Hashtag B主打少糖少鹽,無人造色素,無防腐劑既麵包,難得早起身就去Hashtag B買麵包早餐同下午茶行完一輪就揀左個伯爵荼菠蘿包同紫薯雞尾包聞個包食落伯爵荼味岩岩好,唔太濃唔太淡,麵包質感冇太大驚喜我幾鍾意個紫薯雞尾包,紫薯餡少少少甜,冇傳統雞尾包既椰絲餡咁甜,紫薯餡蓉都打得幼細,同埋我個飽擺到晏晝5點食都好soft同事咁岩買到個拿破崙焦糖千層撻,我覺得似食葡撻~我就冇叮番熱都覺得唔錯,個酥皮好脆,中間蛋漿潤滑,而本人嗜甜,特別鍾意個焦糖底,相反唔好甜既同事就覺得太甜Overall我覺得麵包款式係新穎,單係菠蘿包都有4款味道,外型賞心悅目既,再加上行健康路線,對為食既foodie黎講多一個選擇
行完一輪就揀左個伯爵荼菠蘿包同紫薯雞尾包
聞個包食落伯爵荼味岩岩好,唔太濃唔太淡,麵包質感冇太大驚喜
同事咁岩買到個拿破崙焦糖千層撻,我覺得似食葡撻~
2023-03-17
外卖自取
$55 (早餐)
  • 紫薯雞尾包
呢間銅鑼灣新開嘅麵包店@hashtagbhk最近好紅😍係ig日日都見到佢哋嘅拿破崙焦糖千層撻❤️‍🔥我哋都快快手試咗做個review先😤.📍拿破崙焦糖千層撻($23)呢個絕對係佢哋嘅皇牌🤩每日有3段時間出爐♨️次次都大排長龍❗️拿破崙撻皮薄脆酥化,層次分明蛋漿香滑,仲有一層香甜嘅焦糖🤎真係幾好食😋.📍牛奶排包($39)室溫食就平平無奇,焗返熱后外脆內軟甜甜地仲食到牛油香🧈,唔錯.📍岩鹽牛油卷($14)焗返熱後外脆內軟,中心仲好似有啲牛油軟心💛充滿鹹香好食!.📍陳皮紅豆包($18)陳皮味好突出,紅豆幼滑唔會過分甜膩🫘,都唔錯.📍原味菠蘿包 ($15)上層薄薄嘅菠蘿皮唔會好甜,食落唔油膩但整體唔算特別

呢間銅鑼灣新開嘅麵包店@hashtagbhk最近好紅😍
係ig日日都見到佢哋嘅拿破崙焦糖千層撻❤️‍🔥
我哋都快快手試咗做個review先😤

📍拿破崙焦糖千層撻($23)
呢個絕對係佢哋嘅皇牌🤩
每日有3段時間出爐♨️次次都大排長龍❗️
拿破崙撻皮薄脆酥化,層次分明
蛋漿香滑,仲有一層香甜嘅焦糖🤎真係幾好食😋

📍牛奶排包($39)
室溫食就平平無奇,焗返熱后外脆內軟
甜甜地仲食到牛油香🧈,唔錯

📍岩鹽牛油卷($14)
焗返熱後外脆內軟,中心仲好似有啲牛油軟心💛
充滿鹹香好食!
📍陳皮紅豆包($18)
陳皮味好突出,紅豆幼滑唔會過分甜膩🫘,都唔錯

📍原味菠蘿包 ($15)
上層薄薄嘅菠蘿皮唔會好甜,食落唔油膩但整體唔算特別
2023-03-18 447 浏览
香港麵包百花齊放,有時行行吓街都會見到某間麵包店排長龍,但有時排完先知係伏不過大胃親身試過銅鑼灣呢間,冇伏有驚喜,大家經過可以排吓啲人排隊十居其九都係為咗個千層蛋撻,實在好食得纏綿星形嘅外皮,千層整得好酥化,蛋漿香口,焦糖增加脆感丹麥山扭花靚仔,烘得一身古銅色,搣開鬆軟,口感非常綿如果用嚟做早餐,想必有個醒神早上火腿芝士酥都係星形咁個款,睇落極之惹味,一打開肉香撲鼻,火腿同芝士香好突出,包底外脆內煙韌芝士蒜蓉包未搣開,已經見佢爆餡,咬落包嘅質感好綿,餡料嘅芝士香同蒜香湧出,芝士控記得mark低佢紅豆包表面平平庸庸,一搣開餡料溢出食落冇乜豆渣,打得好順滑,仲有啲陳皮香,飲杯抹茶就夾喇

