2022-09-09
今日和朋友相約yoho附近食晚飯,一下就去咗雞地嗰邊,見到一間似曾相識,但又好似新嘅餐廳,見餐牌都唔錯,咁就入去試下,簡單地點咗兩個晚餐套餐,挪威煙三文魚卡邦尼煙肉全蛋闊麵和慢烤美國穀飼豬斧頭扒(蜜桃芥籽醬),因為套餐所以有例湯和頭盤,首先嚟咗個凱撒沙律嘅頭盤,沙律菜都好新鮮芝士都幾香濃,作為頭盤都好醒胃,跟住就係粟米忌廉湯和蒜蓉包,蒜蓉包外脆內軟好香蒜蓉味,粟米忌廉湯都好creamy,賣相都唔錯;跟住就係全蛋闊麵同埋穀飼豬斧頭扒,兩個伴碟都好靚,睇得出好有心思,全蛋闊麵食落仲有自家製嘅感覺,比較彈牙;斧頭扒由於慢烤嘅關係,肉質都好淋好入味,加上蜜桃芥籽醬,食落特別醒胃,真係不二之選,而且份量剛剛好,一個人食都唔會過飽;跟住原來仲有甜品送,甜品就係奶凍,上面仲有香香嘅薄荷葉,食落都好滑,好好味;我哋仲order咗一杯玫瑰咖啡和一杯北海道黑糖咖啡,由老闆娘親自沖製,咖啡香濃順滑,為呢個晚餐畫上一個完美句號。
見到一間似曾相識,但又好似新嘅餐廳,
見餐牌都唔錯,
凱撒沙律
粟米忌廉湯
挪威煙三文魚卡邦尼煙肉寬條麵
慢烤美國穀飼豬斧頭扒
奶凍
我哋仲order咗一杯玫瑰咖啡
玫瑰咖啡
和一杯北海道黑糖咖啡,
北海道黑糖咖啡