餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-10-06 75 浏览
今日黎左間觀塘新開既西餐廳食飯,門面同室內外都佈滿左好多唔同既花,而且餐廳有好多白色為主既擺置,好有一個花園既感覺,非常舒服門口仲有一個好攪笑既公主樣,未入去之前已經忍唔住要影低佢個衰樣紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138呢個意大利飯既汁非常野味,呢間餐廳覺得佢個汁係做得好好,好有帶出到個牛面頰肉既味道,而且佢既牛面頰肉非常大舊,而且都好淋意大利飯正宗應該係大部份都係生米,不過我反而鐘意食佢呢一隻冇咁生既,食落去淋少少易入口好多,不過佢都保持到佢一粒粒既口感士多啤梨紫薯爆谷班戟 $78呢個期間限定既士多啤梨紫薯pancake,真係要早d叫,我地1930叫已經得番最後一個!好彩叫到!佢個爆谷係有少少焦糖味,雖然唔算叫做好夾,不過係好食!🤗我好鐘意食佢呢隻pancake,厚而且包左好多層,入面夾住左好厚既一層紫薯,真係好好食,襯佢仲有真係想再食多一次,佢唔係好甜,但係夾,同埋都幾飽肚🤣,食到後面真係差d食唔曬!😝熱情果薄荷梳打 $78呢杯熱情果唔係好酸,加埋梳打既味道,酸酸甜甜,幾fresh同有少少開胃既感覺🤤 不過就唔係好飲到好有薄荷味🤣想講呢一間既pancake非常岩打卡,好靚呀🤣 上

紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138
紅酒汁牛面頰肉意大利飯

士多啤梨紫薯爆谷班戟 $78
士多啤梨紫薯爆谷班戟

熱情果薄荷梳打 $78
熱情果薄荷梳打

想講呢一間既pancake非常岩打卡,好靚呀🤣 上面係我個fd叫既蘋果肉桂pancake,我試左一啖,好有蘋果批既feel,都幾好食,不過我個個紫薯再好食d

紅酒汁牛面頰肉意大利飯
士多啤梨紫薯爆谷班戟
熱情果薄荷梳打
2022-10-06 34 浏览
其實現代人真的喜歡用簡寫, 順手沾來,就有:說服自己洗錢時:YOLO = You only live once賺錢時就要:ASAP = As soon as possible今天我們來的這間餐廳也趕上了這股熱潮, 因為它的名字也是一個英文縮寫:INN = I'm not Nothing餐廳的名字很型格:I am not nothing = i am something? 感覺就是店東拋出的一道宣言, 宣示「我」這個本體的存在。。。我第一時間想起法國哲學家 René Descartes 的哲學名句「我思故我在」(法語原句:Je pense, donc je suis)。其意思是:從我在思考這一觀點上,就能推論出我的存在。餐廳的裝修,是走少女心迪士尼小公主的城堡風格, 跟餐廳的命題有一點「距離感」,而且門外小公主自畫像的容貌有一點「另類」,不知是店主的內心寫照, 還是想表達一種diversity & inclusion 的大愛概念!? 如果有機會,我也希望訪問一下店主。。。餐廳的食物款式也很「大愛」 ,可謂集各家之大成, 由英倫美食炸魚薯條、 All day breakfast 、到美國風
其實現代人真的喜歡用簡寫, 順手沾來,就有:

INN = I'm not Nothing

餐廳的食物款式也很「大愛」 ,可謂集各家之大成, 由英倫美食炸魚薯條、 All day breakfast 、到美國風的炸洋蔥圈牛肉漢堡都有得點。。。

我們今天選擇來這裏Eat,也可以說是趁機會來擦一擦存在感、打打咭,證明一下自己的existance。。。

戶外位置:

我們今天Eat了以下兩款歐式套餐:

House soup 今天是蘑菇湯, 很creamy,味道也濃淡有致,不錯!

紅酒燴羊膝意大利飯 ($128)

羊膝吃起來時一點羊肉騷味也沒有, 反而有一種濃濃的迷魂香( 我是指香草的香味)配襯著濃郁的肉味!羊膝的肉很結實、煮得很透徹又入味, 吃起來口感很好, 吃完後有一種實在的飽肚感和存在感。

Risotto 吸收了羊肉的汁液,感覺每一粒米粒都很晶瑩飽滿, 像包了一層香氣撲鼻的肉汁似的,真心MM7 (好正)!

