2021-09-16 17 浏览
今次想同介紹呢間位於尖沙嘴嘅樓上餐廳~唔單止環境舒服,而且食物味道都相當唔錯喔~🥰麻辣小龍蝦($188)小龍蝦肉質爽口,麻辣汁辣度適中,非常惹味!😍作為餐前小食好開胃~Shake shake 海鮮搖籃(2人份5款海鮮)($558)我哋揀咗青口、鮑魚、貝類、元貝同海蝦5款海鮮,其實仲有其他海鮮可以揀㗎~除咗海鮮之外,仲附送粟米同腸仔,個馬來西亞特色辣汁係餐廳獨創嘅,仲可以自己揀辣度添,所有材料都吸收曬蒜味香濃嘅醬汁,所以好香口惹味🥰另外,所有海鮮嘅肉質都幾彈牙,幾鮮甜😆德國豬手($198)外皮非常香脆😍,肉都幾嫩滑,同埋雖然佢屬於小食類,但份量都幾多,當主菜都仲得😝豬手仲好入味添!Cinderella ($78)由菠蘿汁、橙汁、桃汁、青檸汁同檸檬汁整成,味道清新,香甜可口,相當解渴😍呢間餐廳好適合情侶撐枱腳同朋友聚會喔~☺️

麻辣小龍蝦($188)

德國豬手($198)

Cinderella ($78)

呢間餐廳好適合情侶撐枱腳同朋友聚會喔~☺️
2021-08-25
  • 德國豬手
  • shake shake 海鮮袋
2021-09-16 10 浏览
今日由👶🏻👶🏻帶路,佢發掘左一間尖沙咀新開無耐嘅樓上餐廳兼酒吧「 I Leisure」 食shake shake海鮮袋😙餐廳成個設計好有格調,大大個雀籠餐枱好靚好啱打卡影相!1️⃣shake shake海鮮袋⚓今次shake shake袋揀咗鮑魚、海蝦、蜆、扇貝、青口仲配有大肉腸同粟米。💫海蝦同鮑魚大隻彈牙、💫扇貝非常飽滿、青口清甜。🤩配上依個獨創特色辣汁辣辣地,令全部海鮮都好惹味。肉腸同粟米都沾哂醬汁,仲帶住有海鮮味!2️⃣麻辣小龍蝦🦞小龍蝦嘅肉質幾爽口彈牙,夠麻辣惹味。

1️⃣shake shake海鮮袋⚓
💫海蝦同鮑魚大隻彈牙、
💫扇貝非常飽滿、青口清甜。

2️⃣麻辣小龍蝦🦞
小龍蝦嘅肉質幾爽口彈牙,夠麻辣惹味。
2021-09-15 10 浏览
忙碌工作過後 又係時候食返餐豐富既😚呢間主打shake shake 海鮮配埋秘製馬拉辣汁🍴一共有5款海鮮 🦞有鮑魚、蝦🦐、大蜆、青口、扇貝、香腸同粟米🌽海鮮包上枱前會係面前shake shake 🤟🏻令所有海鮮同配菜均勻咁沾上醬汁💧秘製馬拉辣汁係滿滿既蒜蓉同牛油香🧈帶少少辣🤏🏻 😋好惹味.麻辣小龍蝦🦞朋友仔唔夠喉 再order 多個麻辣小龍蝦醬汁麻麻辣辣😋 加埋小龍蝦鮮甜蝦肉👍🏻.燒牛肋骨🐮日式既燒牛肋骨係牛仔骨黎 醬汁偏甜😌比起肉肉 海鮮更勝一籌😌
忙碌工作過後 又係時候食返餐豐富既😚
燒牛肋骨🐮
日式既燒牛肋骨係牛仔骨黎 醬汁偏甜😌
比起肉肉 海鮮更勝一籌😌
2021-09-14 7 浏览
呢到除咗食嘢之外 仲可以撙飛鏢 仲有beer pong枱Btw因為呢度歸類為C類場所 所以唔可以寫字仔📍德國豬手啲外皮烤到超卜卜脆 勁香而啲肉又唔會鞋 調味調得啱啱好 帶少少咸香 好啱送啤酒怕油膩嘅仲可以點埋佢個yellow mustard📍Carbonara pasta📍麻辣小龍蝦第一次食小龍蝦 細細隻有啲似蝦啲麻辣汁勁入味可以吸下個龍蝦頭嘅汁 好鮮甜 又好麻辣📍招牌shake shake海鮮入面有好多款唔同嘅海鮮有蝦 海螺 青口 蜆 仲有鮑魚份量超多 仲要隻隻都好大隻 同啲特製嘅醬汁 好香蒜蓉味 仲辣辣地 超香勁惹味另外仲有腸仔 同粟米啲粟米吸哂啲汁 比想像中好食😂
呢到除咗食嘢之外 仲可以撙飛鏢 仲有beer pong枱

