2025-07-21 518 浏览
好彩一早買定啲包放落雪櫃,幾時都有得食。Hashtag B 呢兩款pretzel 都幾抵食,穀籽德式扭紋棒比傳統鹽味鹼水蝴蝶卷多左堅果香。白桃蜂蜜撻是新出的,剛好有就試下。咖啡貝果真係好咖啡,入面啲咖啡餡都係帶苦味。下次都係買番鬆餅,好過自己整。🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼📍Hashtag B🏠 利園山道73號寶榮大廈地下F號舖🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk #必食 #必食推介 #美食 #美食推薦 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣bakery #hashtagb #hashtag #麵包 #pretzel

白桃蜂蜜撻是新出的,剛好有就試下。

咖啡貝果真係好咖啡,入面啲咖啡餡都係帶苦味。
下次都係買番鬆餅,好過自己整。
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
📍Hashtag B
🏠 利園山道73號寶榮大廈地下F號舖
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

• Pretzel
Hashtag B 佢哋主打重新詮釋港式麵包,堅持少糖少鹽、手工新鮮製作,每款產品都經過反覆調試,味道創新得嚟又健康,今次試咗幾款招牌,真係款款有驚喜! ✨ 提拉米酥($32)一咬落去,外層酥皮脆到「咔嚓」聲,內餡係超濃郁嘅咖啡芝士醬,微微帶苦同甜平衡得啱啱好,面頭灑滿可可粉,食落似足tiramisu嘅酥皮版,層次感爆燈! ✨ 開心果酥($28)開心果控必點!酥皮鬆化到不得了,中間嘅開心果醬香濃唔假甜,仲有粒粒果仁碎增加口感,每啖都充滿堅果香,配杯黑咖啡簡直完美。 ✨ 開心果酥皮窩夫($34)呢款超有創意!將窩夫同酥皮二合一,外脆內軟,淋上自家製開心果醬,甜度克制,食完一舊即刻想encore。 ✨ 白桃蜂蜜撻($28)夏日小清新之選!撻底牛油香濃又鬆化,上面鋪滿清甜多汁嘅白桃片,蜂蜜醬微微帶花香,甜而不膩,食完成個人都好幸福~ 總結:Hashtag B真係將傳統烘焙玩出新花樣,每款產品都睇得出用心,而且夠哂新鮮。如果你同我一樣鍾意試新嘢,呢間絕對值得專程去試! 🥐💛 #香港美食 #銅鑼灣烘焙 #少糖也滿足 #HashtagB驚喜#Hashtagb #Hashtagbhk #

✨ 提拉米酥($32)

✨ 開心果酥($28)

✨ 開心果酥皮窩夫($34)

✨ 白桃蜂蜜撻($28)

#香港美食 #銅鑼灣烘焙 #少糖也滿足 #HashtagB驚喜#Hashtagb #Hashtagbhk #香港蛋撻 #香港烘焙 #香港探店 #香港必吃 #香港打卡

• 開心果千層撻
2025-04-18 1233 浏览
收工時間衝去利園山道,就知又係幫老細(同自己)買早餐嘅時候!Hashtag B呢間日式麵包店未入門口已經聞到超香牛油味,用嘅係法國AOP牛油同日本麵粉,難怪成日都堆滿人同排晒長龍~🔥必食推介🔥1️⃣ 紫米燕麥撻:新登場!撻皮脆到"咔嚓"聲,紫米餡綿密得嚟又唔會太甜,面頭仲有啲脆脆燕麥,口感超豐富~邪惡…但必食之選!2️⃣ 榛子朱古力包:朱古力控必試!面係頭流心榛子朱古力醬,仲有烤榛子,邪惡但好滿足!3️⃣ 蒜蓉法包:蒜香味超濃郁,包身外脆內軟,翻焗之後仲好食,配咖啡一流!4️⃣朱古力牛角酥:千層牛角酥水皮油皮層層叠,勁有質感,又香脆,同朱古力真係極夾~邪惡但又必食!呢排成日買麵包畀老細,搞到佢以為我好錫佢...其實我係為咗自己食咋!🤣有冇人都係Hashtag B粉絲?你最愛邊款包?💡小貼士:- 招牌款通常6、7點前就賣晒,收工收得遲真係要睇運氣- 間唔中會有新口味出,記得睇實佢哋社交平台- 酥皮類最好即日食,第二日就冇咁脆啦

🔥必食推介🔥

有冇人都係Hashtag B粉絲?你最愛邊款包?
💡小貼士:
- 招牌款通常6、7點前就賣晒,收工收得遲真係要睇運氣
- 間唔中會有新口味出,記得睇實佢哋社交平台
- 酥皮類最好即日食,第二日就冇咁脆啦

