餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-09-14 66 浏览
已經係第六次去Inn旗下嘅餐廳🙈佢喺荔枝角同埋尖沙咀嘅分店我都有去過,今次就過嚟觀塘嘅分店同朋友食飯,佢嘅裝修不嬲都係法式花花style,嗰晚去都見到好多朋友聚會同打卡✨🍝意大利風乾豬面頰肉鮮茄意粉 風乾豬面頰肉鹹鹹地好惹味,鹹香味配上鮮茄醬,啱啱好中和咗肥膩感,意粉有咬口好食。🍖蜜糖芥末籽燒西班牙黑毛豬鞍架 有驚喜,食過幾次唔同款式嘅黑毛豬我都覺得佢哋喺處理豬類食物上面係幾好,唔會燒到太韌,個肉質啱啱好。🫐Mixed Berry Kakigori 呢個係佢哋夏日新出嘅甜品,有超多生果係上面,有士多啤梨、藍莓、藍莓醬仲有mochi。雪花冰係一道好適合夏天食用同埋打卡甜品。價錢合理、味道好食、裝修又係法式花花,下次一定會再去💕

🍝意大利風乾豬面頰肉鮮茄意粉

🍖蜜糖芥末籽燒西班牙黑毛豬鞍架

🫐Mixed Berry Kakigori

價錢合理、味道好食、裝修又係法式花花,下次一定會再去💕
【觀塘•INN - I’m Not Nothing】ππππππππππππππππππππππππππππππ紅色暴雨下同朋友去到觀塘裕民坊 見到一間極之華華既西餐廳 餐廳裡面嘅座位好整齊,而且用咗白色嘅桌椅,營造出一種乾淨俐落嘅感覺。餐廳內嘅燈光柔和,營造出一種放鬆舒適嘅氛圍。整個空間亦都好寬敞,令人感到舒適自在。🌻|煎焗厚切豬肉眼配芥茉籽忌廉汁|HKD 148豬肉眼煎成金黃色嘅外皮,肉質鮮嫩多汁,入口感覺豐富。配上芥茉籽忌廉汁,味道亦係絕佳!芥茉籽嘅辛辣味同豬肉眼嘅鮮甜味互相輝映,增加咗一層層次感!🌼|香燒羊扒配露絲瑪莉汁|HKD 158羊扒經過燒烤後,表面有啲金黃色嘅焦香,肉質亦保持咗嫰滑多汁。而露絲瑪莉汁係一種酸甜香濃嘅醬汁,加入咗新鮮香草同香料,味道鮮明豐富。燒羊扒配上露絲瑪莉汁,味道更加添上層次感。🏵️|黑松露菌忌廉湯(是日餐湯)|lunch set跟湯的口感滑順,黑松露的風味濃郁而不過度,忌廉的加入令湯汁更加濃厚豐富。🍁|檸檬茶(凍)&梳打水|lunch set跟 檸檬茶(凍)的口感清爽而痛快,帶有微微的酸度,令人感到清涼舒爽🍋 青檸的酸度給予梳打水一種清新的風味,刺
【觀塘•INN - I’m Not Nothing】