不過大胃親身試過銅鑼灣呢間,冇伏有驚喜,大家經過可以排吓

啲人排隊十居其九都係為咗個千層蛋撻,實在好食得纏綿

拿破崙焦糖千層撻

星形嘅外皮,千層整得好酥化,蛋漿香口,焦糖增加脆感

丹麥山

丹麥山扭花靚仔,烘得一身古銅色,搣開鬆軟,口感非常綿

如果用嚟做早餐,想必有個醒神早上

韓式芝士蒜蓉包

陳皮紅豆包

紅豆包表面平平庸庸,一搣開餡料溢出

食落冇乜豆渣,打得好順滑,仲有啲陳皮香,飲杯抹茶就夾喇
2023-03-18
丹麥山
韓式芝士蒜蓉包
陳皮紅豆包
📍Hashtag B (銅鑼灣)👩🏻喺銅鑼灣見到好多人喺呢間bakery門口,一人一件撻咁食緊🤭。我又試下有幾好味先~💕拿破崙焦糖千層撻 $23/1撻皮酥脆可口,完全冇油淋淋嘅感覺。蛋漿滑溜香甜,反而焦糖醬味道細緻,唔會甜到膩。感覺上係升級版嘅葡撻。一人食一件完全唔夠喉🤪。除咗撻類,佢哋仲有唔少手作麵包🥯🍞。有啲成個鋪滿料超誇張🤣。💕咸蛋黃肉鬆卷 $18麵包口感鬆軟,咸蛋黃配肉鬆又鹹又甜,濃郁惹味。💕紅莓貝果 $19Bagel包體煙韌有咬口。紅莓乾酸酸甜甜。💕焦糖牛油軟包 $16牛油香極重,表面嘅砂糖焗得焦香有光澤。兩者加埋好香好邪惡😈。💕黑糖提子合桃包 $33麵包鬆軟濕潤,仲有大量提子合桃。黑糖香氣特別重。📍Hashtag B (銅鑼灣)銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖
📍Hashtag B (銅鑼灣)

💕拿破崙焦糖千層撻 $23/1

💕咸蛋黃肉鬆卷 $18
麵包口感鬆軟,咸蛋黃配肉鬆又鹹又甜,濃郁惹味。

💕紅莓貝果 $19
Bagel包體煙韌有咬口。紅莓乾酸酸甜甜。

💕焦糖牛油軟包 $16

💕黑糖提子合桃包 $33
麵包鬆軟濕潤,仲有大量提子合桃。黑糖香氣特別重。

📍Hashtag B (銅鑼灣)
銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖

2023-03-16 799 浏览
最睇社交平台見到有唔同foodie 專頁講呢間麵包店新岀既拿破崙焦糖千層撻 見賣相唔錯 自己又鐘意食蛋撻 佢又有其他賣相吸引既麵包 就決定去買黎試一試係銅鑼灣鬧市地舖 唔難搵 好易見到佢 裝修得幾靚 入到去見到都有10幾款唔同既麵包選擇 外型做得唔錯 會吸引到人想去買見到一個放左熱賣牌 韓式蒜蓉芝士麵包$23 然後買左一個拿破崙焦糖千層撻 $23蛋撻黎講佢價錢都偏貴 拎到返去仲暖暖地架食左第一啖個撻係好脆 但同時都好乾 個皮比較黑有小小燶味 中間啲蛋好少 佢底層係有層硬焦糖 但3樣野加埋味道係甜同乾 所以有啲失望..而個韓式蒜蓉芝士麵包大概手掌心咁大左右 佢面頭有芝士碎 咬到中間有一pat芝士 唔算有驚喜 試左兩樣覺得性價比唔高 味道仍普通
見到一個放左熱賣牌 韓式蒜蓉芝士麵包$23
然後買左一個拿破崙焦糖千層撻 $23
蛋撻黎講佢價錢都偏貴 拎到返去仲暖暖地架
試左兩樣覺得性價比唔高 味道仍普通
2023-03-16 180 浏览
特別報告!在銅鑼灣聞一聞,竟然聞到麵包香味,原來是出自位於利園山道的Hashtag B,店子櫥窗是滿滿脹卜卜的麵包,而人氣之選當然是拿破崙焦糖千層撻,見到好多人都係即買即食!◽ 拿破崙焦糖千層撻花朵狀的造型很有少女心,咔嚓咔嚓的層層酥皮超香脆,滿滿的牛油香氣,香滑蛋漿有燉蛋口感,加點焦糖味,整體不會過份太甜膩,買回家翻熱更好味。◽ 朱古力扭紋圈賣相吸引,用上純正比利是可可,食落亦不會太乾身,傳來陣陣朱古力味。◽ 忌廉芝士南瓜包 餡料是甜甜的南瓜味,而且很足料,不會食完得陣風!◽ 雙層芝士雲朵由車打芝士和水牛芝士製成的「芝」味,麵包鬆軟好味,仲食到粒粒芝士呢!◽ 咸蛋黃肉鬆卷發揮創意將咸蛋黃和肉鬆置入麵包內,港式口味出哂嚟!

