呢間餐廳嘅燈光俾人好cozy嘅感覺✨,主打貼地意大利菜🇮🇹,其實小編之前已到訪過呢間餐廳🍴,今次黎試下個lunch menu🤣,不得不讚下店員上菜速度好快🤟🏻:-1️⃣「Homeland精選全日早餐🍳($88)」-揀左太陽蛋黎配多士🤤,有三文魚、雞肉腸、煙肉🥓,沙律較特別,配有黑加侖子味嘅醋🥑🍇🥗~Homeland All-Day Breakfast:egg, smoked salmon, sausage, bacons and salad.-2️⃣「香草醬慢煮雞胸長通粉🐔🌿($78)」-呢款係健康之選!有6塊雞胸,雞胸唔係好嫩但唔會好乾,有淡淡香草醬香味✨~Basil pesto sauce chicken breast rigatoni is a healthy choice! -3️⃣ 「香煎西班牙伊比利亞豬肩肉🇪🇸($138)」-豬有9成熟同全熟揀,配菜係黃瓜🥒同外脆內軟嘅薯條🍟~Pan fried Iberico pork collar is served with yellow cucumber and fries-⚠️:lunch唔提供特飲
1️⃣「Homeland精選全日早餐🍳($88)」

2️⃣「香草醬慢煮雞胸長通粉🐔🌿($78)」

3️⃣ 「香煎西班牙伊比利亞豬肩肉🇪🇸($138)」

⚠️:lunch唔提供特飲
2021-03-12 1160 浏览
今天,又跟好友們去位於大角咀分店的家鄉食午餐,來到一刻,坐滿食客,坐無虛席,我們很快地被安排好位子,開始睇菜單。處身於有家的感覺餐廳,我們姊妹好耐沒有見面一樣,邊吃邊聊聊天; 感覺很幸福。在禁聚放寬4人後,我們三人便約好完成了空中瑜伽的運動後,就好好地聚一聚,因為實在太耐冇聯誼,心情也特別開朗。 我們一起點了富有特色的菜式,慢慢食我們喜歡的菜式。田園沙律:首先有田園沙律,新鮮的沙律菜配上開胃的沙律伴汁,為我們打開味蕾香辣蕃茄白酒煮青口:一點都不辣的蕃茄醬,但蕃茄醬一點都不馬老虎,口感很豐富,有蕃茄蓉,蒜蓉及香草,提升青口鮮味,青喝嫩滑可口。 炸吉列廣島蠔:酥炸生蠔,喜歡炸物的朋友,一定會喜歡, 生的吃, 熟的也吃, 這口炸蠔很甜美, 只是不太肥厚。爆炸糖楓糖鮭: 三文魚常規的香煎沒有新鮮感, 反而精緻的伴碟設計很美, 想多看一會, 味道又不錯。魚柳香烤西班牙乳豬配果酒燒汁: 有精緻的伴碟設計, 西班牙乳豬烤的很香脆, 可以篦美本地乳豬。 巴馬火腿芝士薄餅: 正宗薄餅是薄底, 這薄餅薄而脆, 配上芝士及咸香的火腿, 好好味, 一人兩塊, 吃的乾乾淨淨, 一執不留。香港餐廳特色就是人多有長

我們一起點了富有特色的菜式,慢慢食我們喜歡的菜式。

香港餐廳特色就是人多有長龍排隊的,便說明了食物質數好及好味道。

最地道又好好飲的凍檸檬茶

柳西班牙烤西班牙乳豬配果酒燒汁

爆炸糖楓糖鮭魚柳檸檬

烤西班牙乳豬配果酒燒汁

巴火腿馬芝士薄餅

食得滿足漢語中類似的美味的午餐,讓我們仨人有機會聚首一堂。希望疫情快點消失,大家便可以三五知己,相聚一刻,再品嚐美酒佳餚。

2021-03-06
  • 香烤西班牙乳豬配果酒燒汁
  • 爆炸糖楓糖三文魚柳
  • 巴馬火腿芝士薄餅
2021-03-12 49 浏览
香脆德國鹹豬手 $258鹹豬手真係好大隻,外皮煎炸到好脆,勁開胃,入邊啲肉都唔會太肥膩👍🏻Ton yum soup shrimp fettuccine 冬陰功海蝦闊條麵 🦐🍝 $118 份量真係好大,蝦好大隻同埋算新鮮,闊條麵嘅質地煙韌帶,幾個人一齊食都夠Pan fried Iberico pork collar 香煎西班牙伊比利亞豬肩肉 $148豬堅肉煎得好靚,肥瘦適中,味道唔錯,配埋半碟嘅自家製薯蓉好正😍忌廉味唔會太重之餘又夠滑Homeland mentaiko seafood pizza 招牌明太子海鮮薄餅 🍕 $118有勁多海鮮、木魚、紫菜喺面同明太子味好夾,薄餅做到好薄同埋脆,食完唔會覺得好滯
香脆德國鹹豬手 $258