2025-04-17
外卖自取
下午茶
6天前 0 浏览
之前經過尖沙咀買過一次食,今次經過銅鑼灣見到呢間舖,心郁郁入去買返幾個包食。銅鑼灣呢間分店,乾淨企理,唔駛排隊,入到去可以慢慢睇慢慢選,感覺較好。芝士貝果最鍾意芝士貝果的濃濃的芝士香味,貝果有口感,也不會太韌,翻熱食時,更有芝士流出,好味。提拉米酥唔想食晒一個意大利芝士蛋糕,就推介呢款拉米蘇,有意大利芝士蛋糕的香味外,近比意大利芝士蛋糕有質感。開心果酥皮窩夫開心果酥皮窩夫,外觀非常吸引,食落是羹有淡淡的開心果味,酥皮窩夫脆脆的,當小食吃一流。黑糖麻糬撻好喜歡呢款撻的麻糬餡,煙煙韌韌,又不會太貼。

芝士貝果

提拉米酥

開心果酥皮窩夫

黑糖麻糬撻
好喜歡呢款撻的麻糬餡,煙煙韌韌,又不會太貼。
2025-08-16 0 浏览
小妹今晚經過銅鑼灣竟然見到「Hashtag B」麵包🥯店,呢間店舖比尖沙咀/旺角大,款式亦比較多選擇😮好多出爐既麵包🥖及撻買~麵包店採用天然食材+每天手工新鮮製造,除咗招牌千層撻外,仲有唔同種類既麵包🥯 等…好吸引🤩今次買咗🎯黑糖麻糬撻、開心果牛角酥、紫薯雞尾包及穀籽德式扭棒⁉️黑糖麻糬撻酥脆既撻皮配上嫩滑既蛋餡,加埋煙韌既黑糖麻糬,口感超豐富,岩哂蛋撻控及甜品控既朋友仔~至於麵包🥯每款均各有特式,口感一流⭕️ 難以一一形容😝小妹絕對推介大家去買呢間分店既麵包🥯每款麵包及手工撻都好吸引,款式創新要買黎試吓🥳

黑糖麻糬撻

至於麵包🥯每款均各有特式,口感一流⭕️ 難以一一形容😝

2025-08-14 0 浏览
每次都期待hashtag B 出新款🤩今期限定係黑糖麻糬千層撻呀 $24一如既往嘅酥脆外皮 黑糖甜滋滋微煙韌又無搶過香滑蛋味🥚🧋好似食緊黑糖珍珠夏日仲有清新白桃蜂蜜拿破崙撻 $28混合青檸 🍋蜂蜜🍯新鮮白桃果肉🍑軟綿忌廉芝士🧀酸甜開胃🥐色彩繽紛嘅大小牛角酥幾吸引有朱古力🍫士多啤梨🍓夾咗個人氣開心果酥 $30 🥯貝果多種口味選擇 揀咗個和風抹茶紅豆貝果黑芝麻密麻麻 而明太子熱狗 $29 🌭️腸仔好長 醬汁微辣惹味🌶️
每次都期待hashtag B 出新款🤩

軟綿忌廉芝士🧀酸甜開胃

🥐色彩繽紛嘅大小牛角酥幾吸引
有朱古力🍫士多啤梨🍓夾咗個人氣開心果酥 $30

2025-08-13 0 浏览
齊齊試新嘢~銅鑼灣高質烘培出品 黑糖麻糬撻香濃出色今日約咗朋友喺銅鑼灣路過Hashtag B,由於係黃昏唔需要排隊,所以順便買埋明天的早餐,原本諗住買開心果撻,點知一早賣晒,然後見到黑糖麻糬撻是新嘢就買來試吓啦。黑糖麻糬撻 $24由於係新產品就買嚟試試,返到屋企我馬上放入焗爐焗熱少少,黑糖麻糬,黑糖本身是甜的,但係甜味適中麻糬又不會韌,蛋味香而滑,撻皮酥脆不會油膩,我會再encore開心果酥皮窩夫$34雖然食唔到開心果千層撻,但我都買咗有開心果成份嘅窩夫,未食聞到香噴噴嘅開心果醬,咬落去第一啖鬆脆酥皮,外皮配上濃郁開心果醬加埋配上粒粒開心果碎,口感十足!明太子熱狗$29熱狗肉質鮮嫩面頭塗上明太子醬麵包嘅兩旁也夾雜了酸瓜味道獨特,食落去有一種fresh嘅感覺。抹茶紅莓鬆餅$23鬆餅鬆軟,好香及濃郁抹茶味,鬆餅內混合了紅莓乾,本來是甜的紅莓乾混合了抹茶鬆餅味道獨特,變得適中,用作早餐加黑咖啡特別的配搭。
齊齊試新嘢~銅鑼灣高質烘培出品 黑糖麻糬撻香濃出色