🌻|煎焗厚切豬肉眼配芥茉籽忌廉汁|HKD 148

🌼|香燒羊扒配露絲瑪莉汁|HKD 158

🏵️|黑松露菌忌廉湯(是日餐湯)|lunch set跟

🍁|檸檬茶(凍)&梳打水|lunch set跟
青檸的酸度給予梳打水一種清新的風味,刺激味蕾,提神醒腦。🧊

🌱|Mixed berry kakigori|HKD 108
混合咗唔同種類嘅莓果令呢個Kakigori有好豐富嘅層次感。啲士多啤梨帶出一份酸酸甜甜嘅風味,而藍莓帶出一份淡淡嘅莓果香氣,同埋草莓嘅香甜味道令到整個甜品更加豐富。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 455(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#觀塘美食 #INN - I’m Not Nothing
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2023-09-14 52 浏览
自從裕民坊翻新左之後多左好多新餐廳同好野食今次要為大家介既係 - INN - I’m Not NothingINN - I’m Not Nothing係位於觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖餐廳成個環境都係以宮廷式既花花做主題 成件事勁IG-able食物個方面 今次分別點左:- All Day Breakfast- 煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎莎配燒菠蘿- Melon Kakigori 個人大愛佢地個煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎莎配燒菠蘿食落係勁Juicy 而且份量都比較大份不得不提佢地依家新出左啲綿花冰系列既甜品今次叫左個Melon Kakigori佢係蜜瓜同哈蜜瓜既水果組成既牛奶綿花冰食落啲冰超綿超特別@inn.imnotnothing Location: Kwun TongPrice : $100-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
自從裕民坊翻新左之後多左好多新餐廳同好野食

Location: Kwun Tong
Price : $100-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2023-09-09 52 浏览
✨煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎莎配燒菠蘿Grilled US pork rib eye tomato salsa, grilled pineapple豬肉眼煎焗得恰到好處,表面焦香,內裡軟嫩有肉汁,配上酸甜的蕃茄和燒菠蘿,感覺清新且不膩。豬肉眼以薯蓉為配菜,口感幼滑綿密。✨脆巴馬火腿煎蛋和漢堡Wagyu beef burger crispy parma ham, egg sunny side up & fries和牛漢堡多汁香口,漢堡包用牛油稍作煎香,加上鹹香的脆巴馬火腿和煎蛋,味道層次豐富。配菜有酥脆的炸薯條和沙律菜,食得滿足。午餐配有南瓜湯和餐飲✨蜜瓜雪花冰 Melon Kakigori雪花冰口感綿密細膩,入口即溶,淡淡的牛奶味,加上適量煉奶和清甜的蜜瓜和哈蜜瓜,甜度恰好不易膩,非常消暑。

午餐配有南瓜湯和餐飲

✨蜜瓜雪花冰 Melon Kakigori
2023-09-08 59 浏览
今日約左個朋友傾計聚下舊,就去左呢間。係裕民坊,比較靜,岩晒同朋友傾計。叫左牛油煎帶子蟹膏意大利飯,意外驚喜,飯粒煙un,被奶油包裹住好creamy! 帶子都好鮮好食🤤另外叫多個肉眼扒,5成熟,有熟蒜、土豆做配菜,juicy有肉汁,都燒得唔錯👍🏻野飲就叫左mix berry smoothie 同埋青檸梳打,青檸梳打好消暑,好飲~最後唔小得甜品🍧蜜瓜冰,有赤肉同青肉瓜,赤肉好甜,加埋煉奶一齊食🤤🤤可以同朋友一齊係度慢慢傾吓偈,休息下😋

可以同朋友一齊係度慢慢傾吓偈,休息下😋
2023-09-08 116 浏览
💐環境白色歐陸式宮廷花花世界裝修,好多打卡位既餐廳,餐廳好細心有提供蚊怕水,坐室外都唔怕。🍴食物[👍🏻法式香草牛油焗田螺配蒜茸法包 $98]即焗即上,田螺彈牙無殼方便食用,薯蓉同蘑菇係底索曬香草蒜蓉味,放在一陣既法包依然香脆。[👌🏻蜜糖芥末籽燒西班牙黑毛豬鞍架$248]慢煮黑毛豬肥而不膩,但味道較淡中規中矩,反而配菜芝士千層麵幾好味。[👍🏻Melon Kakigori雪花冰 $108]天氣一熱食冰好解暑,建議先食蜜瓜再食哈密瓜,因哈密瓜較甜,忌廉配上綿綿既雪花冰,淋上煉奶,雙重既口感。💁🏻‍♀️服務當日平日晚上見walk in無位了建議訂位,用餐時間係90分鐘。
💐環境

