餐厅: Jan Jan 串揚專門店 (鉅芝樓)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-03-07 40 浏览
雞肉紫蘇卷,炸鮮蠔同免治鴨胸串揚都係炸串,雞肉紫蘇卷係用紫蘇葉包住雞肉去炸,一咬落去就食到紫蘇既甘香,配上嫩滑既雞肉,雙重口感‼️炸鮮蠔一咬就食到滿滿蠔味,肥美既蠔肉炸完都仲好大隻好香‼️鴨胸串就最特別,鴨胸係免治肉,攪碎晒好軟腍,外皮上面仲有啲燒肉碎,味道更正‼️牛舌同芝士蕃茄雞肉就係串燒,牛舌都幾大塊,肉質厚實,煙煙韌韌,表面仲有啲焦香添‼️芝士蕃茄雞肉就味道好有層次,食到蕃茄既酸,芝士既咸香,雞肉既鮮嫩,配合得好好‼️仲有好特別既炸雪糕,真係原個凍冰冰既雪糕拎去炸,但炸完啲雪糕都唔會溶,完全係外脆內軟,冰火交融,好刺激呀‼️飲埋杯冰凍既手工啤酒就最爽啦!
飲埋杯冰凍既手工啤酒就最爽啦!
2024-03-03 99 浏览
印象中呢一間炸串店永遠都係我哋嗌完交嘅時候做咗一個橋樑 (每次我都會揀呢一間餐廳)雖然個心有啲唔舒服,但係食嘢真係可以令到我平靜返啲今次都唔例外,我記得係朝頭早,我哋仲鬧得面紅耳熱,食完早餐佢車咗我去要去嘅地方之後又開始冷戰,又係我主動撩返佢食夜晚飯,還好最後呢一次佢肯睬返我(但係明明成件事都係佢唔啱)😥講返嘢食先點都好呢一間真係我首選嘅串燒店,雖然一開始感覺好似好油膩咁,但係你食過就會知道完全唔係嗰回事,佢個炸皮真係做得好好👍🏻當然佢都有啲正常串燒,不過嚟到呢度梗係Focus返喺炸串啦!佢連炸雞蛋都可以做到入面半生熟,帶子炸串入面仍然好Juicy串燒係我嘅Favorite ,冇辦法啦,又可以食多幾樣又唔會太飽。

燒飯團
炸旦    帶子炸串
牛舌  雞皮蝦  雞胸軟骨  串燒鱔 雞翼
燒飯團
炸旦    帶子炸串
牛舌  雞皮蝦  雞胸軟骨  串燒鱔 雞翼
對食野好有要求的我黎到灣仔大阪串揚名店Jan Jan真心讚呢度所有食物真係好有水準Menu好清晰分好燒物及揚物可按各自喜好點選黎到當然要食串揚揚物我點了:洋蔥 (三角形好似聖誕樹好可愛)紫蘇雞卷薯仔蓮根(即蓮藕)子持蒟蒻 (必食,油香重,入面是魚春)天使海老 (必食,頭都食得)茄子芝士 (必食,有拉絲的)燒物就有:蕃茄雞芝士 (必食,呢個組合好正)三文魚煙肉雞軟骨牛肉總括是十分高質灣仔黎講性價比也不錯唯一要彈係燒物比較少菜類選項如果有多點燒蔬菜會更開心
對食野好有要求的我
黎到灣仔大阪串揚名店Jan Jan
真心讚呢度所有食物真係好有水準
Menu好清晰分好燒物及揚物
可按各自喜好點選
黎到當然要食串揚
揚物我點了:

洋蔥 (三角形好似聖誕樹好可愛)
紫蘇雞卷
薯仔
蓮根(即蓮藕)
子持蒟蒻 (必食,油香重,入面是魚春)
天使海老 (必食,頭都食得)
茄子
芝士 (必食,有拉絲的)
燒物就有:
蕃茄雞芝士 (必食,呢個組合好正)
三文魚煙肉

唯一要彈係燒物比較少菜類選項
如果有多點燒蔬菜會更開心
  • 子持蒟蒻
  • 炸蓮藕
係香港能夠令我keep 住回訪嘅餐廳不多,呢度係其中一間令我會心掛掛想食嘅日本居酒屋🏮每次黎都回味無窮。約埋朋友黎邊食邊飲氣氛勁正,有去左🇯🇵日本嘅感覺呀!雖然呢度地方細細,但我就係鍾意咁樣好有日本隱世居酒屋feel,夠晒有氣氛。強烈推薦一定一定要食佢地啲炸蔬菜!我至愛係個大大舊蓮藕同埋巨長蘆筍😂。真係食得出唔係陀地菜架,特別厚特別甜,第二間真係食唔到另一個我覺得必食係流心蛋,炸到外脆內流心真係冇得彈架,加少少鹽食係最好。炸天使蝦串揚都係冇得唔order,成隻咬,咸咸脆脆,一定要連頭連身食,加檸檬汁點綴下非常夾,肉質好甜,大推大推呢度炸嘢比燒嘢出色(果然是專門店),而且件件有特色,再要大讚一下佢地d侍應,個個笑容滿分,服務又好,唔知個老闆係咪比好高人工? (笑)評分✴️(五分滿分)環境:✴️✴️✴️✴️食物:✴️✴️✴️✴️✴️性價比:✴️✴️✴️✴️回頭率:✴️✴️✴️✴️

