呢間happy lemon的分店,門面design真的很美!!有很多happy lemon 人物的圖案~~ 而媽子買左1杯 熱情果蘆薈(M) $10我也喝了幾口,味道真的很爽,我本身也很愛飲品中有蘆薈的配料,因為有美容功效!當時以優惠價$5可換購happy lemon的檸檬仔匙扣~真的非常精美~
等候时间
6 分钟 (外卖自取)
$5 的檸檬仔匙扣
一言為定~大家每日也要happy!!
門面很美~
cute!!!!!
可愛的BB人物
收據
有粒粒的熱情果,帶少少酸味
2011-07-02 11 浏览
Happy Lemon既嘢飲真係幾好味,今次我點咗杯珍珠奶茶,果到有4個size俾人揀,有冬飲有熱飲,好貼心。喺點緊嘢飲既時候,幫你落緊單果個人會問你要大珠但係細珠,而我覺得兩種珠都好味大珠好好咬,細珠好得意!杯奶茶好香好濃,正!唯一唔好既就係入面好少人...如果好多人幫襯就要等好耐
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
2011-05-11 11 浏览
上星期日 (8/5) 下午大約五點半鐘, 見有d口渴買左杯持大燒珍珠奶茶走冰.我同我太太share 飲. 飲個陣好正常. 但係從第二日開始就開始肚痾, 痾左兩日都重痾緊. 我好肯定係呢杯奶茶出事, 因為我當日其他兩餐都同家人食飯, 佢地都冇仕何肚痾問題. 但係我同我太太都有中招.你地衞生控制得好差, 店員收完銀一陣就去整野飲, 我一定會投訴!!!!!!!

2011-05-08
2011-04-10 18 浏览
三月二十五日 (星期五)今日我們都是annual leave行程緊迫首先到gymroom練跑,為吐露港十公里作好準備(日評刊登的時間我們已跑完,大家都做了很好的成績呢)之後就要去位於北角openrice office拿buffet coupons(多謝openrice!)跑完步,有點口渴到了happy lemon買飲品店員正在準備,似乎是剛剛開店Oreo 奶茶加大珍珠很多的oreo碎,多得浮上面奶茶的奶味香濃,我很欣賞這店子,因為是用牛奶做的,不是奶精珍珠既大粒又彈牙!喝完!是時候到"開飯"領獎!!!
三月二十五日 (星期五)

今日我們都是annual leave
行程緊迫
首先到gymroom練跑,為吐露港十公里作好準備
(日評刊登的時間我們已跑完,大家都做了很好的成績呢
跑完步,有點口渴
到了happy lemon買飲品
店員正在準備,似乎是剛剛開店
Oreo 奶茶加大珍珠
很多的oreo碎,多得浮上面
奶茶的奶味香濃,我很欣賞這店子,因為是用牛奶做的,不是奶精
珍珠既大粒又彈牙!

