2025-06-09
如果你願意留港消費,呢一間Hap Coffee我推薦俾大家。星期六下午一點多朋友介紹下嚟到北角渣華道呢間咖啡店食午餐,推門進入,第一眼感覺店舖非常簡潔乾淨,米白色嘅牆身襯托住牆壁藍色嘅標語,環境非常舒適,開放式餐吧及廚房,可以同顧客嘅距離拉近。進入店舖之後職員立刻招呼我哋坐低,遞上一個weekend嘅Menu,放低幾杯水,服務殷勤有禮;點餐之後食物好快送上,味道亦都好有水準,焦糖咖啡嘅拉花真係令我有啲唔捨得放入口,從食物擺盤可以感受得到廚師嘅用心。冇用餐時間限制,食客可以好輕鬆舒服咁享受一餐美味嘅午餐,枱與枱之間能夠保持一定距離,唔會坐得有擠迫感。無論係三五知己閨蜜相聚定係同屋企人聚餐,Hap Coffee 係一個唔錯嘅選擇。