2023-05-12 408 浏览
記得舊址在天后,當時傳起風摩一時的雪糕雞蛋仔,試過亦覺得唔錯。因應鋪租關係,調至旺中呢度,鋪頭人流依然旺盛,但味道就每況愈下。。。原味雞蛋仔 $21 配薄荷朱古力雪糕 +$16 可能冇加到麻糬/其他餡料,單評論雞蛋仔味道一般,有啲空氣感,但唔會過淋。對個人黎講,雞蛋仔原味係靈魂同精髓,要做到出色先可創新。至於特級雪糕,mint choc味道普通,性價比略低,可以唔加。總結,調鋪後冇以前好味,應該唔會再回頭😢😢

原味雞蛋仔 $21 配薄荷朱古力雪糕 +$16

對個人黎講,雞蛋仔原味係靈魂同精髓,要做到出色先可創新。

總結,調鋪後冇以前好味,應該唔會再回頭😢😢
2023-05-04 258 浏览
#20230416 💛📍 Ice Puff @icepuff_icepuff旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#阿華田脆脆雞蛋仔 $31💭 即叫即整所以都要預返啲時間等⏳拎上手熱辣辣建議吹一陣先食,如果唔係會未夠脆,唔係太食得出阿華田味,蛋味就更加食唔出,甜到同朱古力味差唔多咁🍫同埋一路食一路懷疑脆脆係邊😅不過整體係好味既,下次試其他味先😎.#旺角美食 #旺角黃店 #🐷在旺角 #🐷_食
#20230416 💛
📍 Ice Puff @icepuff_icepuff
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#阿華田脆脆雞蛋仔 $31
#旺角美食 #旺角黃店 #🐷在旺角 #🐷_食
外卖自取
2023-05-03 226 浏览
📍ice puff (旺角)岩岩先食完野 同朋友去旺中行下 見到雞蛋仔又想食😂呢間我如果出開旺角都會想食既雞蛋仔🤪但平時自己行無人share就好少叫🥲雞蛋仔外脆內軟好好食黑朱古力同芝士味我都食過 基本上都係叫呢兩隻是但一隻味🤣芝士味好香 每啖都食到咁 好正🤪但今日朋友話想食甜口味就叫左黑朱古力雞蛋仔 $28 朱古力份量都幾多~~每次黎旺中經過都見到好幾個人等緊🤭真係好受歡迎 佢仲有好多味道比大家選擇架🤭
📍ice puff (旺角)
岩岩先食完野 同朋友去旺中行下 見到雞蛋仔又想食😂
雞蛋仔外脆內軟好好食
2023-04-24 218 浏览
ICE PUFF 🫶🏻伯爵茶雞蛋仔加流心蜂蜜 $35今次係我第一次食呢間咁出名的雞蛋仔!呢個配搭係店家推薦的~佢同我講流心蜂蜜配伯爵茶係最夾嘅~ 咁我就聽佢講啦!等左大約5-10分鐘就攞到呢底即叫即製嘅雞蛋仔,一攞上手熱辣辣而且感覺到佢嘅外皮好脆~一粒啪落個口到 嗰浸伯爵茶香氣已經充斥著我嘅口腔 然後食到裏面軟軟嘅流心蜂蜜 好正嘅口感 一流嘅享受大家可以見到佢啲蜂蜜其實係爆珠~有啲有爆流心 有啲就要自己咬爆自己咬爆嘅感覺都幾得意的好推薦大家食!
ICE PUFF 🫶🏻
伯爵茶雞蛋仔加流心蜂蜜 $35
今次係我第一次食呢間咁出名的雞蛋仔!
呢個配搭係店家推薦的~
佢同我講流心蜂蜜配伯爵茶係最夾嘅~
咁我就聽佢講啦!
好正嘅口感 一流嘅享受
大家可以見到佢啲蜂蜜其實係爆珠~
有啲有爆流心 有啲就要自己咬爆
自己咬爆嘅感覺都幾得意的
好推薦大家食!
伯爵茶雞蛋仔加流心蜂蜜
外卖自取
伯爵茶雞蛋仔加流心蜂蜜
2023-04-16 234 浏览
⌂ 旺角Ice Puff@icepuff_icepuff 旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖星期一至六 13:00 - 22:00星期日 13:00 - 20:00·伯爵茶雞蛋仔+麻薯 $28 (+$7)𖧷 只收現金、Payme︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm旺角︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜旺中掃街必食?゜・*๑ 伯爵茶雞蛋仔+麻薯 $28 (+7)好想是晒香港所有雞蛋仔⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬抗拒唔到可以加配麻薯嘅嘢食~好香濃嘅伯爵茶味但略嫌麻薯口感偏向流質唔夠chewy 而且唔係粒粒雞蛋仔都有麻薯會話過下口癮就夠啦~#旺角美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #旺角好去處 #香港美食指南 #雞蛋仔 #旺中 #黃店推介 #黃店 #雞蛋仔關注
⌂ 旺角
Ice Puff
@icepuff_icepuff

