最近見到好多人食依間韓國餐廳,評語都唔錯,心思思想食炸雞🍗就黎試下。服務質素唔算好,長期舉手🙋🏻‍♀️好耐先有侍應理會,叫左杯飲品催左兩次單,最終差唔多食哂野話要取消,侍應先拎杯飲品過黎😑。————————————♥————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 甜辣炸雞(M) $158一碟有5大件,粉漿薄脆,咬開入面偏乾身,雞肉肉質有啲鞋身,如果細件小小會易啲食。♥️ 薯仔煎餅 $78味道有啲似酒樓薄撐,口感煙煙韌韌。♥️ 紫菜飯卷 $72一夾起入面啲配料跌哂出黎,包得好鬆散,♥️ 柚子牛奶米酒 $65依杯係侍應推介我叫既,飲落去有陣淡淡既香味,有啲似商場洗手液果種味道。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -————————————♥————————————

————————————♥————————————

♥️ 甜辣炸雞(M) $158

♥️ 薯仔煎餅 $78
味道有啲似酒樓薄撐,口感煙煙韌韌。

♥️ 紫菜飯卷 $72
一夾起入面啲配料跌哂出黎,包得好鬆散,

♥️ 柚子牛奶米酒 $65

————————————♥————————————
2023-02-08 46 浏览
一直想來試試看韓國街頭風餐廳,見頗多網紅店來打卡🤭 雖然主要不是想來打卡,對食物都有一點祈待,因為想再試多一次醬油🦀,之前我只在香港另一間店食過,但上次食感覺麻麻。▪️說中的部隊鍋🍲Medium $138▪️炸流心芝士豬扒 $68▪️紫菜飯卷 $72▪️醬油🦀 (配白飯及紫菜) $278醬油味不錯,撈埋白飯入🦀蓋食一流👍🏻▪️原味米酒700ml $118▪️柚子牛奶米酒 $68整體餐廳座位不多,佈置很有韓風,適合打卡,不過大部份食物比較普通不要太有祈望,然而醬油🦀覺得都還不錯。餐廳除了可以openrice 訂座,原來還可以walk-in, 如果訂不到都可以試下打去仲訂唔訂到位🙂✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ▫️hoo韓國包車 (尖沙咀) @hoo.pocha 📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿

▪️說中的部隊鍋🍲Medium $138
▪️炸流心芝士豬扒 $68
▪️紫菜飯卷 $72
▪️醬油🦀 (配白飯及紫菜) $278
醬油味不錯,撈埋白飯入🦀蓋食一流👍🏻
▪️原味米酒700ml $118
▪️柚子牛奶米酒 $68

▫️hoo韓國包車 (尖沙咀) @hoo.pocha
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
2023-02-08 24 浏览
好耐無出過食評啦,之前好忙好忙,儲咗好多貨都未得閒寫😂新一年就由呢個韓國🇰🇷餐開始🤗呢間絕對係打卡舖頭,佢裝修到好似韓國街邊嘅路邊攤,成間都係藍色,好IGable📷💁🏻‍♀️卜卜脆豬軟骨併拳頭飯👊🏻($138):豬軟骨🐷細細塊唔係平時食開嘅一大嚿,有個好淋嘅軟骨😂佢係好似豬耳口感嘅軟骨,係爽口同硬身D😚佢嘅韓式醬汁都幾多,撈埋d椰菜同蘿蔔食就啱啱好🥰拳頭飯入面有紫菜同香油食落好香口,4嚿飯其實都好夠飽🫢💁🏻‍♀️芝士🧀甜辣炒雞🐔($98):表面鋪滿拉絲嘅芝士,下面嘅雞大大嚿好嫩滑,有少少辣都幾好食,不過食得太多會有啲膩🙈💁🏻‍♀️街頭🐟魚糕串串鍋($138):入面有五串魚糕、魚腐片、蘿蔔,食落都幾鮮甜,吸晒湯嘅味道,但浸得耐啲魚腐會發大🤔,頭先食咗好多濃味嘢再食呢鍋,咁就fit哂🫶🏻!