冬陰功海蝦闊條麵 🦐🍝 $118

Pan fried Iberico pork collar
香煎西班牙伊比利亞豬肩肉 $148

招牌明太子海鮮薄餅 🍕 $118
2021-03-08 84 浏览
幫襯過Homeland 好多次算係熟客,每次同朋友weekend 約食飯唔知去邊都會揀番呢度,因為次次去都冇失望,隱陣之算香辣番茄白酒煮青口($88)份量感人,而且味道唔錯,開胃菜之選以前成日叫西班牙炒飯同all day breakfast,今次望埋其他食評,見到好多人推薦西班牙伊比利亞豬肩肉,其實我一向麻麻地豬肉,不過今次朋友想試就一齊 share, 一入口不得了😍豬肉要左9成熟(今日先知可以要9成/全熟🤣)肉質完全唔鞋,簡簡單單用黑椒同鹽調味但已經好好食,誠意推介!!重點係配菜都勁出色,個薯蓉軟軟棉棉,令人食唔停口另外今次仲encore 左上次既egg Benedict ,因為唔想食咁多carbs, egg bendict 正正常常,沙律菜用左意大利黑醋調味,入口酸酸甜甜

2021-03-07 48 浏览
Homeland 門口已經好colourful,餐廳入面仲有唔同顏色嘅椅子、燈罩好襯木系枱,成個感覺好似去左legoland咁🤣 門口。入到去發現係一間黃店,餐廳充滿都為香港人打氣嘅message!2個人order 左2 個main courses 同2 份小食:香辣蕃茄白酒煮藍青口HK$88.分量比我想像多.始終都係小食.藍青口都大隻有肉食,蕃茄醬汁帶微辣,唔錯不過我覺得有啲鹹大啡菇松露牛乳炒蛋$118Menu 就咁寫住,以為淨係大啡菇加滑蛋~ 點知係all day breakfast松露牛乳炒蛋好滑 松露味都濃 大啡菇都夠juicy同埋唔會好硬身脆炸粗直薯條🍟配松露蛋黃醬 (唔記得幾錢 around $68-88)薯條炸得啱啱好新鮮熱辣分量十足,非常有誠意明太子海鮮pizza $118係我鍾意既薄批🍕餅底好脆又薄但pizza既明太子醬,比我想像中既少,煙三文魚同蝦肉爽口彈牙,上面仲舖滿木魚碎,成個pizza既味道同口感都好日式食物質素好唔錯,而且價錢又唔算貴,套餐會包括埋飲品,值得一試

香辣蕃茄白酒煮藍青口HK$88

大啡菇松露牛乳炒蛋$118

薯條炸得啱啱好新鮮熱辣分量十足,非常有誠意

明太子海鮮pizza $118

2021-03-06
大角咀,給我一種新舊交融的感覺。舊樓新樓互相靠近,食店由貼地到高檔都齊備,而且不少出名的良心店。今天就來到大角咀道/福澤街交界的HOMELAND.很喜歡它的名字,HOMELAND就是我們所在的香港。餐廳裝修帶點繽紛,加上暖和的黃光加木餐桌,氛圍很有家的感覺。由前菜到甜品,選擇很多。還有兒童餐,非常適合一家大細。還有不少手工啤可選:吹啤啤、麥子、香港城釀、Black Kite至Deadman,應有盡有,實有一款啱你心水。左:Bee's Knees右:桂啤Deadman的Bee's Knees口感較順滑,帶淡淡焦糖香甜,但味道一點也不濃。香港城釀的桂啤口感的則較輕盈,桂花香氣撲鼻。2款都很適合小酌一杯。西班牙海鮮飯 $148只售$148的Paella材料很豐富。大蜆、蝦、青口、八爪魚都有,抵食~飯粒軟硬度剛好,茄汁底蠻惹味。還帶點點飯焦,合我心意。惹味啤酒釀全雞 $228menu見到它,已經決定要order,果然没令我失望~雞蠻大隻,還有不少配菜在底,吃完paella後,2人未必吃得了。用上本地手工啤酒品牌【吹啤啤】名為「單眼佬」的話梅蜂蜜酒釀製,除了更開胃也讓肉質更嫩滑。雞皮薄脂肪少,外