星期一至六 13:00 - 22:00
星期日 13:00 - 20:00

·伯爵茶雞蛋仔+麻薯 $28 (+$7)

𖧷 只收現金、Payme

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
#ewm旺角

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜旺中掃街必食?゜・*
๑ 伯爵茶雞蛋仔+麻薯 $28 (+7)
好想是晒香港所有雞蛋仔⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬
抗拒唔到可以加配麻薯嘅嘢食~
好香濃嘅伯爵茶味
會話過下口癮就夠啦~

#旺角美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #旺角好去處 #香港美食指南 #雞蛋仔 #旺中 #黃店推介 #黃店 #雞蛋仔關注組
2023-04-15
雞蛋仔名乎其實嘅「空虛寂寞凍」,食緊室溫空氣。麥精變維他奶,gelato變雪葩,想點樣🤬?・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🧇 原味雞蛋仔配意式雪糕  HK$52・味道:蛋味濃呀但係好甜,甜到似係蛋同糖1:1🤡個麥精gelato淨係食到奶味,極其量係維他奶味,咩麥精呀?・口感:個雞蛋仔睇落係空心實心完美比例1:1嘅,但外殼唔脆,實心嘅空氣感亦過重,輕到梳乎厘咁。咬了個寂寞。個所謂gelato連雪糕都稱唔上,肉眼可見嘅冰感,食緊雪葩?利申返,本波係嗌完就企係店面等攞雞蛋仔,冇周圍行街。唔知點解可以係室溫。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:低~🤰9衝度:不了~🤰結論:冇食一排劣咗咁多,嘥我時間同quota食到黑人問號,真係食到講粗口,冇下次。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🧇 原味雞蛋仔配意式雪糕  HK$52

🤰性價比:低~
🤰9衝度:不了~

2023-03-29
$25 (宵夜)
2023-04-01 200 浏览
行街個時成條街都充斥左香味,香港特色的選擇,每一樣入邊嘅配料都好想試吓,試咗最人氣嘅款式舖頭前面仲有張枱可以俾你坐低慢慢食,就算買完行街食都好chill阿華田脆脆麻薯雞蛋仔🤤蛋漿香氣撲鼻,外脆內軟,阿華田份量掌握得好,唔會太甜,粒粒麻薯口感,咬落煙韌十足🥳就算行街耐左,依然都有個種香脆既口感,唔會話淋晒-.環境 💖💖💖💖賣相 💖💖💖💖💖味道 💖💖💖💖💖抵食 💖💖💖💖

