係平日同個frd兩個人心思思想食韓國野就去左食部隊鍋7點前離座有折 平左勁多又唔洗等位揀左個set係有魚 豬 雞 同 牛佢有得比你揀同一個鍋定分開一人一個鍋我個frd唔食得辣所以就分開左兩個鍋韓國醬油鍋(唔辣 但好清)部隊鍋(辣辣地 佢會附埋小小分開上既泡菜同芝士)部隊鍋唔算好辣 我frd都食到 但可能個鍋細 好濃味 太咸 好多豆豉係底 有個熊仔丸好得意 但唔知咩味 食唔出😂整體黎講都ok 食物選擇唔多但坐得舒服 有kpop同mv聽同睇 最尾可以自己擠返個乳酪雪糕食建議你地午市或者有折咁去食會抵啲
係平日同個frd兩個人心思思想食韓國野
就去左食部隊鍋
7點前離座有折 平左勁多
又唔洗等位
揀左個set係有魚 豬 雞 同 牛

佢有得比你揀同一個鍋定分開一人一個鍋
我個frd唔食得辣所以就分開左兩個鍋
韓國醬油鍋湯底
韓國醬油鍋(唔辣 但好清)
部隊鍋湯底

部隊鍋(辣辣地 佢會附埋小小分開上既泡菜同芝士)

有個熊仔丸好得意 但唔知咩味 食唔出😂

整體黎講都ok
建議你地午市或者有折咁去食會抵啲
  • 魚片串
2015-10-06 7674 浏览
3條佬走去食韓國部隊鍋,去到門口要排隊,好彩排左15分鐘就有位。呢間kpot最值得一讚係佢地既服務態度,一坐低就送左3個電話袋比我地,驚我地食野整污糟個電話。然後叫返上次食過既辣湯底,今次要讚係個雞肉,食落口感好嫩滑,牛肉同豬肉就無298餐咁好食,不過都仍然有牛味,唔會無尼味道,已經比之前食過既其他餐廳好好多,最後緊係要食返個公仔麵辣一辣喇,個公仔麵出乎意料好食,唔會好似普通麵餅咁淋,178蚊有呢個水準,已經好抵食。
2015-10-05 6531 浏览
K-Pop大家都知道是代表韓國的流行音樂,但你知唔知K-Pot又是什麼? 這間K-pot部隊鍋結合自助餐+中式酒樓+韓國部隊鍋既特質 (其實都似日式打邊爐, 哈哈),自選一款合心意的牛肉,再有BAR枱自取其他食物,要食什麼自己挑選。這間已經是我第二次光顧,上次就於荃灣分店,整體都好好,於是今次特意約另一位於旺角上班的朋友再戰這間。今次是即興,沒有訂枱,但可能平日的關係, 人流不算多。先看看環境,裝修的格調與去食韓國燒烤差不多,一樣有圓桌圓椅(只少了抽風機),走動的空間都足夠。牆上掛了幾部電視,除了顯示加錢食物menu,更有好多韓國新歌的MV,完全帶到成個場的氣氛。座位比荃灣店少,如果人多就只可坐靠牆的方枱。坐低就先選擇價錢,最基本的$158 嚴選牛肉就配有梅豚肉;$178特選牛肉就再有豬腩卷,雞腿肉及魚柳;如果上到$248或以上,就再配有一口牛(這個真是必食,一陣再講),大家選的時候不要只看價錢,還要看看自己有沒有其他想食的肉類。我鍾情一口牛,又覺得澳洲牛太貴,所以選了中等級數的尊上牛放題。落單後有位職員拿著兩個籃,一個是透明膠套,用於套電話防湯汁淺到;一個是橡根,用於長頭髮的朋友紮

