2018-12-12
朋友遠道而來,三個老朋友就聚餐,順便行下街。朋友揀左呢間位於尖沙咀厚福街嘅地舖食西班牙菜。地點就十分易搵,係cotton on正後面。環境都舒服,人流不多,無限制用餐時間。三人點左一個海鮮火鍋,一個西班牙海鮮飯。兩個菜好快就一齊上左枱。海鮮飯份量適中,海鮮有概有蝦,蜆,青口。但就應該係一早整定,事關飯完全唔夠熱,海鮮有少少凍左。海鮮火鍋。其實佢係用一個茶壺入面加左湯底(我地揀左蕃茄湯)。另外有一盤共五款海鮮。有蝦,蜆,螺,蟹kim,帶子。海鮮拎上枱時,就聞到陣陣嘅()味。可能我對呢種味道太敏感。但我事後係無肚痛嘅!食落啲海鮮都真係好唔新鮮,如果對海鮮有要求嘅朋友仔就最好唔好點。但最特別嘅就係當食曬啲海鮮,佢會準備定啲小杯比你,倒啲湯落去飲用。湯帶點啤酒嘅味道,加上濃厚嘅蕃茄湯底。我朋友就好喜歡,但就唔係我杯茶。整體我覺得店內服務,環境都不錯。但我叫嘅食物質素都一般。三人叫左兩款食物,每人大約270。價錢都不便宜。可能如果再有機會嚟,叫返啲意粉同小食會比較穩陣。
朋友揀左呢間位於尖沙咀厚福街嘅地舖食西班牙菜。
三人點左一個海鮮火鍋,一個西班牙海鮮飯。
兩個菜好快就一齊上左枱。