餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-04-29 56 浏览
今日冇飯開, 係apm 睇完戲順便食埋晚餐先返屋企, 但apm 食到有d 悶悶地, 今次走咗去觀塘地鐵站附近咗個裕民坊搵下有咩好食.-年前去過裕民坊都冇咁多餐廳, 今次去多咗好多選揀. 經過d 間餐廳歐陸式裝修, 以白色為主, 周圍放在唔同既花作點綴, 非常浪漫, 客人還可以坐室內或是露台位置, 兩者我都覺得唔錯.三色焗蠔: 有三款,每款一隻, 可以一次過試曬, 三隻味都好味,正😋😋法式牛肝菌忌廉汁燉雞肉配扁意粉: 個忌廉汁唔太流, 燉雞肉唔鞋口, 意粉彈牙慢煮三文魚柳配苦白菜蛋黃醬: 三文魚柳新鮮大件,煎🉐️剛剛好芒果熱情果班㦸卷: 芒果熱情果, -甜-酸, 夾埋一齊食, 唔錯, 完美作結💕

2023-04-27
2023-04-28 45 浏览
裕民坊重建之後多左好多裝修得好靚嘅餐廳今日我地食lunch 嘅餐廳有室內、戶外戶外走休閑風 好似置身喺花園🏡 仲可以帶埋狗狗一齊享用🐶我地就坐左係室內 裝修到好似外國宮殿咁 打卡一流📸.🌟是日餐湯是日餐湯係忌廉南瓜湯🎃香甜嘅南瓜湯上仲加入左忌廉 非常creamy.🌟全日早餐 $128All day breakfast 好豐富🤤其中包括有牛油果🥑、香腸、脆煙肉🥓、忌廉炒蛋🍳、炒野菌、焗蕃茄🍅、蒜蓉牛油多士🍞同沙律🥗野菌加咗牛油炒非常香 多士又焗得香脆再加埋番茄、沙律、牛油果非常清新同健康 而且又可以減少油膩感🤭.🌟香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄莎莎汁 $138厚切豬扒上枱就芬香撲鼻😋豬扒上面放咗食用花🌸 賣相非常吸睛豬扒厚切大大塊 切落去仲見到肉質粉嫩又唔韌🥩再加埋芒果蕃茄莎莎汁 酸酸甜甜非常開胃有薯蓉墊底🥔 同埋大大條嘅西蘭花🥦 配搭完美.🌟牛油果奶昔 $24餐飲可以半價轉特飲呢個奶昔以牛油果加奶加cream打成🥑🥛飲落好滑又唔會好甜 係健康嘅飲品.🌟士多啤梨藍莓奶昔 $24呢款就係用berries 🍓🫐加cream打成飲落酸酸甜甜 非常清新
裕民坊重建之後多左好多裝修得好靚嘅餐廳
今日我地食lunch 嘅餐廳有室內、戶外