很喜歡它的名字,HOMELAND就是我們所在的香港。

由前菜到甜品,選擇很多。還有兒童餐,非常適合一家大細。

左:Bee's Knees
右:桂啤

西班牙海鮮飯 $148

飯粒軟硬度剛好,茄汁底蠻惹味。還帶點點飯焦,合我心意。

惹味啤酒釀全雞 $228

menu見到它,已經決定要order,果然没令我失望~

雞皮薄脂肪少,外層烤得香脆又不覺油膩。酸酸甜甜配上香氣四溢的rosemary,更加惹味。

全隻雞上碟,用手食當然是最夠風味。小店備有手套、廚剪、濕紙巾,方便客人食,很貼心。
用手撕的啖啖肉,特別滋味。

我推薦的必點之選,也是大角咀店限定呢!

小店還有不少寄賣,喜歡的記得多多支持。

餐廳資料:

Homeland

地址: 大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖
電話: 91603680

地址: 大埔東昌街2號地舖
電話: 66026675
2021-03-02
2021-03-07 48 浏览
朋友之前食過大埔分店話好高質,反正冇試過呢間cafe,今次決定去大角嘴食。一入到去已經有家嘅感覺,唔怪之得會叫Homeland!我哋點左兩個套餐,有田園沙律同飲品跟餐。沙律幾開胃,酸酸嘅醬汁配上新鮮蔬菜,味道唔錯。招牌明太子海鮮薄餅好快到,薄餅餅底焗得好好,夠脆又唔會太粉,餡料充足,份量比想像中更多,明太子醬好夾三文魚同其他配料,再加上絲絲芝士,口感一流,難怪為招牌菜式!冬陰公海蝦闊條麵一上枱,我同朋友都忍唔住嘩左出嚟,擺碟好靚,簡直係一幅圖畫一樣,我哋作為港女當然相機食先啦!影完相試吓味道,果然冇令我地失望,同賣相一樣出色。醬汁唔算好辣但帶住濃濃嘅冬陰公味,海蝦新鮮又大隻,闊條麵煮得啱啱好,唔會太硬又唔係太淋,整道菜由醬汁到食材都配合得天衣無縫,令人一試難忘!我哋仲加配左兩個小食,首先係柚子蜜雞翼,炸雞翼好香口,火候控制得非常出色,成功鎖住雞嘅鮮嫩肉質,食落仍然好juicy,完全唔似出面啲過火嘅炸雞咁dry。甜甜嘅柚子蜜汁配埋雞翼,感覺真係好fresh, 令人舌尖煥然一新!香草牛油蒜香焗田螺亦有驚喜,估唔到咁普通嘅菜式都可以令我留下深刻印象。田螺焗得時間啱啱好,而下面嘅薯蓉好crea

香草牛油蒜香焗田螺亦有驚喜,估唔到咁普通嘅菜式都可以令我留下深刻印象。田螺焗得時間啱啱好,而下面嘅薯蓉好creamy,食落充滿香濃嘅牛油味,但又唔會好油膩,再加上表面灑上火黃香脆嘅麵包糠,真心不得了,係我印象中食過最好食嘅薯蓉。

