2022-09-07 53 浏览
「HeSheEat」充滿粉粉既少女風格,非常浪漫,而且食物款式亦都好多,全部好岩打卡影相!天氣咁熱,係食野之前都要先飲返杯特飲呢杯荔枝梳打特飲,好清爽,最適合夏天飲,味道唔會太甜,荔枝味好香牛油果奶昔,口感綿滑,滿滿既奶味亦好香濃,同牛油果好夾!薯餅波波配車打芝士汁,脆煙肉,薯餅變成波波,好過癮,每一粒都熱辣辣,外脆內軟,食到停唔到燒烤雞肉沙律,份量都幾多!烤雞肉質細滑,表面烤過之後,非常香口,沙律菜亦好新鮮三文魚扒意粉,意粉佈滿蕃茄醬,三文魚扒大大塊,外層經過煎香,所以微微脆身,魚肉滑溜朱古力梳乎厘班戟(配橙酒),一上枱已經見到成個梳乎厘班戟彈彈下!勁軟熟外圍有橙肉再配橙酒,香甜滿足
天氣咁熱,係食野之前都要先飲返杯特飲

牛油果奶昔,口感綿滑,滿滿既奶味亦好香濃,同牛油果好夾!

外圍有橙肉再配橙酒,香甜滿足
2022-08-29
2022-09-06 51 浏览
羊,又硬又濃又無羊味,練牙力一流。豬,無豬味。薯溶,難食,陣味怪怪,似變壞食完想嘔。疏乎厘,一邊太生,似漿糊,一邊太熟,似蛋糕,仲有好多雞旦壳。應該無下次去食喇。
2022-09-06
放工同男朋友撐枱腳去咗呢間超近荃灣地鐵站嘅cafe,全間店都係粉紅色超靚❤️😍餐牌有意粉🍝小食🍟特式飲品🍸甜品🥞,一次過滿足晒所有要求!🔸白酒牛油汁蜆扁意粉曾經喺出面食過啲扁意粉好厚又硬,所以平時好少叫,不過男朋友想食蜆就決定叫呢個😀扁意粉薄身柔軟,白酒牛油汁令成碟意粉好濕潤,食落唔會乾爭爭!🔸黑松露薯條薯條保留住薯皮,沾松露醬好食到停唔到口!甜品時間 !疏乎厘製作大概10~15分鐘要預早落單!🔸朱古力疏乎厘班戟(配橙酒)第一件事搖一搖隻碟佢會震震下好輕盈😆入口有種溶化嘅感覺,果然空氣感十足,蛋味非常之香濃,無論配朱古力醬抑或橙酒同樣匹配😋正!!🔸奶昔/鮮奶士多啤梨奶昔同朱古力鮮奶同樣面頭吱上忌廉,我特別鐘意士多啤梨奶昔,單看顏色賣相已經好吸引,士多啤梨果醬同鮮奶攪勻後入口creamy!

餐牌有意粉🍝小食🍟特式飲品🍸甜品🥞,一次過滿足晒所有要求!

🔸白酒牛油汁蜆扁意粉

🔸黑松露薯條
薯條保留住薯皮,沾松露醬好食到停唔到口!

甜品時間 !疏乎厘製作大概10~15分鐘要預早落單!

🔸朱古力疏乎厘班戟(配橙酒)

