Happy Ours Cafe

Happy Ours Cafe

(已結業)
Happy Ours Cafe (已結業)
miss.journey
健康素食餐廳
miss.journey
2019-10-31
1K 浏览
关注
如果想食多啲蔬菜、健康啲,可以考慮下呢一間餐廳!佢嘅食物都係素菜。我哋嗌咗A&C餐。顏色好靚,而且味道都唔錯!是日餐湯係西洋菜羅漢果粟米湯,足料靚湯!Vanilla cafe記得留意番佢嘅營業時間:佢淨係開星期一至六上晝9:30至下晝5:30。查看更多
+ 1
hy04
2018-10-15
2K 浏览
关注
補返琴日既午餐先。隨便係op揾開餐廳,眼見地址要上樓上,個格局又似cafe,諗住細鋪應該冇乜人,hea下都唔錯。所以。位置都比較難揾,因為呢間野係喺私樓商場入面。3樓基本上得兩間餐廳,只要直行就到。間餐廳原來喺一個角落嘅open area。睇餐牌好多都係素食😂唯有簡個 香菇忌廉雜菌扁意粉。餐飲:cafe 梗係飲咖啡啦,見到有侍應用咖啡機即沖,應該唔差嘅。所以,一杯latte。環境:雖然喺商場入面,但其實好少人,由於接近角落,冇乜景觀可言。但的確比較寧靜,同感覺好舒服。等咗唔耐,就上餐。賣相:簡單,但唔係求其。忌廉冇水浸,配料同香草擺位都有心思。香味:有陣淡淡既香味,如果坐隔離應該已經聞唔到。味道:由於冇水浸,食落唔膩之餘仲可以食到忌廉味。火腿粒並唔係廚師腸既垃圾,加上應該有再翻炒過,應有既香同味都有。香菇冇草青味,但冇調味過,其他同樣。成碟意粉雖然簡單,但完全唔單調。飲品:Latte (本人對咖啡認識甚少,用字可能直覺啲)現場並冇即炒咖啡豆,所以冇個陣驚死你唔知有咖啡飲既味道。但送到上嚟嘅時候,都聞到咖啡個陣燶味。仲有個拉花添。落咗半包糖,比較入口,過一秒後,咖啡嘅苦澀味開始湧出嚟,但唔強烈。飲完之後,由於杯Latte 唔係勁濃郁,味道嘅停留時間好少,大一個鐘左右(有飲水)就幾乎冇咗。個人嚟講感覺唔錯,對於我呢啲唔太鐘情咖啡嘅人都覺得好飲。查看更多
Ivysyyim
一間用心製作的素食餐廳
Ivysyyim
2017-07-10
2K 浏览
关注
早前於報張看到一間在北角雋悦內的餐廳,名叫Happy Ours Cafe, 聽說中午蠻多人光顧,今天剛好途經該處,便決定一試!地址在雋悦三樓,採自助形式,先選餐付賬,等候即點即做!雖然是素食餐廳,但每天的午餐也有三種選擇,飲品更多樣化,包括手工咖啡茶,Latte Art, 一間值得推介,服務員親切有禮, 誠意可嘉的餐廳點了鮮淮山日本南瓜醬油炒飯配泡沫咖啡,炒飯夠香又唔油,咖啡做得岀色,朋友試的南非國寶茶也值得一試!查看更多
+ 6
wongmeeheung
2017-07-10
1K 浏览
关注
Happy Ours 的午餐是素食, 即叫即做。試過素炒飯、什菜蔴醬伴刀削麵,很好吃又健康,包咖啡或南非茶,環景舒適,誠意超值!還試他们自製乾果、果汁,都是用鮮果做,充满陽光。牛油蛋糕仔配咖啡最好,因細細件,食了也唔會内疚!查看更多