本身我同朋友 身份都只係做緊pt job or 工讀生 想以合理的價錢食到合格的dinner 不會想什麼bonus原身想去重慶大廈食咖哩 100$-150$內 食飽個人但有朋友唔多想食咖哩 之後見i-square 做入去行下 睇下有咩食但行左一大輪 都冇咩心水見到Kraze Burger 門口冇咩人 排隊number 都係10幾 差唔多好快可以入去食 味等下估都估唔到中伏.....到有位 叫我們行入去一個內角位 風景都唔錯...一行人準備坐低時見到個侍應重係到慢手慢腳禁收野... 都唔係最大問題見佢侍應見到我們一行人眼望望禁...佢個表情好似唔知想點禁 (之後會有答案佢會有唔知想點禁表情)佢開始好快手收好野... 準備坐...點知發現成個椅都係水 好在睇唔係一定中招...只有先自己動手清理...(小插曲係佢比刀叉我們好似平時茶記禁 一野放低係桌子中間等你們自己分)到底係高檔定平民....打開餐排有簡體字 英文 韓文...我想問繁體字在哪裡...?好心個ceo 做資料搜集先....香港中文官方係繁體字... 係餐排點左個寫著hot的2個k2 同3個k1 (見到個Burger 都算中等
本身我同朋友 身份都只係做緊pt job or 工讀生

想以合理的價錢食到合格的dinner 不會想什麼bonus

原身想去重慶大廈食咖哩 100$-150$內 食飽個人

但行左一大輪 都冇咩心水

估都估唔到中伏.....

見到個侍應重係到慢手慢腳禁收野... 都唔係最大問題

係餐排點左個寫著hot的2個k2 同3個k1 (見到個Burger 都算中等size) 重想食一個Burger已經可以飽..

之後見到汽水的價錢25一大元明白 他們是中高檔

因為內角位 我們要等左一輪先有寫野

侍應一開口 一排英文出口....我重想係唔係聽錯...

我想全場只有1個侍應會中文....之前有唔知想點禁表情的侍應係因為唔識聽中文...

希望佢地加番d 識聽中文 禁超級國際化都係第一次

到上菜la

個包細到 一個成年男人4口食完...

肉薄 包涼

特別在隻碟重熱過個包

大家樂d 公司三文治都大過佢

味道普通 係個生菜同蕃茄新鮮d (如果同m 記比較)

不用5mins食完個包....

中間時間佢送左3個餐包比我們5個大男人...當時睇睇其他人 2人都有2個la

5個人比3個包你當我地乞丐咩...一係唔好比la...

最後到結帳時有9折 都一d 唔開心 只是一個包仔都$80 已經沒心情食...

e間唔好野到唔收5毫子.... 唔收法定貨幣係違法的 希望改善下...

如果人人都唔收 可以好大獲 真係好學唔學 .... 好心學下人地mos la..

總括係如果你係高耗費同超級細食 Kraze Burger 絕對你你的不二之選
2010-02-27
2010-02-24 39 浏览
一個K11,一個ISquare,兩個尖沙咀新商場,近月成為一眾港人行街的熱點.兩者分別在,前者走高級路線,後者則比較平民化.而且食肆戲院一體化,令到大家可以整日留在商場內.樂而忘返,但我覺得,ISq的間格,同朗豪坊一樣地"怪雞".廣場內的食店風格甚廣,如果廿幾樓的就比較高級,而且更有個比美半島酒店的無敵海景,在六樓或以下的食店,相比之下較為平民.今次未去近期大熱的浪漫橫濱,而是去到來自韓國的漢堡包店"Kraze".如非早前得知其底細,也不知到這間外表甚具美式風格的漢堡包店,是來自大韓民國.但韓國一向"哈美",說起也不是意外.店內電視一直重覆播著韓國的Kraze 廣告,而音樂就一味播住Lady Gaga,但突然又彈出MJ的Billie Jean.果然是親美親到底.現今飲食潮流一味要健康,一向比人覺得"萬惡不赦"的漢堡包,也要打正Nutritionally balanced diet口號.初三來光顧,買漢堡包一樣有折頭,我懶得去想,來個套餐,貪其乜都有.我的漢堡是Matiz,包一罐汽水和薯條.這個漢堡包的份量不算特大,但內容豐富,有漢堡扒,BBQ醬,煙肉,生菜,番茄,酸瓜等等.漢堡包身鬆軟

