2022-05-27
結論: 環境舒服,食物唔錯兼抵食!夜晚同兩個朋友食晚飯,其中一位提議食呢間cafe,本身知道係cafe之後都冇乜特別嘅expectation,因為之前去過嘅cafe都比較普通,但上到去見到個menu見到咁多選擇而且價錢都幾抵就開始期待。我地3個人叫左3個主菜share黎食,分別叫左個香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架($188)、香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯($148)同埋香辣先蜆義式欖油全蛋闊麵($128)。先講豬鞍,一上枱賣相算唔錯啦,豬鞍幾入味,肥瘦都適中而且好淋,完全唔柴唔乾,豬下面有啲味噌gravy同埋紫薯泥,整體味道都算balanced不過略嫌有少少鹹。另外啲薯菜嘅味道就正常啦。跟住嘅墨汁意大利飯都幾有驚喜,真係食得出有墨魚味,而且risotto 入面有啲reddish同洋蔥令個口感更加豐富味道更加balanced。兩粒北海道帶子雖然係刺身但有稍微煎香兩面,食落香得黎都keep到個鮮味。另外呢個dish嘅份量都好足,同朋友都好滿意。最後嘅就係全蛋闊麵,一上枱就見到啲蜆鋪滿左個面,店員都好細心地俾左個兜我地裝殼。試左一啖個闊麵,食得出係手工意粉口感唔錯算係彈牙,而且辣味都幾刺激過隱!
最後嘅就係全蛋闊麵,一上枱就見到啲蜆鋪滿左個面,店員都好細心地俾左個兜我地裝殼。試左一啖個闊麵,食得出係手工意粉口感唔錯算係彈牙,而且辣味都幾刺激過隱!不過就略嫌啲蜆比較一般,雖然都係冇沙但鮮味就差少少啦。
Overall都係一間非常值得試嘅餐廳,而且店員服務態度唔錯又坐得舒服