法式香草牛油焗田螺配蒜茸法包
蜜糖芥末籽燒西班牙黑毛豬鞍架
Melon Kakigori
  • 法式焗香草牛油田螺配法包
呢間餐廳上次已經係尖沙咀食過一次,今次嚟觀塘食都係水準依然,菜式味道都好高質。而且今次見到呢排新出咗雪花冰,鍾意甜品嘅我即時就叫嚟食寫返食評比大家!———————————————🌟紅酒燴牛面肉意大利飯 $168牛面肉煮得非常腍身同時個汁都好入味,一共有四件份量都ok!飯方面主要係紅酒果個味道好香濃,佢有少少帶紅酒酸但味道依然係正!.🌟燒安格斯肉眼扒18安士配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $308牛扒我哋叫咗5成,味道濃郁,最重要嘅係成舊牛扒幾乎都冇筋,呢點已經比其他餐廳出色得多。熟成度都掌握得好,基本上肉質入而都係呈粉嫩色。.🌟Melon Kakigori $108呢個就係夏日主推嘅冰喇😍網上見到都唔少人打卡,哈密瓜同蜜瓜份量都多,兩重都好鮮甜但個人更鍾意哈密瓜😆上而嘅鮮奶油味道都唔錯,下面嘅刨冰口感非常軟綿綿,連埋煉奶一齊食非常正😍.🌟香蕉朱古力奶昔 跟餐半價+$24朱古力味濃郁,不過香蕉味就冇咁突出,但係整體都好好飲!.🌟Iced Green Tea Latte 跟餐半價+$21抹茶味非常濃郁,而且份量都算大杯,大家記得飲之前要攪一攪佢先會更勻循!.🔸整體評價🔸今次已經係二訪,味道依然好

———————————————
🌟紅酒燴牛面肉意大利飯 $168
🌟燒安格斯肉眼扒18安士配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $308
🌟Melon Kakigori $108
🌟香蕉朱古力奶昔 跟餐半價+$24
朱古力味濃郁,不過香蕉味就冇咁突出,但係整體都好好飲!
🔸整體評價🔸
今次已經係二訪,味道依然好出色。當日去嘅時候都要等咗陣先有位,都算係一間人氣餐廳。重點係甜品多款好食又可以打卡,港女朋友真係必去呢間😛
收藏左呢間餐廳一段時間,今次趁住同媽媽慶祝生日,一齊去呢間人氣西餐廳食住野打卡!😍😍🥳🥳餐廳分左室內室外兩部分,兩邊都各有特色,室內較有情調,室外就空曠舒適。個人比較喜歡室外位置,無咁多人同空氣清新,傾偈時比較舒暢,仲有好靚嘅打卡位🥰。食物方面都幾岩我口味:-法式牛肝菌忌廉汁燉雞肉配扁意粉🍝牛肝菌好香,成碟意粉嘅味道好夾,食完之後我地再叫多左一碟-牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯🇮🇹本身係海膽但餐廳轉左做蟹膏,兩種我都鐘意食,蟹膏🦀️鮮味比較出,我自己幾鐘意,但屋企人略嫌太鮮😂 帶子就不過不失,成個飯味道比較濃味,食開清淡口味嘅人就未必建議點呢款啦!-香蕉榛子朱古力忌廉班戟🌰(CREPES法式班戟會比較厚身)呢款味道好好味👍🏻唔會太濃,又有好香朱古力🍫味,搭埋香蕉🍌,呢個組合係絕配,無得輸,小寶食唔停口,兩款班戟佢比較鍾意呢款-肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟(CREPES法式班戟會比較厚身)呢款會比較甜,蘋果🍎本身已經甜,連埋焦糖就仲甜,肉桂味唔太出,但成個擺盤好靚🥰生日餐廳會有特別安排,會播放生日歌同係甜品上寫上祝福字句,呢個位好加分,媽媽👩🏻見到好開心😁。餐廳亦提供bb凳同兒童餐具,職員服

食物方面都幾岩我口味:

-法式牛肝菌忌廉汁燉雞肉配扁意粉🍝
牛肝菌好香,成碟意粉嘅味道好夾,食完之後我地再叫多左一碟

-牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯🇮🇹

生日餐廳會有特別安排,會播放生日歌同係甜品上寫上祝福字句,呢個位好加分,媽媽👩🏻見到好開心😁。餐廳亦提供bb凳同兒童餐具,職員服務都幾好,會儘力配合客人需要,作出相應安排,值得讚賞!