同啲特製嘅醬汁 好香蒜蓉味 仲辣辣地 超香勁惹味
另外仲有腸仔 同粟米
啲粟米吸哂啲汁 比想像中好食😂
2021-09-07 13 浏览
有一晚老公話帶我食西餐,仲係我最鍾意嘅海鮮,非常興奮同埋期待,上到嚟之後見到裝修好靚,啱晒打卡,坐得亦都好舒服,佢哋本身係一間酒吧,有得掟標同埋Beer pong,餐廳播嘅音樂亦都好舒服,整個氣氛你唔嘈吵,感覺有啲浪漫添,講返嘢食啦,因為佢哋個招牌菜就係撈撈海鮮,咩係撈撈海鮮?就係將所有你想食嘅海鮮款式放落一個膠袋裏面然後再放埋醬汁調味料,風口,不斷搖勻,令到海鮮均勻地比所有醬汁調味料覆蓋到🤩🤩🤩我哋就揀咗五款海鮮,有鮑魚,青口,鮮蝦,大元貝同埋活蜆,辣度揀咗小辣,黎都之後店員就會幫你剪開個袋口,咁我哋就可以開動啦,一打開個袋口已經聞到超香,所有海鮮都熱辣辣,呢邊仲會有一啲配菜,例如華力腸同埋粟米,不得不提嘅就係佢哋個醬汁調味料非常之好味,真係令到所有海鮮都食到呢隻味,另外就係海鮮嘅食材非常新鮮,係真係食得出鮮味👍🏻👍🏻👍🏻然後我哋因為超鍾意食麻辣小龍蝦,咁啱佢又有呢一個小菜,所以我哋就叫咗一碟,嚟到又係超香麻辣味🤩🤩🤩小龍蝦都唔會話太細隻,肉質好簡單,亦都非常之入味,真係越食越開胃,又係唔可以唔讚嘅就係海鮮好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻最後我哋叫多咗個避風塘雞翼,本身覺得避風塘呢樣嘢只會係大排檔
有一晚老公話帶我食西餐
,仲係我最鍾意嘅海鮮,非常興奮同埋期待,上到嚟之後見到裝修好靚,啱晒打卡,坐得亦都好舒服,佢哋本身係一間酒吧,有得掟標同埋Beer pong,餐廳播嘅音樂亦都好舒服,整個氣氛你唔嘈吵,感覺有啲浪漫添,講返嘢食啦,因為佢哋個招牌菜就係撈撈海鮮,咩係撈撈海鮮?就係將所有你想食嘅海鮮款式放落一個膠袋裏面然後再放埋醬汁調味料,風口,不斷搖勻,令到海鮮均勻地比所有醬汁調味料覆蓋到🤩🤩🤩我哋就揀咗五款海鮮,有鮑魚,青口,鮮蝦,大元貝同埋活蜆,辣度揀咗小辣,黎都之後店員就會幫你剪開個袋口,咁我哋就可以開動啦,一打開個袋口已經聞到超香,所有海鮮都熱辣辣,呢邊仲會有一啲配菜,例如華力腸同埋粟米,不得不提嘅就係佢哋個醬汁調味料非常之好味,真係令到所有海鮮都食到呢隻味,另外就係海鮮嘅食材非常新鮮,係真係食得出鮮味👍🏻👍🏻👍🏻然後我哋因為超鍾意食麻辣小龍蝦,咁啱佢又有呢一個小菜,所以我哋就叫咗一碟,嚟到又係超香麻辣味🤩🤩🤩小龍蝦都唔會話太細隻,肉質好簡單,亦都非常之入味,真係越食越開胃,又係唔可以唔讚嘅就係海鮮好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻最後我哋叫多咗個避風塘雞翼,本身覺得避風塘呢樣嘢只會係大排檔先好食,所以冇乜期望,始終因為呢間係西餐廳,但係嚟到嘅時候又係香到爆炸,表面趣卜卜,入口非常之多汁亦都熱辣辣,雞翼完全入晒味,真係超好味😋整體呢間西餐廳真係好高分,但係價錢唔會太貴,最緊要係呢樣價錢食到優質食材加味道超正既已經值晒,已經約咗老公嚟緊紀念日都會嚟呢間餐廳試吓其他菜式😆😆😆
2021-08-17
2021-09-05 7 浏览
聽朋友講尖沙咀開了一間新酒吧餐廳,裏面有得食shake shake海鮮,朋友最鍾意食海鮮,所以就約了我去食晚飯!酒吧有shake shake海鮮食,都幾新穎!酒吧有各式各樣的酒,一邊食飯,一邊見到bar tender調酒,都幾chill!餐廳都幾大,可以包場開party!再望一望餐牌,有不同的小食, Pizza,意粉,主食和甜品等等!見到餐牌有麻辣小龍蝦,立即點了一份,不是很多餐廳有得食小龍蝦!小龍蝦麻辣味香濃,辣得好惹味,雖然個名叫小龍蝦,但個子也不小,蝦肉拆出來都不細,好入味,肉質幾彈牙!餐廳有不同份量的海鮮搖籃 ,分別有3,5,8款海鮮可選,我們點了5款海鮮搖籃,有鮑魚、青口、大蜆、海蝦和大元貝!至於味道,可以選擇不同辣度,我們覺得小辣幾好,不搶海鮮鮮味!來到了,店員先幫我們shake shake,等每件食物都充份吸收醬汁,一打開,香到隔離台都聞到!每款海鮮都好新鮮,鮑魚好大隻,醬汁惹味,戴上手套處理都好方便,蝦好爽口彈牙!除了海鮮,還有其他配料,有腸和粟米!另外我們點了一個墨西哥狂野pizza!餡料有巴馬火腿,沙樂美腸,青椒,橄欖!烤得好香,餅底好鬆脆,餡料滿滿,最喜歡是有滿滿

