2007-05-25
早兩日同學生日, 4個人"放學"後打的落西貢食野, 壽星仔話想試印度菜, 就去左呢度。睇左一大輪先落order, 因為都有唔少choice, 首先叫個kebab, 食印度野必叫既, 因為我唔食羊, 其他人迫住就我要雞肉, 另有salad或者薯條, 因為我order左greek salad所以就要薯條, 另外仲order左個頭盤羊肉。首先到既係salad, 細細份不過幾fresh, 我鍾意d"中東"salad有埋olive同cheese粒~ 跟salad既烤雞都唔錯, 雖然"鞋"左少少, 不過好"中東"味haha, 另外仲有3隻醬比我地點, 好好味ga。跟住到羊肉, 份量都係少, 賣相唔錯, 我唔食, 同學comment就唔錯。到個kebab, 大份, 切開4舊岩岩好人人有份, 好食, 同學話如果係羊會仲好食。之後再加單, 食印度野唔少得咖哩, 我地叫左濃味咖哩豬肉同埋咖哩魚, 本來同學想試牛, 又係就我... 佢d咖哩細細碗, 有個火爐仔烘住唔會凍幾好, 不過豬肉(其實係豬扒)唔得, 勁"鞋", 個咖哩就好好味, 香料岩岩好, 因為有好多人都怕香料over左, 咖哩魚既魚就ok, 一般
之後再加單, 食印度野唔少得咖哩, 我地叫左濃味咖哩豬肉同埋咖哩魚, 本來同學想試牛, 又係就我... 佢d咖哩細細碗, 有個火爐仔烘住唔會凍幾好, 不過豬肉(其實係豬扒)唔得, 勁"鞋", 個咖哩就好好味, 香料岩岩好, 因為有好多人都怕香料over左, 咖哩魚既魚就ok, 一般急凍魚柳者, 個咖哩當然就得啦。
當然我地就叫左naan點咖哩, 要左一個原味一個香蒜, 之後再加個烤鬆餅, 同學話兩個naan有d硬唔夠鬆, 個"烤"餅就岩岩炸起好軟好好味。
overall都唔差, 雖然d野望落好似好細, 不過食下食下個個都好飽! 埋單$411, 3個人比錢每人$140!~