黑糖麻糬撻 $24

開心果酥皮窩夫$34

明太子熱狗$29

抹茶紅莓鬆餅$23
鬆餅鬆軟,好香及濃郁抹茶味,鬆餅內混合了紅莓乾,

2025-08-12
  • 黑糖麻糬撻
2025-08-13 0 浏览
一路都想試吓人氣烘焙店Hashtag B, 見就嚟打風,要準備儲糧,終於買咗幾款試吓。💜伯爵忌廉芝士貝果真係令人驚喜,茶香和芝士的組合讓人印象深刻,咬落去好鬆軟。💜牛角酥外脆內軟,層次分明。充滿牛油既香味,咬落去食到酥皮既爽脆。💜吞拿魚酥的餡料好足料,搭配酥脆的外皮,吃起來特別爽口。💜黑糖麻糬撻甜而不膩,外酥內軟的口感搭配黑糖的香氣,讓人忍不住想再來一個。整體來說都很好吃,鋪頭都有好多款式可以選擇,令我想再回去試更多!

💜吞拿魚酥的餡料好足料,搭配酥脆的外皮,吃起來特別爽口。

2025-08-13 0 浏览
今日係銅鑼灣經過Hashtag B,見佢有個黑糖麻薯撻好吸引我,決定買黎試下😍我覺得有驚喜,黑糖同蛋漿味道好夾,甜度適中,值得一試,下次會試埋佢新出個白桃撻!我仲買左幾個麵包同同事開心share!!🥢開心果牛角包牛角包本身都好好食,有埋開心果醬同開心果粒配搭多左層次,口感更豐富。🥢芝士貝果芝士貝果真係超芝味,貝果🥯軟熟,入面芝士好多,食落好香口🥢明太子香腸包香腸好大條,包上滿滿鹹香明太醬,好滋味呀!

我仲買左幾個麵包同同事開心share!!
🥢開心果牛角包
🥢芝士貝果
芝士貝果真係超芝味,貝果🥯軟熟,入面芝士好多,食落好香口
🥢明太子香腸包
香腸好大條,包上滿滿鹹香明太醬,好滋味呀!
2025-08-07 174 浏览
返工經過見到有新嘅酥皮蛋撻出,梗係要同朋友仔,齊齊試新嘢~千層撻皮 × 流心堅果醬 ✨酥脆 × 綿滑✨雙重奏🎼堅果系療癒,朱古力開心果醬夾餅🧇咬開湧出堅果香氣黑糖麻糬撻撻麻糬內餡軟糯搭牛油撻底,Q彈與酥脆雙重享受拿破崙焦糖千層撻法式千層酥皮疊出鬆脆口感,焦糖內餡濃郁流心,苦甜交織如甜點藝術品。 一見到佢嘅造型就深深眼😍🌽粟米吉士千層酥粟米粒拌入中間custard 滑溜順口滑順吉士醬,奶香藏於千層酥皮,創意滿滿
返工經過見到有新嘅酥皮蛋撻出,梗係要同朋友仔,齊齊試新嘢~

黑糖麻糬撻撻
麻糬內餡軟糯搭牛油撻底,Q彈與酥脆雙重享受

拿破崙焦糖千層撻

一見到佢嘅造型就深深眼😍
🌽粟米吉士千層酥
2025-08-07
  • 黑糖麻糬撻
  • 拿破崙焦糖千層撻
  • 粟米吉士千酥
2025-08-07 74 浏览
今日lunch見幾好天氣 就去銅鑼灣搵食之餘再買啲包點番公司同同事一齊當下午茶食啦見到呢排新出咗黑糖麻糬撻咁邪惡嘅嘢梗係要試吓啦 🤤🤤🤤🖤黑糖麻糬撻麻糬夠晒煙韌 配埋撻邊夠脆身食落有雙重口感即使有黑糖 但唔會過份甜而且唔會蓋過蛋香值得encore🧄蒜蓉法包拎去焗爐烘番熱食pantry被蒜蓉嘅香味充斥住烘完寧舍鬆脆 好快就ko晒成條法包☕️炭燒咖啡菠蘿包一打開膠袋 陣咖啡味就傳入我的鼻😤 而且喺袋拎出嚟嗰陣啲菠蘿皮係冇碎到 😮仲係好好咁痴實個包而且就算已經放咗一段時間 個皮依然仲係脆👍正🍫朱古力酥唔好俾佢外表呃咗 要講內涵外皮酥脆不特止 咬落去會輕微流漿朱古力味濃😋
今日lunch見幾好天氣 就去銅鑼灣搵食之餘

