2024-03-26 11 浏览
今天來到廟街一間親民價西餐廳🍴我們選的set dinner包了 餐湯或沙律,最後還有甜品🍮 加$30可以喝酒喔!老闆還說如果自己帶酒或帶蛋糕 不收開瓶費或切餅費呢!餐廳播着舊英文歌,超浪漫🌹🍀🍽️ Pan-fried Aus Pork Rack Steak (香煎澳洲豬鞍扒) $228有驚喜的豬扒☺️ 肉質很嫩,帶一點點肥肉😋 煮的時間剛好,不乾,有點水份~ 旁邊用不同的蔬菜裝飾,看得出很有心思!🍀🍽️ Pan-fried Aus Rib Eye Streak (香煎澳洲草飼肉眼牛扒) $228肉很結實,筋不多~ 加上大份薯條和沙律🥗 吃完飽飽!🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful

🍀

肉很結實,筋不多~ 加上大份薯條和沙律🥗 吃完飽飽!
2024-03-24 20 浏览
Heart bar & restaurant位於佐敦廟街185號地舖係九龍公園同龍堡酒店對面餐廳設有8個戶外坐位室內有長長既梳化位同8個坐位就算一班人包場聚會都坐得落晚餐係晚上17:30開始晚餐$228 包括餐湯/沙律自選主菜香煎澳洲盲鰽魚柳配珍珠薯仔同雜菜兩大塊肉質結實魚皮煎得好脆珍珠薯仔同紫薯非常軟糯烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁以小火低溫燉煮2小時後油脂係放涼後凝固的特性上碟前稍微煎下鴨皮非常脆鴨肉鮮嫩甜品提拉米蘇食時倒入咖啡酒表面係可可粉令中層維持濕潤好岩我口味咖啡/茶飲品另加$30可以升級品嚐到西班牙產地的紅酒/白酒1杯老闆熱情落單仔細價錢超抵晚餐一律$228
Heart bar & restaurant

晚餐一律$228

2024-03-23
  • 盲曹
  • 鴨腿
📍原來咖啡廳已經轉型為Bar & Restaurant 餐點選擇多咗好多同幾有特色! 餐廳沿用粉色裝修 配上簡約設計風 環境舒適幾Cozy! Dinner Set 包田園沙律或是日餐湯 及精選甜品 +$30可選紅酒/白酒/汽酒🌀 烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁餐廳招牌菜! 平時食油封鴨都比較貴 老闆表示希望客人可以用平民價錢 品嚐到高級西餐廳嘅質素🙈 鴨肉肉質軟嫩 口感唔韌易入口 表面雖然唔算脆口 但淋上醬汁後超惹味🙌🏼 與番茄莎莎+黑醋汁等夾埋一齊食 輕易減低鴨肉嘅油膩感!🌀 香煎澳洲豬鞍扒豬鞍扒厚肉帶少許🤏🏻肥肉 咬落肉質保持鬆軟 用上甜薯紫薯作為配菜🧡 再用花瓣稍作裝飾 賣相滿分! 💯🌀 自選雙拼沙律揀咗青蘋果🍏伴紅菜頭意大利黑醋沙律+ 羅馬雜色車厘茄粟米沙律🥗伴芝麻沙律醬 兩款都冇多餘嘅醬汁 車厘茄新鮮爽甜 感覺健康~🔸同區比較少有嘅高質西餐廳 價格幾親民~老闆相當親切健談😂 會主動介紹同推薦招牌餐點 幾有人情味🙈 餐廳仲有做包場服務 如果開party老闆會盡量配合客人需要㗎!
📍