這個漢堡包的份量不算特大,但內容豐富,有漢堡扒,BBQ醬,煙肉,生菜,番茄,酸瓜等等.漢堡包身鬆軟,蔬菜用料新鮮得好像剛剛摘下來,而BBQ醬味道較甜,幾惹味.煙肉也能做到不是變成煙肉乾,可惜的是,漢堡扒本身實在太乾了.沒有肉汁之外,肉味亦不濃.

薯條用的是波浪薯條,面頭淋上肉醬,洋荵,同芝士一起吃.肉醬帶點辣,薯條也是一貫的味道.

單叫漢堡包就有特價,套餐方面則不在此列.而這個漢堡扒乾如柴皮的Matiz套餐,多謝$98.是四個老麥特價餐之價錢,很貴,很貴.
2010-02-17 12 浏览
年初三的isquare都很旺場啊!快點開多些新舖啦~ 還欠很多置裝扮靚的店啊! 但食店還多~ 初三我們又去試新菜了~ 想不到kraze burgers是韓國貨,一點韓國特色都沒有,店員都是外籍人仕,好像是菲律賓的,落單說英文,但偷看廚房的廚子像是韓國人,都單眼皮細眼晴的男人;店面像美式快餐,枱面放著大大支的茄汁和辣椒仔,菜式大部份都是漢寶包來,我剛坐在電視前,不斷播放kraze在韓國的廣告,有幾個韓國女人吃包,才感受到少少韓味來~Chili Cheese Fries $48 --- 老實說,太少了,$48太貴,但面上的芝士和肉醬真的美味,少少辣,不用下茄汁全碟清!Maximum $75 --- 老公點的,上碟只有包一個,沒什麼配菜,老公說漢堡不夠肉味,以汁取勝,size一般,這個價錢不值K.O. Sandwich $78 --- 我吃的!長法包上主分兩部份,左為沙律,右為炸雞,又是以汁取勝,酸酸地,吃時有點麻煩,要用刀叉和配料較散...炸雞好硬,吃到口軟,中間有片芝士酥酥地,這個來說味道算新鮮,但還是頗貴......總結: 唔抵食,份量普通,個個包都要70元以上太貴,只是賣相漂亮;另店

總結: 唔抵食,份量普通,個個包都要70元以上太貴,只是賣相漂亮;另店員不專心,女店員在眾目暌暌下畫下眼線(呆~ =_="),叫了拿水來只有我一枱客都忘了,沒有人拉客,令店子靜英英.....吃一次就夠了......
茄汁和辣椒仔任下,但我沒有唷~
餐具很清潔
餐具很清潔
Chili Cheese Fries
(非会员)
2010-02-15 12 浏览
5 號大日子出糧日.....係開飯啦睇到E間野太多唔好既評語啦....<我係一個最鐘意去一D經常比人寫壞評語的餐廳>嘩...一入到去全部都係要講英文既....好彩識講姐...個餐牌幾得別...睇左好"來"我睇仲左MEGE BITE .....仲加左隻雞蛋...<好肚餓> 同一個CEASAER SALAD .... CHILI CEESE FRIES ...等左大約5 分鐘.....黎左先係個SALAD ....之後再黎CHILI FRIES 再黎主角 MEGA BITE ..salad 好特別有醋味嫁....<好味>CHILI FRIES 好似咖哩味....唔太好MEGA BITE 好好味....一咬d汁出曬黎......整到我一面都係.....service 唔錯....起碼佢令到我感到confortable其實去個度的時候人唔太多.....但係得一個WAITEREESE 但係佢都好好態度嫁啦....其實睇到下而個d評語....都覺得佢地係應該去食m記...夠快又平...咁多投訴試諗下如果係得一個...你有冇咁多時間去照顧每一個客人 係

