2022-05-16 208 浏览
有日過黎紅綿道呢邊做嘢,呢度簡直係沙漠嚟😂😂唔好話美食,餐廳都冇間😂😂最近嘅選擇已經係Murray😅但我呢啲打工仔唔通餐餐豪食咩🥲同事就介紹左一間隱世到爆嘅餐廳🤣🤣仲叫我一定要寫🤣餐廳喺壁球中心入面,開頭以為係頹飯,點知都唔係好頹…無論菜式定價錢嚟講🤣❣️雜扒飯($72)凍飲加$4同枱全部人都揀雜扒飯😂😂有一塊大大豬扒‼️一塊餐廳出名嘅脆皮雞扒一條腸仔、一塊火腿,仲有煎雙蛋🥚加少少菜,其實都幾豐富😸味道就正正常常,雞扒果然係特別好食,可惜有啲細塊😹豬扒少少乾,但都可接受可以配意粉、飯、薯條、沙律或者雜菜,再配黑椒汁或者蒜蓉汁👻都有幾多選擇,不過我啲汁唔係好夠撈意粉,但同佢講都可以再添😸值得一提係佢個蒜蓉汁有炸蒜喺入面😹幾有誠意👍🏻凍飲就正常啦~加4蚊小貴食完真係超級飽🤡雖然唔係有咩特別但絕對係呢個格涉位當中一點清泉🥶
有日過黎紅綿道呢邊做嘢,呢度簡直係沙漠嚟😂😂
唔好話美食,餐廳都冇間😂😂
最近嘅選擇已經係Murray😅
但我呢啲打工仔唔通餐餐豪食咩🥲
同事就介紹左一間隱世到爆嘅餐廳🤣🤣
仲叫我一定要寫🤣

餐廳喺壁球中心入面,開頭以為係頹飯,點知都唔係好頹…
無論菜式定價錢嚟講🤣

❣️雜扒飯($72)凍飲加$4

同枱全部人都揀雜扒飯😂😂
有一塊大大豬扒‼️一塊餐廳出名嘅脆皮雞扒
一條腸仔、一塊火腿,仲有煎雙蛋🥚加少少菜,其實都幾豐富😸
味道就正正常常,雞扒果然係特別好食,可惜有啲細塊😹
豬扒少少乾,但都可接受
可以配意粉、飯、薯條、沙律或者雜菜,再配黑椒汁或者蒜蓉汁👻
值得一提係佢個蒜蓉汁有炸蒜喺入面😹幾有誠意👍🏻

凍飲就正常啦~加4蚊小貴

食完真係超級飽🤡
雖然唔係有咩特別但絕對係呢個格涉位當中一點清泉🥶
2022-05-04
2022-05-02 104 浏览
香港壁球中心地下(Harrow Cafe)2點鐘,食左個下午茶👍🏻👍🏻環境乾淨,有電視📺睇中環半山搵食艱難,搵唔到地方食野既時候俾我搵到呢度🤩🤩正呀真係好好彩呀!食物質素同味道都好好👍🏻炸雞髀配炸薯條👍🏻薯條香脆,炸髀皮脆內軟,即叫即炸!欣賞👍🏻太陽蛋蔥油雞扒飯😎😎👏🏻👏🏻賣相好好!凍奶茶茶味好濃呀!呢區嚟講價錢方面唔算貴,而且份量大。下次嚟會試下午餐,好似都唔錯👍🏻
香港壁球中心地下(Harrow Cafe)
2點鐘,食左個下午茶👍🏻👍🏻
環境乾淨,有電視📺睇

中環半山搵食艱難,搵唔到地方食野既時候俾我搵到呢度🤩🤩正呀
真係好好彩呀!

食物質素同味道都好好👍🏻
炸雞髀配炸薯條👍🏻
薯條香脆,炸髀皮脆內軟,即叫即炸!欣賞👍🏻

太陽蛋蔥油雞扒飯😎😎👏🏻👏🏻
賣相好好!凍奶茶茶味好濃呀!

香港公園做完運動超肚餓,正在喺度諗去邊度食嘢好,行下見到壁球中心有一間小店突然眼前 出現, 不由分說即刻入去叫餐, 呢個都拍唔返幾線營養均衡,有湯有飲品有沙律,沙律罐頭雜果做咗啲新鮮蘋果等等。所以如果去香港公園壁球中心做運動 又肚餓,呢個係最就腳嘅選擇!