🌀 烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁

🌀 香煎澳洲豬鞍扒

🌀 自選雙拼沙律

• 烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁
2024-03-22 10 浏览
佐敦有心的cafe重點是食材了高質的食材,有機健康的食材,很適合現代人追求健康的元素!另外,餐廳的大廚有廿年以上意法菜的經驗,老闆和員工也友善健談,令客人吃得開心又放心,三月份女士更有小禮物😆😆😆是毛毛心型的匙扣,很有心思!小店更有即影即有影相,為客人留下美好的回憶,so sweet! 是日光顧了晚市套餐,包了餐湯或沙律、主菜和甜品,每款價錢$228。有機薯仔粟米湯 有機薯仔打至溶為湯,有著綿綿的口感,配上香脆麵包小塊,加上粟米的香味,醇厚美味!《香煎澳洲豬鞍扒》豬隻是吃橡果長大的,是健康的食材,客人吃得特別安心!豬鞍扒肉質柔軟及脂肪紋路適中,味道濃郁,煎得剛好能把肉汁鎖住,就連旁邊的配菜也是高質的蔬菜!《香煎澳洲草飼肉眼牛扒》肉眼牛扒豐富油花和優質的肉質,牛隻是吃草為主,健康之食材,肉質口感豐潤,鮮嫩多汁,牛扒的生熟度也煎得剛好,五成熟就真是五成熟,烹煮時間控制得好!甜品有特濃朱古力蛋糕和藍莓蛋糕蛋糕,蛋糕很大件!而且味道很有水準!朱古力的味道濃郁豐富!藍莓芝士多糕也很清新!飲品方面除了有咖啡和酒類之外,更有茶類和其他特飲!《青春長駐》是由無花果、玫瑰和洛神花而成的茶。《檸檬特飲》
佐敦有心的cafe

有機薯仔粟米湯

《香煎澳洲豬鞍扒》

《香煎澳洲草飼肉眼牛扒》

飲品方面除了有咖啡和酒類之外,更有茶類和其他特飲!
《青春長駐》是由無花果、玫瑰和洛神花而成的茶。
《檸檬特飲》

2024-03-20 15 浏览
廟街除咗有夜繽紛之外,仲有間西餐廳都幾正✨Dinner Set $228/1🥣是日餐湯 or 🥗是日沙律-意大利紫薯薯仔湯 甜醋沙律菜🦆烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁-法國進口嘅鴨髀以慢煮方式烹調 外皮微微焦脆可口 鴨肉輕輕一推就能起肉 鹹白味道出色且有鴨香 口感軟 底部墊有蕃茄沙沙 三色椒帶起微微清甜味 👍🏻🐖香煎澳洲豬鞍扒-呢隻食橡果嘅澳洲豬肉味更加香濃 帶有一份獨特甜味 豬鞍嫩得嚟有少少彈性 餐飲🥂白酒+$30-白酒有種木香及水果香 好易入口 慢慢香甜 推薦🍰甜品 -藍莓芝士蛋糕芝士餅其香味做得好好 香中帶甜 餅底微脆 藍莓醬增加甜味 仲有龍珠果清一清味蕾-特濃朱古力蛋糕朱古力味特濃 甜度唔算好高 口感有少少似布朗尼 而且非常之大件🍟香辣脆薯條伴蜜糖芥末醬 $38-粗薯條熱辣辣 外脆內軟 味道少鹹少辛帶胡椒味 蜜糖芥末醬增加少許甜味 唔錯店主Andy相當熱情,服務概念希望做到以前香港有嘅人情味,總括嚟講,味道好,有服務👍🏻
廟街除咗有夜繽紛之外,仲有間西餐廳都幾正
✨Dinner Set $228/1

🍰甜品
-藍莓芝士蛋糕

-特濃朱古力蛋糕

🍟香辣脆薯條伴蜜糖芥末醬 $38

呢間西餐廳主要講個「心」:用心經營,用心同客人溝通❤️人魚幻彩色嘅檯用來打卡,考驗技巧得來好igable/香煎澳洲豬鞍扒$228/豬鞍好厚實,連埋啫喱一樣嘅皮來食,口感好正🐖細味品嚐嘅話,你仲可能會感受到浸「木」味🪵/香煎澳洲草飼肉眼牛扒8oz$228/草飼牛向來高質👍🏻另一個highlight係薯條🍟份量夠多,而且調味剛好😋/藍莓芝士蛋糕/呢個向來係我至愛❤️Creamy且rich嘅感覺,完滿左成個晚餐🫐/朱古力蛋糕/望到已經流曬口水🍫好rich好邪惡🤤唔會太死甜🍰晚餐除左甜品之外,跟埋餐湯/沙律,同飲品。想飲酒嘅話,+$30就有杯紅酒/白酒🍷白酒好似ice wine,甜甜地好易入口,仲有透心涼嘅感覺😙

