2019-12-16 77 浏览
來到這個Food PlayGround美食廣場 再次覓食🤭這次決定找麵食 看到其他客人在享用賣相不錯決定和朋友去試試看吧 等了十分鐘就可以取餐挻快·椰香沙嗲牛肉南瓜闊麵 HKD$75賣相不錯 闊麵比較煙韌有咬感 闊麵吸收了醬汁所以更加入味很香 牛肉不會太韌挻不錯耶~·三文魚露荀茄干香草闊麵 HKD$82這個配搭我挻喜歡 有我喜歡的三文魚和茄干兩者味道挻配合的 酸酸的茄干可以為食物帶點鮮味三文魚又有奧米加三很健康 很快就被我食清光整碟這家素質不錯耶 味道很香闊條麵有咬感 份量很多🤭坐在店鋪附近還可以聞到食物香味🙈 未食已流口水
來到這個Food PlayGround美食廣場 再次覓食🤭
這次決定找麵食 看到其他客人在享用賣相不錯
決定和朋友去試試看吧 等了十分鐘就可以取餐挻快

·椰香沙嗲牛肉南瓜闊麵 HKD$75

賣相不錯 闊麵比較煙韌有咬感 闊麵吸收了醬汁
所以更加入味很香[色][色] 牛肉不會太韌挻不錯耶~

·三文魚露荀茄干香草闊麵 HKD$82

這個配搭我挻喜歡 有我喜歡的三文魚和茄干[色][色]
兩者味道挻配合的 酸酸的茄干可以為食物帶點鮮味
三文魚又有奧米加三很健康 很快就被我食清光整碟

這家素質不錯耶 味道很香闊條麵有咬感 份量很多🤭
坐在店鋪附近還可以聞到食物香味🙈 未食已流口水[调皮]

2019-12-12
2019-12-16 85 浏览
商場高級,諗住food court食物都唔會差得去邊,想食麵類最後選擇左意大利粉。點左個三文魚露筍茄干香草菠菜闊麵,轉菠菜幼麵,再加配是日餐湯。上碟是發現係普通幼麵,問店員,話落錯左單,無得換。。算。。。。一開始食覺得好香好夠味,食多兩啖就覺得超鹹,咪飲啖湯囉,完全只有麵粉味,除左麵粉味,只有麵粉味,飲左幾啖真係頂唔順放棄左。最後頂硬上食哂個意粉,食飽打個隔,餐湯嘅麵粉味湧返上黎,果下真係想嘔。🤢😵

2019-12-09 96 浏览
在尖咀辦完事情,來到這商場,因為已經三點多,還未吃午飯,所以很餓,只想快快找地方吃個午飯,來到這商場的food playground,見到這個是手製麵條,所以就揀了這間。這裡買完食物,店員會將一個儀器給食客,食物一準備好這個儀器就會响,等客人去取食物。鵝肝菌黑松露意大利粉,裡面有很多菇菌,味道適中,不會太咸,份量都很足,意粉不會太腍,又不會太硬,有口感。因為貪心想試多款,所以要了一個鮮蝦香草茄醬意大利粉回家吃,意大利粉上有幾隻蝦,蝦爽脆,茄醬味不會太濃,都蠻健康,意粉味道不會因為外賣而變腍,份量都唔會太少。這裡唯一的食意大利粉店,還要手工製,都不失為新嘗試!

鵝肝菌黑松露意大利粉

鮮蝦香草茄醬意大利粉

這裡唯一的食意大利粉店,還要手工製,都不失為新嘗試!
2019-12-07
鵝肝菌黑松露意大利粉
鮮蝦香草茄醬意大利粉
K11 musea新商場入面有好多靚餐廳 不過都真係貴到唔捨得食 有d仲係普通野食但升到勁高個價錢 我呢d慳家嘅梗係落地庫食food court啦 .行左一個圈 揀左幾樣野嚟食 見到d人食個個黑松露牛肝菌寬條麵好似幾吸引咁 試下先 佢加$8 仲有餐湯 餐湯係南瓜湯 磨到好溶好濃味 有驚喜呀 個寬條麵有好大pat 黑松露醬係面 撈埋一齊好香 仲有個汁都煮得唔錯 不過我覺得個面太林 如果硬d有咬口d會更好 .仲有佢擺碟唔係好靚 用個有耳仔嘅鑊仔裝住 如果用隻大碟就會再靚d