唔好俾佢外表呃咗 要講內涵
外皮酥脆不特止 咬落去會輕微流漿
朱古力味濃😋

2025-08-05 91 浏览
Hashtag B 火速售罄新品白桃撻夏日必試! 「銅鑼灣Hashtag B 主打少糖少鹽手工烘焙,今次試咗佢哋幾款招牌包點同新品,款款有驚喜!」 🍑新品|白桃蜂蜜撻 $28(夏日限定) - 底層鋪滿白桃肉,面頭淋蜂蜜 - 中間夾住青檸忌廉芝士,酸甜清新 - 撻皮勁多層超酥脆,夏日首選🍮拿破崙焦糖千層撻 $18- 撻皮酥脆帶牛油香,焦糖甜度剛好唔膩,凍食似甜品,熱食流心唔同享受Hashtag B將傳統港式包點重新演繹,款式創新得嚟保持水準。 必試伯爵菠蘿油同黑糖麻糬撻,新品白桃撻更係夏日消暑之選!
Hashtag B 火速售罄新品白桃撻夏日必試!

🍑新品|白桃蜂蜜撻 $28(夏日限定)
- 底層鋪滿白桃肉,面頭淋蜂蜜
- 中間夾住青檸忌廉芝士,酸甜清新
- 撻皮勁多層超酥脆,夏日首選

🍮拿破崙焦糖千層撻 $18

必試伯爵菠蘿油同黑糖麻糬撻,新品白桃撻更係夏日消暑之選!

2025-08-04 91 浏览
今日去銅鑼灣行街,發現好多人人排隊的Hashtag B,真係好過癮!之前試過佢哋的食物,老公話好味,不如再來一次。今次我哋分店的麵包可以自己夾,選擇真係太多啦!老公想要Encore的拿破崙焦糖千層撻,我就好想試下新口味,於是選咗黑糖麻糬撻。仲要買俾仔食,選了朱古力酥、韓式芝士蒜蓉包、海鹽朱古力鬆餅同埋腸仔竹炭包,真係齊全!返屋企之前忍唔住先試咗撻。拿破崙焦糖千層撻依然好味,唔會太甜,撻皮脆到不行!而我嘅黑糖麻糬撻同樣超脆,裡面嘅黑糖麻糬QQ,口感好正,唔會太甜,對我呢啲怕甜的人嚟講真係完美。仲有白桃撻都好吸引㗎,下次一定要試!總括來講,今次的體驗好開心,等唔及再嚟試其他口味!Hashtag B (銅鑼灣)銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖#hashtag #香港蛋撻 #香港烘焙 #香港美食 #香港探店 #香港必吃 #香港打卡
仲有白桃撻都好吸引㗎,下次一定要試!
總括來講,今次的體驗好開心,等唔及再嚟試其他口味!

Hashtag B (銅鑼灣)
銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖

• 拿破崙焦糖千層撻
  • 韓式芝士蒜蓉包
2025-08-03 115 浏览
個人幾鍾意食麵包,間中見人龍短都會幫襯呢間,經過見到唔洗排隊,即刻衝入去買🤭但款式太多😵‍💫每樣都想食,但胃既空間有限,最終揀左四款白粟米忌廉千層酥新品賣相唔錯,口感酥脆,微焦粟米鮮甜多汁,加埋少少忌廉唔會太dry😋好似$30/件,其他掛住食,唔記得幾錢😓松露岩鹽卷外脆內軟,口感相當唔錯,好多松露粒,有淡淡既松露香,咸香易入口拿破崙焦糖千層撻友人話新出白桃撻唔錯,當日唔見有,唯有食其他。放左勁耐先食,口感依然酥脆☺️香濃蛋漿配香甜焦糖🤤水準穩定玄米杏桃貝果配搭新穎,begal口感煙韌,杏桃、椰果微甜有咬口,唔會太甜

白粟米忌廉千層酥

松露岩鹽卷

拿破崙焦糖千層撻

玄米杏桃貝果
2025-08-02 120 浏览
平日下晝去買麵包做聽日既早餐,估唔到都好多人排隊,原來都好多人黎買粟米蟹柳棒軟包 軟包外皮,內餡塞滿甜粟米+蟹柳沙拉醬牛角酥蜂巢層次感既麵包,牛油香濃唔膩,中心保留濕潤感腸仔竹炭包腸仔包一向都係我最愛,竹炭麵包裹脆皮腸仔,表面撒滿芝士~ 下次絕對會encore 開心果千層撻 心掌咁大既撻都係第一次食,滿滿開心果醬,夾雜果碎顆粒,一咬開中間帶有半流心😋新出左白桃撻,都係手掌咁大,不過今日已經賣晒😭 下次經過再黎買先

粟米蟹柳棒軟包
軟包外皮,內餡塞滿甜粟米+蟹柳沙拉醬

牛角酥
蜂巢層次感既麵包,牛油香濃唔膩,中心保留濕潤感

腸仔竹炭包

開心果千層撻