戶外走休閑風 好似置身喺花園🏡 仲可以帶埋狗狗一齊享用🐶

我地就坐左係室內 裝修到好似外國宮殿咁 打卡一流📸

🌟是日餐湯

是日餐湯係忌廉南瓜湯🎃
香甜嘅南瓜湯上仲加入左忌廉 非常creamy
🌟全日早餐 $128

All day breakfast 好豐富🤤
野菌加咗牛油炒非常香 多士又焗得香脆
再加埋番茄、沙律、牛油果
非常清新同健康 而且又可以減少油膩感🤭

🌟士多啤梨藍莓奶昔 $24
呢款就係用berries 🍓🫐加cream打成
飲落酸酸甜甜 非常清新
2023-04-27 36 浏览
裕民坊內有間打卡西餐廳,以白色為主,四周圍放滿大量花花同歐洲式嘅擺設,有室外同室內位置,座位闊落,環境寧靜,幾有情調,適合情侶/閨蜜過嚟享用美食🥰前菜有法式焗香草牛油田螺配法包,田螺有成五六粒,肉質鮮嫩,鹹香味重,配上蘑菇,中和味道,幾有心思,下面鋪上綿密嘅薯蓉,帶點香草作調味,性價比高,超有驚喜🥺 主菜係意大利風乾豬面頰肉鮮茄意粉,意粉彈牙有咬口,酸甜開胃,香濃又掛汁,另外仲有大粒蕃茄,令到整體口感更加豐富🍅甜點叫咗幾款試試🤩 賣相精緻,好打卡able~ 芒果熱情果忌廉班戟卷口感濕潤,搭配新鮮嘅芒果、熱情果同淋上濃郁嘅醬汁後中和咗個甜味道!個人更喜歡藍莓紅豆抹茶忌廉班戟,藍莓酸甜,紅豆粒粒帶沙沙口感,感覺十分天然,抹茶味甘甜,突出,食完都唔會覺得好膩🍵最後以提拉米蘇作結,好好彩淨返最後一份,口感柔軟濕潤,忌廉非常creamy而且完全唔甜,罪惡感都無咁大,好滿足呀😛

2023-04-27 35 浏览
YIPYU_FOODIE觀塘 - INN - I’m nothing適合人士:姐妹打卡推薦指數:😋😋😋(5個為最高)大蝦蒜辣橄欖油扁意粉 $128相對一般,睇番個menu個名,係欠缺左蒜香同辣度,不過勝在唔油。如果用新鮮蝦同加重調味d,相信會更好。炸拉絲芝士條 $68鍾意芝士條應該走唔甩,上碟好熱同香脆,芝士係可以拉絲😍用既芝士淡味,所以2人share 6條都食到,不過我係芝士控,濃味芝士會更滿足(邪惡)😋白酒忌廉煮法國鮮青口配法包 $168個白汁好好食,酒味都好濃,係最有驚喜既一道!法包好脆,點汁食一流!本來好怕青口有平日既腥味,呢個無雪藏味同腥味,過關。Cafe 室內室外環境都好岩打卡,但2人座得一張小圓枱,放3碟野食都full哂,左右都有人難d打卡,如果要去睇下平日下午/下午茶時段應該少人d,記得同姐妹著得靚靚去影下相😊下次去應該會試下甜品 tiramisu/ crepes 🥰📍 觀塘裕民坊YM² 2樓205號舖📍九龍灣E-Max 地下21-23號舖📍 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖📍 元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
YIPYU_FOODIE
觀塘 - INN - I’m nothing
適合人士:姐妹打卡
推薦指數:😋😋😋(5個為最高)
大蝦蒜辣橄欖油扁意粉 $128

📍 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
📍 元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
  • 大蝦蒜辣橄欖油扁意粉
2023-04-26 142 浏览
🌸 #觀塘 #INNImNotNothing觀塘放lunch不嬲都好多好選擇😚 今次我就同男朋友去咗裕民坊嘅「INN I’m Not Nothing」☺️ 佢嘅裝修非常公主風,好似一個佈滿花花嘅後花園🥰 嘢食都好好味㗎!🐷 香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁 ($138)厚切豬肉眼係我喺INN嘅all time favourite🤩😍 佢真係非常厚肉之餘,仲好軟腍、肉汁豐富😚 配埋refreshing嘅芒果蕃茄沙沙汁,感覺一啲都唔會油膩,反而仲好清新,感覺健康🤭🍔 燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡 ($128)男朋友叫嘅竹炭漢堡都好正🤩 裏面嘅和牛漢堡都好厚切同大塊,肉質鬆軟,牛汁滿溢🤤 加上芝士一齊食,鹹香得而🤗 仲有甜蜜又juicy嘅燒菠蘿添!☕️ Mocha🥤Mint soda我仲鍾意呢度嘅飲品唔會太甜,超啱我口味☺️
🌸 #觀塘 #INNImNotNothing