想慶祝生日🎂或者三五知己食下野傾下偈同打下卡,可以考慮下呢間餐廳🍴
INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘) @inn.imnotnothing @yuemansquare
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
*荔枝角、尖沙咀亦有分店
🕛12:00-22:00

#INN #imnotnothing #裕民坊 #西餐廳 #甜品 #甜品店#觀塘餐廳推介 #荔枝角餐廳推介#尖沙咀餐廳推介#九龍灣餐廳推介 #意式 #法式 #生日 #生日慶祝 #生日餐廳 #生日餐廳推介 #親子餐廳 #foodie #hkkol #hkrestaurant #hkfood #yummy #foodblogger #hkfoodblog #飲食推介 #crazy媽媽 #missmammy #missmammylove
庆祝纪念
生日
2023-08-31 50 浏览
今日繼續同老媽子係官塘覓食, 見到呢間Café 環境幾好, 一於就試下佢呢到有Lunch Set 叫, 我地分別叫左脆巴馬火腿煎蛋和牛漢堡同埋煎焗厚切豬肉眼蕃茄沙沙配燒菠蘿, 跟餐2杯野飲叫左Greentea Latte 同埋Long Black 首先黎左跟餐既湯, 係椰菜花忌廉湯, 飲落有D似薯仔湯, 老媽子幾鐘意飲之後主菜黎啦, 就係漢堡, 黎到個真係嚇一跳, 好大份, 個漢堡好厚, 仲有D薯仔同埋沙律菜, 漢堡牛肉好juicy, 煎得岩岩好, 咬落去爆汁, 另外加埋巴馬火腿同埋煎蛋, 令到口感好豐富, 味道都好出色然後就係豬肉眼扒, 首先個豬肉眼扒真係煎得好好, 雖然佢好厚, 但係食落仲係好淋, 加埋表面既醬甜甜地咁, 但連埋蕃茄沙沙一齊食又會有番少少酸味, 味道平衡得好好, 另外配菜既燒菠蘿都好甜食完之後老媽子話想食甜品, 咁我地就叫埋個密瓜雪花冰, 係炎炎夏日食冰真係幾爽, 雪花冰上面鋪滿咗好多密瓜同哈密瓜, 雪花冰食落好輕盈, 入口即化, 另外待應比左D鍊奶我地, 倒埋上去一齊食就真係好似食甜品咁, 又係另一隻味, 不過我就覺得太甜啦, 都係鐘意就咁食飲品方面就正常水準,

飲品方面就正常水準, Long Black就都幾香咖啡味, 係比較nutty 既咖啡, GreenTea Latte 就好重綠茶味, 比較甜
總括黎講,呢間餐廳既環境真係一流, 食物都好有質素, 絕對值得再黎食多次!
2023-08-30
  • 脆巴馬火腿煎蛋和牛漢堡
  • 煎焗厚切豬肉眼蕃茄沙沙配燒菠蘿
2023-08-28 29 浏览
今日由於朋友在觀塘返工,所以我哋嚟到觀塘裕民坊睇吓有咩餐廳坐得舒服,又唔使太迫可以傾吓偈。唔打唔撞嚟到INN-i'm not nothing.餐廳裝修好有童話氣息見到入邊坐到大半滿仲有張吧枱唔使同人迫,所以我哋就試吓。餐廳主打西式料理有唔同嘅pasta同埋main course 可以選擇。我哋今次就試咗刺身級帶子意大利飯。意大利飯住得非常Creamy,日本刺身級帶子煎得好香另外配咗墨魚汁薄脆,risotto雖然creamy,但食完會唔會係飽肚,驚喜之選。另外我哋都叫咗佢嘅蜜糖芥末籽燒黑毛豬豬鞍架。估唔到呢個豬扒好淋身,由於黑毛豬好有質素,所以餐廳亦冇煮到全熟,中間仲係10分粉嫩,我同朋友都好鍾意。最後我哋叫咗個甜品係蜜瓜牛奶冰。份量10分誇張,冰底係日式刨冰做得非常棉滑,配上蜜瓜及哈密瓜識落口非常清新,唔夠甜餐廳仲會配咗煉奶俾你,你就一定要試吓。推薦大家下次唔使淨係喺APM搵嘢食,可以嚟裕民坊試吓。