🔸奶昔/鮮奶

2022-08-31
2022-09-06 34 浏览
荃灣經常去,特別是每次荃灣地鐵站口一出 就會見到大大的粉紅紅唇,非常吸睛。今晚,決定要入去打打卡。先來一個牛油果蟹肉凱撒沙律,這個配搭非常有棒,牛油果本身口感似三文魚,再配上蟹肉,簡直是一個滿滿的鮮味沙律,沙律菜卜卜脆,係我最喜歡的爽脆口感,蟹肉的份量多過我預期,頗大驚喜。蒜香辣椒番茄大蝦配蒜蓉多士,我很後悔沒有一早發掘到這道美食,大蝦沾上蒜香辣椒番茄醬,彈牙又入味,而且醬汁酸酸甜甜,又香,友人差點兒連整個盤子都舔乾淨,配上多士的香脆,瞬間變得非常高級的一道美食。主食方面,黑松露雜菌春雞燴義大利飯,每粒飯都濕潤有汁包裹,滿滿的黑松露香味,回味無窮,再配上雜菌吸收濃香的醬汁,又是一碟需要舔盤的一道美食。甜品方面一定要食的是soufflé pancake,我和友人選了 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟,一看賣相已經不斷打卡,加上滿滿的士多啤梨和焦糖脆脆,咬上口,一口鮮,一口脆。梳乎厘班戟軟綿綿的,好像棉花糖,甚至乎比棉花糖更軟綿綿,蛋香滿滿。再來一個三重奏,比利時朱古力心太軟,切下去,朱古力醬慢慢流出,簡直係融化埋我的心,而且即叫即整,所以切開果下甚至有一縷熱煙,暖化了我的心。之後再配上雪糕,簡直是冰火兩重天。最後飲上杯朱古力奶,又是甜甜的一天。飲品方面,都有驚喜,荔枝梳打透心涼,解暑一流,仲要有原粒荔枝可以食,大滿足。燕麥乳酪奶昔都冇令我失望,有齊了我最愛的配搭之餘,奶昔的味道冰爽感覺簡直消除了我一整天的疲勞。
2022-09-05 74 浏览
前排嘅平日,同朋友去荃灣HeSheEat食Tea,下午三點去唔需要等位,同朋友一邊食一邊傾計係好舒服,不過食物都要等一陣☺️我地叫左一份單骨蜜糖芥末雞翼,佢都炸得好Juicy,上到枱都仲好熱辣辣同埋脆口,蜜糖味都好濃,整體都係偏甜,芥末味可以再重啲🤭另外,我哋仲叫咗士多啤梨鬆餅,雖然賣相冇咁吸引,但切落去入邊好鬆軟,完全有驚喜,加埋啲cream係好match,而士多啤梨都係甜👍🏻而宇治抹茶疏乎厘班戟,就有少少失望,一嚟等咗好耐,等咗大概25分鐘,二黎抹茶味唔夠濃郁,不過班戟都算Puffy,都夠空氣感,如果芝麻同抹茶cream可以再濃郁啲會更加好☺️

單骨蜜糖芥末雞翼

士多啤梨鬆餅

宇治抹茶疏乎厘班戟
下午茶
單骨蜜糖芥末雞翼
士多啤梨鬆餅
2022-09-04 41 浏览
去完旅行返嚟,住咗幾日隔離酒店,係時候要出去食返啲好嘢!又黎食我心心念念嘅墨魚汁意粉先,近近地行去綠楊坊HeSheEat原來而家仲做緊外賣自取八八折蜜糖芥末雞翼炸得香脆單骨雞翼,面頭淋上蜜糖芥茉漿,好惹味柚子大蝦沙律大蝦彈牙,沙律菜新鮮,加埋柚子和沙律醋撈埋一齊非常之清新煙三文魚牛油果碎蛋牛角包有驚喜,牛角包竟然係脆的,加上淡淡的煙三文魚味,豐富嘅牛油果碎蛋墨魚汁魷魚意粉魷魚新鮮,墨魚汁意粉係用真正墨汁做嘅,並唔係用啲黑色嘅意粉就話係墨汁意粉,食完包你個嘴和牙齒都係黑色,少少辣,大家搶着食日式疏乎厘飯後梗係食返個甜品啦,我鍾意原味,淋上楓糖漿,懷念一下日本柚子沙冰非常清新,為炎炎夏日降溫紫薯特飲
去完旅行返嚟,住咗幾日隔離酒店,係時候要出去食返啲好嘢!

原來而家仲做緊外賣自取八八折

蜜糖芥末雞翼
炸得香脆單骨雞翼,面頭淋上蜜糖芥茉漿,好惹味

柚子大蝦沙律
大蝦彈牙,沙律菜新鮮,加埋柚子和沙律醋撈埋一齊非常之清新

煙三文魚牛油果碎蛋牛角包

墨魚汁魷魚意粉

日式疏乎厘

飯後梗係食返個甜品啦,我鍾意原味,淋上楓糖漿,懷念一下日本

柚子沙冰

非常清新,為炎炎夏日降溫

紫薯特飲
2022-08-29
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
格格和娘娘一直想我陪他們來這裡,但這個餐廳名字, 實在太令人覺得它「貴夾唔飽」 ...“安格斯肉眼扒”,味道不錯的,但肉眼扒竟然是一張牛扒紙,十分罕見,還要二百多塊,CP值很低。“香煎加拿大豬鞍扒拌焗蒜香蜜糖薯仔”,這個分量合理多了,味道還好,不過豬扒不夠嫩。它的主菜的確麻麻,但甜品卻十分出色,如這杯“香蕉拖肥奶昔”,香、滑,賣相專業。這“宇治綠茶黑芝麻梳乎厘班戟”,班戟鬆軟,和紅豆及芝麻雪糕的味道很匹配,一口 熱一口冷,很過癮,有心太軟的感覺。