總括而言,朋友果然係冇介紹錯,呢間Cafe不但俾人「家」嘅感覺,店員親切有禮,上菜速度亦快,裝修同環境令人好舒適,擺碟同菜式精美,適合各位文青同港女打卡,而且食物質素非常優秀,每道菜都充滿豐富嘅質感,完全感受到廚師煮食嘅熱誠,下一次我一定會再食。
  • 香草牛油蒜香焗田螺
2021-03-06 34 浏览
據聞繼大埔店後,大角咀開咗新分店。新店佔地面積比大埔店大,座位較多,空間感夠,乾淨衛生。彩色嘅「WELCOME HOME」,帶俾人賓至如歸嘅親切感覺。餐廳分兩個區,天花有特色吊燈裝飾,配合五彩顏色的餐具及燈光,感覺好開心和溫馨。抗疫套餐,主要分A,B類,A為主餐,B為小食。香辣蕃茄白酒煮青口$88蕃茄白酒帶俾青口味道更清新,酸甜味又能突出青口的鮮味。兩者相得益彰。酥炸吉列廣島蠔$38蠔含豐富蛋白質及人體所需的18種氨基酸等,也是一種抗氧化物,可延緩衰老,美顏潤膚,有海底牛奶之稱,酥炸處理令口感更香脆,又仍然保持蠔嘅鮮味,係常用嘅食法。沙律菜新鮮,醬汁帶來酸酸甜甜口味。香烤西班牙乳豬配果酒燒汁$188既能做到豬皮香脆,又能鎖住豬肉的肉汁和鮮味,食落感覺到豬肉口感鮮嫩,我覺得吾使加醬汁食更能細味品嘗原汁原味。巴馬火腿芝士薄餅$98薄餅做到香脆,芝士比例合理,連同火箭菜食會口感更豐富。
據聞繼大埔店後,大角咀開咗新分店。

新店佔地面積比大埔店大,座位較多,空間感夠,乾淨衛生。

抗疫套餐,主要分A,B類,A為主餐,B為小食。

香辣蕃茄白酒煮青口$88

酥炸吉列廣島蠔$38

沙律菜新鮮,醬汁帶來酸酸甜甜口味。

香烤西班牙乳豬配果酒燒汁$188

巴馬火腿芝士薄餅$98
薄餅做到香脆,芝士比例合理,連同火箭菜食會口感更豐富。
話說路過大角咀,就被一間色彩繽紛的餐廳所吸引,所以決定入去試試。🤩進店之後,覺得布置很有家的感覺。桌上擺放了樽裝水和搓手液,桌下就擺放了收納箱,真的很貼心!🥰我們點了以下幾道菜:💛爆炸糖玫瑰荔枝梳打飲品配以爆炸糖,確是相當特別!喝下去,梳打和爆炸糖產生的化學作用,感覺很得意,而且也超解渴。加上有荔枝肉和爆珠,飲品變得更fresh!食物未到,我已經飲了一大半了!🤪🐽香煎西班牙伊比利亞豬肩肉這個豬肩肉真是很美味,肉質鮮嫩,而且亦有厚度。薯蓉很香很有牛油味,還有煎青瓜和黃瓜伴碟,配上酸菜絕對令整道菜昇華了,絕對是這裡必叫菜色。👍🏻👍🏻👍🏻🇪🇸西班牙海鮮炒飯西班牙海鮮炒飯很足料,有青口、魷魚,帶子粒、蝦和炸過的菜,而炒飯有飯焦,變相更有咬口。☺️💛脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬薯條熱辣辣,配上松露醬和茄汁,很配很香口,絕對是口痕之選。😄賣單大約四百頭,人均大約二百頭,很飽肚,性價比很高,值得推薦!☺
話說路過大角咀,
就被一間色彩繽紛的餐廳所吸引,
所以決定入去試試。🤩

進店之後,
覺得布置很有家的感覺。
桌上擺放了樽裝水和搓手液,
桌下就擺放了收納箱,
真的很貼心!🥰

我們點了以下幾道菜:

💛爆炸糖玫瑰荔枝梳打

🐽香煎西班牙伊比利亞豬肩肉

🇪🇸西班牙海鮮炒飯

💛脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬

2021-03-04 32 浏览
Homeland All Day Breakfast $88Egg Benedict $98香煎西班牙伊比利亞豬肩肉配薯菜 $138..聽聞大角咀有好多黃店,懷疑一個禮拜每日食一日都食唔晒!Homeland嘅門面💒色彩繽紛耀眼奪目,入到去見到佢個Welcome Home霓虹燈嘅水吧覺得幾有特色😋店舖內都有好多「有特色」嘅裝飾品、掛畫,仲有啲物品義賣!💛..由於太肚餓嘅緣故,我哋兩個人食咗三個餐😆all day同egg benedict基本上除咗個蛋🍳之外都係一樣!但係兩者都真係好精彩!沙律菜嘅份量非常充裕,最驚喜嘅係入邊牛油果🥑嘅份量並不少!香腸都有兩條!我覺得條芝士腸真係好好食!egg benedict合乎水準,反而all day個炒蛋🥚如果可以加啲奶香會更perfect!!!不過塊麵包係有心思嘅!🥯..主菜豬肩肉🐷嘅賣相我覺得可以媲美港島區嘅質素🤣🤣勁大嚿啲肉勁厚!肉質鮮嫩彈牙,juicy到💦我切緊嘅時候啲汁都彈咗去我副眼鏡度🤓..後記有兩個重點,第一係見到佢水樽上面嘅貼紙不其然就會見字飲水🍼!第二係店員親切友善!👩🏻‍🍳一定會再encore!
Egg Benedict $98