香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁

🐷 香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁 ($138)
燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡

🍔 燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡 ($128)

☕️ Mocha
🥤Mint soda
我仲鍾意呢度嘅飲品唔會太甜,超啱我口味☺️
2023-04-24
燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡
2023-04-25 38 浏览
一定要同大家推介觀塘哩間高質既cafe,吾單止野食好食,環境靚,性價比都好高!哩度既set lunch 包左飲品、主菜同埋飲品!我見到居然有egg Benedict salmon pancake 🥞 真係極力推介!哩個味道係第一次食!佢配左小小沙律醬,沙律菜,一個人都未必食得哂,因為pancake 都好大份!佢真係好好味,好香蛋味,但好飽肚🤣我地仲點左個鮮茄羅勒小龍蝦天使面一齊share,咁樣就可以試多幾款!天使面上面既裝飾得好靚,有好多小花花!天使面好幼身,但超飽肚!酸酸甜甜好開胃!哩度既湯係蘑菇湯,吾會好濃都吾好好淡,岩岩好!開一開胃!我地叫左杯熱latte 同埋熱mocha! 佢拉花拉得好靚,個味都好香好濃,吾係比行貨你!食得又睇得!兩個人加埋都只係$300 內,真係極力推介!好味飽肚仲要抵食,一定會再黎!

哩度既湯係蘑菇湯,吾會好濃都吾好好淡,岩岩好!開一開胃!

2023-04-24 40 浏览
以前有機會經過裕民坊就已經被這間餐廳的裝修所吸引,特別因為這裏可以坐在餐廳外面的位置,有點在露天地方食飯的感覺。加上我本身很嚮往大自然的感覺,這裏有很多花草的裝飾,感覺很舒服!今天跟朋友來了這裏吃晚飯🧡牛油香煎刺身帶子配海膽意大利飯帶子煎得很軟熟,而且有些食用花作為裝飾,很用心!🧡燒西班牙黑毛豬肋排配炸薯角分量大得驚人!不用怕黑毛豬肋排配不夠肉了!而且他的醬汁也調味得相當好!不會味道太濃也不會太淡。最喜歡是他的炸薯角,充滿滿滿的薯仔!🧡提拉米蘇最喜歡他濃郁的咖啡底!喜歡tiramisu的朋友可以一試!最後,我們還試了經典法式龍蝦湯,味道也不俗!如果喜歡餐廳有優雅的感覺,這間餐廳就可以讓你置身於其中。

今天跟朋友來了這裏吃晚飯

🧡牛油香煎刺身帶子配海膽意大利飯
帶子煎得很軟熟,而且有些食用花作為裝飾,很用心!

🧡燒西班牙黑毛豬肋排配炸薯角

🧡提拉米蘇
最喜歡他濃郁的咖啡底!喜歡tiramisu的朋友可以一試!

• Tiramisu
2023-04-22 50 浏览
平時番工放lunch多數同同事去cafe.今次揀左間位於裕民坊又有歐陸風情既餐廳🍴1️⃣鮮茄羅勒小龍蝦天使麵濃郁的蕃茄味,加上條麵都沾上蕃茄汁,小龍蝦肉都算多,份量都大2️⃣燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡層次豐富,冇諗過菠蘿同牛肉咁夾🤣3️⃣是日餐湯忌廉蘑菇湯Very creamy 好味4️⃣午餐套餐包$28或以下的餐飲,轉其他飲品可享半價優惠。咁我地就加錢飲cappuccino同green tea latte