◽ 拿破崙焦糖千層撻

◽ 朱古力扭紋圈

◽ 忌廉芝士南瓜包
餡料是甜甜的南瓜味,而且很足料,不會食完得陣風!

◽ 雙層芝士雲朵

◽ 咸蛋黃肉鬆卷
發揮創意將咸蛋黃和肉鬆置入麵包內,港式口味出哂嚟!
新開無耐就人氣爆燈,如果喜歡脆口亦愛焦糖嘅人一定要試!包裝係西式與港式mix埋又幾可愛🤭首先係最人氣嘅酥脆度爆燈嘅葡撻!有焦糖嘅加持之下,無論係熱食定凍食都係脆到爆!雖然係有焦糖,但係唔會好甜👍🏻蛋漿同撻皮嘅比例係一半一半,蛋漿底下會再有一層焦糖漿,幸福😍另外兩款菠蘿包,分別係抹茶同伯爵茶味,一打開個袋就跳晒啲香味出嚟,食落去茶味都好出!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 7/10環境: 8/10打卡: 6.5/10CP值: 6/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯Instagram: w__ayan日常🤍食評🤍好去處🤍Staycation⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

伯爵茶菠蘿包

Instagram: w__ayan
日常🤍食評🤍好去處🤍Staycation

伯爵茶菠蘿包
2023-03-13 148 浏览
聽說老闆係想做好香港嘅麵包...專程去買了兩款試吓1.伯爵茶菠蘿包- 一咬落去就有花味同番鹼味..!我驚師父真係落錯材料!咬了兩啖都唔敢再食了,而且我真的不喜歡這味道...恐怖2.韓式蒜蓉芝士包-睇落去像我食開其它店嘅蒜蓉芝士包,但撕開手感已經覺得濕濕淋淋的,放埋入口食就知道中晒伏...!原來佢地抄D唔抄D入面係冇忌廉芝士㗎$23蚊得蒜蓉及面頭一片仔芝士唔係呀...!沒有蒜蓉芝士味都算喇!但點解個包底層全是濕濕淋淋的...!真係超級難食
聽說老闆係想做好香港嘅麵包...
專程去買了兩款試吓

2023-03-13
2023-03-13 172 浏览
最近起銅鑼灣行街 比一間舖頭嘅麵包吸引到我行入去💓呢間新店主打用傳統嘅麵包配合新式嘅做法 款式特別又多樣 好岩我呢啲鐘意試新野既人😂▫️紫薯雞尾包將傳統嘅雞尾包加入紫薯 味道又異常地夾😂一咬開裏邊有滿滿嘅紫薯蓉 顏色好睇之餘又吸引到人食 最緊要係價錢一啲都唔貴🔥▫️特濃朱古力雲朵一打開已經聞到好香嘅朱古力味 麵包裏面仲有朱古力粒 食落唔會好乾 一塊接着一塊停唔到口!▫️韓式芝士蒜蓉包芝士同蒜蓉真係冇得輸😂蒜香味好出 芝士可以拉絲 聽店員講焗左之後會更加好食!!▫️拿破倫焦糖千層撻呢款採用傳統拿破崙千層既做法🥰酥皮焦香鬆脆 咬落好多層 蛋漿香甜軟滑 個人比較鐘意凍食 有法式燉蛋既口感😍食落超正 好滿足!