嘩...一入到去全部都係要講英文既....好彩識講姐...
salad 好特別有醋味嫁....<好味>

CHILI FRIES 好似咖哩味....唔太好

係一間唔錯既burger 店........我會推介朋友去.......
ceaser salad
mega bite add egg
2010-02-05
$185.6 (午餐)
ceaser salad
mega bite add egg
2010-02-06 4 浏览
係isquare睇完戲, 睇下有咩好食...揀左呢間門口幾多人既, 又有全單7折企係門口, 好耐冇人招呼, 哦, 原來d人唔係排隊, 都係睇下姐...等左好耐冇人黎, 自己入左去揀左table sit啦, 哦 冇menu? ok...自己行係攞點左2個飽飽, 1個係雞, 1個係辣牛肉飽, 加個薯條...等等等左30分鐘圥黎...叫左waiter加水3次冇人理..講番食物先, 其實飽飽幾好味, 價錢算ok, 只論飽可以再黎, 但係冇service (可能某1,2個啦), 我諗去過d朋友都知咩service, 唔夠人手, 冇人執枱, staff態度不佳ok比個飽的, 但喊面係比個d員工既, 難怪要全單7定8折, forgot~韓式管理就係咁?有相, 但冇時間upload, SIZE too big???

韓式管理就係咁?
2010-02-01
(非会员)
今日第一次去到isquare 搵食,一路掃到6樓,一直見到好多有興趣入去既餐廳,但去到kraze burger 門口聞到D味已經覺得捂試捂得,仲有之前系cali食開既chili cheese fries已經流曬口水,但因為之前胃有事所以有D猶豫。之後慣例同女朋友各自選擇一間之後猜情尋,中左呢間就直接入去。入到去,因為我同女朋友腸胃都有D前科所以捂敢食太飽,最後叫左個matiz burger 同chili cheese fries。一向可樂中毒既我同我女朋友最後都因為戒凍飲所以都系只要水。因為間野走曬美國D andy warhol style甘一直以為系美國野,到後來先知道系韓國人開既。chili cheese fries一到,好新鮮,cheese 少左D,但chili總算同cali 差捂多,最捂同既系有生onion。我本來真系幾抗拒生既onion,捂算討厭,但避得就避,但原來食落真系好新鮮,好脆,完全無以前生onion D怪味,正。個burger,比我想像中細,其實個fries都系,但其實韓國人開既都算迎合返亞洲人size所以覺得合理。burger比較乾身,如果汁多D就好,上面塊oni

個burger,比我想像中細,其實個fries都系,但其實韓國人開既都算迎合返亞洲人size所以覺得合理。burger比較乾身,如果汁多D就好,上面塊onion又系好脆好新鮮,正。個patty都算鬆軟多汁,比我想像中好。
最後埋單約130兩個人,我覺得合理,值得返兜,下次想試埋個steak。
好唔好食 324 回: 尖沙咀 ISQUARE KRAZE BURGERhttp://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=40034呢個星期繼續食漢堡包! 又黎美食風球天降漢堡! I SQUARE 有間新漢堡包店, 試試新店! 呢間漢堡包連鎖店原來來自韓國, 0係當地有超過75間分店, 第一次0係海外開店就揀0係香港 woh! 咁至於好唔好食? 又睇落去?http://www.kraze.co.kr/原來 Kraze 呢個名, K stand for Korea, raze 則取自 Crazy!地址﹕尖沙嘴彌敦道63號國際廣場(iSQUARE)6樓605號舖Chili cheese fries $48 : 洋蔥粹, 芝士, 肉醬同埋非常非常普通味道既薯條...同埋比想像中細碟。Tomato & Mozzarella SaladVege & Bean $98 : 除左招呼食肉獸之外, 亦顧及素食食客, 呢個包以豆腐扒代漢堡扒。K.G. Burger $68 K.B Original $58: 最 classic 既配料。K. On

同埋比想像中細碟。

Tomato & Mozzarella Salad

Vege & Bean $98 :

K.G. Burger $68

K. Onion $85 : 好孩子既選擇

我揀既包包! 睇落同 menu 既相差唔多, 有炸大洋蔥圈, 煙肉, 蜜糖醬等。咬一啖, 中間炸大洋蔥圈同煙肉脆脆地都 ok ?, 個麥包夠鬆軟又好咬, 最好真係個包! 而塊漢堡扒就好一般, 唔似美式既漢堡扒咁濃牛肉味, 同埋係零肉汁, 似係免治 "乾" 牛肉...都係鍾意多肉汁同肉味濃既漢堡包多 d!

