2021-08-13 97 浏览
收工去旺角行下街, 行到喧上下就搵D野食, 見呢間野面門幾靚, 咁就入去試下.錫蘭生果紅茶 - 茶味濃, 有多種新鮮生果, 落糖俾較小, 主要用番生果既甜味.辣椒炸薯條 - 新鮮即炸, 香脆, 配特製汁十分惹味, 配凍飲一流水牛城雞亦 - 其中一款, 最鐘意食既雞亦, 上麵粉油炸,再上以辣椒為原料的醬汁及其他調味, 酸酸辣辣十分開胃原隻燒春雞 - 原隻烹調再開邊, 做到皮脆肉滑, 分量多, 大件夾抵食鮮蛤意粉 - 全晚最好既主食, 意粉煮得好好, 軟硬度非常好, 小油, 調味不太重, 剛剛好.士多啤梨梳乎厘班戟 - 本身唔係好食甜野, 但都覺得好好食, 梳乎厘班戟做到又軟又彈, 個汁充滿香濃牛奶味, 同梳乎厘班戟十分搭配, 另外仲有D焦糖脆脆, 十分香口

2021-08-10
2021-08-12 1409 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝑀𝑜𝓃𝑔 𝒦𝑜𝓀餐廳係兩層高既𝘤𝘢𝘧𝘦,室內設計有品味而且好有空間感,今次坐左2樓,𝘥位都幾寬敞,望番落1樓個𝘷𝘪𝘦𝘸幾靚。🌟𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗯𝗹𝗮𝗰𝗸 𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲𝘀($𝟱𝟮)佢既薯條🍟比較似𝘮𝘤𝘥𝘰𝘯𝘢𝘭𝘥 既扭扭薯條既𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦,薯條炸得好脆,本身既調味已經好好味。另外仲配有黑松露醬,超正🥰🥰可能影相影耐左,食既時候有少少🤏唔夠熱。🌟𝗧𝗿𝗶𝗽𝗹𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($𝟵𝟱)呢個𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳賣相好吸引,佢半溶既芝士醬快要滿瀉,加埋我最鐘意既大啡菇,同埋好厚身既牛肉。咬落去既時候緩緩流出既菇汁𝘮𝘪𝘹埋個牛肉同芝士既味道十分夾。另外,仲有迷你沙律🥗等令𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳冇咁濟😚食完好滿足。🌟𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 ($𝟭𝟭𝟴)雖然話就話春雞,但其實份量都真係唔少!烤雞整得好好味,整體雞肉都好嫩滑😚餐廳既飲品同甜品超多選擇,但係食完主食已經食唔落甜品啦。 ☕️𝗔𝗳𝗳𝗼𝗴𝗮𝘁𝗼 ($𝟯𝟴)試左呢個好特色既𝘢𝘧𝘧𝘰𝘨𝘢𝘵𝘰,雲呢拿雪糕球同咖啡分開上。加入雪糕再睇住佢慢慢溶果下好治癒🥳 有得食有得玩!🥤𝗢𝗮𝘁 𝗬𝗼𝗴𝘂

🌟𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 ($𝟭𝟭𝟴)

餐廳既飲品同甜品超多選擇,但係食完主食已經食唔落甜品啦。

☕️𝗔𝗳𝗳𝗼𝗴𝗮𝘁𝗼 ($𝟯𝟴)

🥤𝗢𝗮𝘁 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 ($𝟯𝟴)
呢杯野都幾真材實料,飲到燕麥味同埋幾鐘意𝘮𝘪𝘭𝘬𝘴𝘩𝘢𝘬𝘦 既質感。

