2008-01-26 31 浏览
尖咀海傍,寒冷夜,勁食風,同bb睇完個大家都認為勁冇料到既laser show之後,就行去hard rock 食晚餐,因bb喜歡望街景,所以之前巳定了window table, 他們真為我安排到,開心。是日叫了個"The Rock Chop"煙燻炭燒豬扖,好香好重炭燒味,不過d肉就較為"實"左少少,把刀又鈍喎,切到我手都差d咬柴。個薯蓉同配菜好正,個配菜不是西式那種(生鈎鈎)個d, 是中式做法,炒的,但是served cold,好好味,入面分別有青豆、冬菇、紅蘿白仔、西蘭花...等等(請看相)因太好食所以再加追多一個Seasonal Viggie (其實就是個個配菜,只是散叫)。我飲了2個紅酒,bb叫了喜力,佢飲唔晒,我包底。帶著微醉的我和bb看到街上的人披著厚衣,寒風剌骨的情景,我倆在這裡更感溫暖。

2007-12-07 16 浏览
女朋友生日, 同成班friend揀左hard rock cafe,6個人坐圓台, 大家個感覺好close Combo Jumbo一次過試晒咁多款好味既小食,仲有幾款sauce任你試,唯獨炸雞有少少鞋!Twisted Mac Chicken & Cheese味道上很好,但係覺得有d乾身,如果醬汁多少少,就比好更好!Fish & Chips炸魚炸得好香口,魚肉好滑!!BBQ Ribs同其他餐廳既味道差唔多,都算好味!Service方面, d waiters & waitress 好nice,捧個birthday cake出黎既時候,個screen會寫住壽星女個名,全場一齊唱生日歌,好熱鬧!有機會一定會再去!

6個人坐圓台, 大家個感覺好close

Combo Jumbo
一次過試晒咁多款好味既小食,
仲有幾款sauce任你試,
唯獨炸雞有少少鞋!

Twisted Mac Chicken & Cheese

Fish & Chips
炸魚炸得好香口,
魚肉好滑!!

BBQ Ribs
同其他餐廳既味道差唔多,
都算好味!

捧個birthday cake出黎既時候,
個screen會寫住壽星女個名,
全場一齊唱生日歌,
好熱鬧!

有機會一定會再去!

2007-11-18 14 浏览
We got $300 coupon because I put my business card in the lucky draw box.We order the Trio Combo and a pasta. It costed us nearly $400. I don't like this cafe because: - the music is too loud, very difficult. I had to speak loudly.- the seats are not comfortable at all.- the price is a little higherI compare Hard Rock Cafe with Dan Ryan. Personally, I like Dan Ryan more in terms of service, food quality, enviornment and price.I reckon I won't go to Hard Rock cafe again.I am glad that I have $30

I am glad that I have $300 coupon last night. If I have to pay, I would be very disappointed.

2007-11-06 13 浏览
第三次去hard rock 食野, 今次點了Potato skins - 好食, 配sour cream 唔錯唔錯House Salad - 配honey mustard , 無乜特別Blackened chicken pasta - 都ok, 但d雞點有少少o鞋飲品方面叫左Strawberry daiquiri - 好飲, 飲味唔重Sex on the beach - 一般甜品fudage brownie sundae - 好食, 不過份量好大, 無三四個人都唔好叫大致上食物方面都ok , 但sevice 就無乜, 第一, 個server 整天黑面, 無笑過, d 食完既碟好耐都無人清,基本上無乜service , 其實除左環境同食物重要之外, 服務都好重要!!!
第三次去hard rock 食野, 今次點了