喝完!是時候到"開飯"領獎!!!
2011-03-25
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2010-10-01 8 浏览
大熱天時,緊係需要飲番杯野解下渴啦…今日諗住行下吉之島…估唔到宜家開佐呢間happy lemon…真好岩哂我…又就哂我…好方便我啊買佐杯珍珠奶茶, 只係$10 standard size黎的…再加布丁$2真係認真抵飲啊~奶茶味道重得黎又滋味…珍珠細細粒好得意啊…又彈牙…珍珠富有口感得黎,茶味又夠濃…不會太淡….加埋好滑既布丁唔錯…唔錯…岩哂我口味…推介
大熱天時,緊係需要飲番杯野解下渴啦…
真係認真抵飲啊~
唔錯…唔錯…岩哂我口味…推介
2010-08-12 1 浏览
要左杯岩鹽芝士咖啡佢面頭有一層芝士泡泡個傻瓜好快手咁攪勺佢飲飲既時候...........見到杯面寫住"直接飲用, 味道最佳"之類既野haha今次快手得滯試唔到佢建議既飲法不過唔緊要!!!因為都只係想睇下點樣岩鹽點樣芝士啫heeheehee係有d芝士味但係就唔識分點樣岩鹽lu
要左杯岩鹽芝士咖啡
佢面頭有一層芝士泡泡
個傻瓜好快手咁攪勺佢飲
haha今次快手得滯
試唔到佢建議既飲法
不過唔緊要!!!
因為都只係想睇下點樣岩鹽點樣芝士啫heeheehee
係有d芝士味
但係就唔識分點樣岩鹽lu
2010-07-30 1 浏览
今日行開JUSCO..就泥夠中入場..諗住去買杯野飲先LA..咁我買緊野飲GE時候個到個2個人已經唔係好專心做野(個到得2個人)...掛住同個女仔傾計(應該係有FD探班)..我叫完野飲又冇覆我一次...心諗佢會唔會落錯GA...好好彩冇發生係我身上...不過係我前面個一PAIR人就唔好彩喇...話說前面個PAIR人要左2杯珍珠奶茶 1杯係要少珠..點知....個PAIR人問佢地邊杯係少珠GA...2個STAFF 都冇左對方一陣...一個睇落應該係做得耐D GE就同PAIR人講:咩事...完全冇諗過佢會咁講.佢由頭到尾都冇打算講唔好意思 對唔住等等..更加冇打算換..其實件事唔係發生係我身上...我唔係太應該理..不過我希望佢地正視下LEE D SERVICE上GE 問題.P.S 佢地D STAFF 塊面黑過芝麻.好似完全唔想理你咁.不過我買個杯血橙紅茶真係幾正GE
話說前面個PAIR人要左2杯珍珠奶茶 1杯係要少珠..
一個睇落應該係做得耐D GE就同PAIR人講:[唉也..我聽錯左少冰.唔緊要LA...都係多幾粒姐都唔係多好多]
其實件事唔係發生係我身上...我唔係太應該理..

不過我買個杯血橙紅茶真係幾正GE
2010-07-29
2010-07-18 4 浏览
最愛芝士的我當然要點新飲品岩鹽芝士咖啡啦!細杯$13,加布丁$3即$16,全走冰。芝士泡沫雖然輕輕飄飄,但厚厚一層滿有芝士味,好喝得令人感動!對咖啡認識不多,嚐不出加了岩鹽有甚麼不同,總之是令人醒神的好咖啡,屆時一定安歌!
2010-07-17
  • 岩鹽芝士咖啡
2010-07-01 11 浏览
飲過中午茶之後下午茶時間想飲胚芽珍珠奶茶其實今次係第一次試happy lemon咋!!不過好失望呀我落單個陣係要"胚芽珍珠奶茶少冰"點知d冰至少佔左二分一仲要係勁甜......................................呢樣就自己衰, 唔記得叫少甜!!d珍珠仲要好細粒bor呢d咁機械式既飲品應該唔難控制!?我諗係咁岩我唔好彩呱雖然呢d奶茶係化學野但係貢茶做得好好多
飲過中午茶之後
下午茶時間想飲胚芽珍珠奶茶

其實今次係第一次試happy lemon咋!!

不過好失望呀
我落單個陣係要"胚芽珍珠奶茶少冰"
點知d冰至少佔左二分一
呢樣就自己衰, 唔記得叫少甜!!
d珍珠仲要好細粒bor

呢d咁機械式既飲品
應該唔難控制!?
我諗係咁岩我唔好彩呱
雖然呢d奶茶係化學野
但係貢茶做得好好多
2010-07-01
2010-05-22 3 浏览
吃完午飯,於是來這裡買一杯標準裝飲品與家人share一半。紅豆綠茶冰沙($15):紅豆很少,一兩啖便吃掉。綠茶味很薄弱,不夠濃,可幸是不太甜。這個質素的飲品,不值這個價錢。以前試過此店的出品是不錯的,所以今次仍給一佪 "OK"。希望下次的惠顧不會再令我失望。
吃完午飯,於是來這裡買一杯標準裝飲品與家人share一半。