四人埋單三百九。

環境: 3 (0係 ISQUARE 六樓佔最大面積既食店)
衛生: 2.5
服務: 3 (侍應有韓國人同菲律賓人, 可能方便外國食客?)
味道: 2 (個包真係幾好! 不過漢堡包主角都係塊扒, 都係鍾意多肉汁同肉味濃既漢堡包多 d!)
價錢: 2.5 (漢堡包價錢 $50-$100, 價錢唔係貴, 不過都要同埋味道相比...)

最終評分: 2 整體一般, 而且其他 Burger 食店選擇多, 味道唔太突出, 所以唔會再食 LU!

kraze burger,kraze burgers,isquare,i square,漢堡包,國際廣場,尖沙咀,日本,東京,韓國,好孩子,好唔好食
2010-01-31 17 浏览
一年一度的除夕,媽媽竟然說想去尖沙咀倒數!認真有魄力,我當然樂意奉陪。這陣子去尖沙咀,除了一個海港只有一個的商場,大家都趕著去逛那趕著開的兩個新廣場。先到I Square,最吸引的還是滿佈食肆的樓層,最吸引我目光的,是新開張的Kraze Burgers,平安夜來的時候還在裝修呢~這天一來,看見人頭湧湧,門外放著全單七折的黑板,加上笑容甜美的店員送上薯條換領劵,立刻吸引到我們先嚐為快!甫坐下店員便放下新淨的餐牌,設計帶點漫畫化,感覺這間店子予人感覺是輕鬆愉快的。再看內頁,食物種類不少但變化不多,主要有漢堡、三文治、薯條和沙律,這兒堂食飲品是要單點的,沒有套餐選擇,但外賣就有免費汽水贈送。在公司留守最後的我跟同事吃了個除夕tea還飽飽的,當然不能單獨完成一個漢堡包,於是點了一個漢堡包,一份沙律加飲品,加上店方送贈的薯條應該夠飽有餘了。先來的是送贈的芝士紅椒薯條,贈品來說份量不算少,志在過口癒而已。薯條是波浪紋的,配上芝士,洋蔥和肉醬,醬料的味道和份量都不是太多,所以還要用上茄汁伴吃,薯條的薯味也不重呢。飲品要了Coke light($25),店員送上一杯冰和一罐可樂,方便自己慢慢喝,只是想

飲品要了Coke light($25),店員送上一杯冰和一罐可樂,方便自己慢慢喝,只是想問Coke light何時也是零卡路里?那和Coke zero有什麼分別呢?

等了十數分鐘,漢堡包還未送上,追加的沙律竟然先來,看見店員也察覺問題發生,我想是漏單了

沙律要了清淡的Green Salad ($48),堆得高高的青菜沙律除了紅椰菜、羅馬生菜,洋蔥和一種不知名菜之外,竟然用上白菜仔!配上黑醋汁,整個沙律十分清爽新鮮。

等呀等,最後我們的漢堡包終於來了,我們點的是K.B++($65),老實說依據餐牌上的描述去點餐是會頭昏腦脹的,因為每個包的差別可能只在醬汁或是一兩種配料,但好像沒有豬牛雞堡的選擇呢,一切以店方的Kraze patty為依歸~包身也可以選擇Kraze bread或麥包,可惜我忘了轉麥包…這個K.B++究竟有什麼呢?有漢堡扒、煎蛋、煙肉、芝士、酸瓜、生菜,洋蔥和蕃茄,醬汁是甜辣的牛扒醬。漢堡包的份量其實不大,麵包鬆軟但不夠熱,反而內裡的配料水準的確不錯,蔬菜是十分新鮮,蓄茄肉帶蓉夠熟,漢堡扒雖然薄但不算乾,總體就是不過不失吧,要比較,我覺得Wow! Burger比這兒做得更好

差不多吃飽的時候,店員送上另一罐Coke light,不知飲品是否可添飲的呢?