/香煎澳洲豬鞍扒$228/

/香煎澳洲草飼肉眼牛扒8oz$228/

/藍莓芝士蛋糕/

/朱古力蛋糕/
望到已經流曬口水🍫好rich好邪惡🤤唔會太死甜🍰

Set Dinner 4 courses 都係$228。加$30仲可轉做酒,好抵食!整體食物整得用心❤️,試咗兩款肉類都好食。老闆好nice,非常健談😆好似餐廳個名咁,好有Heart!!🫶🏻🍠意大利紫薯湯:第一次見紫色餐湯。湯口感滑順,飲到紫薯嘅天然甜味💜🍗烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁:鴨腿🍖烤得外酥內嫩,肉質滑嫩多汁。配上新鮮蕃茄碎🍅甜酸,加埋鴨肉汁,味道豐富有層次。好難想像依個價位可以食到咁高質素😍🥩香煎澳洲草飼肉眼牛扒(802):牛扒幾夠厚度,煮得剛好。牛肉鮮嫩,保持咗肉汁😋。薯條帶鹹香,點牛扒汁會不自覺食晒。🍫朱古力蛋糕:朱古力味道濃郁,蛋糕質地綿密細膩,入口即化。整體又唔會太甜膩。🫐藍莓芝士蛋糕:蛋糕本身質地濕潤柔軟,口感細膩。藍莓果肉增添酸甜口感,同芝士味道平衡。🥂白酒:依款白酒偏甜身,好易入口,口感幾厚身圓潤。朋友非常喜歡。🍷紅酒:帶有一點酸度,同樣好易入口,同今次點嘅肉類幾夾。個人覺得依款紅酒唔適宜醒酒太耐,或飲得太慢,飲到後面有些酸過頭。

🍠意大利紫薯湯:
第一次見紫色餐湯。湯口感滑順,飲到紫薯嘅天然甜味💜

🍗烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁:

🥩香煎澳洲草飼肉眼牛扒(802):

🍫朱古力蛋糕:

🫐藍莓芝士蛋糕:

🥂白酒:
依款白酒偏甜身,好易入口,口感幾厚身圓潤。朋友非常喜歡。

🍷紅酒:
  • 油封鴨腿
2024-03-12 18 浏览
今時今日,以流水作業式經營的餐廳俯拾皆是,有幾多間食肆能真正用心去對待自己的出品及客人呢?Heart Bar & Restaurant 絕對是店如其名,一間有心的西餐廳。老闆對餐廳員工,食材及出品均有一定要求,用心待客。今晚我們便試了兩款晚餐:包湯或沙律,一份主菜,一份甜品及餐茶。🥔薯仔大蒜湯~大蒜湯質感濃稠,味道濃郁。🐟香煎盲鰽魚柳配珍珠薯及燴普羅旺斯燉菜~盲鰽煎得皮脆肉嫰,沒有半點腥味。珍珠薯配上黑醋及蜜糖芥末醬,令本來平平無奇的薯仔變得份外美味。普羅旺斯燉菜酸酸甜甜,伴魚柳一起吃,瞬間消除魚油的膩滯感。🍲蟹肉南瓜蘑菇意大利飯~每粒意大利飯均沾滿新鮮的南瓜汁,軟硬度適中,加上蘑菇及蟹肉的鮮甜,令人食指大動。🍫Double Chocolate Cake~黑朱古力蛋糕香濃而不苦,假如你喜愛吃dark chocolate的,這款甜品必然是你杯茶。🧀Blueberry Cheesecake~藍莓芝士蛋糕芝士味濃而不膩,口感柔軟滑溜,配合藍莓令味道更豐富。☕青春常駐~這款花茶包含了無花果、玫瑰及洛神花,茶味微酸帶甜,感覺清新健康。老闆見我們不時滑動手機,更貼心地放了手機座於枱上,讓我們擺放手
🥔薯仔大蒜湯~大蒜湯質感濃稠,味道濃郁。
老闆見我們不時滑動手機,更貼心地放了手機座於枱上,讓我們擺放手機。見微知著,這些細節便足以証明餐廳用心經營,以誠待客的原則。
2024-03-12 29 浏览
A decent cafe that really gives out its heart and serves good quality of food for customers here. They change menu weekly and offer booking for hosting private events here. Food is nice and we enjoyed the cozy atmosphere a lot too.🥂Sambal Chilli Sauce with Shrimps Fried Rice in Mushroom and Sweet Corn $89Liked their choice of adding sweet corns to the rice that gave an extra crunch to the texture. Shrimps were quite fresh and bouncy too. 🥂Pan-fried Australian Ribeye Steak with Green Salad and Fr

🥂Pan-fried Australian Ribeye Steak with Green Salad and Fries $178
It’s very juicy and not overcooked with some refreshing salad on the side that had a really nice dressing.
Pumpkin Potato Soup

🥂Pumpkin Potato Soup
Each lunch set comes with a soup and it’s creamy and delicious.
Lemon Meringue Tart

🥂Lemon Meringue Tart $38
Tiramisu

🥂Tiramisu $42
Desserts were amazing here as well and were all homemade. Their tiramisu is a signature item here and considered as a must-try!
Rose Latte

🥂Rose Latte +$20
Longan Jujube Tea

🥂Longan Jujube Tea +$20
We upgraded our drinks. There’s a professional barista here who made really nice coffee.