酒吧有shake shake海鮮食,都幾新穎!

餐廳都幾大,可以包場開party!

除了海鮮,還有其他配料,有腸和粟米!

另外我們點了一個墨西哥狂野pizza!
餡料有巴馬火腿,沙樂美腸,青椒,橄欖!
烤得好香,餅底好鬆脆,餡料滿滿,最喜歡是有滿滿香濃芝士,又夾又好味!
2021-08-14
  • 麻辣小龍蝦
兩個人食左Shake Shake 海鮮, 幾入味,不過可能鹽/味精比較多,返到去飲左唔少水。送左個小龍蝦,幾辣下,但都算好食,只係覺得個蝦頭仲大過個蝦身,唔明點解大陸人咁中龍食😂不過份量唔夠食飽,要另外叫多個意粉。個意粉唔錯,芝士同個bacon 食落去特別香 (可能肚餓既緣固?)榴連炸彈OK,配左個柑桔雪糕球。整體黎講唔錯,環境都OK,選歌有氣氛,係D 酒貴左D 。Anyway, 係幾岩情侶一齊黎食,打卡一流。

不過份量唔夠食飽,要另外叫多個意粉。

榴連炸彈OK,配左個柑桔雪糕球。

整體黎講唔錯,環境都OK,選歌有氣氛,係D 酒貴左D 。

Anyway, 係幾岩情侶一齊黎食,打卡一流。
Guniness
卡邦尼意粉
榴連炸彈
题外话/补充资料: 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠 未有享用餐廳提供的用餐優惠
2021-07-30
卡邦尼意粉
榴連炸彈
  • shake shake 海鮮
今次嚟到尖沙咀鬧市見到呢一間shake shake 海鮮 超特別呀!Shake shake 海鮮 (中辣)(店員會你面前shake海鮮☺️ 仲提供埋手套比我地,唔洗驚整污糟)海鮮款式好多 有鮑魚、扇貝、青口、蝦、蜆仲有配菜:粟米,香腸所有食材shake到好入味 爆多蒜容味 超正而且海鮮質感好彈牙又爽口 好鮮味!麻辣小龍蝦 (中辣)細細姐,好入味啊,配酒下菜食一流🥰 而且龍蝦肉質好鮮甜 好嫩滑和牛肉醬蕃茄意粉肉醬味好濃郁呀☺️ 每條意粉都好掛汁 估唔到蕃茄意粉都咁出色🪧I Leisure (尖沙咀)尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓
今次嚟到尖沙咀鬧市
見到呢一間shake shake 海鮮 超特別呀!
Shake shake 海鮮 (中辣)
海鮮款式好多
有鮑魚、扇貝、青口、蝦、蜆
仲有配菜:粟米,香腸
所有食材shake到好入味 爆多蒜容味 超正
而且海鮮質感好彈牙又爽口 好鮮味!

