2009-06-20 20 浏览
茶味較淡,,優多落得較多,,飲落味道都OK既,,但如果綠茶多D會更好,,咁樣味道可能會清新好多~
茶味較淡,,
優多落得較多,,
飲落味道都OK既,,
但如果綠茶多D會更好,,咁樣味道可能會清新好多~
茶味濃d會更好!
2009-06-04 15 浏览
行jusco, 見到happy lemon, 立即order杯珍珠奶茶la, $10 standard size, 抵飲.膠杯印有happy lemon 的 logo, 好可愛.茶味, 不太濃, 喜歡清淡的就ok; 珍珠細細粒, 有咬口, 不錯, 問店員有沒有椰果的drink, 她很好的介紹了, 下次可以try try 翡翠檸檬菠蘿蜜.

膠杯印有happy lemon 的 logo, 好可愛.

$10 (其他)
2009-05-10
五月六日今日老公仔放假,去了維景酒店影相,跟着就到了太古接剛做完運動的我做完gym,不太肚餓,反有點口渴,於是便到了吉之島的Happy Lemon老公仔點了朱古力奶茶朱古力不是太濃,很好,沒有蓋過奶茶的香味而我則選了茘枝百香果加珍珠很香甜的茘枝和清涼的百香果,實是解渴之選加上彈牙的珍珠,富口感Happy Lemon 賣的飲品大眾化,而且價錢相宜,值得一飲再飲
五月六日

老公仔點了朱古力奶茶
朱古力不是太濃,很好,沒有蓋過奶茶的香味

而我則選了茘枝百香果加珍珠
很香甜的茘枝和清涼的百香果,實是解渴之選
加上彈牙的珍珠,富口感

2009-05-06
2009-05-07 1 浏览
天氣開始很悶熱,,好想食番D冰凍野~唔想食太肥既雪糕~~所以泥到HAPPY LEMON要了一杯芒果優多沙冰消暑~味道都不錯的~但橙味較芒果味濃,,如果芒果多D會更好!
天氣開始很悶熱,,
好想食番D冰凍野~
唔想食太肥既雪糕~~
所以泥到HAPPY LEMON要了一杯芒果優多沙冰消暑~

味道都不錯的~
但橙味較芒果味濃,,
如果芒果多D會更好!
橙味較濃~
2009-04-11 10 浏览
食飯要排隊等位,睇怕都要等三十分鐘,所以周圍行下睇下嘢先啦,見有啲口渴,就飲左呢個幾開胃既凍飲. 檸檬蘆薈優多一杯細既$12,大既$14,價錢ok啦,味道就係酸酸甜甜,不過都可以話酸味重過甜味,所以都幾開胃消滯,裏面有啲一粒粒好細粒,透明腍腍地既珠仔,類似蒟蒻或者啫喱咁,入口滑嘟嘟都幾得意,而且仲有少少益力多味道,香香甜甜,唔錯!

2009-04-03
  • 檸檬蘆薈
離遠已經看到一條龍但好奇心下點都要試試唔試由自可一試永難忘order左杯朱古力蛋糕奶茶無奶茶味蛋糕cream小得可憐朱古力??唔多覺有law同員工講換過杯但個位員工居然同其他員工講話我玩野O曬嘴。。。。呢D就是消費者應得的服務心淡無下次
離遠已經看到一條龍

但好奇心下點都要試試

唔試由自可一試永難忘

order左杯朱古力蛋糕奶茶
無奶茶味蛋糕cream小得可憐
朱古力??唔多覺有law
同員工講換過杯但個位員工居然同其他員工講話我玩野

O曬嘴。。。。
呢D就是消費者應得的服務

心淡無下次

2009-04-05
2009-04-04 8 浏览
諗左成個星期話要去Happy Lemon入黑珍珠奶茶終於去到.但點知, 失望了.珍珠太細粒, 冇乜咬口.冰粒又太大, 搞到飲到尾個陣飲唔晒d珍珠.下次唔會飲Happy Lemon既黑珍珠奶茶.
但點知, 失望了.
珍珠太細粒, 冇乜咬口.
冰粒又太大, 搞到飲到尾個陣飲唔晒d珍珠.

下次唔會飲Happy Lemon既黑珍珠奶茶.
2009-04-04 12 浏览
早排見到新假期雜誌有Happy Lemon地瓜茶系列$5現金折扣優惠,,卷,,睇到介紹得咁正,有兩款選擇,包括金香地瓜茶同地瓜可可~我就選金香地瓜茶,,$7一杯大,,(有現金折扣優惠,,抵!!!)這杯金香地瓜茶我特意叫左走甜走冰~飲落好清香,飲到好多地瓜粉,,味道就好似即沖飲品南瓜麥片,,好正!成杯野飲完都幾飽,(有地瓜粉增加飽肚感)健康又有營養!係減肥人士的好選擇呢!
卷,,睇到介紹得咁正,
有兩款選擇,包括金香地瓜茶同地瓜可可~
我就選金香地瓜茶,,
$7一杯大,,(有現金折扣優惠,,抵!!!)
這杯金香地瓜茶我特意叫左走甜走冰~

飲落好清香,飲到好多地瓜粉,,
味道就好似即沖飲品南瓜麥片,,好正!