香煎焗厚切豬肉眼配蕃茄沙沙($128)

不知是否剛才的羊膝飯太有滿足感,吃得我半飽,有點「飯氣攻心」。。。 所以我很喜歡這個豬扒上的番茄沙沙醬。。。 酸酸甜甜的,降低了厚豬扒的油膩感。

厚切豬扒煎得剛好,不油膩而且很有肉味;吃起來肉質井井有條, 不太淋又不太韌,剛好保留了合味道咬口, 吃完很有滿足感!

飲品方面,也選了店家推薦的特飲:

夏日特飲薄荷西瓜冰 (期間限定) $48 (跟餐半價$24)

西瓜汁加了薄荷葉原來是蠻好喝的, 甜得來有一點冰冰涼涼的感覺, 有一種可以捉緊夏天尾巴的感覺!

青檸薄荷梳打 $46 (跟餐半價 $23)

我sweet故我在, 這個特飲酸酸甜甜, 讓今天有心刷存在感的我們, 可以實在地一併感受下世界的甜和酸,很寫實!

。。🦉
。。。。。。。。

後記: 和大家分享歌曲 I'm not nothing (by Beth Crowley) 裏面很有意思的歌詞。。。 希望大家都好好活出生命!
「I thought it would be hard to begin again
I'll write a brand new story with a happy end
I survived, so tonight, I am taking back my life
And I'll show you, that I am not nothing... 」

。。🦉
。。。。。。。

#福福郎的日常 #inn #裕民坊 #iamnotnothing #selfconfident #味道的故事
#fukurotheowl
#lunchbreak #savoirfaire #this_is_how_we_roll
#打卡位

。。。。。。。。🦉

福福郎staycation食評系列, 有全港十八區的特色餐廳介紹 ,你今日睇曬未?! 請按左上角的「福福郎貓頭鷹頭像」, 參閱我的其他文章。

2022-10-03
庆祝纪念
纪念日
  • 紅酒燴羊膝意大利飯
2022-10-06 39 浏览
✨黑松露醬配香脆薯條$68🍟薯條大大份,熱辣辣又香脆。淨係靠黑松露粉已經好夠味。✨紅酒燴牛面頰肉意大利飯$138牛面頰肉煮得好入味,軟腍重膠質。意大利飯有少少雜菌,有口感又有少少菇類鮮味。✨香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿$138扁意粉嘅醬汁一入口就超重鴨油香,仲有少少sun-dried tomato🍅嘅酸甜味道。扁意粉有少少口感,質地啱啱好。✨士多啤梨爆谷忌廉紫薯班戟$78Crepe包住厚厚嘅紫薯蓉🍠,和風配搭幾好味。紫薯蓉幼滑濕潤,甜度啱啱好。
✨黑松露醬配香脆薯條$68
🍟薯條大大份,熱辣辣又香脆。淨係靠黑松露粉已經好夠味。

✨紅酒燴牛面頰肉意大利飯$138

✨香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿$138

✨士多啤梨爆谷忌廉紫薯班戟$78
2022-10-06 20 浏览
午飯時間係觀塘裕民坊俾呢間以歐陸式宮庭花園裝修既cafe吸引左入去食lunch。餐廳有分室內和室外,周圍都佈滿著花草。坐室外就如置身於秘密花園中,夏天都唔會覺得熱,因爲風扇足夠。室內氣氛都好典雅,有蠟燭同雕塑擺設,充滿浪漫氣息。打卡絕對一流。紅酒燴羊膝意大利飯 $128羊膝真係原隻上,配有青瓜、小番茄、芝士。羊膝已經燴到好淋,唔洗用刀都可以分開肉同骨。入口有微微嘅紅酒味,亦都唔缺乏羊嘅味道。而飯粒軟硬度適中,有傳統意大利米嘅硬度。澳洲草飼西冷扒8安士配燒汁 $158擺盤充分地利用左各種蔬菜,做到五顏六色,頗為出色。西冷搭配薯蓉、黃色既翠玉瓜、青瓜、車厘茄做襯托。面上在鋪上紫色既花朵同埋綠葉,香氣撲鼻。餐湯南瓜湯南瓜味,好濃郁。好Creamy,又唔會太甜。提提你飲之前要攪一攪喔。夏日薄荷西瓜冰咁熱嘅天氣梗係要飲呢個消暑尤物,就係期間限定嘅飲品。西瓜冰係由新鮮西瓜榨汁製成嘅,加入薄荷葉攪勻。品嚐到西瓜既甜味帶有薄荷既清新味,認真消暑。派對白桃烏龍茶套茶具十分耀眼,金色嘅手柄配上花紋玻璃好有貴族feel。白桃味相當濃,容易入口。總括而言,餐廳嘅性價比都頗高。以親民價錢配上豪華嘅裝修,高質嘅食