落單後有位職員拿著兩個籃,一個是透明膠套,用於套電話防湯汁淺到;一個是橡根,用於長頭髮的朋友紮起方便進食,非常細心~
韓式前菜仍然有提供,有芽菜外,荃灣分店是醃蘿蔔,這間是泡菜。
L型貼牆擺放食物及飲品,食物的款式比日式的丸、菜外,多了很多特別的食物如魚片串,紫薯年糕、豬皮、豬大腸、韓式肉腸、泡菜餃、粉絲餃,這類特別的食物,相信一般的放題應該提供不到吧!
另外,一般蔬菜類的食物都不少,但我不多作介紹,所以我推介食泡菜餃、豆腐串、韓國肉腸、午餐肉、紫薯年糕及豬大腸。
我今次食這間的目的完全是為了
一口牛,反而尊上牛我和朋友只食了一碟,哈哈尊上牛的確太薄了,夾時已散開,但肉的比例都比脂肪多,與嚴選牛都有分別,肉味亦好重,完成整碟尊上牛,已即時倒整碟一口牛下鍋。
一口牛牛脂分佈好均勻,每粒的大小都差不多,下鍋的時間亦都容易掌握。肉味重,不會韌,而且有一定的厚度,食時更會有肉汁,我和朋友足足叫了4碟(會否太過分>.<)

韓式年糕我比較好奇有一種叫‘紫薯年糕’,除了外表是紫色,內裡都有蕃薯餡,QQ地幾好食
泡菜餃有少許辣,但亦有豬肉和少許韓國粉絲中和味道,其他韓或小食店一碟6隻都要數十元
豆腐串和魚片串原是韓國街頭小食,現在放於火鍋中,同樣可吸收湯底的精華。
韓國肉腸和午餐肉外表平凡,但食時可食到啖啖肉,午餐肉更沒有滾到碎開,夾得起。
豬大腸用韓式方法醃好,淥完才可清楚見到它的‘真面目’。內裡其實還有很多脂肪(食時會有好重的罪疚感),不過好爽口,彈牙,不錯~
加插有趣的活動──自製沙律
有個小天地,放了兩盤沙律菜,旁邊就有配料如粟米、煙肉碎、薯蓉、車厘茄,及醬汁如橄欖油、醋、芝麻醬及蘿蔔蓉。
最特別之處是有一個貌似用作焗雪芳蛋糕的銻盤,攪沙律都不易飛出配料,好~飲品方面就有百事、七喜、橙汁、忌廉,想要無氣的就有檸檬茶及有茶包自助沖茶。
最後就食甜品,有好多小蛋糕,顏色好豐富,而且每件都切得細細的,可以一次過選擇多數款。而乳酪就是自肪式,味道只得原味,但都有3款糖漿,6款toppings
,我喜歡原始的味道,所以什麼都沒有加

乳酸味好重,反而奶味很少,食時會有少少像食雪葩,為我超級放縱的一餐畫上完美的句號。
2015-09-28
2015-10-05 5171 浏览
位於旺角朗豪坊附近,交通好方便,而且樓下行兩步我就有巴士回家,所以同朋友一齊試下。由於限時,等埋朋友都已經19:45,好在未見有人等(原來8點後先多人,太好彩了),好快就安排到座位。90分放題, 一定要立刻叫定牛的款式, 有4款價錢, 頭三種都係美國牛,第四款,亦係最貴嗰款就係澳洲和牛,一睇個名就好吸引,即揀!湯底就一定係韓式啦、有人蔘雞湯,、辛辣湯 、牛骨濃湯,想清淡少少,有昆布湯。話哂係部隊鍋放題,就一定揀佢既人氣部隊湯鍋。趁湯底未到,即刻去夾吓其他野食。本人對菜興趣麻麻,所以夾極都係丸,餃。一聽以為「又係嗰啲啦」。。。。錯哂!!! 竟然係地道韓國食品,如泡菜餃、粉絲餃、韓式香腸、韓國午餐肉等,就連公仔麵餅,都係著名韓國牌子不x翁,獨立包裝,好衛生。夾完一轉返去,湯底同第一轉肉類已經到啦 ***(溫馨提醒: 如果你無特別要求,職員會一次過上一次牛、豚肉、一口牛、魚柳同雞件,如果唔食就落第一次單時講聲)飲左一兩啖湯,有啲麵豉味,應該用左韓國豆醬,用勺後發現好多豆豉喺底,真材實料隨湯底跟一碟茄汁豆同芝士(散叫都係5蚊碟),職員提醒芝士唔好一早落,會燶,所以決定最後食麵先加和牛好薄,脂肪