2023-02-07 29 浏览
一直都有朋友介紹尖沙咀一間韓國主題嘅餐廳,裝修很有韓國地道風味hoo 韓國包車。Menu選擇多多,同朋友想食得平啲,就揀啲平民啲嘅食物。薯仔煎餅$78呢個薯仔煎餅質感好特別,佢有少少淋淋地但係有啲彈性,本身亦唔會太鹹,味道清新,亦可以點上特色醬汁酸酸地很開胃。泡菜炒飯$85韭菜炒飯裏面粒粒飯都充滿泡菜香味,也有泡菜粒粒可以吃到,表面就有好多韓國紫菜及流心蛋,口味豐富。芝士甜辣炒雞$98 甜辣炒雞有好多芝士在表面,撈勻一齊食非常邪惡香濃,而且炒雞熱辣辣有甜味辣味,味道多種層次。其他配菜

Menu選擇多多,同朋友想食得平啲,就揀啲平民啲嘅食物。

薯仔煎餅$78

泡菜炒飯$85

芝士甜辣炒雞$98

其他配菜

2023-01-28 44 浏览
Taste: 5/10 Price: 5/10 Ambience: 8/10 Overall a very average experience, don’t understand why they have so many good reviews - it gave us high expectations which left us disappointed in the end. We ordered: seasonal crab paste egg roll, ahjumma rice cake and 2 flavour chicken (原味 and 醬油). The only good dish was the seasonal egg roll and it’s not even a permanent menu item. The rice cake was a tiny dish and it was kind of bland and sad. The chicken batter was separated from the meat and because
Taste: 5/10
Price: 5/10
Ambience: 8/10

The chicken batter was separated from the meat and because they didn’t really separate the original flavour from soy sauce flavour on the plate, in the end, all the chicken pieces had soy sauce on it.

If you want to take nice pics for the gram, you can go but don’t expect good food.
2023-01-28
  • 芝士蟹膏蟹肉蛋卷
疫情左幾年,都冇返過韓國🇰🇷,聽朋友講,尖沙咀有間餐廳裝修到好似韓國街頭咁,好有特色。所以專登同女朋友去試下,懷念一下果陣同佢去韓國旅行既日子。入到去真係好似返左韓國咁餐廳既裝潢🎇好有心思,連好有特色既帳布⛺馬車都有!!!!餐廳仲播住一首又一首熟悉既韓文歌,令人好似置身於韓國街頭一樣,超有真實感~🤠🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🐠街頭魚糕串串(M) $138湯底有少少魚味,微微辣,味道濃淡適中,飲完暖笠笠。份量都算多,除咗有大大串嘅魚糕,仲有白蘿蔔、小魚片同洋蔥。蘿蔔好清甜,入味冇渣,魚糕串又吸收到濃濃嘅湯汁。食完好滿足,值得一試。😋🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🐥甜辣炸雞 ($158)有5大件炸雞,外皮炸得好酥脆,肉質好嫩滑,咬落仲有汁,好Juicy,外層嘅甜辣醬,好出色,味道微辣偏甜,調味岩岩好,好邪惡!正!👍🏼👍🏼🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹總結︰掛住韓國又去唔到韓國住既朋友一定要去感受下,約埋朋友一齊去影相打卡,食下d街頭小食,感受下韓國氣氛!一定唔會失望。🙌🏼❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️

🐠街頭魚糕串串(M) $138
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🐥甜辣炸雞 ($158)

❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️
  • 街頭魚糕串串
2023-01-26 50 浏览
疫情三年 困於香港三年空有一顆想飛的心卻受限於彈丸之地幸好 香港地 美食文化多樣性十足尋一家地道餐廳亦非難事天寒地凍韓癮起於厚福街尋了一家「韓國包車」當即聯想到韓國東大門前的小食檔隨即上去一探究竟店內以韓國夜攤為主題的韓國餐廳按照韓國街景佈置並提供韓國夜攤美食及飲品當中包括極具人氣的街頭魚糕串!!🥘部隊鍋1-2人份部隊鍋內有大蔥 香腸 午餐肉 茄汁豆 青椒公仔面另上的 隨個人喜好下鍋不會煮至軟爛~-🐙辣炒章魚有些像減辣版辣炒雞排辣醬炒椰菜伴章魚辣度屬於大部分香港人接受範圍內但味道偏濃~🍚蟹膏拳頭飯十分香口的芝麻油味每一顆都十分紮實相較韓國傳統市場的較大胃口較細的女士相信兩顆已經夠飽每台都附贈泡菜及拌豆芽味道不錯 伴飯伴面都可店內裝修貼地 以韓國包車為題彷如置身韓國
疫情三年 困於香港三年
空有一顆想飛的心
卻受限於彈丸之地
幸好 香港地 美食文化多樣性十足
尋一家地道餐廳亦非難事

天寒地凍韓癮起
於厚福街尋了一家「韓國包車」
當即聯想到韓國東大門前的小食檔
隨即上去一探究竟

店內以韓國夜攤為主題的韓國餐廳
按照韓國街景佈置並提供韓國夜攤美食及飲品
當中包括極具人氣的街頭魚糕串!!