紅酒燴羊膝意大利飯 $128

澳洲草飼西冷扒8安士配燒汁 $158

餐湯南瓜湯

夏日薄荷西瓜冰

派對白桃烏龍茶

總括而言,餐廳嘅性價比都頗高。以親民價錢配上豪華嘅裝修,高質嘅食物,而且地點超級方便,距離地鐵站3分鐘路程。啱曬放工或者附近行完街既你。

2022-10-05 20 浏览
呢間餐廳之前食過覺得好食所以今次帶朋友嚟試原來觀塘呢間分店個裝修仲靚仲夢幻同宮廷風門口呢張相勁搞笑呢間分店呢個位勁靚襯未有人影咗一張相叫完野食就已經坐滿哂人居然仲有户外坐位涼啲嘅時候一定要嚟坐户外食嘢周圍都佈置到咁靚好難唔影多幾張相入正題呢兩個主食都好正我叫嘅係卡邦尼意粉蛋黃味好濃每條意粉都掛滿哂汁我叫嘅係左手邊個杯西柚檸檬🍋梳打好fresh !!!推介大家必試食意粉咁creamy 要叫返清新嘅野中和下我同朋友都分別叫咗個法式pancake 勁抵食必叫平時去其他地方食都差唔多$100一碟呢度平好多但仲好食啲仲整得咁靚啲裝飾真係一流食到勁飽推介
呢間餐廳之前食過覺得好食

所以今次帶朋友嚟試

原來觀塘呢間分店個裝修仲靚
仲夢幻同宮廷風

門口呢張相勁搞笑

呢間分店呢個位勁靚

卡邦尼意粉
西柚檸檬梳打
  • 意大利煙豬肉卡邦尼意粉
2022-10-04 20 浏览
This cafe is decorated with flowers🌸🤍𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚 $78Lobster bisque served with grissini🦞-𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙗𝙡𝙪𝙚 𝙢𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨 𝙞𝙣 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚 $168Size of blue mussels were quite large and garlic toast went so well with the sauce🧄🍞-𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙛𝙚𝙣𝙣𝙚𝙡 𝘼𝙪𝙨𝙩𝙧𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙡𝙖𝙢𝙗 𝙧𝙖𝙘𝙠𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙖𝙩𝙖𝙩𝙤𝙪𝙞𝙡𝙡𝙚 S258Lamb rack was cooked medium ans it was sooo tender!🤩-𝙏𝙖𝙜𝙡𝙞𝙤𝙡𝙞𝙣𝙞 𝙩𝙤𝙨𝙨𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙥𝙚𝙨𝙩𝙤 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥𝙨 $178Really love the texture of tagliolini - it’s served al dente!💯 Scallops were well pan-fried and matched with pest

𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚 $78

𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙖𝙩𝙖𝙩𝙤𝙪𝙞𝙡𝙡𝙚 S258

Really love the texture of tagliolini - it’s served al dente!💯 Scallops were well pan-fried and matched with pesto sauce💚

𝙋𝙤𝙥𝙘𝙤𝙧𝙣 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩𝙨 𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙥𝙖𝙧𝙛𝙖𝙞𝙩 $78
We had parfait as dessert to end this dinner🍨 Caramel popcorn on top and with various fruits in between partfait layers🍓🍑🍊🍍🤍
2022-10-02 54 浏览
新開嘅裕民坊餐廳,入邊有好多小店,行街嘅時候經過呢間餐廳外表好靚,十足歐洲宮廷風格原本以為價錢好貴,點知價錢比一般Cafe差不多,而且性價比十分高,無論賣相、餐廳裝修、舒適程度亦都不錯餐廳有開陽嘅室外位置,遲啲凍少少可以坐出嚟,更加寧靜,而且打卡亦靚成日見到呢隻公仔,好似老夫子入邊啲主角咁,幾搞笑😂🤣Braised Beef cheek in red wine risotto紅酒燴牛面頰肉意大利飯$138牛肉十分重紅酒🍷的甜味,又冧又入味而且牛肉嘅份量都唔少,自己一個食有啲飽意大利飯保持口感,粒粒分明Garlic king prawn. Australian tenderloin 607焗蒜蒜牛油虎蝦配澳洲牛柳6安士$258