評分✴️(五分滿分)

環境:✴️✴️✴️✴️
食物:✴️✴️✴️✴️✴️
性價比:✴️✴️✴️✴️
回頭率:✴️✴️✴️✴️
  • 半熟蛋
  • 天使蝦
今餐絕對大滿足一間不論食物、服務同氣氛都相當到位的居酒屋喺香港真係買少見少JAN JAN 主打正宗大阪串揚但其串燒及其他菜品一點也不遜色炸物當然係無可挑剔每串都相當有特色炸得脆而不油是重點!食完一點熱氣嘅感覺都沒有大力推薦天使蝦同免治鴨胸味道出色而難忘而且店員非常有禮絕對係香港少有食物同服務都滿分的餐廳✴️天使蝦$46✴️雞胸軟骨$28✴️免治鴨胸芥末洋蔥醬$36✴️炸鮮蠔配荷蘭他他醬$54✴️雞肉紫蘇卷$29✴️半熟煮玉子$24✴️燒飯團-味噌 $28
今餐絕對大滿足

一間不論食物、服務同氣氛都相當到位的居酒屋
喺香港真係買少見少
JAN JAN 主打正宗大阪串揚
但其串燒及其他菜品一點也不遜色
炸物當然係無可挑剔

每串都相當有特色
炸得脆而不油是重點!
食完一點熱氣嘅感覺都沒有

✴️雞肉紫蘇卷$29
✴️半熟煮玉子$24
✴️燒飯團-味噌 $28

• 天使蝦
同朋友聚餐大家都想食少少野飲下酒傾下計,就決定食日本菜。我地去到見店内裝修是日式居酒屋風格,地方整潔、環境時尚優雅,令人心情放鬆!剛好見到佢地推出了個期間限定嘅鱈場蟹套餐,$499有7品。分量剛好適合我地。朋友見地佢地有不同種類的Sake,立刻叫了一枝配上我地嘅蟹餐。個鱈場蟹套餐有:燒&炸蟹皇腳 蟹皇羹 蟹粉烏冬 蟹皇玉子燒。 啲食材十分新鮮保持到蟹嘅原汁原味,由其蟹皇玉子燒啲蟹皇分量十分大方,啲蟹皇鋪滿成個玉子燒。食到大大淡嘅蟹皇口感實足! 成個套餐性價比高,加上有優質環境和高級食材。 我地食完之後都叫咗幾串串揚佐酒, 侍應馬上上了一盤椰菜和醬油。椰菜是食串揚的前菜,入口清新又爽口。而醬油味道甜甜酸酸的,椰菜配以這種醬油會更出色,更易入口。佢地串揚種類繁多,我地叫了幾款香港較少會有串揚。當中嘅山藥串出奇地好食,仲有炸半熟蛋,都十分有趣加少少鹽,非常好食!所有食物都係即叫即做,態度一絲不苟! 進食期間,也見到有不少日本人來光顧,可見其出品正宗!

2024-01-23
  • 半熟蛋
  • 特選串揚定食
2024-01-30 80 浏览
這裡給我留下了深刻的印象。這間餐廳提供了一個充滿日本風味的用餐體驗,無論是食物的味道還是環境的氛圍,都讓人愛不釋手。首先,我要讚揚他們的串燒。這裡的串燒是由新鮮的食材製作而成,每一道菜都呈現了獨特的口感和味道。無論是嫩滑多汁的雞肉串還是鮮美的海鮮串,每一口都令人回味無窮。他們還有多種口味的醬汁,增添更多層次的風味。除了串燒,這裡還有許多其他美味的日本小吃可供選擇。另外,他們的炸物也非常出色,特別推薦他們的炸飯團,和炸富士蘋果,外脆內嫩,絕對是一絕。餐廳的環境也非常舒適和溫馨。充滿日本風格的裝潢和布置,讓你感覺彷彿置身於日本的街頭小巷。此外,服務人員非常友善和專業,他們總是熱情地向客人解釋每道菜的製作過程和推薦搭配的飲品。總的來說,這家日式串燒居酒屋給我留下了極好的印象。無論是食物的品質還是用餐的體驗,都是一個令人難忘的日本風味之旅。如果你喜歡日本料理,我強烈推薦你來這裡品嚐一番,你絕對不會失望。

