2025-07-14
同家人在旺角搵食,大家都知道港女難湊,食咩都唔啱😅除了好食,又要環境,又要唔熱氣…之前自己有食過白布街果邊果間,都有信心嘅,係唔算平啫。牛油果雞肉墨西哥卷算好食嘅,雞肉好難話好多汁㗎啦,不過唔算鞋,應該係慢煮。比較出色嘅係醬汁,帶少少辣,幾惹味。燒原隻黑松露春雞配薯條份量算係唔錯,沒有太多黑松露味,不過幾好食。薯條夠脆雞肉唔難,水準之上,下次可以再食。月見燒牛肉丼有些驚喜,那個醬汁不知如何使用,問經理,他非常有耐心告訴我,攪拌之後用來點牛肉,因為炒飯已經夠味,態度非常之好,值得一讚。牛肉食材很好,夠腍有牛味點將之後自己覺得稍為甜咗啲,不過老婆好鍾意,都係可以下次再食的。其實仲有一個大蝦香草蕃茄水牛芝士扁意粉,不過冇影相,味道正常,都見到多人點這個菜。整體來說,都是水準之上。加上比起舊店更就腳,裝修亦都靚啲,性價比是很好的。最讚是員工的服務態度都不錯除了經理耐心回答,員工也跟小女有講有笑,氣氛和洽,很是加分。
牛油果雞肉墨西哥卷
燒原隻黑松露春雞配薯條