2023-08-07
《INN - I am not nothing》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪觀塘裕民坊嘅西餐廳-INN 座位有分室內同室外~兩邊個裝修都幾啱打卡!值得一提室外坐位完全唔似喺商場入面😂 有種半露天嘅感覺🤭冇咁熱嗰陣可以試下坐!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔸意式生牛肉片配白松露油 ($128) 薄切嘅生牛肉片入口即化再配合胡椒以及白松露油嘅調味非常開胃🫣 作為前菜非常唔錯!值得一提嘅係松露味都幾突出~如果鍾意食呢種口味嘅前菜絕對值得一試🥳🔸法式牛肝菌忌廉汁燉雞肉配扁意粉 ($138)整體嚟講牛肝菌忌廉汁調味濃郁~雞肉亦頗為嫩滑!醬汁同扁意粉非常契合,而且醬汁份量把控得唔錯😍完全唔會有調味過重嘅問題~🔸法式油封鴨髀配橙酒汁 ($208)(+38餐湯)(+21 Iced latte)油封鴨髀水準非常唔錯~ 除咗成功鎖住本身油脂以外,肉質嘅質量亦都非常高,搭配橙酒汁除咗感覺到鴨味濃郁之餘亦為成分菜式增添層次感!唔會有厭或者膩嘅感覺😝至於餐湯方便,南瓜湯飲落去幾順~唔會有顆粒感🫕▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²
今次到訪觀塘裕民坊嘅西餐廳-INN
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸意式生牛肉片配白松露油 ($128)
🔸法式牛肝菌忌廉汁燉雞肉配扁意粉 ($138)
完全唔會有調味過重嘅問題~
至於餐湯方便,南瓜湯飲落去幾順~唔會有顆粒感🫕
設加一收費
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
今次幫襯📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
#波比出沒觀塘 #KwunTong #KwunTongfood #觀塘美食
#裕民坊
#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處