成杯野飲完都幾飽,(有地瓜粉增加飽肚感)
健康又有營養!
係減肥人士的好選擇呢!
2009-03-15
  • 金香地瓜茶
2009-03-30 2 浏览
order了檸檬彈珠檸檬汁淡了少少冰溶後更加無味彈珠是薄荷綠色但沒有薄荷味的口感像大菜糕珠個人還是喜歡珍珠的口感
order了檸檬彈珠
檸檬汁淡了少少
冰溶後更加無味
彈珠是薄荷綠色
但沒有薄荷味的
口感像大菜糕珠
個人還是喜歡珍珠的口感
2009-03-04 361 浏览
實在喜歡這裡的Food Court,看戲前后定會來吃點小吃。紅豆布丁奶茶 – 奶茶味較淡,布丁很滑,也很容易就用飲管食了,為飲料加一點甜味,沒有布丁就會太淡了;紅豆不會太淋,口感較佳。朱古力蛋糕奶茶 – 並不是真的有蛋糕的,濃濃朱古力味蓋過了奶茶味,女友說太甜了,我覺得還可以。十二元加大,仍然是非常抵飲。

十二元加大,仍然是非常抵飲。
$12 (其他)
二月十三日(星期五)吃完大蝦有點口渴,再過來飲杯happy lemon!上次在某雜誌見到介紹有新品-荔枝味奶茶,而且評語不錯,決定一試果然好味道,估不到荔枝與奶茶可以配合得宜!而且與別的飲品不同,有大粒珍珠之餘,又有荔枝果蒟!整杯味道豐富!
二月十三日(星期五)

$14 (宵夜)
2009-01-26 9 浏览
行開Jusco,覺得口乾,就近近地買Happy Lemon解渴,唔想飲珍珠奶茶咁滯,就改叫奶香抹茶仙草~個人覺得呢樣好飲過珍珠奶茶,無咁甜,味道比較清新,仙草又唔會好似珍珠咁un胃,而且都好多呢!不過抹茶味唔夠濃,無乜茶味,奶味都係多左D,雖然我鍾意奶味,但係抹茶還是期待茶味多一點的今次個服務員無咁惡,但係收錯錢,佢同我講$15,我俾整整$15佢之後先發現張單寫的是$12,佢一D都無找返錢俾我的意思,有呃錢之嫌!下次真係要小心呀!

2009-01-12
睇完戲有d 口渴~ 同個朋友仔黎試呢間野~ 上次等大戶屋時就比佢既價錢吸引~well~唔係話好平好平, 不過係jusco 12蚊一大杯台式野飲~底過佢之前未裝修, 十幾蚊一杯汽水!!我叫左紅豆布丁炸奶茶~朋友叫左 布丁旦糕朱古力!!好攪笑,真係寫得出做得到!真係有哂咁多樣野既味!!哈哈~我杯野, 有紅豆粒, 有布丁一大pat, 同碳燒呼既奶茶, 我就稍嫌佢d布丁唔夠台式布丁味, 不過 好得朋友呢~ 好濃古古力呼~ 真係好似有旦糕味咁~ 好攪笑 唔錯wo不過如果佢少d冰會好d 而且要問佢先比紙巾你~都幾慳皮~ well 都可以話佢環保既!!我覺得係jusco, 呢個價錢,呢個質素好唔錯~而且 佢好有系統, 應該少d拎錯人地杯野~ 哈哈... 仲有呢就係.佢比起身邊幾間野, 真係平好多!!!!! 下次去再飲~

我叫左紅豆布丁炸奶茶~朋友叫左 布丁旦糕朱古力!!
好攪笑,真係寫得出做得到!
真係有哂咁多樣野既味!!

下次去再飲~
2009-01-11 8 浏览
每次去Jusco都見差唔多人人手手一杯,就諗住試下,今次叫左蛋糕珍珠奶茶。飲落覺得有D失望,杯茶比較淡味,珍珠雖然煙韌,但係好un胃,唔舒服,所謂蛋糕的cream puff的甜度令人滿意,但係同杯奶茶的味唔係好夾,有D怪。可能係因為個人原因,都係鍾意港式奶茶多於台式珍珠奶茶。收銀員比較惡,所以應該無下次
可能係因為個人原因,都係鍾意港式奶茶多於台式珍珠奶茶。
收銀員比較惡,所以應該無下次
2008-11-07 7 浏览
係吉之島行行下,感到有點兒口渴了就泥呢到買野飲~見到新款式 gaba 茶,,覺得好特別~想試下係咩野東東~有3款 :法式香草茶,金香地瓜茶和椰子爽爽~叫左杯金香地瓜茶,我叫左走冰少甜,但個服務員聽d唔聽d,,整左杯有冰既比我= =:最後佢即刻整番杯新既比我~飲落味道唔錯,好似抺茶+奶味,{奶味較重}特別既係在於飲落有d粉粉既感覺可能係加左d地瓜粉,,但就唔係好試到地瓜既香味~~整體泥講幾清新,佢講到gaba 茶好健康咁,,所以試下都無妨既~!
係吉之島行行下,感到有點兒口渴了
就泥呢到買野飲~
見到新款式 gaba 茶,,
覺得好特別~想試下係咩野東東~
有3款 :法式香草茶,金香地瓜茶和椰子爽爽~

叫左杯金香地瓜茶,
我叫左走冰少甜,
但個服務員聽d唔聽d,,整左杯有冰既比我= =:
最後佢即刻整番杯新既比我~

飲落味道唔錯,好似抺茶+奶味,{奶味較重}
特別既係在於飲落有d粉粉既感覺
可能係加左d地瓜粉,,
但就唔係好試到地瓜既香味~~