1️⃣鮮茄羅勒小龍蝦天使麵

2️⃣燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡
層次豐富,冇諗過菠蘿同牛肉咁夾🤣

3️⃣是日餐湯忌廉蘑菇湯
Very creamy 好味

4️⃣午餐套餐包$28或以下的餐飲

2023-04-18 52 浏览
位於新裕民坊嘅INN I’m Not Nothing 一直都係我想嘅餐廳之一!適逢假期就約咗朋友嚟小聚一下🥂餐廳以歐陸宮廷風為主🤍無論喺室內定室外都有好多打卡位📸🔸晚市套餐 +$38 及餐湯同飲品Creamy 嘅忌廉湯配上薄脆多士🔹法式牛肝菌忌廉汁燉雞肉扁意粉 HKD138意粉面頭鋪咗新鮮花瓣 賣相吸引💐燉雞肉肉質嫩滑 扁意粉比一般意粉更掛汁 口感彈牙👍🏻🔸紅酒汁燴牛面肉意大利飯 HKD168牛面肉燴得軟腍 味道濃郁🐄每粒意大利飯都沾滿醬汁 飯粒熟度剛好 欣賞依然保留咬口🔹Tiramisu HKD48飯後食個甜品就最滿足✨打成幼滑嘅芝士 配上 浸咗咖啡酒嘅手指餅甜中帶點苦澀 係有驚喜嘅甜品🫶🏻💰人均消費約$250/位🚩 INN - I’m Not Nothing 觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
位於新裕民坊嘅INN I’m Not Nothing
一直都係我想嘅餐廳之一!
適逢假期就約咗朋友嚟小聚一下🥂

🚩 INN - I’m Not Nothing
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
  • Tiramisu
2023-04-16 2026 浏览
由於餐廳名 #imnothing 所以bookmark咗呢間餐廳😅點知去到見到啲裝潢係比想像中嘅好唔同 以為會好玩味點知係好 #皇室花園 嘅感覺不講indoor or outdoor 都以白色為主 再配上唔同類型嘅黃花 黃玫瑰 黃鬱金香 等等#DinnerMenu 可 +$38 配 #是日餐湯 及 #餐飲是日係 #青瓜忌廉湯 飲落一啲都唔青瓜🤔似菜湯 其實會唔會係小編同朋友都聽錯呢😅仲配有塊多士 脆卜卜 開餐前先暖暖胃#MainCourse #紐西蘭肉眼扒10安士配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $238#GrilledNewZealandRibeye10ozwithArugulaSalad我地要 #mediumware 個生熟控制得都ok不過諗著叫Ribeye應該肉質好嫩 但連著咗好大條根🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️仲有焗薯仔同焗蒜做配菜 #Risotto#牛油香煎刺身帶子配海膽意大利飯 $188#SeaUrchinRisottowithButterPanSearedScallops 呢個有驚喜😋😋好濃郁嘅海膽味 粒粒意大利飯都吸哂佢嘅精華而且仲好creamy 🤔應該係最後加灑哂少少cheese 所以令
點知去到見到啲裝潢係比想像中嘅好唔同 以為會好玩味

仲有焗薯仔同焗蒜做配菜

#Risotto
#牛油香煎刺身帶子配海膽意大利飯 $188

呢個有驚喜😋😋好濃郁嘅海膽味 粒粒意大利飯都吸哂佢嘅精華
而且仲好creamy 🤔應該係最後加灑哂少少cheese 所以令飯更黏身
帶子有3粒 肥美得嚟亦煎得好香
#值得推介
2023-04-12
餐湯
紐西蘭肉眼扒10安士配香草牛油火箭菜黑醋沙律
2023-04-16 47 浏览
估唔到裕民坊都有咁高質嘅Cafe一去到已經覺得個環境好靚,有好多花花同埋以白色主題為主,好少女心!同埋佢有戶內同戶外嘅範圍,因為我覺得入邊會有冷氣比較凍所以同朋友坐咗出邊!我哋每人點咗一個套餐,套餐已經包咗一個餐枱,主菜,同埋飲品。我地點咗風干火腿蘑菇忌廉汁扁意粉同all day breakfast一上碟,份量都好大,而且意粉上面仲有一堆小鮮花做點綴非常之啱打卡!意粉好香好滑,汁吾會好咸岩岩好。全日早餐🥣超推介!有面包,吾係牛角酥、腸仔、沙律、牛油果、生菜、蛋、蘑菇番茄等等!好豐富,而且食材好新鮮!而且一定要推介佢嘅餐湯,我嗰日係食蘑菇湯,蘑菇蓉好多,而且超香!我最鍾意呢度嘅師傅調味比較清淡,過咸/過甜!呢度嘅飲品都好特別,點咗個Iced latte, 上面係會有忌廉!而且仲有好多唔同特色嘅茶!
估唔到裕民坊都有咁高質嘅Cafe