推薦大家下次唔使淨係喺APM搵嘢食,可以嚟裕民坊試吓。
2023-08-26 34 浏览
好耐無黎到觀塘,行左一圈裕民坊YM² 商場,依到食肆不少,但最吸引我都係依間INN - I’m Not Nothing 。佢位置非常特別,在2樓的戶外,大家千祈唔好走漏眼,環境太吸晴,會懷疑係咪一間餐廳,還是係藝術館😆店鋪在戶外,唔單止有靚靚的室外座位,亦設有室內坐位,大家唔洗怕天氣太熱依個問題 ,室內外都任君選擇。蟹肉水牛芝士雲吞配蟹膏忌廉 $128 - 擺盤精緻,雲吞數量也不少,INN既雲吞外皮散發出幽幽的芝士香氣,內裡啖啖蟹肉,蟹🦀️膏味非常濃郁,色鮮味美,令人垂涎不已。牛油香煎刺身帶子配海膽意大飯 $188 -刺身級既帶子好鮮甜,外表煎得金黄,入口濃濃的牛油香,由於今日無海膽供應,改為蟹膏,但有過之而無不及,同樣出色,融入了係飯內。意大利飯粒粒晶瑩飽滿,外軟內硬,加埋大量雜菌、令人好滿足。牛油香煎蟹餅檸檬蛋黄醬 $128 -表層煎炸得香口,蟹🦀️餅充滿蟹肉,有香濃的蟹味,檸檬蛋黄醬濃郁,更為蟹餅添上另一番滋味。牛油果🥑奶昔 $48 - 牛油果本身偏淡,味道温和,如果飲前食左其他食物,其香氣會被蓋過,但清一清口再飲,就會飲到牛油果清清地,獨有的香味,有種微微的堅果香🌰好正!Melon

Melon Kakigori $108- 依個蜜瓜雪花冰係期間限定,冰🧊打得細膩,綿綿密密,帶有煉奶香,如果想煉奶味更加香濃,可以倒上額外的煉奶。雪花冰份量很多,一個冰兩種蜜瓜,蜜瓜清清甜甜,夏日炎炎食真係好滿足。

總結黎講,INN - I’m Not Nothing價錢合理,份量非常足夠,仲要環境優美,有種歐陸的感覺,優雅不脫俗,連帶食物擺盤都好有要求,每一碟都好似藝術品咁,既能滿足視覺又能滿足口腹,真心推薦!
2023-08-25 44 浏览
疫情過後多左出街食飯,今次做完野就黎到觀塘搵食!新裕民坊商場成日都會行,貪佢樓下就有巴士返屋企,仲全程有冷氣!上到2樓發覺呢間INN裝修幾特別,就試下佢啦!佢有戶外area,不過而家太熱,都係坐返入去好D佢設計偏向白色簡約風,吊燈影相打卡效果都唔錯!坐落都覺得好舒服夜晚choice都多,頭盤、主食、甜品都有我地叫左一個Set, 有埋蘑菇湯。賣相唔錯,有埋拉花,可惜太淡,明顯加左水溝淡左之後黎到重頭戲!蜜糖芥末燒西班牙黑毛豬鞍架!佢係用慢煮方式,所以肉質呈粉紅色,食落去非常之香嫩,配埋個蜜糖芥末汁甜甜地可以解到膩,係一個非常好嘅配搭。而且佢嘅配菜都好有心思,千層薯仔簡單焗一焗,食到爽脆口感,點一點汁加係perfect一開始我以為係燒波蘿~哈哈另一個主菜叫左牛油香煎帶子配蟹膏意大利飯,本身係海膽飯,但佢賣哂,所以轉左蟹膏。第一啖食落已經係有非常香濃嘅蟹膏味,成個口都係海洋嘅感覺~佢個帶子都煎得好香,不過可惜解凍時間唔夠所以有少少雪味。個飯既軟硬程度亦都適中,有意大利飯嘅煙韌感覺,又唔會太硬身。野飲就叫左杯dry Martini 同埋香蕉朱古力奶昔!個奶昔感覺好豐富,滿滿既朱古力感覺,同香蕉
上到2樓發覺呢間INN裝修幾特別,就試下佢啦!
佢有戶外area,不過而家太熱,都係坐返入去好D
夜晚choice都多,頭盤、主食、甜品都有
蜜糖芥末燒西班牙黑毛豬鞍架
一開始我以為係燒波蘿~哈哈