麻辣小龍蝦 (中辣)

和牛肉醬蕃茄意粉

🪧I Leisure (尖沙咀)
尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓
2021-09-03 19 浏览
今日係尖沙咀做完野,搵朋友食飯,朋友話不如去食主打shake shake 海鮮,係北京道開左間,我哋去試下,上到去裝修好靚,有幾張係用左大雀籠餐枱,好岩我哋喜歡打卡既女仔☺️,環境好舒服,又好岩一大班朋友食飯聊天。~海鮮有3種,5種,8種種類,我地選擇左5種海鮮shake shake 袋,有鮑魚,青口,蝦🦐,帶子,蜆,仲有粟米同司華力腸,個醬汁係秘製馬來西亞辣汁,我選擇BB 辣都覺得辣,食落海鮮好新鮮&彈牙. 味道好入味,個種辣好過癮。~麻辣小龍蝦🦞份量都好足夠,麻辣越食越出個味道,小龍蝦🦞好鮮甜,食不停口。~鹽燒油甘魚 一上台見到好大碟,嗅到好香魚味,食落好香脆,好新鮮~食完麻辣好想當然叫杯凍飲品,戎下辣。飲品我哋叫左一杯無酒精一杯有酒精飲品Virgin colada 酸酸甜甜好開胃。
今日係尖沙咀做完野,搵朋友食飯,
朋友話不如去食主打shake shake 海鮮,
係北京道開左間,我哋去試下,

海鮮有3種,5種,8種種類,
我地選擇左5種海鮮shake shake 袋,
有鮑魚,青口,蝦🦐,帶子,蜆,

麻辣小龍蝦🦞
份量都好足夠,麻辣越食越出個味道,
小龍蝦🦞好鮮甜,食不停口。

鹽燒油甘魚
一上台見到好大碟,嗅到好香魚味,
食落好香脆,好新鮮

食完麻辣好想當然叫杯凍飲品,戎下辣。
飲品我哋叫左一杯無酒精一杯有酒精飲品
Virgin colada 酸酸甜甜好開胃。
2021-09-02 14 浏览
成日見朋友分享食shake shake 海鮮袋,今次到我哋打卡。來到尖沙咀嘅 I Lesiure,佢哋就係主打shake shake海鮮袋,而醬汁仲係獨創秘製嘅馬拉辣汁,可以選大、中、小辣,我哋要咗小辣,所以辣得來還可以,亦十分滋味!shake shake 海鮮袋內的食材也十分豐富足料,內有鮑魚、蜆、蝦、扇貝、青口、腸、粟米…… 店員會幫我哋shake均勻海鮮袋入面嘅海鮮和秘製辣汁,務求令袋內嘅所有食材都沾滿滋味!餐廳亦為食客準備好了圍裙、手套、濕紙巾,非常體貼!另外叫咗碟德國豬手, 脆皮豬手外皮香脆,肉質juicy,上碟前已預早切成小塊,方便顧客品嚐。除此之外,餐廳仲做緊優惠,現二人同行惠顧主食就送一份麻辣小龍蝦。麻辣小龍蝦,味道又麻又辣 配有大量辣椒香料,非常刺激! 好辣的朋友不要錯過!

餐廳亦為食客準備好了圍裙、手套、濕紙巾,非常體貼!

2021-09-02 12 浏览
🔸有金色打卡雀龍枱坐🔸飲酒嘅話有Darts機有Beer Pong枱玩📌麻辣小龍蝦 (免費!二人同行叫主食就送!)醬汁調得好惹味, 既麻但又唔會蓋過小龍蝦嘅鮮甜味, 小龍蝦肉質新鮮彈牙!估唔到免費嘅竟然有驚喜!📌Shake Shake海鮮搖籃 用咗餐廳特製嘅馬來西亞醬汁去調味, 中辣, 超多蒜粒, 啱哂重口味嘅我!我哋當日有元貝、鮑魚、蜆、青口、蝦... 仲有香腸及粟米做配菜添~ 📌燒牛肋骨醬汁有點似韓國甜醬油醃肉汁, 份量都唔少, 如果厚切啲就會更加有口感!
🔸有金色打卡雀龍枱坐
🔸飲酒嘅話有Darts機有Beer Pong枱玩

📌麻辣小龍蝦 (免費!二人同行叫主食就送!)