這個質素的飲品,不值這個價錢。

2010-05-21
$7.5 (其他)
食完唔掂既板長之後, 要搵野飲飲順返條氣 經過 Happy Lemon 又都咩人買了一杯紅豆布丁烤奶茶 $12忘記要求小冰 果然冰是佔了杯的一半 全無奶茶味, 感覺像飲緊一杯凍到爆既奶水店員也是口黑面黑, 好唔想做咁樣 … 家下d 後生真係要教教啦
食完唔掂既板長之後, 要搵野飲飲順返條氣
經過 Happy Lemon 又都咩人
買了一杯紅豆布丁烤奶茶 $12

忘記要求小冰
果然冰是佔了杯的一半

全無奶茶味, 感覺像飲緊一杯凍到爆既奶水

2010-05-01
2010-02-26 4 浏览
二月二十五日 (星期四)小休半天,和老公仔做做熱身運動事前先看看戲,再次謝過OR!還未開場,唯有坐在吉之島的空桌稍作休息老公仔買來了珍珠奶茶...大喜!Happy Lemon的珍珠是細了點,但雪中送炭...喝得份外滋味有說有笑,時間是會過得很快的...夠鐘看"大兵小將"喇! 出發!!!
二月二十五日 (星期四)

小休半天,和老公仔做做熱身運動
事前先看看戲,再次謝過OR!

還未開場,唯有坐在吉之島的空桌稍作休息

老公仔買來了珍珠奶茶...大喜
!

有說有笑,時間是會過得很快的...

夠鐘看"大兵小將"喇! 出發!!!
2010-02-25
2009-12-28 1 浏览
Thirsty and stressed out of the buzzling people out of the MTR? Or probably just had the long walk and shopping (window shopping could be)? Then thank goodness that with just a 10 dollar or a little bit more your thirst will be quenched. With a wide variety of choices from tea drinks, hot or iced coffee shots, creme based whips (Mousse Spins) and of course the all time favorite Lemon Series.May it be a hot scorching summer day, or just one gloomy rainy day - it seems like Happy Lemon would just

May it be a hot scorching summer day, or just one gloomy rainy day - it seems like Happy Lemon would just be enough to make you smile again.

I personally recommend the Lemon Honey Juice ^^
$10 (其他)
2009-12-04 10 浏览
身為奶茶狂熱份子, 這次到了康怡的happy lemon獵食.喝了幾次"紅豆布丁烤奶茶", 因為覺得很棒, 所以喝完一次又一次.紅豆夠大粒, 也夠淋. 混著奶茶一起流入口中, 有很香的紅豆味布丁是用雞蛋布丁嗎? 很好吃啊! 而且很滑溜很有口感, 是有質素的主角烤奶茶很特別, 是真的有烤出來的味道, 夠香夠濃.奶茶吞下去後仍覺得那香味有喉嚨徘徊著呢另外, 那招牌happy lemon檸檬仔很可愛! 看著他也感到happy但話說回來, 味道好是好, 但$12一杯的飲料才345ml, 有點少啊

主角烤奶茶很特別, 是真的有烤出來的味道, 夠香夠濃.
奶茶吞下去後仍覺得那香味有喉嚨徘徊著呢

• 紅豆布丁烤奶茶
2009-07-10 5 浏览
一直也被Happy Lemon的標誌吸引住,今天反正沒什麼事幹,就去試試吧。有很多不同的選擇,這次喝了新出的小藍莓晶球果漾,味道不太甜但很像o者厘,不過最低真的有o者厘的啊! 還有些應該是珍珠之類的東西在底下,但我認為不太配合。沒關係,我最愛吃這些煙煙un un的東西了。整體來說是不錯的,一定後會有期。不知喝了是否真的會Happy everyday?

整體來說是不錯的,一定後會有期

不知喝了是否真的會Happy everyday
?