🥘部隊鍋

每台都附贈泡菜及拌豆芽
味道不錯 伴飯伴面都可
店內裝修貼地 以韓國包車為題
彷如置身韓國
終於有朋友陪我黎呢度野打卡就好似置身韓國夜攤咁 極具氣氛見好多人食街頭魚糕串串鍋, 醬煮辣雞腳鍋, 卜卜趣豬軟骨併拳頭飯睇黎要多d人一齊黎食先食得哂咁多款 最近仲推出限定晚市菜式 醬油系列✨醬油蝦蟹四重奏今次係衝住醬油蟹黎🦀限定當然要快d黎食左先🤤.🔸醬油蟹 (配一碗白飯和紫菜) $278醬油蟹原隻上 分左4件 方便食而且蟹膏勁多 將蟹膏放到飯上再夾紫菜食😍仲有個蟹蓋 放d飯入去加埋d醬食連d蟹腳都有肉架.🔸泡菜煎餅 $83想講係足料 同埋煎到好脆身有驚喜的估唔到咁好食.📍hoo韓國包車📌尖沙咀厚福街 12-12A號藍馬商業大廈22樓#hoo韓國包車 #尖沙咀美食 #韓國包車#韓國夜攤 #韓國美食#韓國旅行 #韓國街頭小吃
終於有朋友陪我黎呢度野打卡
📍hoo韓國包車
📌尖沙咀厚福街 12-12A號藍馬商業大廈22樓
韓國旅行 #韓國街頭小吃
2023-01-21 50 浏览
好型格韓國包車餐廳😆😆😆 @hoo.pocha 入邊超級多嘅打卡位完全好似去咗韓國新沙洞咁😆叫咗哥薯仔煎餅🥞入面好多土豆絲,口感軟林林外層唔算太脆,啱晒鍾意軟林口感既朋友😝韓國餐廳一定要叫原味炸雞外皮炸得好香脆😍係我鍾意食嘅果種!入面雞肉嫩口得黎都唔會覺得太乾,要趁快食擺耐左會變到淋曬架🥹之後仲叫咗個炸芝士流心豬扒入面芝士流心偏多不過唔使擔心cheese會爆出黎架😅咬落唔覺太多豬扒,唔鍾意食太多肉嘅朋友啱晒你地啦
好型格韓國包車餐廳😆😆😆 @hoo.pocha
入邊超級多嘅打卡位完全好似去咗韓國新沙洞咁😆
之後仲叫咗個炸芝士流心豬扒
入面芝士流心偏多不過唔使擔心cheese會爆出黎架😅
咬落唔覺太多豬扒,唔鍾意食太多肉嘅朋友啱晒你地啦
2023-01-21 47 浏览
早幾日同好姊妹團年,佢提議不如搞搞新意思去食韓國嘢 😂 呢間 hoo 韓國包車好有人氣!入邊嘅裝修簡直就好似去咗韓國街頭一樣 😍 暫時未有機會去旅行住,一於食餐韓國特色嘢當去咗旅行啦 😌卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯嗰個炒豬軟骨極度香口,超惹味好正 🤤 拳頭飯就充滿麻油香味,單食或者配炒豬軟骨都一樣咁滿足 🫶🏻芝士甜辣炒雞芝士控必試 🫶🏻 滿滿嘅芝士拉晒絲咁好邪惡 🤤 雞肉又滑又香,推介啊!👍🏻炸魚糕魚糕除咗擺喺鍋度食,估唔到炸咗都一樣咁正! 炸咗嘅如歌口感會實在少少,配埋酸酸地嘅汁一齊食,好特別 😍呢度氣氛好好,裝修精緻,擺設同埋傢俬又夠韓國地道特色,完完全全好似去咗韓國街頭咁 😍 唔怪得長期都咁有人氣啦 👍🏻

卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯

芝士甜辣炒雞

炸魚糕

前排朋友食左間在尖沙咀的韓國菜話勁有韓國地道街邊布幕小食feel,心思思的小編今次就特登同大家入去試下餐廳唔算好大,但真心入門口個刻起就係滿滿的韓式地道街邊小檔feel,有少少”請回答吧1988”個種復古得來又好熟悉的童年味道,每一個位都值得大家打卡留念👉🏻 芝士蟹膏蟹肉蛋卷($108)韓國的蟹膏一向都好出名,餐廳近排就推出左個期間限定的蟹膏menu小編當然要試下佢,燒融左的流心拉絲芝士上放上濃郁的蟹膏醬(唔同平時個種落左沙律醬,E種就真係得蟹膏),配上厚厚鬆軟的玉子燒同中間的蟹柳絲,多重口感一次過放曬入口,特別係個種鮮香會留在口中好特別👉🏻 街頭魚糕串串 ($138 中鍋)Signature 代表韓國的街頭小食,一小鍋好似打邊爐咁上枱,食的每一啖都係暖粒粒,重點的魚糕湯同韓國飲到的一模一樣,每枱都必叫,用來影相打卡必備 👉🏻懷舊午餐盒 ($75)E個真係因為「請回答吧1988」的lunchbox bibimbap先叫的,鋁質的餐盒放上餐肉、泡菜、香油、辣甾同畫龍點晴的太陽蛋,簡單得來又香又滿足Remarks: -Opening hrs: 1200-1530;1730-2200

👉🏻 芝士蟹膏蟹肉蛋卷($108)

👉🏻 街頭魚糕串串 ($138 中鍋)

👉🏻懷舊午餐盒 ($75)

⭐️【尖沙咀】偽韓國街頭路邊攤餐廳⭐️最近很多國家都對旅遊放寬入境,看到很多朋友仔都去了韓國旅行,但很多人可能都跟我一樣,不可以立即飛到韓國當地,但都不用失望,位於尖沙咀的〔hoo 韓國包車〕餐廳就可以暫時讓你有置身於韓國街頭的感覺😌。店中吸引之處,是店內有不少打卡位,店內裝潢以韓國夜攤為主題的韓國餐廳,大玩韓國街景佈置,餐廳內每一角都有特色打卡位,漫畫小店角落、自助洗衣店、懷舊理髮店燈箱、小食攤檔廚房、霓虹燈及鐵拉閘牆身等等,而且環境更滲入韓國路邊攤摺檯、摺凳等元素,檯下更放有汽水膠箱供客人放置手袋,營造出當地路邊攤場景特色,場內更一直播著韓國歌,店內環境極具體氣氛,別有一番風味。餐廳主打韓式地道美食及飲品,經典美食有街頭魚糕串串鍋、部隊鍋、韓式炸雞等,特色料理更包括: 醬煮辣雞鍋、卜卜趣豬骨併拳頭飯等等,而且店內前菜都可以免費添食,整體感覺不只是打卡餐廳那麼簡單,幾款食物味道都很有驚喜。難怪店內未夠晚飯時間,已經坐滿了人及有多人在等位,建議還是先打電話或上網去訂座,以免撲空。【街頭魚糕串串鍋】Medium (HK$138) +【拉麵】(HK$10)魚糕可以說是韓國地道街頭小吃代表之一,
⭐️【尖沙咀】偽韓國街頭路邊攤餐廳⭐️

魚糕可以說是韓國地道街頭小吃代表之一,所以店中招牌魚糕串串鍋,幾乎是每枱客人必叫的食物,點著小火爐一邊煮一邊吃,鍋內有5串魚糕,魚糕吸入了香甜湯底,變得脹卜卜而且入口彈牙又有口感,配上特製的醬料,味道更顯鮮味,鍋中有魚腐片及蘿蔔,加$10配拉麵更有飽肚感。