📍 𝐇𝐞𝐒𝐡𝐞𝐄𝐚𝐭
旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖
𝘚𝘩𝘰𝘱 4, 𝘎/𝘍, 𝘕𝘨𝘢𝘪 𝘏𝘪𝘯𝘨 𝘔𝘢𝘯𝘴𝘪𝘰𝘯, 22 𝘗𝘢𝘬 𝘗𝘰 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘦𝘵, 𝘔𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘬
2021-08-09 90 浏览
久不久就會想起HESHEEAT,貪佢正餐甜品都唔錯,一個地方解決哂2餐!先叫左一杯凍MOCHA,咖啡味重,不甜。ALL DAY BREAKFAST包括左風乾火腿、香腸、小牛角包、煙肉、炒蛋薯餅、薯仔沙律、蕃茄,非常豐富。香辣番茄蒜片蝦配多士酸甜的醬汁配上大蝦,爽口開胃,蒜蓉多士好脆口,一起同吃,另有一番滋味。香辣雞肉意式蕃茄水牛芝士意粉雞肉煎得剛好,蕃茄汁很夠,意粉掛滿醬汁,水牛芝士清淡滲一絲奶香,整體開胃。就快中秋節,未食月餅先黎一個流心奶皇PANCAKE!覺得奶皇可以再多一D,整體不甜輕盈。
久不久就會想起HESHEEAT,
貪佢正餐甜品都唔錯,一個地方解決哂2餐!
先叫左一杯凍MOCHA,咖啡味重,不甜。
ALL DAY BREAKFAST
包括左風乾火腿、香腸、小牛角包、煙肉、炒蛋
薯餅、薯仔沙律、蕃茄,非常豐富。
香辣番茄蒜片蝦配多士
酸甜的醬汁配上大蝦,爽口開胃,
蒜蓉多士好脆口,一起同吃,另有一番滋味。
香辣雞肉意式蕃茄水牛芝士意粉
雞肉煎得剛好,蕃茄汁很夠,意粉掛滿醬汁,
水牛芝士清淡滲一絲奶香,整體開胃。
就快中秋節,未食月餅先黎一個流心奶皇PANCAKE!
覺得奶皇可以再多一D,整體不甜輕盈。
2021-08-07 52 浏览
位於鬧市中的寧靜角落,分上下兩層!「Afternoon Tea Combo」 $268/2位 另加一💟咸點食物味道中上,食材鮮味,配搭獨特,實屬心機之作!😋💟 甜點方面,款式比較普通,味道中規中矩,但唔會過甜!最緊要坐得舒服,仲有粉色裝修比姊妹們selfie 下📸談談心😜 以咁平既價錢黎講,性價比真心算高!👍🏻👍🏻👍🏻🌟🌟🌟🍤咸點:Parma Ham伴蜜瓜意式蕃茄多士蟹肉蟹籽酥皮盒海蝦黑蟹籽 配自家製茄醬🧁甜點:海鹽藍莓奶涷配芝士雪糕迷你cheese cake芒果拿破崙Chocolate Mousse抹茶紅豆 Mousse🍹飲品:Strawberry Mojito 熱情果菠蘿沙冰
位於鬧市中的寧靜角落,分上下兩層!
Tea  set

💟咸點食物味道中上,食材鮮味,配搭獨特,實屬心機之作!😋
💟 甜點方面,款式比較普通,味道中規中矩,但唔會過甜!
咸點

熱情果菠蘿沙冰

Tea  set
咸點
2021-08-06 62 浏览
餐廳裝修是帶有玩味的工業風,打卡拍照一流,食物造形精緻,可以狂po ig。炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯:豬扒肉質非常嫰,麵包糠鬆脆,即炸,非常好食。滑蛋的蛋味很濃郁,是用了靚蛋,口感鬆軟。士多啤梨乳酪熱香餅:餅有彈性又鬆軟,非常香濃的牛油味,配乳酪和楓湯的酸甜味,很好吃。份量也不少,飯很大很厚,兩個人食剛剛好。最欣賞士多啤梨醬,是新鮮做的,平時外面買也不便宜,很濃的士多啤梨味,而且不酸。白桃白茶:飲品多選擇,桃茶的味道很天然,不是香精的味,淡淡的甜味很清新。

炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯:

士多啤梨乳酪熱香餅:

白桃白茶:
2021-08-05 52 浏览
相信不論少女、媽媽或婆婆級都愛這個充滿少女味的下午茶套餐。難得仔仔放暑假,當然要約朋友去梳乎下😏。我就選定了HeSheEat嘆 #旺角限定 的Afternoon Tea Combo,$268/2 person,無論賣相或味道都拍得住好幾間大酒店架👍🏻。這個下午茶套餐配合餐廳的粉紅牆壁好有少女味,上菜時還有乾冰托底,一陣陣輕煙飄出來,好有夢幻感覺😌💕。套餐都有兩杯指定飲品,士多啤梨莫希托和熱情果菠蘿沙冰,如果唔鍾意飲凍飲都可以轉熱茶架。我們先吃下層💗海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁,海蝦好爽口新鮮,配以蕃茄汁好開胃💗蟹肉蟹子酥皮盒💗意式番茄多士,既香口又鬆脆💗巴馬火腿伴蜜瓜,將蜜瓜雕成彈弓形狀幾特別,底下還有大蕃茄承托着沙律,幾fresh,整體咸點都整得不錯。甜點方面有💗芒果拿破崙,細細件好想食多幾件💗迷你芝士餅💗朱古力慕絲,整到好似雪糕咁creamy💗抹茶紅豆慕絲💗海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕,好特別的奶凍味道,好新鮮的感覺。食完呢個女少味下午茶,成個人都變得年輕咗😆,哈哈!

相信不論少女、媽媽或婆婆級都愛這個充滿少女味的下午茶套餐。

我們先吃下層

💗蟹肉蟹子酥皮盒

💗意式番茄多士,既香口又鬆脆

甜點方面有
💗芒果拿破崙,細細件好想食多幾件
💗迷你芝士餅
💗朱古力慕絲,整到好似雪糕咁creamy
💗抹茶紅豆慕絲

💗海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕,好特別的奶凍味道,好新鮮的感覺。

食完呢個女少味下午茶,成個人都變得年輕咗😆,哈哈!
2021-08-03
2021-08-01 92 浏览
朋友見到新出high tea set $268 二人,價錢好吸引,即約。鹹點:巴馬火腿伴蜜瓜,蜜瓜非常爽脆,巴馬火腿都很新鮮。意式番茄多士,這個特別驚喜,多士很香脆,芝士碎都很多。蟹肉蟹子酥皮盒酥皮盒不算很脆,但蟹肉鮮甜,一口放進嘴裏。海蝦黑蟹子配自家蕃茄汁海蝦非常彈牙,自家番茄汁確是很清新,酸酸辣辣。甜點:海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕藍莓奶凍很滑,配芝士味的雪糕,還有拉動上的芝士脆脆,很特別很創新。迷你芝士餅,芝士蛋糕很滑。芒果拿破崙,很細心,分了兩份,一人一小粒,酥皮非常脆。朱古力慕絲,朱古力味很香濃抹茶紅豆慕絲,抹茶味茶味很濃,略嫌有少少微苦苦,與甜紅豆一齊進食就味道剛剛好士多啤梨mojito,以蘋果切薄片, 切成玫瑰花形狀,再雪凍作裝飾,很美,味道很好,有新鮮士多啤梨果蓉。熱情果菠蘿沙冰朋友覺得很好飲很清新整體鹹點甜點都很滿意,絕對超值,一定會再回頭。

鹹點:
巴馬火腿伴蜜瓜,蜜瓜非常爽脆,巴馬火腿都很新鮮。
意式番茄多士,這個特別驚喜,多士很香脆,芝士碎都很多。
蟹肉蟹子酥皮盒
酥皮盒不算很脆,但蟹肉鮮甜,一口放進嘴裏。
海蝦黑蟹子配自家蕃茄汁
海蝦非常彈牙,自家番茄汁確是很清新,酸酸辣辣。

甜點:
海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕
迷你芝士餅,芝士蛋糕很滑。
芒果拿破崙,很細心,分了兩份,一人一小粒,酥皮非常脆。
朱古力慕絲,朱古力味很香濃