📌Shake Shake海鮮搖籃

📌燒牛肋骨

2021-08-04
2021-09-01 18 浏览
之前朋友黎過話呢度shakeshake海鮮好正,所以今日就帶埋屋企人黎食😋餐廳一邊係唯美嘅打卡雀籠座位,另一面就係酒吧式飛鏢Bong Game👍🏻地方都幾闊落因為佢話宜家二人同行惠顧主食,所以送左一份麻辣小龍蝦👍🏻麻辣小龍蝦份量都好多😳,不論蝦肉同外殼都好入味,辣辣地好惹味,令人忍唔住一隻一隻咁啜嚟食🤤食到口水鼻涕流哂都仲想繼續食👍🏻😂事不宜遲入戲肉🤤一上枱已經聞到陣陣蒜香職員會幫忙手搖海鮮袋,令袋內海鮮佈滿秘製馬來西亞特色辣汁🤤一打開,成個袋都係海鮮😍😍😍😍叫咗五款海鮮:鮑魚,元貝,海蝦,大蜆、青口👍🏻👍🏻同場加映超甜粟米及爆汁芝士腸😚餐廳會提供手套及大碟,但我地最後都決定唔倒出來食,用海鮮袋原汁原味🤤全部海鮮都好新鮮彈牙👍🏻叫咗小辣,醬汁調得恰到好處👍🏻最中意佢有大量蒜頭👍🏻👍🏻真係好惹味!🤩Pizza叫咗海鮮派對🍕餅底薄而脆,餅面有八爪魚仔,蜆肉等,真係勁多芝士!睇住芝士流十分治癒😎👍🏻仲好香香草味另外加多隻德國豬手配本燒烤汁👍🏻豬手切粒上好方便!豬皮入口酥脆,肉質軟,沾上芥末醬或是餐廳獨創的馬來西亞辣汁都好正👍🏻今餐父母親都好滿意🥰

因為佢話宜家二人同行惠顧主食,所以送左一份麻辣小龍蝦👍🏻

事不宜遲入戲肉🤤一上枱已經聞到陣陣蒜香

2021-07-23
2021-09-01 8 浏览
前排阿姨話請食飯 話之前同同事食咗間好嘢, 又知我鍾意食小龍蝦 所以特登帶 我一家三口 去食好嘢原來帶咗我哋去食shake shake海鮮 位置都就腳嘅喺尖沙咀 isquare附近行過去就係👍🏻👍🏻, 上到去裝修又真係幾靚喎🥰, 有幾個特別嘅 鳥籠打卡影相一流 仲有幾間房 原來晚飯時段就餐廳 十點打後就變酒吧😎, 環境格局真係唔錯下次我都要上嚟飲下酒先😂, 佢檯唔算多 侍應嘅服務態度非常好 好笑容有禮貌👍🏻👍🏻我哋order咗4人份量餐廳特色海鮮搖盤(5款海鮮+配料)😋😋,shake shake 海鮮用的醬汁是餐廳獨創的馬來西亞特色辣汁, 特別惹味另有一番風味 最重要係海鮮全部都好新鮮 爽口彈牙👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻, 而家仲要做緊二人同行惠顧主食,就送麻辣小龍蝦1份🦞, 呢個真係抵食到不得了 真係好耐冇食過小龍蝦 麻辣味香濃 好食到 啜曬十隻手指頭😋😋, 當然唔會漏咗個仔嘅最愛pizza啦, 叫咗個夏威夷風情 即叫即整 薄批啲料多到瀉曬出嚟 我個仔自己都食咗半個😋😋, 仲有一個 ⭐重點推介 必要試嘅 德國豬手, 外脆內軟 咬落個皮脆卜卜 裏面嘅肉 淋滑仲有肉汁, 老公話 暫時喺香港係佢
我哋order咗4人份量餐廳特色海鮮搖盤(5款海鮮+配料)😋😋,shake shake 海鮮用的醬汁是餐廳獨創的馬來西亞特色辣汁, 特別惹味另有一番風味 最重要係海鮮全部都好新鮮 爽口彈牙👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻, 而家仲要做緊二人同行惠顧主食,就送麻辣小龍蝦1份🦞, 呢個真係抵食到不得了 真係好耐冇食過小龍蝦 麻辣味香濃 好食到 啜曬十隻手指頭😋😋, 當然唔會漏咗個仔嘅最愛pizza啦, 叫咗個夏威夷風情 即叫即整 薄批啲料多到瀉曬出嚟 我個仔自己都食咗半個😋😋, 仲有一個 ⭐重點推介 必要試嘅 德國豬手, 外脆內軟 咬落個皮脆卜卜 裏面嘅肉 淋滑仲有肉汁, 老公話 暫時喺香港係佢食個最好味嘅德國豬手, 今次阿妹冇介紹錯 一定會再去👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-08-31 11 浏览
今晚和朋友約了在尖沙咀這間I leisure !位置很方便,網上看到圖片,有我一直都想吃的海鮮拼盤,想起那些醬汁配上海鮮就令人垂涎三尺🤤🤤Shake Shake 海鮮袋~我們都是為了這海鮮拼盤而來,海鮮的種類繁多,有鮑魚、蝦、扇貝、蜆肉、青口等等,還有粟米和腸仔,海鮮拼盤非常足料!海鮮沾上由蒜蓉、各式香料和牛油等製作而成的醬汁時,更加鮮味❤️😋德國豬手豬手新鮮滾熱辣,豬皮脆卜卜的,肉質鮮嫩,烤的成熟度剛剛好!店家提供的醬汁,酸酸甜甜的,配上脆卜卜的豬手真是100分😋😋麻辣小龍蝦第一次吃小龍蝦,蝦肉鮮甜,比想像中容易剝殼,有麻辣味道,吃起來開胃又醒神❤️