阿華田脆脆麻薯雞蛋仔🤤

就算行街耐左,依然都有個種香脆既口感,唔會話淋晒

環境 💖💖💖💖
賣相 💖💖💖💖💖
味道 💖💖💖💖💖
抵食 💖💖💖💖

• 阿華田脆脆雞蛋仔
2023-03-26 169 浏览
🟠 阿華田脆脆雞蛋仔($29)當日好多人,雞蛋仔等左15分鐘先有,所以係新鮮熱辣🤡雞蛋仔好香脆,咬開入面係好似蛋糕既口感,而且有脆脆係入面,個人認為口感好好,係想要既雞蛋仔質感👍🏻阿華田味就唔係話好濃,不過味道黎講,我同朋友都覺得甜左少少🙈份量黎講,因為都好足料,所以食完係會感覺飽肚😽
🟠 阿華田脆脆雞蛋仔($29)
2023-03-23 242 浏览
最近OpenRice 搜羅8大雞蛋🥚仔/格仔餅🧇名店推介如下:👉筲箕灣人龍店:《低調高手大街小食》👉蛋味十足:《蛋香烘焙》👉炭燒鷄蛋仔:《大澳華記香脆雞蛋仔》👉北角雞蛋仔名店:《利強記北角雞蛋仔》👉阿華田脆脆口味:《 lce Puff 》👉特厚格仔餅/香芋雞蛋仔:《629 雞蛋仔》👉杭州桂花鷄蛋仔:《話在茶下》👉蠔仔鷄蛋仔:《雄館特式小廚》📌以上8間店舖排名不分先後因就時間地點關係.所以我揀咗旺角中心嘅試食😋👉🚶🏻‍♂️📌Ice Puff (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖
👉筲箕灣人龍店:《低調高手大街小食》
👉杭州桂花鷄蛋仔:《話在茶下》
👉蠔仔鷄蛋仔:《雄館特式小廚》
📌以上8間店舖排名不分先後
因就時間地點關係.所以我揀咗旺角中心嘅試食😋
👉🚶🏻‍♂️📌Ice Puff (旺角)
車打芝士🧀鷄蛋🥚仔
黑松露鷄蛋🥚仔
2023-03-15
12 分钟 (外卖自取)
車打芝士🧀鷄蛋🥚仔
黑松露鷄蛋🥚仔
  • 車打芝士雞蛋仔
  • 黑松露熊雞蛋仔
旺角中心曾經係中學時代經常流連的地方,時隔多年,為咗雞蛋仔再踏足。阿華田脆脆雞蛋仔($29 另加麻糬$6)雞蛋仔超脆,加了錢加麻糬,差不多每粒入面都有麻糬,外脆肉軟口感好好。阿華田味道又夠。下次再來試其中口味!

阿華田脆脆雞蛋仔($29 另加麻糬$6)

下次再來試其中口味!

• 阿華田脆脆雞蛋仔
自從上次食過阿華田雞蛋仔同格仔餅之後一直都對佢念念不忘😝今次一於試埋同樣人氣嘅黑朱古力🤤-㋡ 比利時70%黑朱古力雞蛋仔(加麻糬) $28 (+$7)雞蛋仔外脆內軟粒粒飽滿 唔系空心雞蛋仔入面仲好足料😍朱古力味好香濃 半溶嘅狀態加埋煙煙韌韌嘅麻糬好好食70%黑朱古力甜度啱啱好食完唔會覺得漏😚不過對比起小妹更加鐘意阿華田😜味道: 8.5/10性價比: 8/10-原來小妹鐘意食格仔餅多啲不過ice puff嘅雞蛋仔都好出色🤩真系食咁多次都想再翻轉頭😆見到餐牌換晒 價錢微調咗雖然雞蛋仔嚟講佢偏貴但佢有真材實料 唔系空心有呢個質素 小妹覺得值🤪回頭率: 10/10🥳已經第三次回頭仲唔系滿分!?😚-
自從上次食過阿華田雞蛋仔同格仔餅之後一直都對佢念念不忘😝
有呢個質素 小妹覺得值🤪
回頭率: 10/10🥳
已經第三次回頭仲唔系滿分!?😚
2023-03-05 232 浏览
伯爵茶味雞蛋仔$28-份量好多 絕對可以醫肚✅-偏脆身因為蛋漿唔係好多👌🏿-所以入口冇軟糯嘅口感❌-有茶香味嘅✅但係可能加熱左之後就會變咗中藥❌係有少少奇怪/或者唔似伯爵茶味我同男朋友share嚟食入口頭幾粒幾好唔錯我自己都本身鍾意食雞蛋仔但係食咗三成左右就開始悶同厭 有少少俾雞蛋仔塞飽咗建議三個人share會好啲 雖然講到麻麻地有啲位唔係做得咁好但都可以一試嘅因為試過其他伯爵茶雞蛋仔係可以冇伯爵茶味嘅XD
伯爵茶味雞蛋仔$28