2022-07-01
2022-08-31 43 浏览
喺荃灣呢頭行街🥳經過呢間餐廳俾佢門面吸引住覺得裝修好靚又見到餐牌好吸引就同朋友入去試一試🤣💎$88 Pork Chop & Scramble Egg Rice超級大塊嘅豬扒🤩外皮煎香左肉質好厚實食落啖啖肉🥳份量超多仲配有好香嘅蛋炒飯滑蛋有好香嘅奶油味整開去撈飯一齊食好夾😎.💎$95 Salmon Steak Tomato Pasta好好味嘅意粉有好香嘅蕃茄味道酸酸甜甜😍好開胃而三文魚扒嘅肉質都好正🤣外皮有三文魚煎香左嘅脆而入面肉汁就鎖實咗喺三文魚度外脆內軟🥰.💎$118 Spring Chicken份量好大嘅燒春雞佢嗰個豉油真係好甜好好味配埋雞肉一齊食超級正😍食落都係啖啖肉🥰肉質唔會乾😆好有雞肉嘅鮮味.💎$108 Uji Matcha Souffle Pancake見到餐廳嘅招牌菜之一梗係要叫一個梳乎厘嚟試吓作為抹茶嘅粉絲就叫返個宇治抹茶味🤣分量超多😍軟綿綿配埋少少回甘嘅抹茶粉一齊食👍🏻側邊仲有紅豆同小丸子做配料😆一次滿足幾個願望.💎$48 Sweet & Sour Slush酸酸甜甜嘅檸檬沙冰中和左食物嘅油膩感覺🤩同朋友一路傾偈一路飲🤣超快飲完
喺荃灣呢頭行街🥳

酸酸甜甜嘅檸檬沙冰
中和左食物嘅油膩感覺🤩
同朋友一路傾偈一路飲🤣超快飲完
2022-08-29 45 浏览
朋友推薦呢間餐廳 佢話環境靚 d野食又好食 好岩打卡 咁所以我對呢間餐廳係充滿期待黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98佢嚟到嘅時候係用膠盒裝😲 其實我係堂食嫁😂 不過唔緊要啦 味道最重要 首先佢嘅醬汁係 好重忌廉味 都有芝士味既 黑松露味就唔算太突出 飯粒粒分明 硬度適中 仲帶點煙韌 配料仲有蘑菇同洋蔥 食頭幾啖係好食 但係愈食愈鹹 食完要飲返勁多水先得 燒春雞有兩件 皮少少脆 肉質就乾左少少 整體普普通通 成餐最好食嘅係炸珍寶蟹棒 大條得呢 肉質結實 有彈性 味道鮮美 好想知佢用緊邊隻牌子既貨個芝士年糕 就好普通 唔夠煙韌 芝士較少 冇咩特別。

黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98
燒春雞有兩件 皮少少脆 肉質就乾左少少 整體普普通通

炸珍寶蟹棒&芝士年糕配蛋黃醬

炸珍寶蟹棒
成餐最好食嘅係炸珍寶蟹棒 大條得呢 肉質結實 有彈性 味道鮮美 [色] 好想知佢用緊邊隻牌子既貨

芝士年糕

個芝士年糕 就好普通 唔夠煙韌 芝士較少 冇咩特別。
2022-08-23
炸珍寶蟹棒
2022-08-26 59 浏览
約朋友聚舊都喜歡來到荃灣HeSheEat,因交通方便,而且我也很喜歡吃這餐廳出色的甜品。燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律在烤得香嚽噴的豬肋骨上淋上蜜糖酱,非常好味,肉質腍軟,再配上沙律,绝配。煎三文魚扒意粉魚扒煎到魚皮微微焦香,意粉份量不少,甜酸度適中。士多啤梨黑糖脆脆梳乎厘班㦸甜品當然不可少,今次選了這一款班㦸,賣相精美,看一看已食指大動。奶油,黑糖脆脆,士多啤梨跟班㦸配搭得宜,是喜歡吃甜品的好選擇。這裏坐得舒適,菜式選擇多,性價比高,巳和朋友约定下次在這餐廳再聚。
煎三文魚扒意粉
魚扒煎到魚皮微微焦香,意粉份量不少,甜酸度適中。
士多啤梨黑糖脆脆梳乎厘班㦸

