2023-06-19
久仰大名嘅INN I’m Not Nonthing,今日終於有機會有時間去食,同另外位於尖沙咀同觀塘個兩間不同,荔枝角呢一間位於工廈入面,而另外個兩間就喺商場入面。但喺工廈入面就會更加感覺到同工廈嘅反差,就好似喺一個人煙稠密嘅環境中藏有一個世外桃源一樣。今次同另一半lunch去食,我地嗌咗:1)粟米湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)吉列炸蝦蛋沙律班戟 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)香煎北海道帶子墨汁扁意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)Grapefruit. Lemon Soda ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5)Avocado Smoothie ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️粟米湯同平時喺超市嘅罐頭粟米湯唔同,呢到嘅好smooth好細膩,而佢亦都清楚黎得呢一度,除咗係佢嘅食物質素,就緊係要打卡,所以我第一次見到餐湯係有拉花,岩晒喜歡打卡嘅人。👍🏻再黎就係吉列炸蝦蛋沙律班戟同香煎北海道帶子墨汁扁意粉。班戟嘅口感好軟糯,沙律醬係比坊間嘅偏酸少少,我個人覺得班戟同吉列蝦配上佢地調配嘅沙律醬係特別好味🤤。墨汁意粉有好濃烈嘅蒜香味,個帶子就煎得恰到好處,啱啱好唔會煎到過老,另外配上意粉入面有啲豆角,另到
1)粟米湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
粟米湯同平時喺超市嘅罐頭粟米湯唔同,呢到嘅好smooth好細膩,而佢亦都清楚黎得呢一度,除咗係佢嘅食物質素,就緊係要打卡,所以我第一次見到餐湯係有拉花,岩晒喜歡打卡嘅人。👍🏻再黎就係吉列炸蝦蛋沙律班戟同香煎北海道帶子墨汁扁意粉。班戟嘅口感好軟糯,沙律醬係比坊間嘅偏酸少少,我個人覺得班戟同吉列蝦配上佢地調配嘅沙律醬係特別好味🤤。墨汁意粉有好濃烈嘅蒜香味,個帶子就煎得恰到好處,啱啱好唔會煎到過老,另外配上意粉入面有啲豆角,另到食意粉嘅時候都會帶有唔同嘅口感。另一半嗌咗杯Grapefruit. Lemon Soda,佢就話小清新,酸酸甜甜帶有梳打嘅氣,岩晒夏天無胃口嘅人,而我就嗌咗Avocado Smoothie,杯嘢好真材實料,直接輸出,無另外加糖,飲落去好舒服,唔會有一種飲完會好滯嘅感覺。
最後我地兩個人輕而易舉食清光😌😌INN嘅環境子咗岩晒打卡一族,其實間唔時星期六日放假去食個飯放鬆一下,都絕對啱晒我地呢啲打工仔。👨🏻💼🧑🏻💼👩🏻💻🧑🏻💻👨🏻💻👩🏻💼