飲品方面叫左

Sex on the beach - 一般

甜品

2007-10-24 31 浏览
正日生日係呢間訂左台..4個人~我地叫左:Jumbo Combo: 一個小食拼盤黎既.有炸雞柳,春卷,洋蔥圈,薯皮同辣雞翼..同4隻醬..其中有隻白色既醬唔知係咩黎既.冇嘜味咁.勁怪? 至於其他都ok..千島醬最穩陣!Hand Rock Nachos: 其實落單果陣唔知呢個係咩黎嫁.不過佢張相個樣ok.又係必試.所以就叫左.一黎到有3個好似涵餅咁既野..食落~E.又幾好味喎..我自己就最中意食呢個!!Twisted Mac,Chicken & Cheese扭扭粉: 呢個都幾好味.我家姐好鍾意食.不過好似前一個食評所講.雞肉有少少鞋身.至於個扭扭粉口感係偏硬既.當然本人亦中意硬身多過淋身啦..茄汁海鮮意粉(唔記得佢個英文名): 呢個一般啦.唔難食唔係好好食~唔特別囉.同平時出去食既差唔多..Hot Fudge Chocolate Brownie: 呢個大大杯.4個人分黎食就岩晒.佢係雪糕+ 霧絲+ 朱古力漿+ 朱古力果仁蛋糕整成.如果就咁食個朱古力蛋糕會覺得太甜.加埋雪糕一齊食.中和返就岩岩好.口感都幾得意嫁.一凍一熱~飲品叫左2杯果汁(@35),2杯酒精飲品(@70),落Order果陣
正日生日係呢間訂左台..4個人~我地叫左:

飲品叫左2杯果汁(@35),2杯酒精飲品(@70),落Order果陣~同個侍應講要果汁,佢個樣先係驚雅.跟住就苦笑住落單? 咁即係咩意思呢? 不過我都冇野既..飲野~我叫左杯唔知咩Ranner,飲落有酒味.整體唔難飲!

食完飯.等左陣~D侍應叫左我上台.跟住一齊唱生日歌俾我聽.又用即影即有幫我影左張相.而且仲送左個小型既Hot Fudge Chocolate Brownie當生日蛋糕俾我(咁早知甜品我地就唔叫呢個.搞到冇得試其他甜品~又食多次呢個-_-)..

總結: 其實我覺得呢度既食物一般.以前食過九龍灣果間Ruby Tuseday一定好食過呢間.價錢呢度都唔係平~4個人埋單都要$906..不過可能因為係慶祝我既生日啦.餐廳D人又會唱生日歌俾你聽.又幫你影相.之後仲有張卡俾返你.感覺真係幾開心嫁..所以我會比好評!
2007-08-28 23 浏览
男友生日,諗住黎慶祝,早前打去訂位,講錯左一個英文字,唔知點解我今日一去到就笑,i dun think it's a joke!!!!我唔想搞串個party,亦諗唔到呢個反應,所以跟佢坐低左...佢叫我ENJOY...can i???d音樂真係好大聲,特別我地對住喇叭...叫野食梗係要諗架啦,行黎行去望住哂...叫完野食,佢真係好快黎喎...onion ring 係唔錯,配bbq汁都幾好~twisted mac,chicken & cheese 既扭扭粉幾好味,但係d雞鞋左d...apple cobbler 一般,可能受唔到d肉桂味呢~juice方面,兩杯都係現成野...失望!!明顯地...對本地人既service同外國人有一段距離,serve 我地既waiter,咁耐都無笑過,但對住d外國人就猛笑,咩意思先???一係你就o係門口寫「foreigners only」啦...食野除左要味道外,service都好重要架...埋單埋左勁耐...「thank you」都無句...食美國野,我會去fat angelo,service同食物都好得多啦...一次過!!!

d音樂真係好大聲,特別我地對住喇叭...

onion ring 係唔錯,配bbq汁都幾好~

apple cobbler 一般,可能受唔到d肉桂味呢~

juice方面,兩杯都係現成野...失望!!

2007-08-28 10 浏览
同朋友兩個人到這裏食晚飯1. chinese chicken salad 個汁好酸....味道ok 不過汁真的太多..完全蓋過生菜的味道...如果多點人食會好醒胃同開胃的...不過人少就唔好叫啦...2. legendary 10z burger好食....中間有一塊炸洋蔥好好味...連我唔鐘意食洋蔥的人都可以接受....總體真的好食...不過個漢堡扒有點失準...明明叫medium 但出來好似有點over cooked..3. Hot Fudge Chocolate Brownie個高大的杯好可愛!!!decoration 好吸引...味道真的超好食...我最喜歡佢個caramel ice cream 仲有個又熱又脆的brownie !!! 好夾好好食!!4. Ice TeaRefillable !! 不過如果想只叫一杯然後要佢refill 來share 飲就唔規矩....兩個人share 一杯係冇得refill 的...所以唔好order one drink but shared by two people la ! =)Service:好多外國人的都會來食飯....超過七成的cu
同朋友兩個人到這裏食晚飯

1. chinese chicken salad

2. legendary 10z burger

4. Ice Tea

Service:
好多外國人的都會來食飯....超過七成的customers 都係外國人!!take order in english please!!!