但都可以一試嘅
因為試過其他伯爵茶雞蛋仔
係可以冇伯爵茶味嘅XD
2023-02-23 228 浏览
🧇 ICE PUFF 🧈好耐之前出左個投票活動問最好食嘅雞蛋仔究竟係邊一間我自己就不嬲都鍾意筲箕灣低調高手但好多手足就話旺中ICE PUFF仲好食(●´ω`●) 唔L係呀 仲有更好食既雞蛋仔比利時70%黑朱古力 雞蛋仔 $28Dark Chocolate 70% 即叫即整 大概10分鐘到就有得食拎上手熱辣辣千祈唔好等 即刻就要食啦皮脆餡足 餡大概3分之1而3分之2係雞蛋仔必須有既空氣感個朱古味幾香濃70%既朱古力香得黎又唔會好甜少少溶溶地又唔會流曬出嚟又真係幾好食下次想試下其他味同格仔餅(^ω^)其實兩間都好食低調高手既雞蛋仔就原味勁好食另外兩個雞蛋仔口味相對上冇咁吸引而Ice Puff勝在好食得黎仲要勁多口味揀唯有去旺中食Ice Puff去筲箕灣就食低調高手啦打和 SUPER !
🧇 ICE PUFF 🧈

個朱古味幾香濃
70%既朱古力香得黎又唔會好甜
少少溶溶地又唔會流曬出嚟
又真係幾好食
下次想試下其他味同格仔餅(^ω^)

其實兩間都好食
低調高手既雞蛋仔就原味勁好食
另外兩個雞蛋仔口味相對上冇咁吸引
而Ice Puff勝在好食得黎
仲要勁多口味揀
唯有去旺中食Ice Puff
去筲箕灣就食低調高手啦
打和 SUPER !
比利時70%黑朱古力 雞蛋仔
  • 比利時70%黑朱古力雞蛋仔
2023-02-21 190 浏览
旺角中心掃街雞蛋仔小食店 好耐之前黎過 今次再番黎試試 唔多人 等3-4個 大概等左15分鐘.⭐️伯爵茶雞蛋仔$28👍🏻出餐前有用風機吹過拎上手熱辣辣 感覺今次同之前好唔同蛋漿比之前重手好多 所以雞蛋仔空心位置唔多大概係8 2比 (8成up蛋漿 2成空位)👍🏻呢個比例 雞蛋仔入面好軟熟 外面微脆👍🏻伯爵茶同之前一樣都係咁香 好評.如果同低調高手比一個係空心脆 一個係飽滿軟熟2種風格 我都認為唔錯 你地又鐘意邊種?.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角#hkfunfoodrecord黃店 .#IcePuff (旺角)地址:旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5服務:-/5抵食:3.5/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkf
⭐️伯爵茶雞蛋仔$28
👍🏻出餐前有用風機吹過
拎上手熱辣辣 感覺今次同之前好唔同
蛋漿比之前重手好多 所以雞蛋仔空心位置唔多
大概係8 2比 (8成up蛋漿 2成空位)
👍🏻呢個比例 雞蛋仔入面好軟熟 外面微脆
👍🏻伯爵茶同之前一樣都係咁香 好評
如果同低調高手比
一個係空心脆 一個係飽滿軟熟
2種風格 我都認為唔錯 你地又鐘意邊種?
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#hkfunfoodrecord黃店
#IcePuff (旺角)
地址:旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:3.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#旺角美食 #小食 #掃街 #雞蛋仔 #旺中 #一日一黃店
2023-02-20 180 浏览
去開旺中行街,想食下小食,就幫襯呢間嘅夾餅都幾多人幫襯,但店主好快手,唔洗等好耐,好快就有,佢快手得嚟,質素係完全不受影響,我叫咗原味,好大份好厚嘅一件夾餅,外層好脆,雖然佢厚,但內層又唔會好似蛋糕咁又濕又重,而係鬆軟,咬落口感好好,而佢啲醬,係搽得勁足勁多,要知道坊間好多賣夾餅嘅,都唔夠醬,但佢係足夠你每一啖都食到多醬,牛油咸香好出,花生醬綿滑,配埋煉奶啲甜味,真係好好食不得不提嘅係,佢鋪仔細細,但店外有張高高地bar枱仔同幾張櫈,方便人等嘅時候擺嘢,或者直接坐低食,又有搓手液提供,店主仲會問你要唔要紙巾,食完又幫你掉埋個紙袋,真係好細心!
去開旺中行街,想食下小食,就幫襯呢間嘅夾餅