味道一般般,鹽好似不用錢,咸到我不能接受,其實就係換上西式材料的中式豉油王炒麵,這個價錢在food court會有更好的選擇。好後悔浪費了一餐澱粉質的 quota.
2019-11-30
2019-11-02 152 浏览
到K11 Musea 行街,好多餐廳都大排長龍,所以試下food court ..Order 左香辣海鮮炒意大利蛋麵,以為用鑊仔上會熱辣辣,可惜沒有。。份量偏少,味道咸,炒得不夠乾身,比一般茶餐廳的炒意粉還要差一點。這個價錢可以有更好的選擇

這個價錢可以有更好的選擇
2019-10-30 105 浏览
尖涉咀K11 MUSEA新商場B2 層美食廣場Food Playground有很多不同國家美食例如有韓國菜、中菜、中日菜、素食西餐、泰國菜、意式菜、水果茶、蛋糕店、還有懷舊餐室等等......價錢十分親民,座位也滿多,座位與座位之間好寬躺好有個人空間感,大自然裝潢;令人感覺舒服舒坦。 italio wok (意式fusion麵食)是其中一間店,賣點是健康,現場製作麵,牛肉闊條麵~店家掌握火喉剛剛好炒牛肉滑嫩,牛肉片醃得好入味,成碗面不油膩乾身,可惜的是闊條麵硬了少許。

賣點是健康,現場製作麵,

牛肉闊條麵
2019-10-20 126 浏览
去K11 musea行完差不多到晚飯時間但唔太餓,諗住求其食D嘢閃人。見呢間得兩條友排隊,就試佢啦最緊要快!Order咗個叉燒干炒菠菜意粉 $8x點知...見住前一個order嘅內地客拎住佢嗰份,等黎等去都唔見staff煮我個意粉,三四個字後問staff一味話煮緊,再睇佢煮其他人嘅,全部同款,what!?原來懶洗鑊所以唔煮我嘅! 有冇搞錯!? 足足等咗超過八個字先有!!個意粉鑊氣係有但同一般茶記嘅冇分別,份量亦唔係多,個麵濕嘅,完全唔係所謂干炒,根本唔值呢個價😡
Order咗個叉燒干炒菠菜意粉 $8x
干炒叉燒菠菜意粉
新開的K11 musea 商場,一直沒有時間去看一下誰知道公司的週年活動,竟然在這商場舉辦,所以一群同事便決定早一點到K11 musea吃一個LUNCH和逛一逛K 11musea 的美食廣場有很多不同的種類,然後我看到這一間吃意粉的,就覺得很想試一試,因為它們是用鐵鍋炒意粉,很像使用了西式的食材,但卻是使用了中式的手法,所弄成的中西式意粉,很特別!辣海鮮炒意粉 $78 從性價比來說,真的不高因為份量不多,可能只是夠一個正常男性剛剛好飽肚而已但是味道則不錯,因為有中式老干媽辣醬的味道,然後又真的有一點鍋氣只是這個意粉很干,一點汁也沒有,吃下去口感真的很像一團麵粉所以這一個意粉是偏向中式炒麵的感覺總結來說,味道不錯,但是口感和性價比上,真的不值這一個價格。
新開的K11 musea 商場,一直沒有時間去看一下

辣海鮮炒意粉 $78
從性價比來說,真的不高
因為份量不多,可能只是夠一個正常男性剛剛好飽肚而已
只是這個意粉很干,一點汁也沒有,吃下去口感真的很像一團麵粉
所以這一個意粉是偏向中式炒麵的感覺

