2012-05-08 114 浏览
毫不顯眼的一個食店如不是有同事提及一定會Pass-by 視而不見今次諗唔到食咩就去勇闖新地方Lunch set 款式只有4款嚴格來說並不難下決定一上檯見到d 咁既style 有d 驚訝我不是點了龍脷嗎?! 黑漆漆的一舊原來這應是炸過的龍脷魚,炸粉太厚不得不拆開表皮才敢吃下蟹柳硬得難以咬開無咩汁,通粉乾爭爭 肥牛好鹹!!! 朋友仔說來到café 點都應該飲咖啡才是凍熱各一味道不是太特別 雖然好的壞的一餐但試過今次之後真係無下次了
毫不顯眼的一個食店
龍蝦汁龍脷蟹柳長通粉
一上檯見到d 咁既style 有d 驚訝

我不是點了龍脷嗎?! 黑漆漆的一舊
龍脷魚
原來這應是炸過的龍脷魚,炸粉太厚

不得不拆開表皮才敢吃下

味道不是太特別

雖然好的壞的一餐
但試過今次之後真係無下次了

2010-11-05 36 浏览
因在官塘區上班,午飯時間想去恆生銀行弄點東西,所以才選擇了這間餐廳。我們兩個人,沒看餐牌便進去了,環境是可以的,我點了午餐A 蜜桃汁豬扒芝士腸意粉,同事點了鰻魚大碗飯。同事的餐好像下單後約二十秒便送到面前了,我的餐也在兩分鐘內送到。明白在工業區時間是金錢,可是價格不是便宜的情況下食物的質數也相對很低,後來才知道如果要餐湯還要額外加錢的。同事的飯我不方便給意見,但我吃的豬扒意粉,跟在家煮的沒兩樣,意粉份量也很少,豬扒'那'到很淋,白雪雪而且勁薄,上面加三條芝士腸盛惠$38大元,同樣價錢我寧可去附近更便宜而且更美味的茶餐廳了。最後, 說一句公道說話, 飲品還ok, 如果打算找地方heahea 喝東西是還可以的。

2010-11-05
(非会员)
2009-01-07 28 浏览
今日一朝早去觀塘創貿廣場見工去到時還一個鐘才夠鐘就找間餐廳食個早餐諗下野入到 Cafe 後好似係兩個世界咁 好relax 好舒服 聽了很多英文舊歌我叫了熱朱固力 同雙蛋魚柳杯熱朱固力好好飲(之後我問過 原來佢o地係用兩隻朱固力粉mix 的又話係秘方)埋單時同做水吧的傾了兩句佢好好人,我估佢係老闆之後就去上樓上見工如果見得成我估我日日都去食早餐~
今日一朝早去觀塘創貿廣場見工
去到時還一個鐘才夠鐘
就找間餐廳食個早餐諗下野
入到 Cafe 後好似係兩個世界咁
好relax 好舒服 聽了很多英文舊歌
我叫了熱朱固力 同雙蛋魚柳
杯熱朱固力好好飲
埋單時同做水吧的傾了兩句
佢好好人,我估佢係老闆
之後就去上樓上見工
如果見得成我估我日日都去食早餐~
$24 (早餐)
  • 朱固力
2007-02-03 40 浏览
家姐食十二點鐘午飯,我和妹妹陪她食.可能十二點幾,去到只有一個男人,之後我們三姊妹包場三十分鐘,才有一對男女入黎講野食,唔算多野揀,大概35-38元左右啦!我點了白汁海鮮意粉配熱杏霜.所謂的海鮮係蟹柳,魷魚,仲有青豆,唔知點解我覺得個白汁唔多好食.個餐湯有火腿和粟米,麻麻地啦!杯杏霜好好飲,唔似用粉開,所以我飲晒.後黎家姐話除了特飲先要加錢,冷熱同價,咁我一早就會飲凍野啊服務係好好的,有禮.走時也有講再見

服務係好好的,有禮.走時也有講再見
2006-09-24 9 浏览
上次同同事食lunch唔係好多人,不過冇分吸煙區所以一路食一路吸二手煙我地兩個人share左一個芝士汁司華力腸長通粉,menu賣相俾佢呃左!!!唔係好多香腸,得幾塊薄薄的跟住食左個雪糕窩夫,窩夫都唔係o岩o岩做好杯朱古力ok啦,但個杯D漬就嚇親
上次同同事食lunch
唔係好多人,不過冇分吸煙區所以一路食一路吸二手煙
跟住食左個雪糕窩夫,窩夫都唔係o岩o岩做好
杯朱古力ok啦,但個杯D漬就嚇親
2006-03-15 4 浏览
... 昨日中午跟左人上去食番次lunch, 結論係: 下次我o黎呢間Paris 只會齋飲, 頂多食件cake 又或者小食, 食飯就唔好搞我啦.我之前去其他o既Paris 都係飲野多. 今次係第一次o黎呢間兼食cake 以外o既野. 我地一行11 人, 大部份都係叫set 加飲品. 叫左一輪, 先至有waitress 理下我地. 做左o係觀塘出街食午飯指定動作-- 快快趣趣叫左, 等等等等-- 有野飲有野食.我唔知其他同事覺得點, 亦唔想深究咯. 我自己o個碟白汁海鮮意粉... 都唔知係咪我大食, 見到好細碟, 食完到喉唔到肺. o個汁都OK, 意粉都係普通貨, 冇話太林或太硬... 個問題係o的料! 呢個價錢(40 蚊set 加飲品), 我冇乜expectation, 但係真係冇料得過份: 一片魚類物件都冇, 其他料就更加唔駛講. 有o既只係魷魚, 仲要兩三舊兼半啖就冇o個o的, 外送一陣檸檬味... 定係檸檬味洗潔精? 我唔想知.我本著唔怕肚痛o既心食晒全碟野. 飲晒杯熱華田(幾好味o架-- 但係飲熱華田唔係一定要o係度o者?), 都仲覺肚空空. 好在隔離位o個個不斷講笑話, 笑到

我本著唔怕肚痛o既心食晒全碟野. 飲晒杯熱華田(幾好味o架-- 但係飲熱華田唔係一定要o係度o者?), 都仲覺肚空空. 好在隔離位o個個不斷講笑話, 笑到飽左.

下午一點食飯, 我三點唔夠就要o係公司叮熱我之前帶番公司o既兩片媽媽愛心蘿蔔糕頂肚啦. 跟住四點幾o的同事亦群起咁叫下午茶外賣... 大家話仲好唔好再去食Lunch 呢? 要成40 蚊喎...