2022-08-25 209 浏览
老公今日考試pass, 我地就去荃灣HeSheEat慶祝一番檸檬柚子沙冰$48這個檸檬柚子不得了,很清新的味道一試愛上蕃茄蟹酸牛油果莎莎配墨西哥脆片$85作為頭盤真係good choice, 老公一向唔鐘意食牛油果,食既時候問牛油果就係咁既味道?因為mix左蕃茄酸酸甜甜令牛油果醬味道好有層次,還有一層銷滿了厚厚的蟹肉,配埋墨西哥脆片十分脆口更多口感火辣墨魚汁意粉配鮮魷魚$88墨汁十分濃郁,我跟老公也食得滿口黑黑,十分有趣,魷魚用上鮮魷魚很彈牙,但味道就不算火辣比想像來得温和牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律$118點菜時已知等候時間比較耐,所以食完意粉就剛剛好上枱。烹調時間剛好,春雞肉汁嫩滑,但帶有辣味卻是意料之外,有點蓋過了香草的味道,薯仔沙律也很開胃楓樹糖漿梳乎厘壓軸我最愛的甜品,大家要預30分鐘前叫定或者上好了菜就要叫了,梳乎厘很厚很鬆軟,這次點了楓樹糖漿,入口很香濃蛋香,而且十分鬆軟,平時不嚐甜點的老公也跟我一起分享,幸福滿滿
檸檬柚子沙冰$48
這個檸檬柚子不得了,很清新的味道一試愛上
蕃茄蟹酸牛油果莎莎配墨西哥脆片$85
火辣墨魚汁意粉配鮮魷魚$88
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律$118
楓樹糖漿梳乎厘
2022-08-22 39 浏览
近來舒芙蕾超級火爆,記得讀書時候,做這個的並不多,下課和同學去逛街,看到這家duangduangduang~舒芙蕾的甜品🍮店。.舒芙蕾我選了抹茶🍵,上面澆滿了抹茶醬,還有一坨不甜的奶油,好好吃。配有兩個白玉和兩個抹茶蕨餅,我真想多要一份,糯糯粘粘,而主體的舒芙蕾入口即化!.這次因為不是下午茶,我們還選了意面🍝和燴飯,小🐤胃點的紅米飯滑蛋豬排🥩,豬排炸的剛剛好,配有日式醬料,酸甜開胃!,我的是大蝦🍤意面,蝦新鮮,每根面都裹滿了芝士醬!.小食選的黑松露薯條🍟,外酥里嫩,這真的是我超喜歡的口感,裡面好糯!飲料我選的奶昔,上面👆有超級多一坨奶油,太滿足了!另外點了一杯荔枝蘇打,荔枝味道很濃郁。
2022-08-22 85 浏览
呢間餐廳嘅裝修係以粉紅色為主,真係好靚呀😍而且上網見到食物嘅賣相都幾吸引,搞到我好想去~不過平時行過呢間都見到入面有好多人,所以開咗咁耐都末食過🥲有日早咗放學,終於有機會試到la💕🍄蘑菇湯(跟餐)蘑菇湯質感較稀,而且味道偏鹹,所以飲完之後會覺得有d口渴😐同埋個湯非常飽肚,飲晒成碗就已經飽飽哋😅如果可以加埋忌廉會creamy好多💓🍝香煎鯛魚柳蕃茄燴扁意粉 $68蕃茄汁係用新鮮蕃茄蓉製成,上面仲擺咗唔少車厘茄🍅味道酸酸甜甜,食落清新得嚟又健康👍🏻意粉質感軟硬適中,而且份量亦都好多✨鯛魚柳煎得金黃香脆,入口散發焦香味,兩塊魚又唔會太乾,真係好有驚喜呀🤤🧀卡邦尼長通粉 $68望落去個賣相已經唔係好吸引🥴d卡邦尼汁勁稀,好似水浸咁😰長通粉同汁嘅比例完全唔balance,不過見到後面嗰枱嗰一碟都唔係咁,所以應該係我哋唔好彩🥺不過隻蛋都ok,個流心效果好正~而味道就係正常水準咁la😶🍓士多啤梨奶昔 $40成杯都係粉紅色勁靚呀,少女心爆發💗💗💗上面有一大堆cream,而下面奶昔嘅部分就係冰冰哋咁🧊奶味尚算香濃,入面仲有士多啤梨醬🍓撈勻之後,味道就好似哈XX雪糕咁,又唔會係死甜同好假,超級滿意呀😚整體除