茄汁豆&芝士
和牛好薄,脂肪分佈極度平均又靚,絕對係<雪花和牛>。入口即溶
,一啲都唔'鞋',仲好重牛味,值得推介。牛薄有個問題,就係我地想夾起落鍋時,有機會已夾爛左,所以有時食我好碎濕濕。
2nd叫的,跟第一碟一樣,無花假,唔會俾差既你
和牛
魚柳滾完都無爛,但食落好滑,雞件就因為幾厚,滾耐左,比較韌
魚柳&雞件
豆腐串(似腐皮串多啲)真係一絕,湯底味吸哂
豆腐串
最後,亦都係壓軸啦~~~芝士撈麵!!!其實要食佢真係有啲難度,因為食左幾轉和牛同一口牛,已經飽飽地,仲要加麵……雖然唔係我作風,不過為左啲芝士,就食埋啦
芝士撈麵
朋友話芝士都係等麵上碗先落,費事芝士飄出公海

食第一啖,係俾個麵嚇親,幾彈牙喎,比一般公仔麵餅要煮多一兩分鐘(麵條粗啲),但好味,加埋拉起芝士~~~超滿足
芝士撈麵
壓軸完就開第二個胃,食甜品,本人比較喜歡乳酪,所以就留quota食,有一個dessert bar,都係迷你既mousse cake
甜品
乳酪味道都有,但唔太滑,加少少toppings 都唔錯,試過3隻醬(朱古力、士多啤梨同焦糖), 焦糖味道有啲怪,其他兩隻都ok
各款toppings
乳酪
食完真係差不多90分鐘,見有人等位,我地都主動叫埋單,早啲離開行街消化下
PS:
1. 切餅費係每位計,10蚊
2. 一至日晚市,19:00前結帳離座,或21:30後入座有85折
3. 深圳都有分店架
2015-10-02
魚柳&雞件
豆腐串
乳酪
2015-10-05 4121 浏览
同事話哩間幾抵食,近近地去咗旺角食,意外地發現竟然有人蔘雞湯火鍋,湯底好清甜又足料,由於我好意食菜,所以揀親都系菜,哩度d菜系比平常既好食㗎,可能系d湯底太正,哈哈!自助餐位亦好多選擇,仲有甜品,乳酪雪糕服務態度好好,亦好細心,成手幫我地加湯,較細d火,同上野好快下次要再黎食過!!未食夠d雪糕><
自助餐位亦好多選擇,仲有甜品,乳酪雪糕
下次要再黎食過!!未食夠d雪糕><

2015-10-04 3443 浏览
旺角K pot 位置就腳雖然較元朗店細少,但環境舒適店內不停播放最新K Pop MV 節奏澎湃細心地方,店內店員提供膠袋保護電話食物選擇一樣咁多最喜歡吃牛的我揀了美國穿上牛肉放題 $24890分鐘放題飲食湯底選了人蔘雞湯鍋美國特選牛肉脂肪比例平均,脂肪雪花怖滿在肥牛上,肥美鮮甜一口牛,有嚼勁梅豚肉,切得好薄,滾兩滾已熟能入口韓式食物特別多黑色墨魚丸、濟州海鮮球、最愛韓式午餐肉、韓式香腸都是必吃東西還有自助沙律吧任吃最緊要係有乳酪機任吃,又熱又凍刺激口感除此之外亦有甜品蛋糕仔店員不停為我們refill美國特選牛肉絕不怠慢最後加入韓式公仔麵完結今餐!90分鐘不停地吃過夠!