成日見到呢隻公仔,好似老夫子入邊啲主角咁,幾搞笑😂🤣

紅酒燴牛面頰肉意大利飯
牛肉十分重紅酒🍷的甜味,又冧又入味
而且牛肉嘅份量都唔少,自己一個食有啲飽
意大利飯保持口感,粒粒分明

焗蒜蒜牛油虎蝦配澳洲牛柳6安士
2022-10-02 25 浏览
-INN - I’m Not Nothing🍽-紅酒燴牛面頰意大利飯 $138平時食Risotto好少見到有牛面頰所以小編決定試一試!牛面頰係炆到勁林入口即溶加上紅酒燴勁香😍-烤焗德國豬手配燒菠蘿 $198豬手有驚喜!可能用左烤焗方法既佢豬手皮係好脆但咬落又會有d煙韌😋而且肥瘦都均勻唔會成隻都係皮🤣-香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78超澎湃既棒子醬岩哂鐘意食Nutella既小編🤣榛子醬一定要配香蕉🍌先最夾😋另外記得加$10要雪糕冇左就差好遠力😂-士多啤梨藍莓Smoothie $48Smoothie好足料啖啖都飲到🍓🫐味但可以再凍d咁就更正🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_觀塘#foodieluveat_西餐#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #
INN - I’m Not Nothing🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_觀塘
#foodieluveat_西餐
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #觀塘 #西餐 #cafe #dessert #crepe #多國菜
2022-09-27
  • 士多啤梨藍莓奶昔
  • 烤焗德國豬手配燒菠蘿
2022-09-30 49 浏览
每次想約朋友傾計談心, 就會諗起觀塘裕民坊的INN, 地方靚靚而且lunch set又不貴, 充滿歐陸風味的餐廳, 女仔真心鍾意。INN All day breakfast牛油果 🥑香煎豬肉腸 蕃茄🍅 炒雜菇🍄 煎煙肉 🥓香烤蒜蓉多士🍞 牛奶炒蛋🍳 新鮮沙律菜 🥗,非常豐富的配搭。 影相打卡好靚。 ,擺盤漂亮顏色又鮮豔, 蒜蓉多士配搭餐湯, 更加好味。香煎厚切豬肉眼配蕃茄莎莎厚切豬扒份量不少 ,兩邊烤得金黃 ,豬扒肉質嫩滑, 仍能保持水分 ,配搭番茄莎莎 味道清新酸酸甜甜 ,配菜是意大利雙色青瓜。西柚檸檬梳打🍋🍊熱情果薄荷梳打🍹🍹特別推介跟餐價錢轉特飲, 唔記得咗加幾多錢,好似係半價。 但真心推薦, 特飲調配得很好, 酸甜度適中清新可口。

INN All day breakfast

香煎厚切豬肉眼配蕃茄莎莎

西柚檸檬梳打🍋🍊
熱情果薄荷梳打🍹🍹

• 熱情果薄荷梳打
2022-09-29 32 浏览
2022.09.28識我既朋友仔都知我好鍾情法國菜🇫🇷今日放工黎左呢間裝修以優雅風格🤍設有戶外戶內位😍既餐廳食晚飯薄荷西瓜冰🍉 $48好fresh🌿又清爽,完全透心涼🧊香蕉🍌朱古力🍫奶昔 $48有滑溜既cream 係頂部😍飲落好甜又smooth 加上啜吸到香蕉🍌時更creamy 👅法式紅酒梨🍷配雪糕🍨 $68軟軟既啤梨果肉帶著紅酒香味🍷同肉桂既香甜🤎酸酸甜甜!加上滑溜既雲呢拿雪糕🍨同cream ⚪️令人無法抗拒😝油浸法國鴨脾🦆配蜜桃🍑砵酒汁 $178入口外皮酥化好香脆😋咬落有油香滲出😍肉質腍嫩👍🏻加上有薯菜中和油膩☺️刺身帶子薄片配青檸油醋汁 $138刺身帶子入口黏軟鮮味,其青檸油醋汁令帶子鮮味更提升!時日餐湯 $28今次係南瓜🎃忌廉湯🥣南瓜味濃,加上忌廉十分軟綿幼滑🤍
2022.09.28

識我既朋友仔都知我好鍾情法國菜🇫🇷

薄荷西瓜冰🍉 $48
好fresh🌿又清爽,完全透心涼🧊

香蕉🍌朱古力🍫奶昔 $48

法式紅酒梨🍷配雪糕🍨 $68

油浸法國鴨脾🦆配蜜桃🍑砵酒汁 $178

刺身帶子薄片配青檸油醋汁 $138
刺身帶子入口黏軟鮮味,其青檸油醋汁令帶子鮮味更提升!