【招牌炒章魚】(HK$138)
章魚很入味,入口質感軟嫩而爽口,完全沒有韌的感覺,配菜有椰菜及紅蘿蔔,加上用了韓式辣醬炒香,辣辣地非常惹味,令人忍不住一口接一口吃,而且章魚份量都不少,送啤酒一流。
【芝士蟹膏蟹肉蛋卷】(HK$108)
店中限定菜式之一,蛋卷內的餡料十足,啖啖都是絲絲蟹肉及芝士,入口濕潤而且有蛋汁及芝士流出,芝士味道香濃而味道突出,有小小拉絲效果,而且卷成一層一層的蛋皮口感很有層次,每件蛋卷蛋表面都放上了茄汁、沙律醬及蟹膏,整體味道很有驚喜,推薦。
【菠蘿啤酒】(HK$55)
有小食有主菜,作為這次偽韓國路邊攤吃晚飯,怎可以不飲啤酒。
菠蘿味道又真是很特別,啤酒入口帶點微香菠蘿味道,中和了小小啤酒的苦味,口感清淡爽口,一杯啤酒,就很貼切路邊攤喝酒的情景。
〔hoo 韓國包車〕@hoo.pocha
香港九龍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
22/F, The Lamma Tower, 12-12A Hau Fook Street, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong
2023-01-08
  • 招牌炒章魚
  • 芝士蟹膏蟹肉蛋卷
2023-01-15 49 浏览
韓國包車給了我極大的驚喜,甫進店門,映入眼簾的已是還原韓國街邊小食店街的裝修風貌,長方桌、小板凳、霓虹燈、小食店面等等都一一還原。食物質素亦非常出色,別具韓國地道的風味。開胃前菜為泡菜、醃蘿蔔和豆芽,正常水準;炸雞炸的香脆可口,配合甜辣醬那種微甜帶辣的滋味令人停不了口;魚糕串和蘿蔔被魚湯浸得相當入味,每一口下去都是滿滿的湯汁,十分清甜;五花腩肉不過不失,可以不點。總的來說,環境佈置相當有心思,食物質素也夠地道,很可以。

總的來說,環境佈置相當有心思,食物質素也夠地道,很可以。
2023-01-14 2613 浏览
薯仔煎餅 雖然話系推薦meal,但……食完冇咩特別,$78,真係好唔值口感屬糯米咬口,我估一系加左粉,一系就磨蓉+絲,2 max去煎,中意食軟口感既應該會覺得唔錯。雖然外表系乾脆,但淨食冇味,當中會食到大蒽碎&土豆絲,但唔明顯。辣炒章魚$138 超级唔值,醬汁唔差,惹味唔辣,紅蘿白 & 高麗菜 生的 (簡直系切完撈埋一起個隻),章魚剛剛好熟,吃下去的時候,還以為要再鍋內加熱後才能吃,但是對方沒有特別說明,所以應該不是。柚子牛奶米酒 $65,幾特別,不過唔系好飲到柚子味,仲有少少啤酒味?唔識飲酒既人都可以試下。街頭魚糕串串 呢個 $138 抵過章魚 😅 味道屬普通,湯底不太濃味,可配醬汁更佳。總结:2人吃完只有8成飽 & 唔太明點解禁多好評,可能氣氛?埸地?我就一定唔會再去比人揾笨 PS:見到佢地放左桶煮食油系廁所,感覺比客見到唔系禁好

辣炒章魚

柚子牛奶米酒

街頭魚糕串串

PS:見到佢地放左桶煮食油系廁所,感覺比客見到唔系禁好
2023-01-13
午餐
講開尖沙咀,先發現藍馬商業大廈原來有好多野食。我地揀左間以韓國夜攤為主題既韓式餐廳。餐廳按照韓國街景佈置,店內氛圍超好!擺設充滿懷舊風情,基本上每個角落都好岩打卡,包括洗衣機牆、雜誌牆等。除左環境地道之外,小店食物都好地道。 ⦁醬油蟹配飯、紫菜 $278聽店員介紹【醬油蝦蟹四重奏】係限定晚市菜式,超鍾意食醬油蟹既朋友可以試下。醬油蟹味道,肉質嫩滑易入口,撈飯食真係一流! ⦁部隊鍋 $138有中/大size可以揀,兩個人揀中size,份量岩岩好!鍋內有滿滿娃娃菜、香腸、餐肉,仲有必配既韓式拉麵,整體味道香辣帶甜,非常惹味! ⦁薯仔煎餅 $78薯仔混入麵漿,再煎香形成脆邊,每啖都有薯仔軟糯既口感,蘸上韓式醬汁,味道不錯。 ⦁忌廉溝鮮奶 $15餐廳提供多款飲品,包括韓式汽水、甜米酒、燒酒等。

⦁醬油蟹配飯、紫菜 $278

⦁部隊鍋 $138

⦁薯仔煎餅 $78

⦁忌廉溝鮮奶 $15
餐廳提供多款飲品,包括韓式汽水、甜米酒、燒酒等。

2023-01-10