2023-11-16
一向都聽講土瓜灣好多cafe,今日落左堂就過左嚟覓食。朋友同我推薦左HeySoNuts,佢話HeySoNuts嘅疏乎厘好好味~ 咁晚飯就決定係到解決🤪。自家製喇沙汁海鮮扁意粉 $138店員講到喇沙汁係自家熬製的,非常用心,而且用上左龍蝦頭製作,味道更鮮甜更濃郁。除左濃濃嘅蝦味,仲食到唔少香料味,醬汁唔辣,個個都食到。意粉煮得啱啱好,有咬口,仲好掛汁。海鮮份量多,有蝦、蜆同魷魚。黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯 $136依款risotto都大推!!味道好濃,好好味。加黑啤好特別,令意大利飯層次更豐富。另外豬腩肉都係餐廳自家煙燻,特別香,仲煎到金黃色。自家製髒髒比利時朱古力醬日式疏乎厘鬆餅配焦糖香蕉 $98最後梗係要試疏乎厘pancake,店舖嘅招牌!Pancake好多朱古力醬,朱古力濃郁,唔會太甜。疏乎厘鬆餅好fluffy,輕飄飄嘅感覺,重蛋味。另外,焦糖香蕉都好好味,焦糖薄薄一層,甜絲絲。抹茶鮮奶 $40拉花好靚🥰。依杯抹茶lattee比較清香,抹茶味好香但唔會太濃,濃到苦嗰隻。冰蘋果伯爵茶 $44冰茶好fresh,凍伯爵茶都好清香,加埋蘋果更清甜。
黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯 $136
自家製髒髒比利時朱古力醬日式疏乎厘鬆餅配焦糖香蕉 $98
抹茶鮮奶 $40
冰蘋果伯爵茶 $44
冰茶好fresh,凍伯爵茶都好清香,加埋蘋果更清甜。