2023-04-14
午餐
2023-04-15 1160 浏览
@inn.imnotnothing 一年前喺觀塘開左佢地第四間分店,老細曾經喺米芝蓮二星餐廳同美國學藝院校受訓,同其他分店一樣都係主打法式菜色🇫🇷 餐廳充滿浪漫氣氛,有大量花樽、雕塑、吊燈等佈置,每個角落都係打卡位📸 佢地分別有室內同露台位置,喺繁忙嘅觀塘裡面有個咁chill嘅地方,唔怪得之成日full booking啦🫣 INN has opened up a branch in KT last year, which is managed by an ex-Michelin chef. They specialise in French cuisine, and it’s decorated with art pieces, which is very romantic. 所有餐牌上嘅主食加$38就可以包埋是日餐湯同一杯嘢飲,而今日就係蘑菇濃湯🍄 呢個蘑菇湯絕對唔馬虎,食得出香濃嘅蘑菇味同顆粒感😋 伴碟既多士烘得非常香脆,最啱點入湯一齊食🍞You can pay an extra $38 to upgrade any main courses. It comes with mush

You can pay an extra $38 to upgrade any main courses. It comes with mushroom soup and drink.

法式焗香草牛油田螺配法包 $98
Escargot Bourguignonne
田螺用左香草同蒜蓉炒成金香,食落鮮美彈牙,牛油香氣四溢🧈 烤焗嘅過程中令田螺嘅鮮甜味混和喺墊底嘅薯蓉內,增添鹹香味,食落無咁單一👍🏼 蒜蓉包焗得外脆內軟,連埋綿密嘅薯蓉一齊食口感變得好豐富😚
The escargot was fried in butter and garlic then placed onto the mashed potatoes, so all the juices were incorporated into it. The garlic bread was crispy, which creates a contrast in texture.

紐西蘭肉眼扒10安士配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $238
Grilled NZ Ribeye 10oz with Arugula Salad
紐西蘭肉眼扒肥瘦均勻,今次叫左五成熟,火候都掌握得唔錯👨🏻‍🍳 牛扒雖然有啲筋但肉質都夠軟嫩,簡簡單單以鹽去調味可以更特出鮮美嘅牛香🥩 拌菜包括馬鈴薯同埋沙律,酸味特出嘅黑醋夠曬開胃,有助降低牛扒嘅油膩感🥗
This medium rare steak although was laced with some tendon, but it was still very tender overall. The salad on side is tossed in balsamic vinegar which was appetising.

提拉米蘇 $48
Tiramisu
今日除左tiramisu之外其他甜品都無曬🥹 一入口就感受到滑順嘅口感同同馬斯卡彭芝士奶香,最後再浮出已滲入手指餅嘅咖啡酒香🍸 雖然本身無諗住叫呢款,但無可否應係水準之上嘅🤟🏼
The tiramisu was done well, with a creamy mascarpone cheese layer on top of alcohol infused lady fingers. The coffee flavour was outstanding.

最後叫左杯泡沫咖啡 (+$19),咖啡味醇香,完美咁配合濃郁綿滑的鮮奶泡沫☕️
Cappuccino was smooth and the aroma of fresh milk was laced into every sip.