旺角K pot 位置就腳
雖然較元朗店細少,但環境舒適
店內不停播放最新K Pop MV 節奏澎湃
細心地方,店內店員提供膠袋保護電話

食物選擇一樣咁多
最喜歡吃牛的我揀了美國穿上牛肉放題 $248
90分鐘放題飲食
湯底選了人蔘雞湯鍋

美國特選牛肉脂肪比例平均,脂肪雪花怖滿在肥牛上,肥美鮮甜

一口牛,有嚼勁

梅豚肉,切得好薄,滾兩滾已熟能入口

韓式食物特別多

還有自助沙律吧任吃

最緊要係有乳酪機任吃,又熱又凍刺激口感

除此之外亦有甜品蛋糕仔

店員不停為我們refill美國特選牛肉
絕不怠慢

最後加入韓式公仔麵完結今餐!
90分鐘不停地吃過夠!
2015-09-21
2015-10-02 3075 浏览
努力為生活減壓~就係食之前幫襯過元朗地方比較闊大今次男人去信和買超合金近近地openrice 我就search到對面都有一間部隊喎聽住K pop 食 k potKorean hot pot美國尊上牛肉放題$248食90分鐘絕對適合男人鍾意勁食一餐既心願但其實我一定蝕嘅因為食量細記得定位Weekday 七點鐘已經差不多full晒CHEESE就要加$5一份腸仔勁鍾意食午餐有人差唔多食咗一罐午餐肉嘅份量真係誇張汽水任飲我最鍾意都係食 fro yo鍾意多味道嘅朋友可以加朱古力醬士多啤梨醬朱古力粒粒同埋杏仁好多花款我最愛原味乳酪又有甜品甜品係好多小方塊嘅蛋糕同埋果tart仔整體來講自助吧真的很吸引款式又夠多仲有打邊爐最鍾意食嘅丸丸完全係年輕人嘅天地全場都充滿活力現場食氣氛真係令到我食得好輕鬆鍾意韓式鍋物涮涮鍋放題仲有我最愛嘅 k pop MTV全程可以電視送飯最適合韓迷電視精的我我們首先選擇好湯底我覺得比較特別嘅係人蔘雞湯其實仲有豚肉魚肉同埋雞肉但我的心只在牛肉湯底我哋揀咗人蔘雞湯清清地到最後變得好濃郁用來送公仔麵一流有美國尊上牛肉美國尊上牛肉質素都 ok其實就好似去日本食sabu sabu嗰啲
努力為生活減壓~就係食
今次枱兩旁邊都係年青小妹妹
他們的食力真的由頭帶到尾
有時K Pop MTV的強勁節拍
真係好似置身韓國一樣

题外话/补充资料: 一班friend嚟慶祝生日 氣氛真係好熱鬧 超級適合gathering
2015-09-21
  • 美國尊上牛肉
係旺角行完街,隨意走上了這家火鍋店,可能時間尚早,唔洗等位😁呢到同其他放題火鍋店一樣有四種價錢質素,我同朋友揀左中下價錢178任食,湯底就揀左人參雞湯~進補呀!!!湯底黎到之際,我心想:我有無眼花?……半只雞係湯裡面~味道意外地好味,令到平時唔食菜的我都食曬,個湯底真係令到d菜都好好味!!😋 178牛肉的質素,個人認為已經好靚!原來仲有魚柳同雞肉都可以任添,不過記住魚柳唔好煮太耐! 問店員攞個牌影相再係fb打卡就每人送兩隻扇貝!普普通通,試下海鮮過下癮!不過都係果句,呢個人參雞湯湯底煮咩都好食,我地想飲曬d湯!😋😋 最後當然唔少得乳酪雪糕!其實仲有個甜品bar,不過我地食得太慢,食唔切……下次再黎食過!!最後一提,店員服務一流,時不時自己會過黎幫你加湯,仲會問你要唔要加肉,真係除左埋單果下要舉手之外,其他時間根本唔洗叫店員,自己都會埋黎幫你!正!