▫️紫薯雞尾包

▫️特濃朱古力雲朵

▫️韓式芝士蒜蓉包

▫️拿破倫焦糖千層撻
2023-03-07
2023-03-10 524 浏览
💛🧡🤎早餐要食包包飽飽🧀一日之計在於碳水,適量嘅碳水再加上豐富嘅口感🤭就係Good Morning!本身諗住買少少做早餐,順便買多個招牌撻try try,行下行下 有咁多芝士系列😳睇嚟第二日嘅早餐係個芝味Good Morning☀️🧡拿破崙焦糖千層撻🧡 $23招牌撻又點可以錯過呢,剛岀爐時候買仲正呀!💕外層有千層酥嘅層次同酥脆,咬落去先有蛋香味,再到甜甜蜜蜜嘅焦糖漿!🍮令人欲罷不能!🥧💜提子丹麥酥💜 $21一樣都係酥,依個丹麥酥充滿濃香牛油味🧈入口鬆化,仲有提子乾嘅軟糯甜蜜口感!🍇❤️火腿芝士酥❤️ $26火腿配芝士,依個組合好有早餐feel🤣火腿同埋芝士都有鹹香味,🥓外層酥脆內層麵包體軟熟,口感豐富!🍞💛忌廉芝士南瓜包💛 $22包包嘅形狀好可愛,忌廉芝士份量足夠,南瓜餡軟綿甜蜜🎃,加熱食 味道更岀色!🥯🤍雙重芝士雲朵🤍 $53雲朵包包 單食又得,搭醬食都得!車打芝士再加水牛芝士,🧀芝味濃濃 口感如雲朵般軟綿,☁️食完芝味又幸福!依間 Bakery 嘅選擇都幾多,大部分包包都係新穎配搭😛有時早餐食啲特別啲嘅包包,成個Morning 都 Good晒啦!🤪BTW記得save post,方便向店員查
💛🧡🤎
早餐要食包包飽飽🧀

🧡拿破崙焦糖千層撻🧡 $23

💜提子丹麥酥💜 $21

❤️火腿芝士酥❤️ $26

💛忌廉芝士南瓜包💛 $22

🤍雙重芝士雲朵🤍 $53
雙重芝士雲朵

依間 Bakery 嘅選擇都幾多,大部分包包都係新穎配搭😛有時早餐食啲特別啲嘅包包,成個Morning 都 Good晒啦!🤪BTW記得save post,方便向店員查詢有關包包啦❣️

📍Hashtag B
📍銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖
2023-03-10
5 分钟 (外卖自取)
其他
雙重芝士雲朵
必試‼️超多層酥皮拿破崙焦糖千層撻🤤多款美味麵包☺️呢間麵包店有多款唔同嘅麵包,款款賣相靚好吸引,而且所有麵包都以少糖少鹽製作,無添加人造色素!今次試咗幾款都非常高質,仲有拿破崙焦糖千層塔,真係一定要試😍拿破崙焦糖千層撻👍🏻即刻食熱辣辣非常酥脆!買返屋企自己焗返嚟食質素一樣咁高!蛋撻焦糖非常之香,用上多層酥皮口感,一咬酥皮酥脆到散開晒,超級脆,好好味呀🤤就咁凍食就會好似焦糖燉蛋咁,另一種風味,都係好好食!抹茶菠蘿包呢個一反傳統菠蘿包用上抹茶味🍵成個包都係抹茶綠色。返屋企焗返菠蘿皮非常酥脆,而且抹茶味香濃朱古力扭紋圈呢個朱古力扭紋圈朱古力味香濃,而且麵包質地好soft! 黑糖卷黑糖卷質感似細個食嘅「軟豬」,呢個黑糖味好濃郁,而且係慢慢滲出嚟,越食越濃郁,好正!特濃朱古力雲朵☁️🍫🍞用上72%嘅比利時朱古力🍫,朱古力味更香,但唔會太甜。返屋企用焗爐焗返熱仲有流心!
必試‼️超多層酥皮拿破崙焦糖千層撻🤤
多款美味麵包☺️

拿破崙焦糖千層撻👍🏻
就咁凍食就會好似焦糖燉蛋咁,另一種風味,都係好好食!