Environment
好嘈....唔太適合情侶談情的....最適合一大班friend 來!!生日仲會有好多人同你唱生日歌..個電視會有大大個閣下的名.....由於外國人多...佢地會好nice 咁不停歇congratulate 你架!!
2007-06-21 9 浏览
今晚跟同學聚下舊,8個人黎左Hard Rock, 由七點幾坐到成十一點..大家都似乎志不在吃..我地點了5款食物,其中個Ceasar Salad都幾好味,個ribs and chicken combo 竟然係成隻雞脾..ribs都好好味..整體食物質素滿意~今晚我地同朋友仔慶祝生日,買左蛋糕,等左個侍應好耐都未黎,真係有啲俾佢激死..但之後都有個驚喜:餐廳幫我地影左張即影即有相,即免費又有氣氛...Good! 約10點開始餐廳燈光轉暗,有live band唱下歌..本來應該幾好,但啲音樂實在太勁(名乎實Hard Rock),我地講野講得勁辛苦.如果諗住會講下野就唔好黎呢度..又或者食到咁上下轉過個場!

美人如醇酒。愛《浮士德》中那位為愛情而犧牲性命的瑪嘉烈特,卻不愛是夜的終極瑪嘉烈特…如要找處清靜的地方傾談,這裡應該不會是合適的地方。除了有慶祝壽辰的歡笑聲,飲食男女的喧鬧聲,還有現場樂隊的演奏聲,就連酒保也特別「生猛健談」,實在是有點兒熱閙過盛。一晚的活動,就在這裡展開。見有零下負二度的嘉士伯生啤,此品牌雖非自己慣常之選,也來一杯解解渴。連呷幾口,果真夠凍,冰涼順喉,精神也為之一振。其實,有時喝啤酒,無論牌子是啥,只要夠凍,巳嬴了大半﹝當然喜喝warm beer的另作別論﹞。生啤雖好,見酒牌的選擇也不少,也試試其他飲品。威士忌有十來種不同牌子,卻沒有喜歡的那支,退而要了酒保推介的Ultimate Margarita。可惜這個終極瑪格烈特,過份膩甜,再愛也未能將之喝完。莫非Ultimate的意思,是指其甜度?!坐了一會,為免喊破喉嚨,決定掉下那半杯瑪格烈特,速速轉場。結賬一百一十多元,為是夜爬梯之旅正式揭開序幕。

2007-04-15 8 浏览
如想要熱鬧氣氛、想有置身america的感覺、想看live band show,又想吃到「非港化」的american style food,到hard rock 試試看吧!Apple Cobbler: 冰凍雪糕配火熱蘋果批,蘋果一片片切得薄薄的,nuts 超多的,配上hard rock cafe 的signature 雪糕。很好吃!!! apple pie fans 萬勿錯過~ 但,注意... it's really american portion!

2007-02-27 5 浏览
這次係我第一次食硬石..這次我地一共四個朋友去食…當我地order好曬d 食物…就問個waitress 叫佢俾四杯水我地..個waitress 話d 水吾suitable for drink, 聽到我地O曬咀…甘即係點…即係話果d 係生水,,,,吾飲得既….甘邊d 係飲得既呢…個waitress 話要$15 (Watson’s distilled water)..oh!.....好吾明點解...甘大間café….人地入來食野….連一杯水都吾可以provide俾客人….要自己買…..d水好貴既咩..???仲有呀所有野食左8成左右..就問你要吾要...有d煩但係d食物都算係好食既, 而且好大碟.豬仔骨好’林’, 佢伴碟個d薯條都好好食
這次係我第一次食硬石..這次我地一共四個朋友去食…
甘即係點…即係話果d 係生水,,,,吾飲得既….
甘邊d 係飲得既呢…

