2025-07-05
機緣巧合之下奴才發現到 📍灣仔一間 🆕 新開嘅咖啡店,奴才被店主嘅社交媒體帖文吸引,好奇心驅使下去試吓杯house blend,真係好!有!驚!喜!🤩 奴才稱唔上對咖啡豆好有研究,但店家嘅自信之作,係佢喺香港飲過咁多奶啡中最有酒香 🥃。 House blend 咋,唔怪之得店主喺咖啡店競爭極大嘅灣仔區依然咁有信心,而且定價都好有良心 👍🏻 .ᐟ.ᐟ─ · ─ · ─ · ─ · ─店主年紀超輕,但識好多嘢,我一入到去,我同佢相處幾好🐶,竟然被佢摸頭都無吠,奴才有一刻仲以為店主係訓犬師 🤭。 店內好歡迎毛孩💯,仲有免費零食,知道我性格比較緊張,仲播放輕鬆音樂 🎶,店主非常健談,真係hea到唔捨得走🐾。─ · ─ · ─ · ─ · ─臨走前奴才仲試咗杯 nitro cold brew tea 🫧 氮氣冷萃茶又係有驚喜🍵!帶有麝香葡萄嘅茉莉茶,奴才呢個螞蟻人話,如果加少少糖仲好似甜品咁 😋。店主對出品,仲有好多諗法,真係寶藏小店吖💎,值得支持。Follow me @bichoncoolcool
─ · ─ · ─ · ─ · ─
─ · ─ · ─ · ─ · ─