Love their homey style and the friendly servers here. Would love to return again and try out more!
Overall rating: 7.5/10
Heart Bar & Restaurant.好高CP值的心水餐廳搵到呢間餐廳Heart Bar & Restaurant ,好0岩咀形店主ANDY好搞笑,好多野講出品的野食好高質又唔貴Heart Bar & Restaurant 真係好值得去食的!先講位置,都好近地鐵,Heart Bar & Restaurant 在佐敦站 C2 出口易搵就腳,有室內同戶外位方便食客選擇晚市有單點同SETset dinnere 劃一收費 好划算而且有駐場酒店級大廚同高級咖啡師助陣出品好有水準餐湯:香濃的南瓜湯,色澤吸引,味道香濃,讚1個香煎澳洲草飼肉眼牛扒7成熟,份量巨型,肉質鮮嫩多汁入口啖啖牛香,肉味突出薯條即炸香脆可口質地非常超班!鮮帶子伴黑松露忌廉汁意粉花式點綴,好好睇!鮮帶子又是勁大粒不只好睇,更是鮮甜美味意粉掛汁力度勁!一吸入口,黑松露忌廉汁滿滿的滋味這碟意粉又係味道傑出之作!跟餐甜品點可以咁正!酒店級單點蛋糕的質素!真係出品如店名:好有心!甘筍蛋糕忌廉香滑,口感多重鬆軟!濕潤!迷人!層次豐富,衝擊每一個味蕾朱古力蛋糕純度極高的朱古力以香滑、綿密、細緻 的口感稱霸朋友正是朱古力愛好者大讚超好

店主ANDY好搞笑,好多野講
出品的野食好高質又唔貴

先講位置,都好近地鐵,
易搵就腳,有室內同戶外位
方便食客選擇

晚市有單點同SET
set dinnere 劃一收費 好划算
而且有駐場酒店級大廚同高級咖啡師助陣
出品好有水準

餐湯:香濃的南瓜湯,色澤吸引,味道香濃,讚1個

7成熟,份量巨型,肉質鮮嫩多汁
入口啖啖牛香,肉味突出
薯條即炸香脆可口
質地非常超班!

鮮帶子伴黑松露忌廉汁意粉
花式點綴,好好睇!
鮮帶子又是勁大粒
不只好睇,更是鮮甜美味
意粉掛汁力度勁!
一吸入口,黑松露忌廉汁滿滿的滋味
這碟意粉又係味道傑出之作!

跟餐甜品點可以咁正!
酒店級單點蛋糕的質素!
真係出品如店名:好有心!

甘筍蛋糕
忌廉香滑,口感多重
鬆軟!濕潤!迷人!
層次豐富,衝擊每一個味蕾

朱古力蛋糕
純度極高的朱古力
以香滑、綿密、細緻 的口感稱霸
朋友正是朱古力愛好者
大讚超好食!

玫瑰咖啡與黑糖咖啡
特色的味道,以高質咖啡豆磨出
口感細滑,味道香濃
微甜不過激
配住蛋糕一起吃最是合適!

是日為女神節
親切的店主送上小禮物
非常有驚喜!

此店出品與服務都非常高水準
看得出是店主用心經營
有熱誠自然有吸引力!
2024-03-06 13 浏览
來到佐敦,發現這裡有一間價錢恰宜的西餐廳,於是試試。我們叫了兩份晚市套餐。晚市套餐 $228@是日餐湯是甘筍忌廉湯,附帶香脆麵包粒,不會太膩,帶點甘筍甜味。前菜除湯外,還可另選沙律。主菜香煎澳洲豬鞍扒以慢煮方式烹製,肉質粉嫩,外皮略為煎過,提升肉的香味,配上特製醬汁,風味更佳。烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁自家製油封鴨,以慢煮煮熟鴨肉,肉質香嫩,外皮烤焗變得香脆,加上醬汁,美味可口,誠意之作。是日甜品沒想到份量那麼大,紅蘿蔔合桃蛋糕有合桃脆口和蛋糕鬆軟的口感,不會太甜。朱古力蛋糕也不會太甜,可可味香濃,mousse軟滑。白酒和紅酒 (各加$30)白酒來自德國的,帶蜜糖香氣,味道甜美,適合搭配甜品。紅酒來自西班牙,容易入口,和鴨肉一起吃,更能提升肉的香味。老闆很熱情,介紹自己開店的理念,從食物的質素也感受到他的用心,值得支持的小店。以上價格需另加一服務費