熱情果菠蘿沙冰
朋友覺得很好飲很清新

整體鹹點甜點都很滿意,絕對超值,一定會再回頭。
2021-08-01 70 浏览
呢間cafe店位於旺角,位置地方都好方便旺中帶静,裝修方面都好特別,係打咭必選地方。而且地方都算好大分開兩層真係唔錯!❣️火辣墨魚汁意粉配鮮魷魚 $88鮮魷魚墨魚汁意粉是餐廳推介菜式之一,魷魚口感彈牙新鮮,拌勻意粉上的chili pepper碎,口味帶點微辣又有一份檸檬的清新感。特別喜歡墨魚汁不會過份張住d牙,十分有口感,建議大家試一試。❣️黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $98意大利飯不會太硬,為了適應香港人的口味,特別把飯也煮得較為軟稔,和墨魚汁麵條一樣,最喜歡就是每一粒飯也比醬汁包圍着,非常creamy。 ❣️單骨水牛城雞翼$55雞翼炸得香脆熱辣辣,加上了水牛芝士 很惹味,單骨雞翼多肉,而且方面食用。❣️宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟 $108甜品方便,綠茶心太軟絕對係甜品首選, 當你見到切落嚟果下流心流曬出嚟真係好療癒。而个流心綠茶超香濃,令我印象深刻。

❣️火辣墨魚汁意粉配鮮魷魚 $88

❣️黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $98

❣️單骨水牛城雞翼$55

❣️宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟 $108

2021-07-31 75 浏览
專登請假帶屋企人去享受一個,精緻的下午茶,好寫意😍😍Afternoon Tea Combo $268/set for 2 呢款充滿夏日☀️🔥風情的 Afternoon Tea Combo,有多款精緻鹹甜美點及特飲,造型搶眼,色彩繽粉🌈🍈 #巴馬火腿伴蜜瓜 嘩~~將蜜瓜切成彈弓咁,再以巴馬火腿包住,食落火腿油香滿溢,蜜瓜鮮甜清新🦐 #海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁 海蝦上加咗黑蟹籽及青檸,令海蝦更爽脆鮮味🦀 #蟹肉蟹籽酥皮盒入面有蟹肉沙律、紅蟹籽及炸墨魚麵,酥皮夠香脆,整體口感豐富🥪 #意式蕃茄多士香脆可口,加上蕃茄粒酸香清爽,絕對是清新輕食。🍦 #海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕海鹽嘅鹹遇上藍莓酸甜,再製成軟滑嘅奶凍,味道好夾,配加上蛋白脆脆及芝士雪糕,係我今期最喜歡嘅甜品🥰🧀 #迷你芝士餅有士多啤梨🍓及朱古力🍫兩款🥭 #芒果拿破崙千層酥皮有兩層,香脆可口,配合吉士醬及鮮甜芒果,好味😋🍫 #朱古力慕絲🍵 #抹茶紅豆慕絲兩款慕絲都好軟滑,食落好香唔太甜🍓 #士多啤梨莫希托甜甜酸酸的,以布冧製成玫瑰花🌹,造型精緻奪目🥰🍍 #熱情果菠蘿沙冰沙冰以原片菠蘿及熱情果新鮮榨而成,冰涼透心
專登請假帶屋企人去享受一個,精緻的下午茶,好寫意😍😍