2015-09-29 1734 浏览
雖然韓式邊爐,但朋友喜歡清湯,所以食豬骨湯底,但湯底未算濃郁不過吸引我既原因係這裏有各式各樣韓式火鍋食材選擇,其中有新意的是有各韓式午餐肉,腸仔,年糕,粉絲餃等等。而且味道不錯!我比較喜歡海鮮,叫了$178 任食餐外還點了蝦($38)4隻&帶子($38)4隻,兩款都鮮甜新鮮,都值得加來試,價格算是便宜。欣賞地方還設有沙律bar, 有沙律菜任食,還有醬料配搭。還有加了新穎醬料如柚子醋,我喜歡佢酸甜開胃。韓式辣醬都是必選,配搭其他韓式食品別有一番風味。可惜甜品賣相一般,沒有試。轉移乳酪雪糕,乳酪雪糕帶冰感,但味道還不錯。總括而言,喜歡韓國食品又喜歡有新意既可以一試!
而且味道不錯!
欣賞地方還設有沙律bar, 有沙律菜任食,還有醬料配搭。
可惜甜品賣相一般,沒有試。
轉移乳酪雪糕,乳酪雪糕帶冰感,但味道還不錯。
總括而言,喜歡韓國食品又喜歡有新意既可以一試!
早一排同朋友睇完戲就去呢度食晚飯行到入去第一印象覺得鋪面既環境唔錯同都幾寬敞而且職員既服務態度幾好亦好有禮貌,會主動跟進事情,最緊要既係佢地既儀容好整潔企理.但係食物選擇既方面,我覺得啲野食小左D,選擇真係唔多,佢有幾款肉類套餐既楝,之後就有唔同口味既湯底楝,而我地楝左豬骨湯底同298既肉類餐,係食物既味道同口感方面,湯底既味道好濃郁同鮮甜,雞肉,豬肉同肥牛就偏向乾身,雞肉亦好韌,豆腐卜就只係有少少乾身牛肉粒好好食,煮完仲有汁同好嫩,午餐肉食落口感覺好鬆綿,泡菜餃我覺得有小小辣,生菜同魚肉好清甜,湯底既豆腐好綿好滑,豬腸可以話係彈牙同煙韌,乳酪就有少少酸味但又幾開胃既,食飽後食一杯幾好.係飲品方便,可樂初初都仲可以,但擺咗2-3分就唔多夠氣檸檬茶既味道就岩岩好,唔會覺得好澀另外, 可能現場多人邊食邊傾啦~佢地播既音樂我唔係好聽得好清楚.
早一排同朋友睇完戲就去呢度食晚飯
行到入去第一印象覺得鋪面既環境唔錯同都幾寬敞
而且職員既服務態度幾好亦好有禮貌,會主動跟進事情,
最緊要既係佢地既儀容好整潔企理.
但係食物選擇既方面,我覺得啲野食小左D,選擇真係唔多,
佢有幾款肉類套餐既楝,之後就有唔同口味既湯底楝,
而我地楝左豬骨湯底同298既肉類餐,
係食物既味道同口感方面,湯底既味道好濃郁同鮮甜,
雞肉,豬肉同肥牛就偏向乾身,雞肉亦好韌,
豆腐卜就只係有少少乾身
牛肉粒好好食,煮完仲有汁同好嫩,
午餐肉食落口感覺好鬆綿,
泡菜餃我覺得有小小辣,
生菜同魚肉好清甜,湯底既豆腐好綿好滑,
豬腸可以話係彈牙同煙韌,
乳酪就有少少酸味但又幾開胃既,食飽後食一杯幾好.
係飲品方便,可樂初初都仲可以,但擺咗2-3分就唔多夠氣
檸檬茶既味道就岩岩好,唔會覺得好澀