Egg  Benedict
All  Day  Breakfask
香煎西班牙伊比利亞豬肩肉配薯菜
2021-03-01 712 浏览
餐廳充滿少女心,柔和的天然光,抬頭望到花草燈罩,佈置色彩繽紛,洋溢慢活的感覺。 抗疫套餐跟配沙律、飲品,價錢親民。爆炸楓糖三文魚柳 $148三文魚柳皮脆焦香,表面鋪上爆炸糖,切開時“咔嚓”聲響。魚肉軟嫰可口,爆炸糖在口中爆發的感覺,非常有趣,配上豐沛魚油,十分吸引。伴碟有爽甜青瓜、意黃瓜等,再吃一口綿滑薯蓉,啖啖窩心。香烤西班牙乳豬配果汁燒酒 $188燒乳豬外層焦脆,入口鬆化,脆皮下是薄層爽彈脂肪,肥美純厚,肉質軟腍,喜歡啖啖肉的口感。跟配青瓜及薯蓉,薯蓉熱燙、綿密,沾上肉汁精華,吃到舔舔脷! 班尼狄蛋 $98 令人食指大動,水波蛋鋪滿荷蘭醬,刺穿水波蛋,微脆的鬆餅把蛋漿吸收,配以煙三文魚及爽口生菜,經典滋味。伴碟有燶邊煙肉,帶微微煙燻的味道,香草肉腸口感飽滿、厚實,熟透的牛油果,清新香甜,令人回味。香草牛油蒜香焗田螺 $88 田螺肉鮮味彈牙,帶惹味蒜蓉香,墊底的薯蓉吸收了田螺的鮮香,更加誘人。抹茶蛋糕 $38綿軟抺茶蛋糕,抹茶忌廉細滑、香郁,夾層的芝士滑溜細緻,加上草莓果肉,甜度怡人。朱古力脆片蛋糕 $38 擺盤別緻可愛,音符拉花十分吸睛。朱古力慕絲蛋糕,入口濃甜蜜意,夾合微脆的餅底

爆炸楓糖三文魚柳 $148

香烤西班牙乳豬配果汁燒酒 $188

班尼狄蛋 $98

香草牛油蒜香焗田螺 $88

抹茶蛋糕 $38

朱古力脆片蛋糕 $38
擺盤別緻可愛,音符拉花十分吸睛。朱古力慕絲蛋糕,入口濃甜蜜意,夾合微脆的餅底,盡是蜜甜朱古力,甜入心扉。
午餐
2021-02-28 567 浏览
💛Homeland·呢間我哋想試好耐㗎啦 終於有時間嚟咗食 但係原來佢12點先開門 所以大家記住唔好太早嚟😂😂·冬陰功海鮮闊條麵$118呢個一上枱真係超級香 而且佢真係擺盤擺得好靚🤩🤩佢個意粉質地做得好好 真係好有咬口 而且勁掛汁 佢個冬陰功汁都幾濃 不過大家記住一定要落少少青檸 我覺得落咗青檸個層次感係提升咗超多😍😍之後佢嗰蝦都幾大隻 而且彈牙嘅😎·大啡菇松露牛乳炒蛋$118我哋本身以為佢係真係淨係比兩粒大啡菇我哋咁 點知原來係好似all day breakfast咁😂😂佢個松露牛乳炒蛋幾好食 好滑 黑松露味都濃 不過我就覺得佢個大啡菇唔夠juicy 之後個煙肉本身就偏鹹少少 但係配埋牛油果放上個多士度就勁夾 好好味😋佢腸仔同煙三文魚嗰啲都OK嘅 不過佢沙律個黑醋汁就有啲藥水 所以我哋最後都冇食晒個沙律🤭🤭·香草牛油蒜香焗田螺$88因為我真係超鍾意食田螺 所以我哋見佢有就嗌咗 佢個田螺都幾好食 不過佢係已經起晒肉 所以擺盆冇咁靚😂但係佢個薯蓉我哋超鍾意😍佢個薯蓉無落太多cream 係真係薯仔本人🥔但係佢整得好滑 配埋佢上面焗到脆身既蒜蓉好好味🤤🤤·#rbyeat#rbycafe#rb
💛Homeland