仲有呀所有野食左8成左右..就問你要吾要...有d煩

但係d食物都算係好食既, 而且好大碟.
豬仔骨好’林’, 佢伴碟個d薯條都好好食
2007-02-10 7 浏览
陪人走“笛”半日,朋友建議來這裡lunch,。第一次到此店。可能是兩點幾的關係,比較寧靜,環境都算舒適。仍有lunch set叫,都ok,一set有每日餐湯/沙律,主菜(好大碟),飲品(可無限添,汽水不用加錢,咖啡加$5)同甜品(仲要係Ha記雪糕)。真係抵!我叫的是墨西哥辣肉醬長通粉,朋友散叫的牛肉三文治也好好味,好多肉汁。凍咖啡無味,呢個係全個餐最唔得的。食物好好,服務就可以啦。其實個沙律我都只係食好少,因為好多生菜,點知我撩過晒後,個外國朋友幫我清晒佢,唔係話他們唔鍾意食人口水尾,唔得衛生的嗎?

凍咖啡無味,呢個係全個餐最唔得的。

食物好好,服務就可以啦。

2007-01-01 11 浏览
星期六farewell舊同事,訂位唔知點解一定要講英文?我去Ruby Tuesday都可以講英文,如果我唔識講英文係唔係唔駛響佢度消費?叫左四樣o野,都係不過不失。Jumbo Combo份量唔夠Rubyo既大份同好味。三色雞翼得個辣字,原全冇味。豬仔骨都算係全晚最好味o既一道餸。祈望o既炸洋葱圈夠哂大圈,但係擺響下面o既洋葱圈就燶哂!叫左refill水,到走隻杯都係吉o既,可以我地係香港人啦,比我地坐響台o既附近,要響佢live band之前就要走。幫襯Ruby好過!!!
2006-12-21 6 浏览
去尖咀買完聖誕節禮物後,想食西餐,近近地過o黎食。有四、五年無o黎過,一打開menu竟然有海南雞飯、喇沙,當然唔會叫啦,o黎呢度當然食大大份美式「大餐」。唔肚餓闗係,而且仲要留肚食甜品,所以只叫得兩款。House salad-是一般的雜菜沙律,但切得太碎,夾起來不太方便。西冷扒士多-份量好大,牛扒要了medium rare,整得過熟,唔夠嫩,又沒有牛肉味,墊底的蒜蓉士多,可惜已腍晒,不脆。反而是配碟的粗身薯條最好食,我同老公食清晒,一條都冇剩。我的主菜甜品要了碎朱古力餅配雪榚,碎朱古力是微暖,配以冰凍的雪榚效果不錯。餅質地鬆化,由於只是有碎朱古力,不是整塊都是朱古力,所以朱古力味道不是太濃。價錢相對其他美式餐廳差不多,不過老公話這裡的啤酒比一般貴。
去尖咀買完聖誕節禮物後,想食西餐,近近地過o黎食。
唔肚餓闗係,而且仲要留肚食甜品,所以只叫得兩款。
價錢相對其他美式餐廳差不多,不過老公話這裡的啤酒比一般貴。
2006-11-15 10 浏览
和樓友慶祝生日.地鋪入口不大,沒想到樓上的餐廳那麼寬敞.四周掛著結他裝飾,播著西方搖滾樂曲,Rock味甚濃.我們叫了Jumbo Combo,Apple Cobbler,Legendary Burger和sirloin.每碟都分量十足.頭盤Jumbo有炸雞柳,春卷,洋蔥圈,薯皮和辣雞翼,蘸上醬汁很好味,但也很熱氣.主菜Legendary Burger和sirloin,Legendary Burger的肉有點乾涸,sirloin肉質鮮嫩.我最喜歡甜品Apple Cobbler,冰凍雪糕配火熱蘋果批,蘋果一片片切得薄薄的,配上雪糕煞是好吃.