晚市套餐 $228@

主菜
香煎澳洲豬鞍扒

是日甜品
朱古力蛋糕也不會太甜,可可味香濃,mousse軟滑。

白酒和紅酒 (各加$30)

以上價格需另加一服務費
呢晚喺佐敦呢頭放工 就搵咗呢間cafe同友人食個晚餐 我同友人一人叫咗一份晚市套餐🫢前菜呢日嘅湯係甘筍忌廉湯🥕 忌廉湯上面有兩粒脆麵包 是日沙律淋上胡麻醬 非常開胃🥗香煎澳洲草飼肉眼牛扒我揀咗五成熟🐮 牛扒切開比較粉嫩 仲有唔少肉汁 旁邊跟薯條同沙律 係好夾嘅組合🍟 香煎澳洲盲曹魚柳伴珍珠薯及燴普羅旺斯燉菜 呢個幾有驚喜 魚柳煎到外面乾身 但係魚肉仲好嫩滑🐟 旁邊配上唔同顏色嘅珍珠薯仲有普羅旺斯燉菜 我特登search吓咩係普羅旺斯燉菜 原來係法式嘅炒雜菜😮 食餐飯都長知識啊小食我哋仲加咗兩份小食 脆炸雞翼同吉列蝴蝶蝦 兩款都好香口 鍾意食炸物嘅朋友一定啱食🤩 我就比較鍾意吉列蝴蝶蝦 蝦肉好彈牙 又唔會好油膩🦐是日甜品呢晚嘅甜品係紅蘿蔔合桃蛋糕😙 出面比較少cafe做carrot cake 蛋糕入面有胡蘿蔔之外 仲有啲合桃嘅nuts增強口感🍰 飲品嚟cafe點可以唔揀咖啡呢😝 叫咗熱Latte同冰搖咖啡 熱Latte有靚靚拉花 冰搖咖啡就比較特別 係將espresso 糖同埋冰塊用高速搖動嚟製作嘅一個飲品☕️ 味道唔會太甜 係幾特別嘅飲品餐廳叫Heart 果然感覺到餐廳係有用心有溫度嘅食

前菜

是日甜品
紅蘿蔔合桃蛋糕

飲品
冰搖咖啡  鮮奶咖啡

餐廳叫Heart 果然感覺到餐廳係有用心有溫度嘅食店啊 店員非常熱情咁招待客人 有種賓至如歸嘅感覺🥰
2024-03-06 17 浏览
今晚去開佐敦,搵個靚靚晚餐食先,我想要有餐湯、主菜、甜品、最好有杯酒飲下啦⋯⋯烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁真係唔講得笑,個皮脆到卜卜聲,鴨腿d肉好嫩滑,其實賣相已經好鬼靚😍所以食慾大增,我個人覺得一定一定要食👍🏻香煎澳洲豬鞍扒厚厚嘅豬鞍真係豬最好食嘅部位,鍾意連埋骨食就更加好味🤤配埋自家製醬汁,好好味架呢👍🏻甜品方面有朱古力慕絲蛋糕同埋甘筍蛋糕🍰要講一講佢地嘅白酒有果味,好易入口女士們啱晒喇…