抹茶菠蘿包

朱古力扭紋圈
呢個朱古力扭紋圈朱古力味香濃,而且麵包質地好soft!

黑糖卷

特濃朱古力雲朵☁️🍫🍞
嚟介紹特色麵包啦🍞發現自己好似好耐都冇介紹過啲特色嘅麵包🤞🏻,今次難得有機會去到銅鑼灣嘅新開張Bakery,就當然要揀幾款特色麵包返屋企試下🤤。店舖嘅所有烘焙產品都係每日人手製作㗎,仲會喺唔同時段新鮮出爐🔥。有個咁吸引嘅background ,就即刻嚟實測下呢幾款麵包嘅質素如何先~食物方面☝🏻#琥珀核桃無花果麥雲方包 ($52)首先想介紹嘅就係餐廳嘅方包系列啦🍞,今次我就揀咗款比較養生嘅方包🤩。值得嘅一提嘅係餐廳嘅琥珀核桃係自家製㗎🙌🏻,另外仲選用咗土耳其嘅無花果乾❤️。講吓佢嘅味道先,方包保留咗無花果嘅清香😙,而且核桃大大粒,夠晒有口感😬。可以話係我食過數一數二養生嘅方包!#韓式芝士蒜蓉包($24)跟住要介紹嘅就係韓式芝士蒜蓉包啦,淨係見到個名都覺得邪惡👾。Bakery嘅蒜蓉包外型夠企身👍,唔會一夾就扁。食落都帶有好濃嘅蒜蓉味🧄,有芝士嘅加持下🧀,都幫呢個包增添咗另一番風味🫶🏻。#法國牛角酥($17)跟住就想講吓佢嘅牛角酥啦🥐。見到牛角酥嘅賣相呈金黃色,就知質素一定有保證啦❤️。牛角酥咬落確實好酥脆😙,入面含有應有嘅空氣感,而且牛油香味會彌留喺口腔入面🤤。同埋呢件牛角酥唔會話太甜,絕對啱
嚟介紹特色麵包啦🍞

食物方面☝🏻
#琥珀核桃無花果麥雲方包 ($52)

#韓式芝士蒜蓉包($24)

#法國牛角酥($17)
跟住就想講吓佢嘅牛角酥啦🥐。見到牛角酥嘅賣相呈金黃色,就知質素一定有保證啦❤️。牛角酥咬落確實好酥脆😙,入面含有應有嘅空氣感,而且牛油香味會彌留喺口腔入面🤤。同埋呢件牛角酥唔會話太甜,絕對啱晒減糖嘅朋友🤪。

#香草芝士雜菌包 ($22)
之後我想介紹嘅係香草芝士雜菌包😎,講真呢款包真係畀到驚喜我㗎🥳。佢嘅菌味真係比我想像中嘅濃烈🫶🏻,而且雜菌嘅份量都好足料🫣。加埋香草芝士真係perfect match🫡,對我而言絕對係必食之選👍。

#拿破崙焦糖千層撻($23)
壓軸要出場嘅就係拿破崙焦糖千層撻啦🤩,我嗰日食嘅時候係撞正新鮮出爐嘅時間🕛,所以未食都已經聞到好香嘅焦糖酥皮味😍。講吓佢嘅味道先,千層酥皮鬆脆不在話下😬,熱食嘅話當中嘅焦糖餡仲帶有流心效果🥰。絕對係一款充滿特色嘅千層撻🙌🏻。

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
拿破崙焦糖千層撻最新出品, 買完第二日焗熱食. 撻好多層次, 咬開會有喀滋喀滋聲, 好酥脆. 加左焦糖同中間香滑蛋漿, 口感豐富但又唔算好甜, 好食特濃朱古力雲朵🍞 $55除左chocolate 仲有抹茶紅豆雲朵、琥珀核桃無花果麥雲、雙重芝士雲朵等都好吸引.用左72%比利時黑朱古力🍫, 拎上手好「墜」手, 感覺足料試試. 朱古力味香濃又唔會太甜。🍫🍫🍫焗熱仲有少少流心韓式芝士蒜蓉包 $24Korean Mixed Cheese & Garlic上年韓國興起傳過黎. 呢個size唔算好大, 焗返熱勁香脆, 加上濃郁garlic, 咸香 cheese 同牛油味味, 重口味之選. 不過同韓國甜咸嘅有少少唔同, 呢個就只係咸香. 同因為有牛油攞上手就不免會油dd藜麥栗子包 $23Quinoa Chestnut Bun可愛嘅🌰栗子造型. 上面灑有藜麥增加口感, 入面 粟子蓉幾滑略偏甜左DD 不過ok咸蛋黃肉鬆卷 $18 Salted Egg Pork Floss Roll好足料, 中間係卷卷咸香肉鬆加咸蛋黃, 幾惹味好食之前其實都買過一round 包包sss芋泥麻糬包 $18漂亮嘅花花shape