牛油香煎帶子配蟹膏飯

野飲就叫左杯dry Martini 同埋香蕉朱古力奶昔!個奶昔感覺好豐富,滿滿既朱古力感覺,同香蕉絕對係完美嘅組合~
抹茶雪花冰
最後甜品係抹茶雪花冰!!!佢雪花冰有3種唔同味道選擇,作為抹茶控,諗都唔使諗就揀咗抹茶!!!
佢有個抹茶汁另外上,暖暖地,自己淋上去!一冷一熱嘅感覺令到口感更加有層次感,雪花冰綿綿既感覺加上佢既糯米糰感覺好豐富,有唔同既口感~ 亦又唔會太甜,岩岩好!

結果兩個人食左差唔多800蚊,算係中價價錢。overall 設計同埋食物質素相當唔錯,絕對係各位女士打卡呃like之選~!
蜜糖芥末燒西班牙黑毛豬鞍架
牛油香煎帶子配蟹膏飯
抹茶雪花冰
2023-08-22 43 浏览
是晚於觀塘裕民坊的INN - I’m Not Nothing CAFE進晚餐🍽️ 餐廳室內範圍以純白色為主調,配合靚靚花飾、藝術雕裝飾,每個角落都美輪美奐💖 餐廳戶外花園部分則有植物花卉🌹🌸🌺🪷🪻 讓人宛如置身歐式庭園⛲️ 適合同親友相聚影相打卡留倩影📸 餐廳主打西式美食,提供各類沙律、意大利飯、意粉同肉食等,更有多款前菜、甜品,滿足嘴刁又著重用餐環境嘅食客😋白酒忌廉汁煮南澳鮮青口配蒜茸法包 ($168)青口新鮮爽口🤩 配合濃厚白酒忌廉汁,青口鮮味攻陷味蕾⚡️ 蒜茸包鬆脆可口,沾上醬汁好滋味😆紅酒燴牛面肉意大利飯 ($168)紅酒汁香氣濃烈,牛面肉絲絲軟嫩,意大利飯濃度控制得剛剛好,飯粒口感彈牙爽口,好食之餘,份量豐足☺️ Green Tea Kakigori ($108)雪花冰質感順滑,綠茶醬醇厚甘甜🥰 綠茶寒天、麻糬、紅豆、雪糕帶嚟多重口感,簡直係天作之合嘅配搭😍 有Green Tea Kakigori 做甜品,為是晚劃下完美嘅句號💘

白酒忌廉汁煮南澳鮮青口配蒜茸法包 ($168)

白酒忌廉汁煮南澳鮮青口配蒜茸法包

紅酒燴牛面肉意大利飯 ($168)

紅酒燴牛面肉意大利飯

Green Tea Kakigori ($108)