2015-09-26 1170 浏览
一開始將KPOT睇錯為KPOP,誤以為係韓燒,其實係任食既韓式火鍋!幾有趣!大約6點去到未開始多人!環境大幾舒服!哩到有八種湯底可以選擇,分別有部隊湯鍋、蕃茄濃湯、韓式面醬湯、豬骨濃湯、牛骨濃湯、人參雞湯、辛辣湯同埋昆布湯!簡完湯底後可以出去簡飲品,自助形式!係牛肉未黎之前拎定D熟食、肉丸,仲有沙律吧添,食定D菜打底而且感覺健康D,唔係單一食肉,而我最鐘意食沙律加黑醋,低卡路哩而且味道酸好開胃!另外,食韓國野當然要食魚糕啦!餐廳播埋韓國KPOP既歌幾有FEEL!哩幾粒啤啤熊丸真係好可愛啊!肉類方面,簡左美國尊上牛肉放題,當中包括美國特選牛肉、美國嚴選牛肉、一口牛、梅豚肉、豬腩卷、雞腿肉同埋海魚柳,真係雞肉豬肉魚肉牛肉都有齊啊!兩個女仔食係完全食唔曬!豬肉新鮮幾有咬口!後面既一口牛比較厚,擺落口咬起黎幾滿足,但薄切牛比較討我歡心~牛肉必得好薄好易熟,放入鍋幾秒就食得啦!雖然唔係入口即溶,但牛肉味幾香!最後,甜品方面,除左有甜品吧外,緊係要親手吱乳酪雪糕啦,可以過下手癮,又可以加自己鐘意既配料,最正係出面食既話係計重量,分分鐘堆單好貴,係哩到就鐘意點整都得!吱上士多啤梨醬、朱古力醬,加堆棉
簡完湯底後可以出去簡飲品,自助形式!
豬肉新鮮幾有咬口!
吱上士多啤梨醬、朱古力醬,加堆棉花糖,M&M朱古力等等既配料,大功告成!!!

2015-09-23 921 浏览
K Pot這晚放工後,相約朋友到旺角逛街,朋友特別想吃火鍋,我們一於上網搜尋那一間火鍋店的評價較好,旺角區特別多火鍋店,不過要有特色的,評價又好的,應該是這間以韓風為主的K Pot了。餐廳位置非常移走,到達飛達商業中心後坐電梯上一樓便到了。進入餐廳後,發現餐廳的設計非常有韓國的影子,在餐廳中央的座位則模仿韓國燒烤的模樣,圓形鐵枱,中間放着火鍋爐,感覺置身在韓國燒烤餐廳。餐廳提供多款湯底選擇,最受歡迎的應該是部隊湯底,不過聽聞牛骨湯底的味道不錯,所以我們今次選擇了牛骨湯,估唔到又幾濃味幾香,食物唔沾醬油都已經好夠味,湯底值得一讚。美國尊上牛肉放題 $248/一位另外,牛肉質素都ok,脂肪分布不錯,牛味尚算濃郁,不過薄左少少,又是可以一次過把幾塊牛肉放在口裏吃,為何火鍋店常常喜歡把牛肉切得那麼薄?除了牛肉可以任食,豬肉也是無限追加的,想不到這裡豚肉的味道也不錯,豬味濃郁。另外我們還加了兩款海鮮,分別是帆立貝及海蝦,兩款海鮮味道都非常新鮮,大家可以試試。自助配料吧都幾多野揀,部分食物都幾特別,例如紫薯年糕、熊仔魚丸、串串豆卜、韓式魚片、豬大腸、泡菜餃子等。醬汁亦算齊全,仲有甜品櫃及任食乳酪雪

K Pot
餐廳位置非常移走,到達飛達商業中心後坐電梯上一樓便到了。
美國尊上牛肉放題 $248/一位
自助配料吧都幾多野揀,部分食物都幾特別,例如紫薯年糕、熊仔魚丸、串串豆卜、韓式魚片、豬大腸、泡菜餃子等。醬汁亦算齊全,仲有甜品櫃及任食乳酪雪糕。
要推介的是紫薯年糕,外貌討好,質感QQ的,亦有陣陣紫薯味,我不停encore呢!
另外,甜品方面,我們最後食了乳酪雪糕,想不到這裡的乳酪雪糕味道不錯,乳酪味香濃,而且沒有冰感,任食雪糕來說,這裏的質素確實不錯。
放題價錢由$158-$298不等,平定貴自行決定。