🍈 #巴馬火腿伴蜜瓜

🦐 #海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁
海蝦上加咗黑蟹籽及青檸,令海蝦更爽脆鮮味

🦀 #蟹肉蟹籽酥皮盒
入面有蟹肉沙律、紅蟹籽及炸墨魚麵,酥皮夠香脆,整體口感豐富

🥪 #意式蕃茄多士
香脆可口,加上蕃茄粒酸香清爽,絕對是清新輕食。

🍦 #海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕

🧀 #迷你芝士餅
有士多啤梨🍓及朱古力🍫兩款

🥭 #芒果拿破崙
千層酥皮有兩層,香脆可口,配合吉士醬及鮮甜芒果,好味😋

🍫 #朱古力慕絲
🍵 #抹茶紅豆慕絲
兩款慕絲都好軟滑,食落好香唔太甜

🍓 #士多啤梨莫希托
甜甜酸酸的,以布冧製成玫瑰花🌹,造型精緻奪目🥰

🍍 #熱情果菠蘿沙冰
沙冰以原片菠蘿及熱情果新鮮榨而成,冰涼透心

• Afternoon  Tea  Combo
同朋友去旺角行街行到攰 經過呢間位於白布街既「HeSheEat」 見佢個Dinner combo menu幾吸引 所以一行二人就入左去食晚餐喇!首先黎既係dinner combo既「烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁」 因為當天冇肉眼扒 所以就以西冷代替牛既分量都算多 生熟度我地叫左medium 岩岩好!口感唔錯除左外脆內軟既薯條之外 旁邊仲有d沙律菜 中和左牛肉既油膩感!緊接著既同樣都係dinner combo既「海膽燴意大利飯」上枱既時候都幾震撼 隔離枱都係咁望過黎 原本以為menu上面既圖片係只供參考 真係冇諗過百幾蚊會有成板海膽 而且海膽既質素仲要唔差 食落鮮甜Risotto都唔錯 忌廉汁好香好滑 好明顯有花心機dish up過 有花又有草 仲有滿滿既魚子添呀 賣相好靚 最後黎既係單點「蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片」 賣相同味道同樣唔錯 口感同味道豐富 牛油果溶口感順滑 鍾意牛油果既你地絕對唔可以錯過呀梳乎厘班戟都好吸引呀 不過我地實在太飽食唔落喇 已經約好左下次再黎試試!埋單每人都係2百頭 而家外賣自取主餐牌單點仲有88折優惠添呀!
上枱既時候都幾震撼 隔離枱都係咁望過黎
Risotto都唔錯 忌廉汁好香好滑

埋單每人都係2百頭
而家外賣自取主餐牌單點仲有88折優惠添呀!
  • 海膽燴意大利飯
2021-07-28 1665 浏览
得知店家推出了下午茶Tea Set,所以就去探店打卡一下吧,這個Tea Set是旺角店限定的。這個Afternoon Tea Combo HKD$268/2位,包括四款咸食及五款甜食,另包兩杯飲品😆。-💥咸食💥巴馬火腿拌蜜瓜:是常見的傳統小吃,咸咸甜甜的很惹味意式蕃茄多士:酸酸的蕃茄碎配芝士味道清新蟹肉蟹籽酥皮盒:咸香味十足,蟹肉味道鮮甜海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁:大蝦爽口,黑蟹籽味道小咸-💥甜食💥海鹽藍莓奶凍配芝士蛋糕:奶凍口感滑身,咸咸甜甜挺特別迷你芝士餅:芝士味道濃郁幼滑,細細件容易入口芒果拿破崙:酸酸甜甜的芒果吉士配酥脆的酥皮味道不錯朱古力慕絲:朱古力味道濃郁,慕絲幼滑不甜膩抹茶紅豆慕絲:抹茶味道甘甜,紅豆甜甜的有咬感-💥飲品💥士多啤梨莫希托:味道酸酸甜甜的,還有美美玫瑰花做裝飾熱情果菠蘿沙冰:加入焦糖脆脆口感豐富,味道酸酸甜甜-這個Tea Set的賣相不錯,送餐來的時候有用乾冰製造出來的仙氣,慢慢散發出來挺美的🤩。食物質素不錯,我們也喜歡吃。可以跟朋友打卡吃東西,享受悠閒的下午茶時光❤。-Afternoon Tea Set每日限量供應,建議預先致電訂位。

💥咸食💥
巴馬火腿拌蜜瓜:是常見的傳統小吃,咸咸甜甜的很惹味
意式蕃茄多士:酸酸的蕃茄碎配芝士味道清新
蟹肉蟹籽酥皮盒:咸香味十足,蟹肉味道鮮甜
海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁:大蝦爽口,黑蟹籽味道小咸

💥甜食💥
海鹽藍莓奶凍配芝士蛋糕:奶凍口感滑身,咸咸甜甜挺特別
迷你芝士餅:芝士味道濃郁幼滑,細細件容易入口
芒果拿破崙:酸酸甜甜的芒果吉士配酥脆的酥皮味道不錯
朱古力慕絲:朱古力味道濃郁,慕絲幼滑不甜膩
抹茶紅豆慕絲:抹茶味道甘甜,紅豆甜甜的有咬感
💥飲品💥