特濃朱古力雲朵🍞 $55

韓式芝士蒜蓉包 $24
Korean Mixed Cheese & Garlic

藜麥栗子包 $23
Quinoa Chestnut Bun

咸蛋黃肉鬆卷 $18
Salted Egg Pork Floss Roll
好足料, 中間係卷卷咸香肉鬆加咸蛋黃, 幾惹味好食

之前其實都買過一round 包包sss

芋泥麻糬包 $18
漂亮嘅花花shaped. 麻糬偏黏糯, 芋泥滑身甜甜哋, 正常發揮

抹茶/伯爵菠蘿包 $18
睇落好吸引~ 番焗香脆茶味唔算好濃. earl grey 會比較濃DD

洛神花貝果
洛神花其實少少酸無咩特別味道🤣🤣 不過個色好靚.

• 咸蛋黃肉鬆卷
  • 特濃朱古力雲朵
  • 拿破崙焦糖千層撻
2023-03-08 218 浏览
銅鑼灣 有間叫 HashtagB ,其中有個千層撻係朋友指明叫我去買過去食,見到有幾多款選擇,就決定每款再買啲過去同朋友一齊食,整體朋友都話滿意,話幾足料,價錢都可接受頭幾款我哋都有再用焗爐整一整熱仲好食拿破崙焦糖千層撻 焦糖味幾濃甜度可以,蛋味都保持到幾滑身,皮有啲以酥皮但偏硬身點帶脆口幾特別喜歡 芝士 的我見到 雙重芝士雲朵 入面有 英國車打 及 水牛芝士 當然買啦,一切入面勁多芝士好香,牛油感重,口感幾特別火腿芝士酥 這店做酥真心唔錯,沒有整熱食都幾鬆化,啖啖料好味另外2款麵包做型不錯之餘,口感都幾軟熟粟子包 不少地方都有,但見做型幾靚的藜麥粟子包忍唔住買嚟試,有藜麥增加口感,入面 粟子 幾滑又濃味,喜歡 粟子朋友唔好錯過芋泥麻糬包 麻糬夾芋泥滑身味道都可以,入面仲有不少芋頭粒

頭幾款我哋都有再用焗爐整一整熱仲好食

另外2款麵包做型不錯之餘,口感都幾軟熟

芋泥麻糬包 麻糬夾芋泥滑身味道都可以,入面仲有不少芋頭粒
2023-03-07 190 浏览
Hashtag B在利園山道開了三個月,之前都有睇過啲麵包好吸引,見到最近有推出千層撻,順道全部試吓!▫️拿破崙焦糖千層撻 ($23) 千層塔皮真係幾鬆脆,焦糖香都幾出,蛋味再濃d更好,相信熱辣辣食更加正▫️琥珀合桃無花果吐司 ($52) 呢個吐司真係冇得輸!每一口都瀰漫着無花果嘅清甜,和吐司嘅麵粉香,吐司好鬆軟;合桃增加口感,整個配搭好夾!推介▫️紫薯雞尾包 ($17) 本身不好雞尾包,加入紫薯少了椰絲的味道我就反而OK,餡可以再多少少▫️芝麻菠蘿包 ($15) 芝麻菠蘿皮好鬆脆,甜度剛剛好,聽聞好似有不同味,不過太夜去到只剩下芝麻和伯爵茶▫️牛角包 ($23) 外脆內鬆軟,都有牛油香店家標榜無添加無防腐劑,全用天然食材,亦會不時推出新產品,適合喜歡嚐鮮的朋友

▫️牛角包 ($23) 外脆內鬆軟,都有牛油香