總括來說,這間火鍋店的環境不錯,座位寬敞,自助配料吧選擇多,湯底味道討好,而且服務態度不錯,追加牛肉的速成奇快,一路食,電視一路狂播K Pop MV,鐘意韓星的一定會好興奮,有機會一定會再來吃火鍋
2015-09-19
2015-09-22 696 浏览
同朋友相聚,竟然有意外驚喜,火鍋有不同款式,我選了人蔘雞湯火鍋,真係超值!湯底清甜!另外,值得一題就係其中一種食物,外形似腸仔,但原來咬落,原來係紫薯呢架,嚥嚥靭靭,好有口感。Good Good Good!

Today have an early day off and i hanged around with friend around mong kok, so we went to the K-pot place early together! (who is going to have dinner at 5ish like us)The place looks tody and neat and quite comfortableAnd the outside is the dishes that you can pick and eat all you can!Theres quite a lots of set to pick, like different time may have different promotion price and different time restriction. But make sure that your friends arrive on time and dont miss out the time of eating! There
Theres quite a lots of set to pick, like different time may have different promotion price and different time restriction. But make sure that your friends arrive on time and dont miss out the time of eating! There is a total 8 soup to pick, and surprisingly we pick the pork one to stay healthy. But when the others order kimchi soup, it is super nice and make me want to eat more!
That's the food you can eat unlimitedly and there is actually quite a lot of choices!
It is called korean style hot pot, so of course this one wont be miss the the fish cake as well! make sure you also pick the noodles to make a korean style hot pot!
And there's lovely purple korean rice cake! and yes it is the popular sweet potato flavour! but dont put them in the pot for too long otherwish it will become too soft to eat
This teddy bear like fish ball is definitely my pick as they are too cute and make me wanna grab a lot of them!
There are also some food for you to eat before you pot boiling, make sure you wont be too hungey! and the rice are nice!
And we pick the beef, pork and fish set
The beef are quite nice and it is cooked in few seconds, i feel so sweet to engulf so many beef! the chicken is very yummy and tender too! the fish is quite smooth and the meat texture is quite firm which i appreciate a lot!
Not to miss out session is the yogurt bar! besides the cakes session, you can also squeeze the yogurt as much as you want and add tons of toppings onto it! what can be even better to end the meal!
2015-09-16
早兩日行開旺角先知原來早前係元朗食嗰間k-Pot, 係旺角都有,咁啱個frd想打邊爐就同佢食下呢間,畢竟我都好掛住啲Kpop MV同午餐肉 😝😝一入到坐唔多夠五分鐘就見到大電視播我至愛嘅女團之一,Crayon Pop 嘅歌,成個人表示即刻興奮左!Bar 台嘅食物依舊有好多款式!當然,仲有我最想食嘅午餐肉,呢間啲午餐肉個味真心好食,唔係平時係街食嗰啲,大家可以一試。坐左一陣落完單,就有位oppa 店員拎左啲象根俾我地扎頭髮,唔怕食嘢嗰時整到,真係好細心體貼,呢點值得一贊,因為目前為止除左係日本試過一次,我係香港真係未試過有餐廳可以咁細心!左一係新出嘅熊仔丸中間係辣醬,我自己另外加左啲是油同蘿白碎,特別一提嘅係呢個辣醬係幾香,有韓辣嘅味,我個人幾中意!今次湯我地點左牛骨湯,味道都可以嘅,有少少胡椒味!另外要特別講嘅係乳酪雪糕,乳酪味幾重!好味!
大大個招牌

我至愛嘅女團

象根,電話防水袋

左一係新出嘅熊仔丸

今次湯我地點左牛骨湯,味道都可以嘅,有少少胡椒
味!

另外要特別講嘅係乳酪雪糕,乳酪味幾重!好味!
大大個招牌
  • 乳酪雪糕