Green Tea Kakigori

雪花冰質感順滑,綠茶醬醇厚甘甜🥰

2023-08-10
2023-08-22 29 浏览
Blue Monday 要搵好野食去調劑下心情😌😌上次同姐姐傾計未傾夠又約多左次🤣🤣🤣今次唔食家常菜🤪要食靚靚西餐店內裝修好有打卡feel店內嘅裝修風格係宮廷風再加埋柔和嘅燈光~心情up up 🆙 如果下晝嚟嘅話,影相應該會更加靚~我哋首先叫咗個黑松露薯條個醬好好味~係成碟薯條嘅精髓!讚!其中一個main course係牛肝菌雞肉意粉超多雞肉!雞肉唔肥,但係一啲都唔嚡~而且牛肝菌同忌廉汁好香!第二道main course係羊架~Medium啱啱好~唔會嚡有羊味不過唔會羶!我個人嚟講唔鍾意食太羶嘅羊肉😆所以好啱我🥹但係如果你鍾意食羶嘅,就未必岩~同埋份量就少左啲😌😌分量多啲會更好話明打咭,點可以少咗甜品?期間限定有三個甜品可以揀一眼就揀咗蜜瓜呢個🤩啲蜜瓜好甜☺️☺️食完咁多肉之後食返少少甜品~即刻refresh左!
Blue Monday 要搵好野食去調劑下心情😌😌
上次同姐姐傾計未傾夠
又約多左次🤣🤣🤣
今次唔食家常菜🤪要食靚靚西餐

店內裝修好有打卡feel
店內嘅裝修風格係宮廷風
再加埋柔和嘅燈光~心情up up 🆙
如果下晝嚟嘅話,影相應該會更加靚~

我哋首先叫咗個黑松露薯條
個醬好好味~係成碟薯條嘅精髓!讚!

其中一個main course係牛肝菌雞肉意粉
超多雞肉!雞肉唔肥,但係一啲都唔嚡~
而且牛肝菌同忌廉汁好香!

第二道main course係羊架~
Medium啱啱好~唔會嚡
有羊味不過唔會羶!
我個人嚟講唔鍾意食太羶嘅羊肉😆
所以好啱我🥹
但係如果你鍾意食羶嘅,就未必岩~
同埋份量就少左啲😌😌分量多啲會更好

話明打咭,點可以少咗甜品
期間限定有三個甜品可以揀
一眼就揀咗蜜瓜呢個🤩
啲蜜瓜好甜☺️☺️
食完咁多肉之後食返少少甜品~即刻refresh左!

2023-08-21
2023-08-20 43 浏览
呢間餐廳已經多次回訪,環境舒適,地點又方便易搵☺️最重要多打卡位,放假去食,心情特別靚🥰佢哋set lunch性價比好高,我最鍾意食佢地嘅all day Breakfast😍不過今次想食下其他野,所以點左一份豬肉眼扒及意大利飯😋跟Set仲會配一份餐湯及飲品😊見佢門口有個船P到會號外📣📣佢哋出左沙冰🍧呢個夏天真係必點♥️蟹肉蟹膏忌廉意大利飯意大利飯賣相雖然相比其他較普通,但係每啖飯都充斥著一絲絲嘅蟹肉,仲有蟹膏香味,令人引唔住一啖一啖,停唔到口🤤煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎沙配燒菠蘿🍍擺盤非常精緻,令人食用時想更悠雅😊豬肉眼好厚肉,入口幼嫩juicy🤤記得襯熱食,放耐左肉質會變到乾身,口感無咁好😋Mixed berry Kakigori呢個賣相勁吸睛,本身已經食到飽飽地,見到即刻好似重新有個胃🤩🤩佢哋沙冰有成三款口味可以選擇,我哋揀左藍莓,士多啤梨🍓沙冰好綿好幼細,食落帶有少少牛奶味,又解暑😍😍店員仲溫馨提示,食到一半可以加入奶醬,勁sweet🥰#人氣餐廳 #網紅餐廳 #香港探店 #觀塘美食 #美食推薦 #高質美食 #宮庭風 #到卡必到 #全日早餐 #hkfood #cp值高 #foodie #hk

號外📣📣佢哋出左沙冰🍧呢個夏天真係必點♥️

蟹肉蟹膏忌廉意大利飯

煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎沙配燒菠蘿🍍

Mixed berry Kakigori

#人氣餐廳 #網紅餐廳 #香港探店 #觀塘美食 #美食推薦 #高質美食 #宮庭風 #到卡必到 #全日早餐 #hkfood #cp值高 #foodie #hkfoodie #kwuntong #法式餐廳 #沙冰 #解渴消暑 #人氣沙冰
2023-08-16
午餐