這所韓國來的漢堡店,點餐全以英語溝通,現場所見不同國籍的店員都有,但唯獨沒有一張香港人的臉孔呢…店方如可多加幾位說中文的店員相信會更方便客人吧~
K.B++
Close-up!
Green Salad
Free Fries
2009-12-24
庆祝纪念
平安夜
Green Salad
2010-01-28 3 浏览
一月二十四日 (星期日)當i-square初開幕,Kraze Burger已經開始營業,並在新張期內(即一月內)七折優惠我們亦獲派coupon,可以免費換薯條一碟來到,剛好有位,獲安排坐在餐廳的中間,有點古怪隔離是一位外籍人仕,喝着罐裝芬達(成惠$25)我們不是那麼笨,決定飲水換薯條服務員竟說今日的薯條醬汁已用完我們都大為驚訝!我們點了一個沙律,一個burger沙律選了Cajun Chicken菜尚算新鮮,頗清新的感覺雞肉加上類似沙律醬的醬汁,頗香口一過要七十多元似乎不太值重頭戲是burger我們選了有蛋的KB++配料還有煙肉和牛肉,洋蔥和蕃茄等等麵包本身不合格,有點凍,而且質感欠奉牛扒煎得較為散亂,而且有點煎過濃了幸好,有七折,令到格錢與質素拉均若以正價,我們不會再來了...
一月二十四日 (星期日)

我們亦獲派coupon,可以免費換薯條一碟

來到,剛好有位,獲安排坐在餐廳的中間,有點古怪
隔離是一位外籍人仕,喝着罐裝芬達(成惠$25

我們不是那麼笨,決定飲水換薯條
服務員竟說今日的薯條醬汁已用完
我們都大為驚訝!

我們點了一個沙律,一個burger
沙律選了Cajun Chicken
菜尚算新鮮,頗清新的感覺
雞肉加上類似沙律醬的醬汁,頗香口
一過要七十多元似乎不太值

重頭戲是burger
我們選了有蛋的KB++
配料還有煙肉和牛肉,洋蔥和蕃茄等等
麵包本身不合格,有點凍,而且質感欠奉
牛扒煎得較為散亂,而且有點煎過濃了

幸好,有七折,令到格錢與質素拉均
若以正價,我們不會再來了...
無醬汁的薯條
Cajun Chicken Salad
KB++
2010-01-24
KB++
2010-01-25 16 浏览
周日行街shopping,來到全新I Square 商場醫肚,友人A君提議前往Kraze Burger開餐,店鋪設計成開放式,望落非常美國化.喜愛牆上Mr burger圖案,全店大部份員工都是外藉人士,令人彷彿至身異地,感覺不錯.開飯!非常的menu,內裹食物相片非常精彩.真係值得一讚,中,英,日對照,而且所有材料都詳細介紹.!Take order ....真係有少少為難着唔食牛肉的小弟我,成本Menu 9成都是己牛肉為主的漠堡飽,需然有素食及猪,雞類,但選擇也只是一個起.二個止.好彩我是第一次來.在毫無選擇的情況下order着Club Sandwich:半熔芝土依附在一大塊燒雞肉上,傍邊大大塊的煙肉望到都知充满肉汁.咬落口中,特制醬汁同雞肉非常之夾,酸酸甜甜的.最回味是那中間滲半熟蛋黄的香味,初時還有些擔心一人難以消灭这碟三明治,但擔心原來是多餘的,哈~原來這裹的餐都是即叫即做的.但無經驗的員工没有講給我們聽大概要等20分鐘,好在店內播着好聽的pop song 同埋免費小食chlili fries:欣賞炸薯條上面一大堆的新鮮洋葱,可惜肉汁又是牛肉製品....朋友們都大讚這裹的牛肉漢堡
非常[普普文化]的menu,內裹食物相片非常精彩.真係值得一讚,中,英,日對照,而且所有材料都詳細介紹.!Take order ....
在毫無選擇的情況下order着Club Sandwich:
原來這裹的餐都是即叫即做的.但無經驗的員工没有講給我們聽大概要等20分鐘,好在店內播着好聽的pop song 同埋免費小食chlili fries:欣賞炸薯條上面一大堆的新鮮洋葱,可惜肉汁又是牛肉製品....朋友們都大讚這裹的牛肉漢堡多汁又好味...這次的好味,是他們决定的
非常[普普文化]的menu
非常[普普文化]的menu
Club Sandwich
半熔芝土依附在一大塊燒雞肉上
2010-01-25 8 浏览
第一次嚟間餐廳以為係食正宗美式漢堡包,見新開又有discount仲送chili fries梗係入去試試~FOOD:- d漢堡包比我想像細好多~個包又凍冰冰~味道真係麻麻~~~!!- 個chili fries 細都預咗,d chili 勁炎味同d fries 好唔夾,一定要落ketcup 先覺得有番d味~好彩係送嘅!- 我地仲叫咗個cajun chicken salad,d salad dressing 真係幾好味,不過d雞就.....硬到我都唔知究竟食緊雞定食緊一d凍咗嘅炸粉~SERVICES:- 我覺得d services 真係麻麻,我地一坐底唔夠3分鐘就問我地食咩,快餐咩~~!?- 又唔俾水我地,要我問3次先有,仲要問3個唔同人- 有個TB waitress cool 到爆~~~聽到我話要水,點頭之後就無埋過我!最後~當我地走嘅時候先發現原來呢間係韓國餐廳~~
FOOD:

SERVICES:
- 又唔俾水我地,要我問3次先有,仲要問3個唔同人

最後~當我地走嘅時候先發現原來呢間係韓國餐廳~~
第一次試呢間burger 見到餐牌大大個飽都幾吸引不過唔算太肚餓, 所以order 左the matiz 加regular 薯條加凍latte首先黎既係凍latte朋友話唔好飲跟住等左都一段時間就黎the matiz burger, size 細得驚人以原價$68 一定覺得俾人搵笨, 七折左都要成$50。。。。 塊漢堡唔厚不在話下, 味道普通, 係個汁可以唔明點解要等>10分鐘先整好食完個飽, 碟薯條都未黎, 問返落order 個waiter, 好似如夢初醒咁跟住有個似係高級d 既職員黎, 話5分鐘後有, 點知又等左10分鐘薯條味道又係一般貨色, 唔特別免費都係咁話雖然埋單唔算貴,七折既時候試下無妨, 試過下次唔食都無後悔burger 我都係首選burgeroom p.s. 最恐怖既係食食下既時候, 商場既職員推左架類似裝垃圾既車咁既野出黎由我張枱後面推到商場既另一邊第一次係大型商場見到咁既事發生咩事呢。。。。 如果入面裝緊一袋袋垃圾。。。。。 well。。。
第一次試呢間burger
見到餐牌大大個飽都幾吸引
首先黎既係凍latte
朋友話唔好飲
塊漢堡唔厚不在話下, 味道普通, 係個汁可以
唔明點解要等>10分鐘先整好
薯條味道又係一般貨色, 唔特別
免費都係咁話
雖然埋單唔算貴,七折既時候試下無妨, 試過下次唔食都無後悔
burger 我都係首選burgeroom
第一次係大型商場見到咁既事
Matiz Burger
2010-01-24
2010-01-24 12 浏览
之前同男朋友睇雜誌 介紹到呢間野好好食以為個包好大個.今日終於去到見識一下 等位等左半個鐘而家做緊7折..可能特別多人一坐低叫左個salad 2個burger 一個薯條"我同男朋友個包爭30蚊 但係d料完全一樣 只不過佢多左幾塊菜個麵包有d分別=.=個salad 都ok0既.. 個包其實唔係話難食 但係就好細個..食完都唔覺飽 佢d牛肉係幾好食0既食0西所有野 仲有個薯條未黎 我地已經吹左成4 ,5次 個侍應應完我地又唔去吹 遲過我地黎d人都食0西我地都冇好嬲.男朋友於是唔等 叫埋單 都唔知係佢拎單入黎 比錢 定要自己出去比好多客都等唔切 自己行去比錢.我地就叫左3次埋單先有人應.!!!埋單都要195蚊...唔飽肚..服務未算好//如果冇7折成300蚊-.-應該就冇下次了’
之前同男朋友睇雜誌 介紹到呢間野好好食
以為個包好大個.
今日終於去到見識一下 等位等左半個鐘
而家做緊7折..可能特別多人