士多啤梨莫希托:味道酸酸甜甜的,還有美美玫瑰花做裝飾

熱情果菠蘿沙冰:加入焦糖脆脆口感豐富,味道酸酸甜甜

2021-07-26
2021-07-27 467 浏览
白布街一帶都有好多唔同嘅餐廳🥰其實我都唔係第一次食HeSheEat,喺銅鑼灣食過一次覺得十分唔錯,今晚嚟到竟然見到呢間餐廳排長龍,既然聽日放假,一於就試吓旺角同銅鑼灣嘅出品有冇唔同啦🥰-雖然好多人排隊,但係等咗大約15分鐘就可以入座👍🏻都唔算耐🥰為咗美食等幾耐都值得啦😂😂-旺角嘅HeSheEat以粉紅色做主題💕一入到去即刻少女心爆棚啊🥰-1.牛油果蟹肉凱撒沙律 $78呢個沙律🥗好抵食呀😍牛油果好大粒,而且蟹肉都唔少😋😋上面仲有好多芝士碎,凱撒沙律汁又唔算太鹹😍重點係份量都唔少,可以嗌一碟幾個朋友一齊share,咁就可以叫多啲唔同嘅嘢食💕高好質🤤😋-2.朱古力咖啡沙冰 $38 / 夏日水果紅茶 $36HeSheEat有好多唔同特色嘅飲品,有奶昔同埋果茶😍朋友係朱古力同埋咖啡控,呢杯飲品簡直係合晒佢心意💕咖啡味同朱古力唔會互相蓋過,咖啡味唔苦,甜度適中👍🏻而我杯果茶叫咗少甜,所以甜度好滿意,加上有新鮮嘅青蘋果同埋橙,成件事好refreshing🥰-3.蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片 $85好鍾意嘅starter😋賣相亦都好靚👍🏻粟米片夠脆,中間嘅莎莎醬出奇地足料,基本上每一塊粟米片都係充滿

1.牛油果蟹肉凱撒沙律 $78
牛油果蟹肉凱撒沙律

2.朱古力咖啡沙冰 $38 / 夏日水果紅茶 $36
朱古力咖啡沙冰   夏日水果紅茶

3.蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片 $85
蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片

好鍾意嘅starter😋賣相亦都好靚👍🏻粟米片夠脆,中間嘅莎莎醬出奇地足料,基本上每一塊粟米片都係充滿嘅莎莎醬🤤牛油果、蕃茄粒、同蟹肉嘅份量都恰到好處👍🏻🤤
4.巴馬臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉 $78
巴馬臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉

提一提呢度嘅主食份量都好多,唔單止意粉多,佢嘅配料都十分之多,Parma Ham有差唔多五、六塊,蕃茄意粉唔會太酸,最鍾意佢嘅意粉係扁同幼嘅意粉🍝好特別😍
5.檸檬忌廉班戟卷 $58
檸檬忌廉班戟卷

中間嘅雪糕係乳酪味😍好出色👍🏻班戟配搭住好多焦糖脆脆😍而班戟嘅皮好薄,入面夾雜檸檬味嘅jam,酸酸甜甜,唔會好膩,好開胃🤤
其實HeSheEat真係好抵食,每樣食物嘅份量都好多,一條龍食哂頭盤、沙律、主菜、飲品同甜品都只係呢個價錢,CP值十分好高👍🏻👍🏻
2021-07-27
牛油果蟹肉凱撒沙律
朱古力咖啡沙冰   夏日水果紅茶
蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片
巴馬臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉
檸檬忌廉班戟卷
對上次食呢間已經係中學個時🧏🏼‍♀️今次隔左幾年再黎食果然都keep住水準 印象中呢間甜品好出名而且有做晚餐 種類都超多~.甜品方面試左厚焗鬆餅朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕🍦呢個要製作10-20分鐘厚焗鬆餅好軟好鬆化🥞要推薦個朱古力 唔係好甜個隻配埋雪糕甜度剛剛好🤪焦糖香蕉簡直加分 好鐘意小食叫左黑松露薯條 薯條炸得啱啱好 而且份量都幾多分別有蕃茄醬汁 同黑松露醬汁嘢飲方面就叫左玫瑰茶💓有一壼可以慢慢飲.甜品嘅種類都好多 下次黎再試吓其他推介嘅😋值得再黎!
對上次食呢間已經係中學個時🧏🏼‍♀️
今次隔左幾年再黎食
果然都keep住水準