2019-09-06
2019-09-26 192 浏览
好耐無過k11 開工,諗住快手快腳去food court食lunch, 睇返其他食評先知原來呢度係新開嘅, 環境裝修幾整齊高級, 不過人頭湧湧仲好鬼嘈 ,以食階黎講,個價錢做好貴添,不過尖沙咀舖租貴。揀咗間食意大利嘢嘅italio, 星洲海鮮炒南瓜意粉$85 加咗$10要汽水 咁就埋單近100元.即叫即炒 ,小鍋造型,整體分量少,個意粉比較硬身同乾, 可能因為我鍾意比較食軟身 ,唔算辣好味嘅! 有三隻蝦, 叉燒片,火腿片,青椒條 ,洋蔥條,用料充足,但刀功有待改進。
揀咗間食意大利嘢嘅italio,
即叫即炒
星洲海鮮炒南瓜 意粉
2019-09-26 137 浏览
來到 K11 Musea 的 food court ,想試下新野選擇了Italio Wok,全店只是售賣4 款pasta,分別有......香辣海鮮意大利蛋麵$88星洲炒意大利南瓜麵$82乾炒牛肉意大利菠菜麵$88老干媽雞絲意大利紅菜頭麵$82最後我點老干媽雞絲意大利紅菜頭麵$82,我選擇了幼麵spaghetti,用了個鑊仔盛載,都是即叫即炒,店員會俾個call 機,預備好的食物後個call 機會振動著燈,等了約15分鐘,老干媽雞絲意大利紅菜頭麵賣相都不錯,可是口感及味道真是一般,雞絲份量算適中,可是幼麵麵身較硬,微辣算適中,而且煮得太油,價錢有點貴而且不包括飲品,真是沒有下次。

香辣海鮮意大利蛋麵$88
星洲炒意大利南瓜麵$82
乾炒牛肉意大利菠菜麵$88
老干媽雞絲意大利紅菜頭麵$82

老干媽雞絲意大利紅菜頭麵
2019-09-20
2019-09-22 163 浏览
K11 Musea新開張七點到去到周圍嘅食肆都滿曬多數都要排勁耐隊有啲餐廳甚至已經唔派籌所以去咗食food courtFood court選擇都多不過好多食物又係賣曬 最後決定嚟咗呢間Italian Wok食見到佢嘅主打係炒意粉但係口味有別於傳統唔係白汁或者番茄汁我叫咗星洲味道朋友叫老乾媽味道最後出嚟唔係意粉 而係幼面而且好硬味道亦唔見得特別同出面一個普通星洲炒米叉唔多配佢所謂嘅意粉其實係幼麵亦都唔好食重點係佢呢個意粉買成八十幾蚊好肉痛永遠都唔會再幫襯呢間嘢但我相信呢間嘢都唔會維持得好耐以咁嘅食物質素同價錢
K11 Musea新開張

但我相信呢間嘢都唔會維持得好耐
以咁嘅食物質素同價錢
2019-09-06
2019-09-22 92 浏览
係食甜品之前,決定要食少少鹹嘅嘢先至再去食雪糕,所以就去咗food court到睇吓有咩食,上文提到,係點餐機可以好方便咁落order叫嘢食,見到Italian wok d意粉好吸引,價錢亦唔算特別高,所以都叫咗個嚟試吓!🍝🍝叫咗個炒海鮮天使麵,應該係即刻炒嘅,所以拎到嘅時候好熱,但略嫌個份量有啲細,盛惠$88,三四啖就食晒啦,海鮮嘅份量亦都好少,食落都冇咩味,唯一值得一讚嘅係標榜手做意粉,啲意粉食落去好彈牙

2019-09-17 121 浏览
乾炒牛肉意大利菠菜麵 ($75)雖然係Food Court 既野食,但位置係K11 Musea & 用菠菜麵咁新奇諗住會好食😂但個份量比我想像中少,而麵條太過硬身&偏乾~係牛肉片還可以似乾炒牛河D牛肉😌希望之後會好食D la🙈Taste: 6/10
乾炒牛肉意大利菠菜麵 ($75)
希望之後會好食D la🙈
Taste: 6/10
2019-09-15 112 浏览
今日 14/9/19 黎到新開嘅K11 Musea 行街,但行街之前一定要醫肚食個晏先,之前睇到FB 話B2 層有food court, 睇見又唔錯,所以就落去試下。落到去, 超多人,我就去咗自助售票機嗰度買,但其實選擇唔太多,有6 間食市選擇,簡左呢間,買左星洲海鮮炒麵 (其實覺得無咩好食)。** 望落好似唔錯,但食落一般。好咖喱粉嘅重口味,係似星洲米咪味道,但感覺唔係炒,係似撈,成餅野咁,有3 隻蝦,唔算細,有叉燒絲,火腿絲,青紅黃椒絲,不算女好足料,但係ok 嘅,食落都麻麻地,最差係叉燒絲縮縮地我已經畀我老公再試一試個叉燒有冇問題,免攪錯,但真係有啲餿味囉。下次再試其他舖吧。

2019-09-14
午餐