Shake Shake 海鮮袋~

德國豬手

2021-08-31 49 浏览
本身已經好想食西式海鮮,海鮮袋如果兩人share就岩曬。餐廳有3個platter 可以選3款,選5款及選8款,可以因應唔同人數及食量揀自己海鮮袋。有唔同海鮮可以揀,鮑魚、海蝦、青口、八爪魚仔、大元貝、小龍蝦、大蜆及翡翠螺。每款都寫明裡面有幾多,可以話係明碼實價。款式都幾多,如果要龍蝦,就要加錢了。今日揀了鮑魚、海蝦、大蜆、青口、大元貝-店員先幫你shake shake shake,令醬汁與海鮮搞絆,每一件海鮮都沾到醬汁- 海鮮用的醬汁是餐廳獨創的馬來西亞特色辣汁,其實佢係幾多蒜係裡面,辣度可以揀難得的是佢又有蒜,又辣,但完全不減海鮮鮮味,完全係互相配合,而唔係掩蓋左個海鮮味海鮮原料好新鮮,每款海鮮都好鮮味,而且肉係實既,新鮮。海鮮袋裡面有香腸及粟米,粟米吸曬D汁好好味而家二人同行惠顧主食就送一份麻辣小龍蝦所以就有小龍蝦食了。小龍蝦有成10隻,個麻辣味好重,好味道,肉唔多,但仍然有肉,個味好鮮。另外叫了一個冬陰公意粉餐廳既意粉一樣煮得好好食,冬陰公味好出,上面有個小青檸,如果覺得唔夠酸可以自己再加,裡面有魷魚等配料,又唔會太濃太淡,都唔錯

本身已經好想食西式海鮮,海鮮袋如果兩人share就岩曬。
餐廳有3個platter 可以選3款,選5款及選8款,
可以因應唔同人數及食量揀自己海鮮袋。
有唔同海鮮可以揀,
鮑魚、海蝦、青口、八爪魚仔、大元貝、小龍蝦、大蜆及翡翠螺。

今日揀了鮑魚、海蝦、大蜆、青口、大元貝

辣度可以揀
海鮮原料好新鮮,每款海鮮都好鮮味,而且肉係實既,新鮮。
海鮮袋裡面有香腸及粟米,粟米吸曬D汁好好味
大元貝

鮑魚

而家二人同行惠顧主食就送一份麻辣小龍蝦
所以就有小龍蝦食了。
小龍蝦有成10隻,個麻辣味好重,
好味道,肉唔多,但仍然有肉,個味好鮮。

另外叫了一個冬陰公意粉
餐廳既意粉一樣煮得好好食,
冬陰公味好出,上面有個小青檸,如果覺得唔夠酸可以自己再加,
裡面有魷魚等配料,又唔會太濃太淡,都唔錯
大元貝
鮑魚