雞扒午餐
2020-11-22
雞扒午餐
2019-01-06 1951 浏览
係百佳買個麵包都要十幾蚊嘅金鐘,想六十蚊食個飯?由金鐘地鐵去香港公園,愈上得高,愈感覺到物價上漲的壓力。走到公園的盡頭,正當心灰意冷時,柳暗花明又一村,壁球中心入面正正有呢間家庭式小店。冇招牌,冇廣告,裝潢清簡,我唔係係呢道做運動都唔會知道呢道有間茶記。價格相宜(包湯包餐飲,冇加一),服務周到(真心一流,家的感覺)。食物質素不俗(唔覺有味精),份量充足(我都唔細食㗎)。係我方圓20分鐘步行路程的指定餐廳,做完運動買外賣的指定動作。$55 冇加一,有服務薄牛扒意粉:牛扒夠薄,好有茶記feel蒜蓉汁:唔太咸,另外上便可以自己食幾多落幾多紅湯:勁熱,少少辣,足料奶茶:茶記奶茶,夠熱

薄牛扒意粉
$55 冇加一,有服務
薄牛扒意粉:牛扒夠薄,好有茶記feel
蒜蓉汁:唔太咸,另外上便可以自己食幾多落幾多
紅湯:勁熱,少少辣,足料
奶茶:茶記奶茶,夠熱

2019-01-06
薄牛扒意粉
2018-05-05 1365 浏览
今日去咗香港公園附近嘅壁球中心,咁啱未食lunch,見到呢間Harrow cafe,於是一試餐廳環境有點似一間canteen,座位不多,見到不少打工仔都係嚟買外賣飯盒。餐廳門口有個飲品雪櫃,凍飲都用膠杯預先盛好存放那裡~餐牌飲物款式不多,我揀咗A餐雞扒飯 另加凍奶茶要加$10,都唔平賣相普通,不過件雞扒都幾滑,味道以canteen水平來說都算不錯整體而言,呢間餐廳都係主打附近上班族生意,留意外賣會平$3

餐廳門口有個飲品雪櫃,凍飲都用膠杯預先盛好存放那裡~

餐牌飲物款式不多,我揀咗A餐雞扒飯
另加凍奶茶要加$10,都唔平

整體而言,呢間餐廳都係主打附近上班族生意,留意外賣會平$3

2018-05-04
午餐
2015-10-28 2274 浏览
終於等到壁球中心間Cafe裝修完,就同附近返工嘅友人試試。lunch有意粉餐同商務午餐,叫咗個商務午餐B:鴨胸配意粉,冇另外加錢要野飲。先黎意粉再黎湯,咁唯有講咗意粉先啦意粉用蕃茄醬煮,幾好味,不過份量太少喇鴨胸有四大件,厚切,冇雪藏味但醬汁偏鹹,食完好口渴。西蘭花有少少牛油味,唔會白烚咁寡。湯係足料既西式薯仔蕃茄湯,薯仔蕃茄都打晒蓉,幾好味但如果食意粉餐要另加$10先有,略嫌貴。餐飲都有段故既。話說想問個講英文嘅店員呢度咖啡係咪即磨,佢答呢度冇咖啡,得奶茶…咁點解餐牌有咖啡嘅……冇咖啡飲,就想叫店員俾杯水,佢問係咪要汽水,我地話暖水啦,點知佢上完湯就算,成餐飯冇水飲……又食唔飽又口渴,最後要去附近咖啡店買咖啡返公司……總結:呢度食物質素尚可,但份量、選擇同服務方面有待改善。
終於等到壁球中心間Cafe裝修完,就同附近返工嘅友人試試。
先黎意粉再黎湯,咁唯有講咗意粉先啦
意粉用蕃茄醬煮,幾好味,不過份量太少喇

鴨胸有四大件,厚切,冇雪藏味但醬汁偏鹹,食完好口渴。
西蘭花有少少牛油味,唔會白烚咁寡。
湯係足料既西式薯仔蕃茄湯,薯仔蕃茄都打晒蓉,幾好味

但如果食意粉餐要另加$10先有,略嫌貴。

餐飲都有段故既。話說想問個講英文嘅店員呢度咖啡係咪即磨,
佢答呢度冇咖啡,得奶茶
…咁點解餐牌有咖啡嘅……
冇咖啡飲,就想叫店員俾杯水,佢問係咪要汽水
,我地話暖水啦,點知佢上完湯就算,成餐飯冇水飲……
又食唔飽又口渴,最後要去附近咖啡店買咖啡返公司……

總結:呢度食物質素尚可,但份量、選擇同服務方面有待改善。
题外话/补充资料: like facebook page會有九五折優惠