• 炸富士蘋果
收工想同同事chill下,揀左呢間居酒屋試下~一入到去真係勁有日本feel!我地多人比左間包廂我地,坐得好舒服~最後食左3粒鐘先捨得走😂另外我想講啲嘢食都好高質!!啲炸物應該係即炸好鬆脆,唔會同啲肉分開晒!串燒非常足料,最緊要係唔會太油!尤其是個京蔥雞同鹽燒雞翼,香到不得了😋最後我想讚一讚呢到嘅staff,個個都笑容滿面好nice好親切,時不時埋黎問下我地有咩需要,又問我地覺得啲嘢食點,個feel好有人情味🥰🥰
  • 手羽先唐揚
  • 燒白鱔
2024-01-30 159 浏览
朋友話想食日本野,就上網搵左呢間串揚店試下😗點知有驚喜!因為平時好多日本餐廳都係啲野食完全唔係個回事,每次都勁失望。今次一入到去個環境已經好好,店員都好nice,好熱情招呼我地。坐落又唔會好逼,成個食飯過程都好舒服。☺️就算食完啲野同朋友冇加單同朋友傾計,都冇係咁過黎收野吹我地走。店員除左本身服務好好,重間唔中過黎同我地傾下計,問下我地意見,係一間好用心既餐廳🥰每樣野食都好好味,下次會再帶朋友黎食。😋😋😋
每樣野食都好好味,下次會再帶朋友黎食。😋😋😋
海膽湯葉卷
羊架
蘆筍,洋蔥
高湯雞蛋卷
2024-01-30 47 浏览
前兩日朋友帶咗去灣仔話食串楊,開始以為係天婦羅,(本人對天婦羅一般般)後來發覺完全唔一樣,食物好食又幾特別!侍應服務態度非常好又熱情,向我哋推介蟹宴499一位有七款菜,叫咗兩位,真係唔錯,蟹肉鮮蟹黃香,雖然有少少貴,但都物超所值,擺盤非常精緻,下次會繼續光顧

2024-01-29 45 浏览
之前想食呢間好耐 見到佢啲串揚好吸引 終於有機會試吓 唔知正唔正呢😚👅天使の海老 $92 / 2件呢兩個海老拼埋一齊啱啱好係一個心形🤣海老炸到脆卜卜 連蝦頭都可以食埋😆海老食落都爽口彈牙 唔錯😋👅炸流心蛋 $56 / 2隻呢個好正 炸衣好薄 一切開中間真係流心🤩👅燒柚子豚 $58 / 2串豚肉肥瘦適中 唔會燒得好乾👅日本金時紅薯 $52 / 2串紅薯食落甜甜地 炸粉依然都係好薄🤓👅蕃茄芝士雞肉 $56/ 2串雞肉都幾嫩🤤上面配上芝士 同埋香草醬 幾好食👅日本炸洋葱 $50 / 2串呢個反而有驚喜😝本身女小編麻麻哋食洋蔥 竟然覺得呢個唔錯 洋蔥炸到好軟腍 連埋醬料一齊食 好味道😙👅三文魚茶漬飯 $84 / 2份三文魚食落唔會好乾 仲有啲油脂 都幾好😌總括嚟講 呢間餐廳嘅嘢食都唔錯 大家不妨嚟呢度一試🥰😋 好味:7.87/10🤑 價錢:7.43/10🤗 服務:7.86/10😝 環境:7.85/10😚 衞生:7.67/10🤩 整體:7.69/10

👅天使の海老 $92 / 2件

😝 環境:7.85/10
😚 衞生:7.67/10
🤩 整體:7.69/10
2024-01-21 125 浏览
此餐廳對客戶有偏見,且重謀利多於客戶感受。我同朋友於中午1:30到場,給了我們一張窗邊4人台(近廚房的那張),誰知點了餐上了食物後(約1:45), 其中一位店員叫我們轉bar台, 說有4人的客戶要坐,但此時隔離2張6-8人的大台已準備埋單走人。很無奈下,只有聽從該店員安排。誰知後來發現我們原本的那張台人只來2個人(並非4人),且他們會說流利英文,其同店員傾談似是熟客。 即是,我們被不實對待了,被不公平對待了。你們說,還有人會再去這間餐廳食飯嗎?不如他們只招待熟客及親人算,不要邀請公眾光顧。 還是日本餐廳,真是玷污日本高水準服務的形象。