香煎澳洲豬鞍扒

甜品方面有朱古力慕絲蛋糕同埋甘筍蛋糕🍰

要講一講佢地嘅白酒有果味,好易入口女士們啱晒喇…
2024-03-05 17 浏览
星期六放假約咗朋友相聚,佢帶咗我嚟佐敦嘆cafe ~餐廳入內裝潢以粉紅色牆配雲石風餐桌,牆身掛上一系列貓咪掛畫,感覺可愛別緻又充滿少女情懷~睇睇餐牌先,午餐都有唔少選擇~是日餐湯·南瓜椰菜花薯仔湯餐湯入口濃厚綿密,啖啖清新南瓜及薯仔香氣,加埋香口的麵包粒增添口感層次~脆炸紐西蘭青衣魚柳伴薯條及牛油果沙沙賣相夠哂吸引~魚柳外皮酥脆香口,魚肉軟嫩滑爽而不帶一點腥味,配埋特製的牛油果沙沙醬食落鮮美細膩,粗身薯條香脆酥軟而薯味十足,清新爽口的沙律菜平衡整個味覺~野菌意大利肉醬意粉濃郁的肉醬配上柔滑細嫩的野菌,濃厚的醬汁掛滿軟韌的意粉,食落滋味無窮又濃香細膩~Cappuccino入口先是厚厚又幼滑奶泡,香滑的牛奶帶淡淡的醇香的咖啡,香氣十足仲有靚靚拉花~Americano堅果香氣醇厚,口感厚實圓潤而柔和滑順又回甘,真是不錯~整體食物味道不錯,環境優雅適舒仲被好多貓咪畫圍住,服務周到,感受到店主用心又熱情款待,值得再來支持充滿人情味的小店~
星期六放假約咗朋友相聚,佢帶咗我嚟佐敦嘆cafe ~

睇睇餐牌先,午餐都有唔少選擇~

是日餐湯·南瓜椰菜花薯仔湯

脆炸紐西蘭青衣魚柳伴薯條及牛油果沙沙

野菌意大利肉醬意粉

Cappuccino

Americano
堅果香氣醇厚,口感厚實圓潤而柔和滑順又回甘,真是不錯~

2024-03-03 12 浏览
由𝟐位有𝐇𝐄𝐀𝐑𝐓既老闆主理,餐廳名果然改得冇錯💕💛💛老闆十分熱情,每道菜式都略有介紹,亦會同每枱客人打招呼同傾下計,親力親為,欣賞🤩夫妻𝟐人點左𝟐個𝐅𝐔𝐋𝐋 𝐒𝐄𝐓 𝐃𝐈𝐍𝐍𝐄𝐑,夠哂滿足~🤭🌟𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫🌟🔹️南瓜湯偏重忌廉味,通常去西式都會揀湯多過沙律,暖一暖胃先🥣🌟𝐌𝐚𝐢𝐧🌟🔹️烤法國油封鴨髀配香橙八角鴨肉汁香港比較少有既特別法國菜式🍗鴨脾先以油浸配以調味料醃製,用慢煮煮熟鴨脾,再烘烤到外皮脆皮。食落層皮真係夠脆,肉質因慢煮關係,味道份外濃郁~~🔹️香煎澳洲草飼肉眼牛扒 牛扒叫左𝐌𝐄𝐃𝐈𝐔𝐌,應該叫𝐌𝐄𝐃𝐈𝐔𝐌 𝐑𝐀𝐑𝐄口感仲好🥩薯條竟然有驚喜,外層薄皮好脆,薯條大大條好夠薯🌟𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭🌟🔹️甘筍蛋糕𝐂𝐚𝐫𝐫𝐨𝐭 𝐂𝐚𝐤𝐞🔹️朱古力蛋糕𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞食埋呢𝟐個甜品真係飽到喉嚨🍰🍰老闆話係係另一間本地甜品舖購入的個人鍾意朱古力蛋糕多𝐃,唔算太甜,略帶朱古力苦味🙂🌟𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤🌟🔹️𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚🔹️𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐋𝐨𝐧𝐠 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤呢排鍾意飲呢款啡,原來橙配咖啡係咁夾,幾時都岩飲🍊☕
由𝟐位有𝐇𝐄𝐀𝐑𝐓既老闆主理,餐廳名果然改得冇錯💕💛💛

🌟𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫🌟
🔹️南瓜湯
偏重忌廉味,通常去西式都會揀湯多過沙律,暖一暖胃先🥣

🌟𝐌𝐚𝐢𝐧🌟
🔹️烤法國油封鴨髀配香橙八角鴨肉汁
香港比較少有既特別法國菜式🍗
食落層皮真係夠脆,肉質因慢煮關係,味道份外濃郁~~

🔹️香煎澳洲草飼肉眼牛扒
薯條竟然有驚喜,外層薄皮好脆,薯條大大條好夠薯

🌟𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭🌟
🔹️甘筍蛋糕𝐂𝐚𝐫𝐫𝐨𝐭 𝐂𝐚𝐤𝐞
🔹️朱古力蛋糕𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞
食埋呢𝟐個甜品真係飽到喉嚨🍰🍰

🌟𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤🌟
🔹️𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚
🔹️𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐋𝐨𝐧𝐠 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤
呢排鍾意飲呢款啡,原來橙配咖啡係咁夾,幾時都岩飲🍊☕