隻碟好靚好colourful! 手撕豬肉醬汁香濃,如果tacos香脆d會更好味·🍢雞肉串燒($68)用上秘製醬汁,聞到都流口水🤤勁香,但略略乾身·🍢牛肉串燒($78)牛肉比雞肉juicy!!!•📍La Vista 東涌怡東路9號灣景薈1樓106號

🍢牛肉串燒($78)牛肉比雞肉juicy!!!

📍La Vista
東涌怡東路9號灣景薈1樓106號
2022-11-13 33 浏览
又去東涌食飯啊因為自己揸車實在太方便,因為呢間都係之前已經bookmark左而且人氣都幾高,係一間傳統墨西哥餐廳,所以會有啲墨西哥嘅帽可以比客人試帶影相打卡❗️去到嘅時候侍應會問曾經有冇嚟過因為佢會一日詳細介紹佢哋嘅signature,所以聽咗侍應嘅推介就揀咗墨西哥卷,主要都係牛油果口味,醬汁就可以揀蕃茄他他醬➕牛油果口味醬汁,所以好似所有食物都有牛油果喺入面🤣牛油果愛好者可以GO❗️因為牛油果醬真係將成個食物昇華咗,但係呢度提一提因為如果原本嘅醬汁已經食完想再refill 係要加錢($30)的,所以大家要留意啦😋飲品方面叫咗杯Cocktail,但係個人認為非常差(個人看法)覺得味道有啲怪藥水味。Overall環境方面同態度整體都非常之好,餐廳設有室內室外位置!
AVOCADO
ACHIOTE CHICKEN
2022-10-17
AVOCADO
ACHIOTE CHICKEN
2022-11-13 202 浏览
#joyfood_東涌La Vista (東涌)📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━同屋企人上大嶼山 跟住搵咗一間感興趣嘅墨西哥餐廳😎 餐廳好寬敞 仲有戶外 不過嗰日有啲熱🥵 我哋都係坐咗係入面━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🌮 Tacos Prawn 蝦仁粟米卷 $108 +10%▶︎ 一份兩件 taco入面包住整隻大蝦🍤 上面有番茄莎莎醬 紫椰菜同蔥 仲有沙律醬▶︎ 估唔到隻蝦咁大 仲要外殼薄脆內裡爽彈鮮美 配埋沙律菜一齊好清爽✨ ▶︎ 外層嘅餅皮偏軟 有好香嘅似烤粟米嘅味道 不錯👍🏻好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥗 Nachos Machos 烤粟米片配什錦醬 $168 +10%▶︎ 所謂嘅什錦醬包括牛油果醬 酸忌廉 墨西哥辣椒 同芝士 加上一大碟嘅粟米片 食到最尾都有醬可以點🤤 ▶︎ 牛油果醬好creamy 牛油果味都好香 至於酸忌廉就偏淡 墨西哥辣椒係點睛之筆😋 食吓食吓會突然有啲辣嘅感覺 驚喜!▶︎ 可惜芝士好快就會凍咗 有啲就太多芝士好漏 有啲就完全冇芝士 同
#joyfood_東涌
📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖
🌮 Tacos Prawn 蝦仁粟米卷 $108 +10%
▶︎ 外層嘅餅皮偏軟 有好香嘅似烤粟米嘅味道 不錯👍🏻
好味指數:●●●●◐
Tacos Prawn

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
▶︎ 可惜芝士好快就會凍咗 有啲就太多芝士好漏 有啲就完全冇芝士 同埋粟米片唔算好脆 有啲似放得耐咗嘅零食😅
好味指數:●●●●○
Nachos Machos

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍗 Chicken Skewers 雞肉串燒 $68 +10%
▶︎ 總共兩串 分量都幾大

▶︎ 牛嘅調味冇雞咁重 比較有嚼口 不過同樣偏乾柴
好味指數:●●◐○○
Beef Skewers

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍛 Prawn Ajillo 蒜蓉明蝦配香菜飯 $188 +10%
▶︎ 上到黎咁紅嚇親我😂 入面係幾隻大蝦 同蒜末同辣椒製成嘅汁
▶︎ 整體口味偏重 但係唔辣 辣椒同蒜都好香 撈埋啲汁落好有油香嘅香菜飯真係好夾!🤩
▶︎ 不過食到最尾會覺得偏油 同埋蝦肉有啲霉🥲
好味指數:●●●●○
Prawn Ajillo

🍹 Blast Crush $78 +10%
▶︎ 正正常常一杯嘢飲 偏甜但頗清爽嘅沙冰 感覺有啲overpriced🫢
好味指數:●●●○○
Blast Crush

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 5月尾(下晝)
今餐快樂指數😋: ⑦⑧/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌘🌑
環境: 🟦🟦🟦⬜️⬜️
服務分: 🔆🔆🔆🔅🔅
再訪意願: ❤️❤️❤️🤍🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
每日提醒👉🏻: 經OpenRice訂座有8折 抵好多!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
#香港美食 #東涌美食 #東涌餐廳 #東涌 #lavista
#foodiehk #foodie #hkfoodie #hkfood
#墨西哥餐廳 #墨西哥菜 #taco #粟米片
Tacos Prawn