一坐低叫左個salad 2個burger 一個薯條"
食完都唔覺飽 佢d牛肉係幾好食0既

食0西所有野 仲有個薯條未黎 我地已經吹左成4 ,5次
侍應應完我地又唔去吹 遲過我地黎d人都食0西我地都冇
好多客都等唔切 自己行去比錢.
我地就叫左3次埋單先有人應.!!!
埋單都要195蚊...唔飽肚..服務未算好//
如果冇7折成300蚊-.-應該就冇下次了’
2010-01-22
2010-01-23 11 浏览
想食 burger, 諗起之前經過見 isquare 開左新既 Burger Shop, 就過左黎食. 上次經過係無乜人幫襯既, 今次竟然要排隊, 可能星期五加上有七折既關係卦!? 企係門口等左好一陣, 仍然無人派飛, 有個女 waitress 行過黎好多次, 我地同其他客上都示意想攞籌, 佢完全無理, 只係掛住帶位, 有第二個男 waiter 經過, 佢叫我地等一等, 結果足足等左成 5 分鐘至攞到籌 到有位食, 落 order 又係要等. 我地叫左薯條同KO burger, 以為以呢果價錢, 份量會好大, 所以先叫兩樣野食住先. 個 waitress 先上薯條, 放下後就走左, 餐具都唔比我地. 有好幾個待應係我地附近行出行入, 但係無一個醒目, 要客出聲叫, 但係果果都越叫越走, 結果又搞左幾分鐘先有餐具.到主菜 burger 出場, 點知 size 比想像中細, 唔係七折的話真係好唔抵食, 而且味道亦不特別出色. 眼見四週其他客人既待遇同我地差唔多, 落 order 又要等, 要支 mustard 又要等, 叫抹枱又係要等, 雖然真係唔夠飽, 但係寧願係第二度再食都唔想再留係呢

到主菜 burger 出場, 點知 size 比想像中細, 唔係七折的話真係好唔抵食, 而且味道亦不特別出色. 眼見四週其他客人既待遇同我地差唔多, 落 order 又要等, 要支 mustard 又要等, 叫抹枱又係要等, 雖然真係唔夠飽, 但係寧願係第二度再食都唔想再留係呢度再添食.

好o刺, 到最後埋單, 總共叫左 3 次, 前兩次都石沉大海, 等左幾果字都無攞張單過黎, 結果第 3 次至埋得成. 因為要找錢, 我地又足足等左 10 分鐘, 但係都無人找返黎, 最後, 我地忍唔住自己走去櫃檯提果經理未找錢. 原來, 佢地竟然跟本無打算找
張單己經收埋左. 雖然只係找 7 蚊, 但係你係咪應該問一問個客需唔需要找至自己收黎做 tips 呢? 最後個經理黑住面咁係 tips box 度攞返 7 蚊出黎, 我地一蚊都唔留比佢地做 tips 走人.

今次真係飽晒, 成肚氣咁飽. 我地肯定唔會幫襯第二次.

2010-01-22
朋友去isquare 買戲票, 我去會合佢, 順手睇下哩個新商場有咩食見到有間kraze burger 賣相唔錯, 而且仲話有7 折優惠, 於是打算試試佢我地order o左一個Megabite Burger($88) 同一個KB(好似係) Burger($68), 同埋一份個Chili fries.Burger size 偏細, 同Mos Burger 差唔多size (只係厚些少). 味道方面... well... not too bad 但一定唔值哩個價. 大約哩個價錢我會prefer 食Shake'em Buns 甚至Triple O's 囉~~~個薯條, 我就麻麻地啦. 最後都係點茄汁食. 淨薯條我比較喜歡老麥, 如果有料o既我比較喜歡Ruby Tuesday 或Outback o個o的西式餐廳o既芝士薯條!!!服務方面都ok o既, 幾有禮貌, 環境/裝修亦算ok, 總體都不過不失, 但價錢真係有待商榷31/1 前有七折, 算做試過... 相信冇下次了. 如果遲o的正價o既話, 我諗Kraze Bruger 只能自求多福了.