🍄蘑菇湯(跟餐)
蘑菇湯

🍝香煎鯛魚柳蕃茄燴扁意粉 $68
香煎鯛魚柳蕃茄燴扁意粉

🧀卡邦尼長通粉 $68
卡邦尼長通粉

🍓士多啤梨奶昔 $40
士多啤梨奶昔

整體除咗個卡邦尼長通粉外,以呢個價錢嚟講,其他食物嘅質素都算唔錯,比預期中好😋而最重要嘅係,呢度真係夠晒打卡able🤩

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️✨
❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️

香煎鯛魚柳蕃茄燴扁意粉
士多啤梨奶昔
2022-08-20 118 浏览
HeSheEat之前見到有人推介呢間餐廳🍴終於都放假同朋友去朝聖一下🤩入座後店員安排咗最靚嘅打卡位俾我哋坐真係好開心呢💯而且服務方面店員好體貼又有禮貌呢樣野真係要值得一讚👍今次用餐好開心而且真係名副其實嘅人氣西餐廳🌹菜式賣相好吸睛又好味😋外賣自取有88折優惠⭐️不能錯過🤩少女心爆發😍真係好靚好適合打卡📍燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律⭐️味道好驚艷豬肋骨好入味👍肉質好軟身,份量都幾多好抵食!而且同沙律一齊食可以減少油膩感!薯仔沙律入口順滑!黑松露雜菌春雞燴意大利飯⭐️黑松露味濃郁加埋芝士味道絕配😋燒春雞燒得岩岩好,皮香肉嫩肉汁豐富十分推介!炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬⭐️芝士年糕炸得外脆內軟,口感煙煙韌韌不油膩!珍寶蟹棒口感實在,令人食不停口好滿足!Strawberry Milkshake🌟好濃郁既士多啤梨味道,賣相好吸引而且不會過甜好味!Lychee Soda🌟荔枝梳打味道好清爽消暑一流💫士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟⭐️食埋個甜品就真係好滿足🤩蛋香味濃郁梳乎厘好鬆軟,加埋焦糖脆脆一齊食口感更為豐富💯
外賣自取有88折優惠⭐️不能錯過🤩

少女心爆發😍真係好靚好適合打卡📍

燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律⭐️

黑松露雜菌春雞燴意大利飯⭐️
炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬

炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬⭐️
芝士年糕炸得外脆內軟,口感煙煙韌韌不油膩!
珍寶蟹棒口感實在,令人食不停口好滿足!

Strawberry Milkshake🌟
好濃郁既士多啤梨味道,賣相好吸引而且不會過甜好味!

Lychee Soda🌟
荔枝梳打味道好清爽消暑一流💫
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟⭐️
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
2022-08-19 23 浏览
今天是太太的生日,我們特別到HeSheEat享用晚餐來慶祝。今晚非常幸運,能夠入座包廂雅座,十分舒適,私人空間感強。這個小天地最特別的是有個發光「大心心」,充滿浪漫情懷。“煎三文魚扒意粉”,煎香的三文魚,配上新鮮番茄和茄醬,還有芝士,帶點微辣,非常醒胃。“黑松露雜菌春雞燴意大利飯”,半隻春雞,肉質細嫩,黑松露的香味從飯粒中滲透出來,十分惹味,是必食之選。燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律”,豬仔骨肉質嫩滑可口,加上甜甜的蜜糖,還有伴碟的新鮮蔬菜薯仔沙律,真是一試難忘。“牛油果奶昔”,牛油果和奶昔味道極為匹配,加上碎杏仁,味道更上一層樓。“士多啤梨黑糖脆脆梳乎厘班㦸”,招牌甜品之一,軟綿綿的梳乎厘班㦸,本身不太甜,但蛋香濃郁,連黑糖脆脆一起吃就甜上心頭,綿中帶脆,特別美味。豐富的晚餐,美味的食物,浪漫的晚上,身心都獲得大滿足。HeSheEat 的水準如一,值得一再幫襯。