時日餐湯 $28
今次係南瓜🎃忌廉湯🥣南瓜味濃,加上忌廉十分軟綿幼滑🤍

2022-09-29 24 浏览
呢日放工之後去左觀塘行街,見到裕民坊呢間餐廳嘅裝修好靚,好似去咗一個好優雅嘅花園咁,就同屋企人入去食dinner。打開餐牌,呢度有幾多選擇。主食方面,我哋點咗香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿,意粉present得好靚,令人食慾大開。意粉加入左蕃茄仔、香草、巴馬火腿、同埋肥美嘅鴨肝,好好味。另外仲點咗香煎鱸魚配嫩菠菜,鱸魚肉口感嫩滑,加埋少少酸嘅醬汁,好開胃。甜品方面,我哋點左芒果熱情果班戟卷,酸酸嘅熱情果中和左甜嘅芒果,味道好balance。飲品方面,香蕉朱古力奶昔夠晒濃郁。

打開餐牌,呢度有幾多選擇。

飲品方面,香蕉朱古力奶昔夠晒濃郁。
2022-09-29 26 浏览
返工有時太忙都想搵個地方Hea下😂今次去左觀塘新新地嘅商場度搵食🤭平時去觀塘真係好少行黎呢邊🫣估唔到會有間靚靚地嘅café🥰可以忙裏偷閑打下卡😍餐廳有室內同室外,室外比室外大,兩邊有打卡位,呢排有啲風就可以坐下室外🤭Weekday Lunch Time 唔算好多人,叫左個set Lunch食😎首先會有個餐湯,我地今次係似甘荀湯🫕🥓All Day Breakfast其實我真係成日會選擇呢個set,因為貪佢乜都有🤪佢有好少見到嘅牛油果、豬肉腸、脆煙肉、忌廉炒蛋、炒野菌、焗蕃茄、蒜蓉牛油多士、焗蕃茄同沙律菜🤩真係豐富到不得了😌每樣野都用心製作,唔會馬虎了事😚🍔炸洋蔥圈澳洲和牛漢堡配沙律薯條唔係講笑,呢個Burger看似適中size,但其實好大個,朋友食左一半就話飽飽地😂和牛肉汁鮮甜,會容易整污糟手,所以要食得好小心😝🍹熱情果薄荷梳打 & 西柚檸檬梳打成杯野係勁有心思,會有個熱情果同西柚係上面,唔好太甜,解渴一流🤩

首先會有個餐湯,我地今次係似甘荀湯🫕

🥓All Day Breakfast

🍔炸洋蔥圈澳洲和牛漢堡配沙律薯條

和牛肉汁鮮甜,會容易整污糟手,所以要食得好小心😝

🍹熱情果薄荷梳打 & 西柚檸檬梳打

2022-09-24 51 浏览
再次幫襯呢間法式高質餐廳❣️估唔到開張一年幾 平日仲係大排長龍 坐滿食客 天氣涼涼地 坐室外係另外一種風味猶如置身於法國小鎮🇫🇷藍龍蝦配墨汁意大利粉 $258聽個名已經夠晒睇頭 龍蝦唔算大隻 飯嘅份量都唔太多不過味道非常香濃 飯粒非常有咬口淡淡都係墨汁嘅香味😍🥣餐湯 $28入口充滿香濃嘅南瓜味🎃🧈法式焗香草牛油田螺配法包 $88青醬嘅味道非常香口 配埋綿滑嘅薯蓉田螺大大粒 配埋香脆嘅法包🤤✨士多啤梨忌廉紫薯班戟 $78期間限定😍甜品好出色 班戟好軟熟 忌廉唔會太膩 裏面有紫薯粒 增加口感 仲有士多啤梨同爆谷伴碟 非常豐富❗️🥤🍓藍莓奶昔 $48上枱已經聞到濃郁嘅士多啤梨味 甜度適中 味道十分清新 超級推薦🤩無論係室內室外都有豪華嘅裝潢好適合同三五知己打卡📸慶祝生日🎂當日都有蚊 多口問句有冇蚊怕水店員即刻提供到 加分加分👏🏻