印象中呢間甜品好出名
而且有做晚餐 種類都超多~
甜品方面試左厚焗鬆餅

黑松露薯條
厚焗鬆餅 朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕🍦
1K
2021-07-25 887 浏览
下午茶以雙層架盛載,放滿精緻點心、蛋糕,以飄逸的乾冰圍繞,賣相十分誘惑,味蕾享受甜蜜滋味。🌈誘人甜點* 海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕* 芒果拿破崙* 迷你芝士餅* 朱古力慕絲* 抹茶紅豆慕絲芝士雪糕口感柔滑,芝香濃郁,配上震騰騰的藍莓奶凍,散發濃厚莓果香,鹹甜交融,配搭充滿驚喜,令人也融化了芝士餅順口綿密,中心填滿清新果醬,十分滋味// 拿破崙鬆脆,入口充滿牛油香,加上香甜芒果肉,令人甜絲絲// 抹茶慕絲表面填滿紅豆蓉、鮮忌廉,細味到繞舌的抹茶香, 甘醇而清新,💖充滿和風特色。🔥滋味鹹點* 意式蕃茄多士* 巴馬火腿伴蜜瓜* 蟹肉蟹籽酥皮盒* 海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁脆卜卜的多士,配上酸香意式蕃茄,十分開胃// 酥皮盒焗至香酥,層層鬆化,夾著一絲絲蟹肉,🥰啖啖濃郁的鮮香// 巴馬火腿包著多汁蜜瓜,口感香滑細緻// 彈牙海蝦,沾上自家製蕃茄汁,微微香辣,十分惹味。🍹 士多啤梨莫希托/ 熱情果菠蘿沙冰Mojito入口清新帶酸微,加上草莓果肉,清甜解膩。沙冰以熱情果、菠蘿汁🍍結合而成,啜一口沁出蜜甜果香,冰涼消暑。

🌈誘人甜點

* 海蝦黑蟹籽配自家製蕃茄汁

🍹 士多啤梨莫希托/ 熱情果菠蘿沙冰
下午茶
2021-07-25 66 浏览
呢間人氣Cafe,環境格調充滿少女心,食物賣相好靚,打卡一流。而最吸引我嘅,其實係呢度嘅甜品,梳乎厘班戟🍓士多啤梨奶昔🥛賣相好靚!士多啤梨奶昔上面有厚厚嘅忌廉,再灑上乾果。🥢蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片呢個菜式幾特別,又好少食,所以點嚟試吓。整個配搭非常清新,將莎莎塗抹在脆片上,一塊一口,口感味道都非常豐富。🥢辣肉腸墨魚汁意粉呢個意粉味道都OK,記得食完要漱下口,如果唔係成口都變黑色。🥢牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律燒春雞超級好味,充滿香草嘅獨特香味,而且肉質鮮嫩非常juicy,一啲都唔鞋。🥞朱古力梳乎厘班戟(含橙酒)配豆腐雪糕主角壓軸出場(由於即叫即製,製作需時,記得預返時間落order )果然冇令我失望,梳乎厘班戟充滿空氣感,超級鬆軟!朱古力醬加上橙酒,配搭非常特別,味道都幾夾。

而最吸引我嘅,其實係呢度嘅甜品,梳乎厘班戟

🍓士多啤梨奶昔🥛
賣相好靚!士多啤梨奶昔上面有厚厚嘅忌廉,再灑上乾果。

🥢蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片

🥢辣肉腸墨魚汁意粉

🥢牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律

🥞朱古力梳乎厘班戟(含橙酒)配豆腐雪糕
主角壓軸出場
朱古力醬加上橙酒,配搭非常特別,味道都幾夾。
2021-07-20
  • 朱古力梳乎厘班戟