2023-09-14
每次去億利都係去4樓個間超紅台灣餐廳果間餐廳冇左之後我先發現原來大廈仲有其他餐廳🫣INN - I'm Not Nothing. 咁玩味嘅名字好快就吸引到我。印象中係九龍灣同觀塘都有前排食過佢哋嘅豬肉眼扒之後有被驚豔到咁啱今日同媽媽出荔枝角就帶佢去試下啦今日去到發現竟然新出雪花冰餐廳裝修偏歐陸式花園。自然光打入餐廳內都幾舒服點左兩個set lunch餐湯係粟米湯,用新鮮粟米打成,入口香滑香煎北海道帶子墨汁扁意粉 - 帶子表面煎至金黃色,口感嫩滑。墨汁好香洋蔥味定有淡淡海水味,意粉口感al dente。正啊🤤!美國豬肉眼扒伴蘋果果醬 - 之前令我念念嘅豬肉眼扒,今次都冇令我失望。外表煎到香脆但肉汁同肉質都保持到。本身已經夠肉香味唔需要點蘋果果醬都可以最後點一個雪花冰做甜品 - 選擇左Melon。哈密瓜好甜🥰雪花冰好綿密有淡淡牛奶味。如果想要甜啲可以再加煉奶
果間餐廳冇左之後我先發現原來大廈仲有其他餐廳🫣
前排食過佢哋嘅豬肉眼扒之後有被驚豔到
咁啱今日同媽媽出荔枝角就帶佢去試下啦
今日去到發現竟然新出雪花冰
餐廳裝修偏歐陸式花園。自然光打入餐廳內都幾舒服
點左兩個set lunch
餐湯係粟米湯,用新鮮粟米打成,入口香滑