凍檸茶
  • 冬陰功海蝦闊條麵
  • 香草牛油蒜香焗田螺
2021-02-27 42 浏览
之前去大埔探朋友 去過Homeland本店 佢哋幾個月之前喺大角咀開分店 今日去開嗰區 順道幫襯-🥗#田園沙律 雜菜沙律嘅香醋dressing幾酸 呢個絕對係一個醒神開胃嘅套餐前菜-🧆#大啡菇松露牛乳炒蛋 $118黑松露醬加大啡菇🍄 香氣撲鼻 同炒蛋🥚係絕妙組合 其他材料非常多 有煙三文魚 豬肉腸雞肉腸 煙肉同大量蔬菜 名副其實係有魚🐟有肉🥓又有菜🥬-🐷#香烤西班牙乳豬配果酒燒汁 $188週末嗰餐不如食好啲 烤乳豬嘅份量唔算特別大 外皮烤得香脆 有些少焦香味 乳豬肉入口嫩滑 肉汁豐腴 自家製醬汁 味道似肉汁-🍹#凍檸茶 ☕️#熱咖啡跟餐飲品選擇 有茶有啡有檸水檸茶🍋 熱咖啡味道好淡 飲大大杯檸茶仲好-📍#Homeland大角咀大角咀道63號牡丹大廈北座地下9號舖 (福澤街入)

🥗#田園沙律

🧆#大啡菇松露牛乳炒蛋 $118

🐷#香烤西班牙乳豬配果酒燒汁 $188

🍹#凍檸茶
☕️#熱咖啡

📍#Homeland
大角咀大角咀道63號牡丹大廈北座地下9號舖 (福澤街入)
2021-02-27 22 浏览
生咗2個小朋友,好少時間可以同豹爹拍拖👫!!拍拖時期縮短為食lunch嘅短短個半鐘,約佢去公司附近食Homeland嘅午餐!一人叫左一個lunch set:🫕蒜香🧄辣椒🌶️大蜆意粉🫕香烤西班牙乳豬配果酒燒汁🫕脆炸粗直薯條🍟配松露蛋黃醬(2個餐都配田園沙律🥗)意粉好野味,香香辣辣嘅大蜆,夠晒爽甜!👍🏻👍🏻西班牙乳豬香口脆脆,lunch嘅份量唔算多,但對我黎講就剛剛好!唔怕食多咗!薯條🍟個松露蛋黃醬真係bring out咗個味道,絕配!🤟🏼
生咗2個小朋友,好少時間可以同豹爹拍拖👫!!

一人叫左一個lunch set:
🫕蒜香🧄辣椒🌶️大蜆意粉
🫕香烤西班牙乳豬配果酒燒汁
🫕脆炸粗直薯條🍟配松露蛋黃醬
(2個餐都配田園沙律🥗)

2021-02-25 34 浏览
好少去大角咀,今次做嘢路經就順便食埋野,呢間餐廳嘅裝修好有屋企嘅感覺,令人覺得好warm星期六做完嘢就最好食個brunch,迎接一下放假嘅心情,餐牌上面都有週末限定套餐都會包括左沙律我哋叫咗個all day breakfast ,egg Benedict,蒜蓉辣椒炒活蜆同埋雞翼雞翼可以自選口味,我就揀咗鹹蛋黃味雞翼炸到脆卜卜,好香鹹蛋黃味,好Juicy唔會炸到乾晒蒜蓉辣椒炒活蜆每一隻都好飽滿好大粒,味道鮮甜all day breakfast 同egg Benedict都係週末限定,呢兩款嘅食材差唔多,有沙律菜,煙肉、腸仔、煙三文魚,仲有牛油果添!唯一唔同嘅就係個蛋!腸仔有兩款,芝士腸勁正,芝士味超濃!如果大家係週末嚟,我都幾推介大家食呢兩款套餐會包括埋飲品,整體上食物同環境都幾好,值得一試

套餐都會包括左沙律

雞翼可以自選口味,我就揀咗鹹蛋黃味
雞翼炸到脆卜卜,好香鹹蛋黃味,好Juicy唔會炸到乾晒

蒜蓉辣椒炒活蜆
每一隻都好飽滿好大粒,味道鮮甜

套餐會包括埋飲品,整體上食物同環境都幾好,值得一試
午餐