再次幫襯呢間法式高質餐廳❣️

好適合同三五知己打卡📸慶祝生日🎂
當日都有蚊 多口問句有冇蚊怕水
店員即刻提供到 加分加分👏🏻
2022-09-24 1708 浏览
🌃 餐廳位於觀塘裕民坊, 主打法國菜式, 餐廳設計以歐陸式宮廷花園為主調, 餐廳門口及室外座位圍牆都佈滿了白花, 餐廳裏面擺設富有藝術感嘅雕塑, 同埋富麗堂皇嘅燈飾, 感覺身處在宮廷花園中共享美食,觀感舒適寫意, 係一個暫時脫離鬧市,舒緩壓力嘅好地方。.🥘 紅酒燴羊膝意大利飯💲 128👉 紅酒燴羊膝超級大份, 羊膝肉包住長長的大骨頭, 口感軟淋鮮嫩, 沒有一點羊羶味, 啖啖肉啖啖滿足, 加上蕃茄意大利飯, 非常開胃。.🥘 香煎厚切豬肉眼配番茄沙沙💲 128👉 豬扒真的很厚切, 煎得恰到好處, 內裏保留肉汁, 好juicy, 仲保存到鮮嫩而有彈性嘅口感, 一啲都唔鞋,豬肉眼同蕃茄沙沙係好朋友, 兩者味道好夾。.🍜 是日餐湯(椰菜花湯)💲 午餐附送👉 餐湯是每日隨機更改款式, 椰菜花湯幾creamy, 都隱約飲到椰菜花碎, 感覺幾清新。. 👉 最後小編叫了一杯夏日薄荷西瓜冰 🍹同埋士多啤梨藍莓奶昔🍹, 特飲跟餐半價,兩款賣相都非常適合打卡, 有一個漸層嘅顏色變化, 打卡後可以將飲品攪勻才去飲用, 兩款飲品都帶出一個夏日嘅感覺,為呢一餐美食作一個完美嘅作結。.📍 INN - I’m Not

🥘 紅酒燴羊膝意大利飯
💲 128

🥘 香煎厚切豬肉眼配番茄沙沙
💲 128

🍜 是日餐湯(椰菜花湯)
💲 午餐附送

📍 INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
午餐
有日心血來朝想食返個甜品獎勵下自己🥳見到呢間鋪頭午市訂座有優惠叫lunch set可以優惠價換購法式班戟一客門面仲要走歐洲宮廷風見好似都唔錯就訂咗位去試👀結果無論係環境定係食物唔係話好差 但就係同期望有啲落差🫤.🍴紅酒膾羊膝意大利飯 $128 💛7.5/10意大利飯硬度適中唔會太糊食落口感都夠濕潤唔會因湯汁收乾太dry羊膝肉質嫩滑 容易切開唯獨調味略嫌不足😗.🍴All day breakfast $128 💛7/10都係啲常見嘅配料牛油果、牛仔豬肉腸、煙肉炒蛋炒雜菌、焗蕃茄、蒜蓉牛油多士、沙律菜🥗質素亦都冇咩驚喜除咗多士叫做幾脆口好食啲啲🤏🏻.🍴士多啤梨爆谷忌廉紫薯班戟 $78 💛7/10另外仲有四款口味法式班戟可以選擇訂座優惠價$18就有得試🤑見呢款係期間限定就揀咗佢紫薯餡料份量幾重手但冇咩甜味當然士多啤梨只係裝飾用唔會係咩高級貨好靚好甜啦🤣🍓所以最後得出既結果係唔似食緊甜品同埋仲有個問題就係明明即製我地都等咗一段時間但上到枱好似攤到凍咗咁個班戟唔太熱🥶.餐廳環境以白色為主調配以大量嘅花襯托🌸幾適合女士們搵個靚位影返幅相📸️不過由於室內位置較迫 同埋室內嘅打卡位貼近食客小尷建議食完飯先
有日心血來朝
羊膝肉質嫩滑 容易切開
唯獨調味略嫌不足😗
🍴All day breakfast $128 💛7/10
都係啲常見嘅配料
牛油果、牛仔豬肉腸、煙肉炒蛋炒雜菌、
焗蕃茄、蒜蓉牛油多士、沙律菜🥗
質素亦都冇咩驚喜
除咗多士叫做幾脆口好食啲啲🤏🏻