• 餐湯
  • 紐西蘭肉眼扒10oz配香草牛油火箭菜黑醋沙律
  • 是日餐湯
2023-04-15 36 浏览
📍 INN - I’m Not Nothing (觀塘)餐廳以白色為主🤍加上大量花飾💐歐陸裝修, 走宮廷風🌹好多打卡位📸設有室內及室外座位, 感覺室外位置更Chill☕️食物擺盤都好靚💕份量又足👍🏻✨ 蟹肉水牛芝士雲吞配忌廉汁🦀$118雲吞皮包住鮮甜既蟹肉🦀蟹肉份量多🤤加上水牛芝士🧀又香又帶點煙靭😋 配Creamy既忌廉汁好夾👍🏻又唔會太漏✨ 紐西蘭肉眼扒10安士配香草牛油火箭菜黑醋沙律🐂$238肉眼扒叫咗7成熟🍴 肉眼扒咬落唔韌👍🏻肉味香濃😁 牛油火箭菜新鮮配黑醋沙律開胃🥗➕$38@1 配是日餐湯🥣及餐飲☕️($28 或以下飲品)✨椰菜花湯🥣連個湯都有拉花😆好靚💕椰菜花打成茸, 順滑濃郁😋✨美果洋甘菊☕️ ➕$21洋甘菊味香,帶點酸甜既果香, 清新✨凍檸檬茶🍹📍 INN - I’m Not Nothing (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
📍 INN - I’m Not Nothing (觀塘)

✨ 蟹肉水牛芝士雲吞配忌廉汁🦀$118

✨ 紐西蘭肉眼扒10安士配香草牛油火箭菜黑醋沙律🐂$238

➕$38@1 配是日餐湯🥣及餐飲☕️($28 或以下飲品)

✨椰菜花湯🥣
連個湯都有拉花😆好靚💕椰菜花打成茸, 順滑濃郁😋

✨美果洋甘菊☕️ ➕$21
洋甘菊味香,帶點酸甜既果香, 清新

✨凍檸檬茶🍹

📍 INN - I’m Not Nothing (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
  • 紐西蘭肉眼扒10oz配香草牛油火箭菜黑醋沙律
2023-04-14 28 浏览
今次同朋友黎到觀塘行街,之前都食邊依間cafe其他分店覺得吾錯,所以呢次見裕民坊都有就黎試試,餐廳以白色為主,門面宮庭式庭園風好多打卡位好靚,食物方面揀左dinner set,加$有埋餐湯同飲品,主食揀左法式牛肝菌忌廉汁燉雞肉配扁意粉:扁意粉煙韌有口感,牛肝菌配以忌廉汁味道好香濃,雞肉滑嫰入味,慢煮三文魚柳配苦白菜蒜茸刁草蛋黃醬:三文魚大份冇腥味,煎到金黃色香口,配蛋黃醬食落幾開胃,飲品我揀既Matcha Latte:茶味香濃,拉花拉得好靚,整體方面食物有水準,員工服務好,會再回訪
2023-04-07 62 浏览
今次去裕民坊YM+搵食,聽聞有好多新式餐廳,見呢間評價咁高,就一於試試呢間Inn我哋叫左意大利風乾豬面頰肉鮮茄意粉: 份量夠大份,味道都討好,如果豬肉切得大件d就會再正d燒西班牙黑毛豬肋排配炸薯角: 估唔到係有2條rib,而且仲配沙律,正芒果熱情果忌廉班戟卷: 用黎做甜品一流,酸酸甜甜,一份都夠2個人食upgrade左1個餐湯+餐飲(忌廉湯+Lime soda): 梳打好味,唔係死糖水味,又足料有青檸+薄荷葉成餐飯都好飽好滿足啊順帶一提,户外座有好多靚靚打卡位

我哋叫左

成餐飯都好飽好滿足啊

順帶一提,户外座有好多靚靚打卡位
  • 紅酒燴牛面頰肉意大利飯
  • 餐湯