2021-08-13
收工去旺角行下街, 行到喧上下就搵D野食, 見呢間野面門幾靚, 咁就入去試下.錫蘭生果紅茶 - 茶味濃, 有多種新鮮生果, 落糖俾較小, 主要用番生果既甜味.辣椒炸薯條 - 新鮮即炸, 香脆, 配特製汁十分惹味, 配凍飲一流水牛城雞亦 - 其中一款, 最鐘意食既雞亦, 上麵粉油炸,再上以辣椒為原料的醬汁及其他調味, 酸酸辣辣十分開胃原隻燒春雞 - 原隻烹調再開邊, 做到皮脆肉滑, 分量多, 大件夾抵食鮮蛤意粉 - 全晚最好既主食, 意粉煮得好好, 軟硬度非常好, 小油, 調味不太重, 剛剛好.士多啤梨梳乎厘班戟 - 本身唔係好食甜野, 但都覺得好好食, 梳乎厘班戟做到又軟又彈, 個汁充滿香濃牛奶味, 同梳乎厘班戟十分搭配, 另外仲有D焦糖脆脆, 十分香口