2024-01-18 244 浏览
在網上平台 上面用了優惠, 首先要比899兩個人,之後按原價+1服務費,服務費要$168. 食了七道菜,第一道沙律他他味道非常鹹。第二度醋啫喱蟹肉,平平無奇。第 3和 4兩隻蟹腳,一隻是燒的,醬料非常之鹹。另外一隻是炸的,正常。第五道是蟹黃撈麵,沒有味道。第6道是碗仔翅,不好吃,很甜。 忘記了最後一個是什麼。 總括而言。非常不推介。除了食物不推介,環境也很奇怪,不像其他食評一樣咁熱鬧。 環境非常黑暗,非常窄,沒有人。 一餐平均每人500, 覺得要裝飾應該更加好。另外店員亦都靠得非常之近,問我哋好唔好食,其實真係唔好食,可唔可以望吓食客人個反應先至再問,其實真係唔好食囉。 同埋我同朋友傾緊偈,佢不斷咁埋嚟問我哋嘢,非常之騷擾。
同埋我同朋友傾緊偈,佢不斷咁埋嚟問我哋嘢,非常之騷擾。
2024-01-13 149 浏览
依間已經食過好多次lu🥹次次po story都會有朋友問邊間😂日式串燒好常見 而依間居酒屋係食串揚既串揚係關西流行小食 食物沾上炸漿油炸依間來自大阪既串揚專門店 係大阪東京共有 12 間分店裝修好舒服 木系居酒屋格局🪵枱面有好多款調味料 配返唔同既食物餐前小食係生椰菜片 蘸燒汁食 好refreshing🌿以下係我個人推薦:前菜✿ 手羽先唐揚 $60 ✿ 👍🏻👍🏻👍🏻串揚✿ 雞肉紫蘇卷 $29 ✿✿ 椎茸 $28 ✿✿ 蘆筍 $34 ✿ 👍🏻👍🏻👍🏻✿ 蓮根 $29 ✿ ✿ 半熟煮玉子 $28 ✿ 👍🏻👍🏻✿ 海老 $35 ✿✿ 年糕 $25 ✿ 👍🏻👍🏻燒物✿ 雞肉棒配月見汁 $35 ✿ 👍🏻👍🏻✿ 燒牛舌 $33 ✿✿ 燒薩摩雞頸肉 $28 ✿ 👍🏻✿ 薯仔 $25 ✿Sake✿ 久美之浦300ml $298 ✿基本上我次次黎食既野都差唔多🤣如果食得落甜品 我推薦炸蘋果配雪糕🍎🍧😍😍店員服務好好 每次上黎無論幾忙都會耐心介紹食物同食法醬汁等等每次用餐體驗都好好👍🏻
日式串燒好常見 而依間居酒屋係食串揚既

• 半熟煮玉子
  • 燒飯團
  • 炸富士蘋果
2024-01-13 132 浏览
朋友話帶我黎一間食物好食又熱鬧既樓上居酒居。上到黎真係好好feel, 多人可以坐他他咪,小人坐bar枱睇埋廚房煮野食。 免費椰菜🥬天使の海老呢到既signature. 都真係要打返張卡。店員話由頭到尾都食得,蝦腳同蝦尾真係卜卜脆,蝦身肉夠厚,又有鮮味,加埋少少檸檬汁提鮮一流。炸流心蛋串揚版既蘇格蘭炸蛋,佢仲要係流心既。咬開一口啲蛋汁流晒出黎。本身只有蛋味,加埋鹽就更加有層次。燒柚子豚有燒烤蕉香味,豬肉粒好彈牙,已經有鹽調味,唔使調味已經夠味,但加少少辣醬仲滋味。蕃茄芝士雞肉外貌好靚仔,兩舊雞肉夾住個cherry tomato o, 芝士有炙燒過,再上面有羅勒醬。成條串燒好fusion, 雞肉同蕃茄都好juicy. 日本金時紅薯店員叫我地先試左原味,唔夠味再加串揚汁。原味已經好夠,薄薄的炸味包住甜甜既紅薯,口感軟糯,食落口仲出晒煙。日本炸洋葱我本身一般,但朋友鐘意食,就order左。食落口有驚喜,唔會係洋蔥既辣口,反而係好juicy 好甜。熱柚子蜜同是日果汁(蘋果汁)熱柚子蜜比例份量岩岩好,岩晒養生中女。蘋果汁加左冰,其實配熱辣辣既串揚都係正既。三文魚茶漬飯一個燒過既飯團放係湯上面,飯團

免費椰菜🥬

天使の海老

炸流心蛋

燒柚子豚

蕃茄芝士雞肉

日本金時紅薯

日本炸洋葱

熱柚子蜜同是日果汁(蘋果汁)

三文魚茶漬飯
一個燒過既飯團放係湯上面,飯團上面就有兩塊熟既三文魚,店員仲會比埋芥辣同漬物你。將所有野整碎,就會有好好味既茶漬飯啦,仲有飯蕉好有咬口。